Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Παιζετε ηλεκτρικη;
Εχετε ηλεκτρικη;
Τι μοντελο εχτε (αμα θελετε δειχτε και μια φοτο)
Πια ειναι η κιθαρα των ονειρων σας;
Και μια για να μαθενω... Το Humbucker τι διαφορα εχει απο τα Διπλα μαγνιτακια; Εμφανισικα τα βλεπω τα ιδια αλλα τι κανουν περα του οτι περνουν τον ηχο και τον πανε στον ενισχητη δεν εχω ιδεα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
billthevampire
Εκκολαπτόμενο μέλος

ΥΓ : Και έγω θέλω να πάω φέτος κιθάρα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιάννης
Περιβόητο μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

ALEX_
Πολύ δραστήριο μέλος

Valder
Τιμώμενο Μέλος

Αρχική Δημοσίευση από billthevampire:Λίγο άσχετο με το θέμα αυτό που θα πω. Έχω ακούσει ότι πρέπει να αρχίσεις πριν από τα 10 για να "σπάσουν" τα δάκτυλα σε τέτοια ηλικία είναι κάπως δύσκολο.
ΥΓ : Και έγω θέλω να πάω φέτος κιθάρα.![]()
Έχω ενα φίλο που είναι 17 χρονών και ξεκίνησε ηλεκτρική απ την ηλικία σου. Στις 8 Ιουλίου που είχα πάει να παρακολουθήσω μια συναυλία στο χωριό, δεν πίστευα στ αυτιά μου.

ΥΓ: Να δούμε, εγω θα ξεκινήσω να μάθω ηλεκτρική άραγε; Είναι στα εντελώς άμεσα σχέδια

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Α, και μια ερωτησει... μηπος ξερει κανεις ποσο περιπου πανε τα μαθηματα κιθαρας (σε οδειω, οχι ιδιετερα) ;
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Dark_kronos:Εγω να δεις πως θελω valder αλλα ειναι στην μεση τα μαθηματα... Εχω ιδι κλεισει μια μερα που δεν γινετε με τπτ... οποτε μονο ηλεκτρικη μπορω να κανω, τα αλλα χενιουνται, ο πατερας μου ομως πιστευει πως ειναι καλυτερα να παω για proficiency τωρα και για κιθαρα στο πανεπιστιμιο η και στο λυκιο αν μπρολαβενω και μπορω. Ομως εγω εχω κουραστει αφανταστα τα φροντιστιρια και πιστυεω πως αμα παιζω κιθαρα θα φτιαχνετε η διαθεση μου και θα μπορω να αποδιδω περισοτερο στα μαθηματα. Τωρα το θεμα ειναι πιος θα κανει το βημα πισω γιατι και των δυο οι γνωμες ακουγοντια λογικες...
Α, και μια ερωτησει... μηπος ξερει κανεις ποσο περιπου πανε τα μαθηματα κιθαρας (σε οδειω, οχι ιδιετερα) ;
Άκου τον πατέρα σου... Έτσι είχα κλείσει κι εγω τα αυτιά μου στον δικό μου και τώρα βαριέμαι να ξαναδίνω για τα Αγγλικά (όταν θα τα δώσω, το Proficiency δηλαδή)
Ότι μαζέψεις τώρα αδερφέ... Μετά θα είναι ασήκωτα αν τα αφήσεις...
ALEX_
Πολύ δραστήριο μέλος

Rattlehead
Δραστήριο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

--------------------------
Λοίπον περίπου τον οκτώβριο του 2004 ξεκίνησα μαθήματα κιθάρας, αγόρασα κιθάρα κτλ κτλ. Το θέμα δεν πέτυχε 100%. Πρέπει να έχεις υπομονή , ειδικά στην αρχή τεράστια... Αν κατάφερεις να βγάλεις την αρχή μετά δεν είναι τόσο φρικτά τα πράγματα... Εγώ δεν τα κατάφερα, και τώρα που σταμάτησα για διακοπές, δεν είμαι σίγουρος αν θα συνεχίσω.... Δεν έχω την υπομονή για κάτι τέτοιο ίσως.....
Για αυτό αν δεν έχεις υπομονή, πρέπει να το ξανασκεφτείς, δεν είναι τόσο απλό... Είναι μάθημα...
Rempeskes
Επιφανές μέλος

