theio_vrefos
Πολύ δραστήριο μέλος

Λοιπόν... επίσης καλό είναι να μάθεις σε κλασσική. Εγώ όταν παίζω σε κλασσική δεν ξέρω που πάνε τα 3 και πρέπει να μετράω τα τάστα (όταν παίζω χαμηλα, ντεε) για να βρίσκω τις σωστές νότες.
Άμα αρχίσεις μόνος σου θα τα βρεις σκούρα, θέλεις υπομονή και επιμονή καθώς και ένα φίλο σου που ξέρει για να σου δίξει τπτ (εγώ δεν είχα κανένα αλλα το θαύμα έγινε)
Επίσης άμα είσαι μόνος σου, αναγκαστικά θα κατεβάζεις απο το net κομμάτια τα οποία θα είναι σε ταμπλατούρες. Καλές και οι ταμπλατούρες να ξέρεις να παίζεις, αλλά πεντάγραμμο rockks mannnnn. Για αυτό το λόγο κατέβασε guitar pro 4.1 για να πορώνεσαι (έχει και την ταστιέρα και το πιάνο και πεντάγραμμο και την ταμπλατούρα) καθώς και το site: 3w.mysongbook.com
P.S. euxaristw to xrhsth yomanation gia autes tis plirofories.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

billpapad
Νεοφερμένο μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Αν θελω απλα να παιζω κομματια θελω μονο ακορντα;
dooo
Διακεκριμένο μέλος

μάθε νότες και μετά θα μπορείς να παίξεις ότι ακόρντα θέλεις...αυτο έκανα κι εγώ κι ο αδερφός μου (κλασσική κιθάρα). Εκείνος το συνέχισε, και είναι σε θέση ακούγοντας οποιοδήποτε τραγούδι να το παίξει στη κιθάρα. Και όχι μόνο αυτό: σημειώνοντας τα ακορντα του τραγουδιού, μπορεί να τα παίξει όσο καιρός και αν περάσει...εσύ χωρίς νότες τι θα σημειώνεις? Ή θα παίζεις μόνο 2-3 τραγούδια and that's it?
billpapad
Νεοφερμένο μέλος

