Η Μαρία Καρυστιανού οργανώνει νέο κόμμα

μη χείρον βέλτιστον

1768558506336.png

Δύο εξαιρετικές αναλύσεις για το πώς θα μεταβληθεί το πολιτικό σκηνικό από Σαμαρά και Καρυστιανού.
1768564077614.png

1768564095415.png

1768564147018.png

1768564168962.png

@adams33

Κοίτα, εγώ το έχω πάρει στην πλάκα, αλλά καθόλου τέτοιο δεν είναι το θέμα. Γιατί αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, κάτι φωτογραφίες σε συγκεντρώσεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αγκαλιές και φιλιά με τη Μάγδα Φύσσα, άρνηση να πει οτιδήποτε για τα θύματα στο Μάτι ή η κορυφαία δήλωση ότι δεν θα κατέβει στην πολιτική. Το πράγμα βρωμάει από παντού με την κυρία "δεξιά" και "πατριώτισσα"...

Αλλά δυστυχώς υπάρχουν εθνικιστές/ακροδεξιοί/συντηρητικοί κ.λπ. που έχουν πέσει στην παγίδα να ψηφίσουν αυτήν για να φύγει ο Κούλης. Προσωπικά μου είναι αδιάφορο -έχω ξαναπεί- το ποιός θα βγει, αλλά όχι και τόσο σανό πια σε άτομα που έχουν συγγενικές με εμένα απόψεις...

Υ.Γ.: Για να μην προσθέσουμε ότι το promotion το έχει αναλάβει ο Μαρινάκης, έτσι; Άντε βρε, ψηφίστε Καρυστιανού, να πέσει το σύστημα μια για πάντα :whatever:

1000001051.jpg

1000001050.jpg

Να αναφερουμε βεβαια οτι καμια σχεση η μια δολοφονια με την αλλη ...
Τωρα αν καποιοι κανουν τον καθε "φυσα " ηρωα αυτο μας αποδεικνύει ποσο επικυνδηνη ειναι πλεον η ολη κατσταση ...

Προτιμω παντως μια τετοια φωτογραφια παρα αγκαλια με την Κωνσταντοπουλου που ηταν θεμα χρονου να φανει η δηθεν φιλεσπλαχνια μιας γυναικας-πολιτικου που μονο ο κανιβαλισμος ειναι το στοιχειο της .
11-1-scaled.jpg

Γιατι αραγε κανενας απο το Ματι δεν την στηριξε στο συλλαλητήριο;

Για εμένα είναι λάθος αυτή η στρατηγική γιατί καλώς ή κακώς ελάχιστοι θα ψηφίσουν κάποιο κόμμα με βασικό κριτήριο να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα Τέμπη. Φυσιολογικό να είναι το κύριο για τους συγγενείς αλλά οι υπόλοιποι δε ψηφίζουν έτσι.

Όλοι ξέρουν για τα Τέμπη και λόγω αυτού η Καρυστιανού έχει την συμπάθεια του περισσότερου κόσμου.
Για να πάρει την ψήφο των πολλών όμως, τα Τέμπη πρέπει να μπουν πιο πίσω στην ατζέντα τώρα.

Πρέπει να εμφανίσει θέσεις σε άλλα πράγματα, σε τομείς που καίνε από οικονομία μέχρι μεταναστευτικό ή οτιδήποτε άλλο της επικαιρότητας. Δεν έχει τόση σημασία σε αυτή τη φάση τι ακριβώς θα είναι αυτές οι θέσεις, πρέπει να εμφανίσει θέσεις σε πράγματα που απασχολούν τον κόσμο. Ακόμα και αν είναι κάτι τόσο ανεδαφικό όσο το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ τότε, αν δεν υπάρχει αυτό δεν μπορεί να ελπίζει να πάει ψηλά.