α) Φονικό εργαλείο (μια σπασμένη χορδή τυλίχθηκε στο λαιμό μου κάποτε),
β) Μικρόφωνo (αν μιλούσες στις χορδές, ακουγόταν μια απόκοσμη φωνή από τον -εξίσου συλλεκτικό- ενισχυτή "Prince")
γ) Προστατευτικό για τη μπασοκιθάρα (ασχολούντο όλοι με τη κιθάρα, και το μπασάκι μου έμενε ήσυχο)
δ) Στολίδι γωνίας τοίχου (δεν ήταν για παίξιμο αυτό το πράμα)
ε) Το τρέμουλο ήταν χρήσιμο για να ανοίγω μπύρες.
στ) Και η θήκη ήταν πολύ βολική όμως... Χώραγε πέντε αλλαξιές ρούχα.
Kaimaktsalan
Εκκολαπτόμενο μέλος

anjelinio
Νεοφερμένο μέλος

Πρώτη μου κιθάρα ήταν μια Vester ... καλή για κουπί, και για να παριστάνεις οτι είσαι ο Marty Friedman απ'τους Megadeth ... (ήταν απομίμηση Jackson το κιθαράκι). Κατα τ'άλλα ήταν φτηνή και άντεξε χρόνια ... τόσο που ...
Και η δεύτερη κιθάρα μου ήταν μια Vester !!! Απομίμηση Ibanez Jem τώρα (ανακάλυψα το Steve Vai ... ) εξίσου καλή και φτηνή, 24 τάστα, τύποις Floyd Rose tremolo κτλ κτλ
Ώσπου σοβαρεύτηκα στην Αγγλία φοιτητής και πήρα μια Fender "πειραγμένη" απο κάποιο τρελλό Άγγλο, με original Floyd Rose tremolo, κι έναν διπλο-σε-μέγεθος-μονού Duncan μαγνήτη στη γέφυρα.
Τώρα που ψιλο-γέρασα, την πήγα για περισσοτερο πείραγμα, και άλλαξα όλους τους μαγνήτες σε DiMarzio ... και αρρωσταίνω !!!

Ήχος απο βαριά Chicago Blues, σε Jimmy Hendrix overdrive, ως hard rockin' headbanger's ball party, αρρωστη ταστιέρα, πανέμορφη και ... πανάκριβη πλέον !
Όνειρο ακόμη απατηλό μια Ibanez S Series ... εκείνες οι πολύ λεπτές κιθάρες, με τις οποίες παίζεις απο pop ως jazz fusion ως .. Fishbone

Απ'όσο ξέρω κι έχω δεί πάντως, οι Γιαπωνέζικες Fender είναι πολύ καλές για πρώτη κιθάρα, όπως και οι Aria και οι Kramer (αν και δεν ξέρω αν θα βρείς πλέον Kramer κάπου... ) πάντως μην επενδύσεις και πολλά αν δε δείς πρώτα οτι όντως θα το τραβήξεις το θέμα ...
Αυτά γι'αυτό

billpapad
Νεοφερμένο μέλος

Νταρκ Κρονε όσο καλύτερη κιθάρα (και όχι απαραιτητα πανακριβη) πάρεις τοσο καλυτερα και πιο ευκολα θα μαθεις να παιζεις.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Rattlehead
Δραστήριο μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

billpapad
Νεοφερμένο μέλος

Πιστευω καλυτερα να παρεις μια και να την κρατησεις 5 χρονια (με καλο μπρατσο,χορδες,ταστιερα,μαγνητες)και να παιζει ακομα λες και την αγορασες σημερα παρά να αγοράζεις συνεχεια καινουργιες κιθαρες.Οσο για το αν μαθαινες καλυτερα με καλη κιθαρα το εχω ακουσει απο πολλους εμπειρους να το λένε,αλλά δεν ξερω αν ειναι απόλυτο.Τι να σου πω Νταρκ Κρονε,μπορει να αναδειχτεις ταλεντάρα (κι ας παρεις φτηνη κιθαρα)..
billpapad
Νεοφερμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Rattlehead:Ούτως ή άλλως την καλή κιθάρα την καταλαβαίνεις όταν μάθεις να παίζεις αρκετά καλά, στην αρχή όλες ίδιες φαίνονται..!
Σ' αυτο που λες Rattlehead διαφωνω καθετα.Μια καλη κιθαρα (οχι απαραιτητα ακριβή, αλλά με καλο ηχο) σε βοηθαει στο παιξιμο.Ειναι 100% τσεκαρισμενο αυτο που σου λεω...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.