Και οι συνχορδίες μπορούν να βγούνε και χωρίς να ξέρεις από ποιες νότες αποτελούνται,απλά να ξέρεις μόνο πού θα πατάς τα δάχτυλα,πχ:
Αm:
0
1
2
2
0
x
για τη Λα μινόρε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Εγώ θα σου θέσω μια αλλή ερώτηση, γιατι να μην μάθεις νότες; Δεν νομίζω να κερδίσεις τπτ , ίσα ίσα δεν θα ξέρεις τα πάντα γύρω απο την κιθάραΑρχική Δημοσίευση από billpapad:Εγώ να σου πω την αλήθεια δεν ασχολήθηκα καθόλου με νότες και θεωρίες και τέτοια παρόλαυτά ξέρω όλες τις συνχορδίες και τα μπαρέ που υπάρχουν.Θελω να πώ ότι οι νότες δεν είναι δεσμευτικές,αν εχεις αυτί ακούς το τραγούδι και το βγάζεις μόνο και μονο έχοντας μπροστά σου μια ταμπλατούρα.
Και οι συνχορδίες μπορούν να βγούνε και χωρίς να ξέρεις από ποιες νότες αποτελούνται,απλά να ξέρεις μόνο πού θα πατάς τα δάχτυλα,πχ:
Αm:
0
1
2
2
0
x
για τη Λα μινόρε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Απλα πιστευω πως η νοτες το μονο που θα μου δωσουν ειναι κουραση. Για να μαθω νοτες δεν θα πρεπει να μαθω και ενα σορο αλλα; Και οσο καιρο τα μαθενω αυτα δεν θα παιζω και αυτο θα παρει και πολυ καιρο. Ενω με τα ακορντα θα τα μαθω γρηγορα και θα παιζω και τραγουδια. Ο ξαδερφος μου ειχε αρχιση με κλασικη (σε πολυ μικρη ηλικια) εμαθε νοτες, ταμπλατουρες, ακορντα και ολα τα σχετικα, ομως επειδη ηταν εκαι μικρος δεν εβρισκε κατι ωραιο στην κλασικη και ουτε την καταλαβενε και πηγε στην ηλεκτρικη. Εκανε μερικαχρονια και εχει τωρα περιπου μια 10ετια που δεν κανει πια μαθηματα και περιπου μια 5ετια που παιζει μονο οποτε τους την δωσει και εχει πλεων ξεχασει της νοτε αλλα απο ακορντα μπορει να παιξει και μπορει και να ακουσει ενα τραγουδι και να το βγαλει κατευθιαν πανω στην κιθαρα. Αρα φοβαμε μην ριξω πολυ διαβασμα για να μην τα χρησιμοοιο μετα
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Αν θέλεις να μάθεις κιθάρα μόνο και μόνο να παίζεις κομμάτια που θα ακούς μην μάθεις τις νότες, αν θες ομως κατι παραπάνω σίγουρα θα τις χρειαστείςΑρχική Δημοσίευση από Dark_kronos:Καλα δεν παω και για να γυνω exper της μουσικης. Βεβαια εχω κανει κουβεντα με τον ξαδερφο μου, θα κανω και με τον δασκαλο, απλα μαζευω γνωμες.
Απλα πιστευω πως η νοτες το μονο που θα μου δωσουν ειναι κουραση. Για να μαθω νοτες δεν θα πρεπει να μαθω και ενα σορο αλλα; Και οσο καιρο τα μαθενω αυτα δεν θα παιζω και αυτο θα παρει και πολυ καιρο. Ενω με τα ακορντα θα τα μαθω γρηγορα και θα παιζω και τραγουδια. Ο ξαδερφος μου ειχε αρχιση με κλασικη (σε πολυ μικρη ηλικια) εμαθε νοτες, ταμπλατουρες, ακορντα και ολα τα σχετικα, ομως επειδη ηταν εκαι μικρος δεν εβρισκε κατι ωραιο στην κλασικη και ουτε την καταλαβενε και πηγε στην ηλεκτρικη. Εκανε μερικαχρονια και εχει τωρα περιπου μια 10ετια που δεν κανει πια μαθηματα και περιπου μια 5ετια που παιζει μονο οποτε τους την δωσει και εχει πλεων ξεχασει της νοτε αλλα απο ακορντα μπορει να παιξει και μπορει και να ακουσει ενα τραγουδι και να το βγαλει κατευθιαν πανω στην κιθαρα. Αρα φοβαμε μην ριξω πολυ διαβασμα για να μην τα χρησιμοοιο μετα

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

billpapad
Νεοφερμένο μέλος

Βασικά ο καθένας ακολουθεί όποιο δρόμο θέλει.Εγω διάλεξα να μη μάθω νότες,ούτε καν να παω σε ωδείο αλλά δεν αποκλείω κάποτε να το κανω κι αυτό.
Κάπου είχα ακούσει ότι οΤζίμι Χεντριξ δεν ήξερε να διαβάζει νότες και έπαιζε με το αυτί.
Dark_kronos το μουσικό αυτί με την εξάσκηση το αποχτάς.
Το απόλυτο αυτί (δηλαδή η ικανότητα να καταλαβαίνεις τι νότα ακούς χωρίς να το δεις σε μουσικό όργανο) το έχουν 1 στους 1000 εκ γενετής (πολύ σπάνιο δηλαδή).Εχω ακούσει ότι το ποσοστό αυτό σε αυτιστικά άτομα είναι 1 στα 5!!!! (ή 1 στα 10,δε θυμάμαι)
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Εκεί που κολλάω είναι στο ότι ξεκινάει κάποιος να μάθει κάτι αλλά από την αρχή βάζει περιορισμούς, ε αυτό μου κάθετε άσχημα ...
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

weak and powerless
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.