Η κάθαρση και η δικαιοσύνη είναι αναγκαία και συμφωνώ σε αυτό που λες κατά καιρούς ότι δε πας να χτίσεις σπίτι σε σαθρά θεμέλια. Ταυτόχρονα όμως, αν θες να χτίσεις ένα σπίτι δε θα πας σε ένα μηχανικό που θα σου εξηγήσει πολύ καλά πως θα φτιάξει τα θεμέλια και θα σου πει μην ανησυχείς αφού φτιάξουμε τα θεμέλια τα υπόλοιπα θα τα βρούμε.

Για εμένα είναι λάθος αυτή η στρατηγική γιατί καλώς ή κακώς ελάχιστοι θα ψηφίσουν κάποιο κόμμα με βασικό κριτήριο να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα Τέμπη. Φυσιολογικό να είναι το κύριο για τους συγγενείς αλλά οι υπόλοιποι δε ψηφίζουν έτσι.
Εγώ από την άλλη πιστεύω σήμερα είναι καίριο το κριτήριο ψήφου, πέρα από την οικονομία, της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης σε θεσμούς όπως δικαιοσύνη, γενικά αποκατάσταση σχέσης εμπιστοσύνης κράτους-πολίτη, που έχει διαρραγεί απίστευτα εδώ και καμιά δεκαετία plus, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Αυτό, μάλιστα, σήμερα ίσως είναι και μεγαλύτερο διακύβευμα από την οικονομία. Αίτημα για δίκαιες μεταρρυθμίσεις κλπ

Τελευταία επεξεργασία:
Υπάρχει δηλαδή άνθρωπος που πιστεύει ότι η Καρυστιανού θα καθαρίσει τη διαφθορά και τη λαμογιά του Έλληνα (που την έχουμε από Τουρκοκρατία) και θα τα βάλει με τους ολιγάρχες (την ώρα που στηρίζεται από έναν)... Και μετά, αφού βάλει τα θεμέλια θα αποκαταστήσει τη σχέση Έλληνα πολίτη με κράτος (δεν ήταν καλή ποτέ), θα ξανακάνει τον Έλληνα να πιστεύει στη δικαιοσύνη (δεν πίστευε ποτέ) και στο μεσοδιάστημα θα ξεδιαλύνει τη συγκάλυψη των Τεμπών και θα βάλει τον Κούλη φυλακή (έχει ειπωθεί μέχρι κι αυτό)...

Καλή η μαλακία αλλά να υπάρχει κι ένα όριο...

Υπάρχει δηλαδή άνθρωπος που πιστεύει ότι η Καρυστιανού θα καθαρίσει τη διαφθορά και τη λαμογιά του Έλληνα (που την έχουμε από Τουρκοκρατία) και θα τα βάλει με τους ολιγάρχες (την ώρα που στηρίζεται από έναν)... Και μετά, αφού βάλει τα θεμέλια θα αποκαταστήσει τη σχέση Έλληνα πολίτη με κράτος (δεν ήταν καλή ποτέ), θα ξανακάνει τον Έλληνα να πιστεύει στη δικαιοσύνη (δεν πίστευε ποτέ) και στο μεσοδιάστημα θα ξεδιαλύνει τη συγκάλυψη των Τεμπών και θα βάλει τον Κούλη φυλακή (έχει ειπωθεί μέχρι κι αυτό)...

Καλή η μαλακία αλλά να υπάρχει κι ένα όριο...
μωρέ το ξέρω, αλλά θέλω να πω ένα κριτήριο ψήφου σήμερα σημαντικό θα ήταν τα παραπάνω που ανέφερα.

Μα οποιοσδήποτε πολιτικός που θέλει να κυβερνήσει σήμερα τί να προαναγγείλει για θέσεις του; Εφόσον τα λεφτά τα έχουν φάει ως επί το πλείστον. Να βάλει λίγο φόρο εδώ και να το δώσει εκεί, να κόψει από δω και να τα δώσει εκεί, είναι μπαλώματα. Λεφτά δεν υπάρχουν. Οπότε για ποια δικαιοσύνη λέτε. Εδώ διαμαρτύρονται ακόμα κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες που τους υποχρεώνουν να δέχονται κάρτα γιατί θέλουν μετρητά (για να κλέβουν το ΦΠΑ). Σε ποιο κράτος που θέλει να λέγεται σύγκχρονο και ευρωπαϊκό (λέμε τώρα) μπορεί ο υδραυλικός ή ο ταξιτζής να πει "εγώ θέλω να παίρνω μετρητά, δε δέχομαι κάρτα"; Το θέμα είναι πολύ βαθύ και εσείς που είστε νέοι θεωρείτε οτι θα έρθει κάποιος, θα κάνει reset και θα αρχίσουν τα πράγματα να φτιάχνουν. Δε θα γίνει αυτό γιατί δεν υπάρχουν λεφτά και γιατί δεν υπάρχει και η θέληση από τον απλό πολίτη να συμβιβαστεί στο αυτονόητο. Και βάζω μέσα και τον εαυτό μου.

Το θέμα είναι πολύ βαθύ και εσείς που είστε νέοι θεωρείτε οτι θα έρθει κάποιος, θα κάνει reset και θα αρχίσουν τα πράγματα να φτιάχνουν. Δε θα γίνει αυτό γιατί δεν υπάρχουν λεφτά και γιατί δεν υπάρχει και η θέληση από τον απλό πολίτη να συμβιβαστεί στο αυτονόητο. Και βάζω μέσα και τον εαυτό μου.
Μέχρι στιγμής έχουμε πολιτικούς απλά διαχειριστές, όχι οραματιστές

Μα οποιοσδήποτε πολιτικός που θέλει να κυβερνήσει σήμερα τί να προαναγγείλει για θέσεις του; Εφόσον τα λεφτά τα έχουν φάει ως επί το πλείστον. Να βάλει λίγο φόρο εδώ και να το δώσει εκεί, να κόψει από δω και να τα δώσει εκεί, είναι μπαλώματα. Λεφτά δεν υπάρχουν. Οπότε για ποια δικαιοσύνη λέτε. Εδώ διαμαρτύρονται ακόμα κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες που τους υποχρεώνουν να δέχονται κάρτα γιατί θέλουν μετρητά (για να κλέβουν το ΦΠΑ). Σε ποιο κράτος που θέλει να λέγεται σύγκχρονο και ευρωπαϊκό (λέμε τώρα) μπορεί ο υδραυλικός ή ο ταξιτζής να πει "εγώ θέλω να παίρνω μετρητά, δε δέχομαι κάρτα"; Το θέμα είναι πολύ βαθύ και εσείς που είστε νέοι θεωρείτε οτι θα έρθει κάποιος, θα κάνει reset και θα αρχίσουν τα πράγματα να φτιάχνουν. Δε θα γίνει αυτό γιατί δεν υπάρχουν λεφτά και γιατί δεν υπάρχει και η θέληση από τον απλό πολίτη να συμβιβαστεί στο αυτονόητο. Και βάζω μέσα και τον εαυτό μου.
Πού είναι το κακο να μην δέχονται κάρτα εφόσον κόβουν απόδειξη κανονικα; Ίσα ισα, γιατί να συντηρούνται τα χαρατσια των τραπεζών που κυριολεκτικά μας κλέβουν τα λεφτακια μας με το αρνητικό επιτόκιο ετησίως λογω του πληθωρισμου και του μηδενικου επιτοκιου; Οι τράπεζες θα έπρεπε να μας πληρώνουν για να τις εμπιστευομαστε να διατηρούμε τα λεφτα μας σε αυτες ώστε μετα αυτες να εχουν ρευστοτητα και να εγκρίνουν δανεια στους πλούσιους, οχι εμείς να τις πληρώνουμε και απο πανω. Και μετα ζητάμε τα ρέστα απο τους μικρομεσαιους; Που για παραδειγμα οι μεροκαματιαρηδες οι άνθρωποι στη λαϊκή εχουν POS και καλα κανουν ειναι μεγαλη διευκόλυνση, ομως να πας να πάρεις ξερω γω ενα κιλο πατάτες 0,60€ και η τραπεζα να του κρατήσει 10-20 λεπτά; Αυτο ειναι δικαιο ας πουμε; Ειμαι φουλ υπερ της κάρτας και των άυλων συναλλαγών ομως με μηδενική προμήθεια παντού, να μην παίρνουν τίποτα οι τράπεζες. Κερδίζουν ηδη αρκετα με το να κρατάνε τα λεφτα μας.

Λες "λεφτα δεν υπαρχουν οποτε για ποια δικαιοσύνη μιλατε". Ετσι οπως το διατύπωσες υπονοείς πως αν υπήρχαν λεφτα, θα υπήρχε και δικαιοσύνη, αρα τα λεφτα ειναι προϋπόθεση της δικαιοσύνης; Πάμε καλα; Ίσα ισα, το ανάποδο θα έπρεπε να ισχύει, αν υπάρχει δικαιοσύνη τοτε θα υπάρξει υγιής οικονομία και ευημερία, αρα και λεφτα. Η δικαιοσύνη δεν πρεπει να εξαγοράζεται. Η Καρυστιανού αυτη τη ρημαδα τη δικαιοσυνη θελει να αποκαταστησει με την πάταξη της διαφθορας σε ολα τα επίπεδα. Τουλάχιστον να το προσπαθήσει και ας αποτυχει. Λες και οι υπόλοιποι ειναι καλύτεροι.

Η δικαιοσύνη δεν πρεπει να εξαγοράζεται. Η Καρυστιανού αυτη τη ρημαδα τη δικαιοσυνη θελει να αποκαταστησει με την πάταξη της διαφθορας σε ολα τα επίπεδα.
Αν τα πιστεύεις αυτά τα πράγματα που γράφεις, ειλικρινά δεν έχω να πω κάτι. Μάλλον η τόσο μεγάλη εμμονή που έχετε με το να φύγει ο Κούλης σας τυφλώνει τόσο πολύ που πιάνεστε από τον κάθε απίθανο για να τον εκθρονίσει (πριν είχες τον Βαρουφάκη, τώρα την Καρυστιανού), λες και θα αλλάξει κάτι. Εμείς που σιχαινόμαστε τη ΝΔ όσο και τα αριστερά σκουπιδοκόμματα τα βλέπουμε λίγο πιο αντικειμενικά τα πράγματα.

Πού είναι το κακο να μην δέχονται κάρτα εφόσον κόβουν απόδειξη κανονικα;
Μα δεν κόβουν απόδειξη ή αν κόβουν δεν είναι νόμιμη. Έχεις δει κάτι αποδείξεις που στέλνουν σε delivery ; Είναι απλά μια απόδειξη με τιμές αλλά από κάτω λέει "το παρόν δεν αποτελεί νόμιμη απόδειξη".

Εξάλλου την προμήθεια που πληρώνουν στην τράπεζα τη μετακυλύουν στην τιμή που πληρώνουμε εμείς οπότε μια χαρά τους κάθεται.

Όταν θες επιχείρηση, θα αναλάβεις κι όλα τα έξοδα που σου επιβάλλονται. Αλλιώς μην κάνεις επιχείρηση. Έτσι είναι.
Λες "λεφτα δεν υπαρχουν οποτε για ποια δικαιοσύνη μιλατε". Ετσι οπως το διατύπωσες υπονοείς πως αν υπήρχαν λεφτα, θα υπήρχε και δικαιοσύνη, αρα τα λεφτα ειναι προϋπόθεση της δικαιοσύνης; Πάμε καλα; Ίσα ισα, το ανάποδο θα έπρεπε να ισχύει, αν υπάρχει δικαιοσύνη τοτε θα υπάρξει υγιής οικονομία και ευημερία, αρα και λεφτα. Η δικαιοσύνη δεν πρεπει να εξαγοράζεται. Η Καρυστιανού αυτη τη ρημαδα τη δικαιοσυνη θελει να αποκαταστησει με την πάταξη της διαφθορας σε ολα τα επίπεδα. Τουλάχιστον να το προσπαθήσει και ας αποτυχει. Λες και οι υπόλοιποι ειναι καλύτεροι.
Θέλω να πω ότι το θέμα της δικαιοσύνης είναι τελευταίο τη στιγμή που τα λεφτά έχουν φαγωθεί ήδη. Το κράτος είναι ταπί. Πώς θα ανορθωθεί ένα κράτος χωρίς χρήματα; Πώς θα φτιαχτούν σχολεία, νοσοκομεία, δρόμοι, γηροκομεία κλπ; Εσύ λες να διορθώσουμε τη διαφθορά αλλά τα λεφτά της ήδη υπάρχουσας διαφθοράς που έχει ήδη συμβεί έχουν ήδη φαγωθεί. Έβαλες το κάρο πριν το άλογο.

Όταν θες επιχείρηση, θα αναλάβεις κι όλα τα έξοδα που σου επιβάλλονται. Αλλιώς μην κάνεις επιχείρηση. Έτσι είναι.
Στον γυφτέλληνα δεν αρέσουν οι νόμοι, παρόλα αυτά απαιτεί κάθαρση και δικαιοσύνη.

Μα δεν κόβουν απόδειξη ή αν κόβουν δεν είναι νόμιμη. Έχεις δει κάτι αποδείξεις που στέλνουν σε delivery ; Είναι απλά μια απόδειξη με τιμές αλλά από κάτω λέει "το παρόν δεν αποτελεί νόμιμη απόδειξη".

Εξάλλου την προμήθεια που πληρώνουν στην τράπεζα τη μετακυλύουν στην τιμή που πληρώνουμε εμείς οπότε μια χαρά τους κάθεται.

Θέλω να πω ότι το θέμα της δικαιοσύνης είναι τελευταίο τη στιγμή που τα λεφτά έχουν φαγωθεί ήδη. Το κράτος είναι ταπί. Πώς θα ανορθωθεί ένα κράτος χωρίς χρήματα; Πώς θα φτιαχτούν σχολεία, νοσοκομεία, δρόμοι, γηροκομεία κλπ; Εσύ λες να διορθώσουμε τη διαφθορά αλλά τα λεφτά της ήδη υπάρχουσας διαφθοράς που έχει ήδη συμβεί έχουν ήδη φαγωθεί. Έβαλες το κάρο πριν το άλογο.
Μα ακριβώς για αυτό το λογο τα λεφτα φαγωθηκαν, λογω της διαφθοράς. Ακομα και λεφτα να βρεθούνε, εμπιστεύεσαι να τα διαχειριστουν σωστα αυτοι που ηδη τα φάγανε μεσα σε ενα σύστημα χωρις δικαιοσύνη όπου ο μικρομεσαιος ποδοπατιεται; Το πρόβλημα δεν ειναι οτι δεν υπάρχουν λεφτα, το προβλημα ειναι οτι το σύστημα ειναι τόσο διεφθαρμενο που τα τρώνε οι λίγοι πλούσιοι. Ακριβώς οπως εγινε και με τα Τέμπη με τα συστήματα ασφαλειας και τα λεφτα που ειχαν δοθεί υποτίθεται για αυτα τα συστήματα ομως λογω της πολιτικής διαφθοράς φαγωθηκαν.

Μα ακριβώς για αυτό το λογο τα λεφτα φαγωθηκαν, λογω της διαφθοράς.
Ναι αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι φαγώθηκαν και δεν υπάρχουν. Πώς θα γίνει επανεκκίνηση χωρίς λεφτά;
Ακομα και λεφτα να βρεθούνε, εμπιστεύεσαι να τα διαχειριστουν σωστα αυτοι που ηδη τα φάγανε μεσα σε ενα σύστημα χωρις δικαιοσύνη όπου ο μικρομεσαιος ποδοπατιεται; Το πρόβλημα δεν ειναι οτι δεν υπάρχουν λεφτα, το προβλημα ειναι οτι το σύστημα ειναι τόσο διεφθαρμενο που τα τρώνε οι λίγοι. Ακριβώς οπως εγινε και με τα Τέμπη με τα συστήματα ασφαλειας και τα λεφτα που ειχαν δοθεί υποτίθεται για αυτα τα συστήματα ομως λογω της πολιτικής διαφθοράς φαγωθηκαν.
Από πού θα βρεθούν τα λεφτά;

ΑΝ βρεθούν (που αποκλείεται) θα τα φάνε πάλι γιατί όλοι είναι σε ένα κλειστό κύκλωμα. Οι τράπεζες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγαλοκαναλάρχες, οι μεγαλοδικηγόροι και οι πολιτικοί. Ο ένας κρατάει ψηλά τον άλλον κι όλοι όλους. Δεν μπορεί κανείς να σπάσει αυτόν τον κύκλο, όσο έντιμος και να είναι. Είμαστε ήδη τόσα χρόνια υπό επιτήρηση υποτίθεται με ξένα λεφτά δανεικά και πάλι βγαίνουν σκάνδαλα όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Ούτε ο Ευρωπαίος ραγιάς που υποτίθεται μας ελέγχει δεν μπόρεσε να σταματήσει το σκάνδαλο.

Συγγνώμη Μπάμπη αλλά είτε είσαι αφελής είτε ιδεαλιστής. Καμία Καρυστιανού δε θα μας σώσει. Σώσε τον εαυτό σου.

1ον
Δελτιο παραγγελιας ερχεται παντα στις παραγγελιες . Με το ηλεκτρονικο συστημα που ειναι συνδεδεμενο στην ΑΑΔΕ δεν υπαρχει δελτιο παραγγελιας χωρις να ακολουθει αποδειξη..
Ειναι σαν να στελνω εγω εμπορευμα να εχω κοψει δελτιο αποστολης αλλα να μην εχω τιμολογιο .Αυτοματα σου ερχεται προσωπικο μήνυμα τελους του μηνα απο την ΑΑΔΕ...
Τωρα αν δεν την φερνουν ειναι θεμα Ντιλιβερα οχι καταστήματος ...

2ον
Στη χρηση pos η τραπεζα λαμβανει και απο την επιχειρηση και απο τον ιδιώτη .Η επιχειρηση περαν απο την προμηθεια πληρωνει και τα μηχανάκια, τις συντηρησεις κ.α
Αυτα δεν τα επιβαρύνεται ο πελατης ...
Για ποιο λογο να μην πληρωνεις μετρητα ωστε να αποφυγετε τις τραπεζες ;

Παει η αλλη στο περιπτερο και για 1 και δυο ευρω δινει καρτα ...παει στην λαικη για ενα κιλο δινει καρτα ...Μετα φωναζουν για την ακριβεια

Τωρα η καραμελα για τους υδραυλικους επαψε ..Απλα οταν σου λεει εγω θελω 100 χωρις αποδειξη ή 124 με αποδειξη και εσυ του λες τι να την κανω αφου δεν μετραει στην εφορια ....
Δωσε κινητρο στον ιδιωτη να ζητα αποδειξη και να δεις τι καλα θα την ζητησει ειτε με καρτα ειτε χωρις ...

Το μετρο αυτο δεν ηρθε για να πατάξει την δηθεν φοροδιαφυγη ..ισα ισα την ενισχύει
Ηρθε για να ενισχύσει τις τραπζες.Ο κοσμος δεν τις θελει ....Γι αυτες γινεται το πανηγύρι

Η φοροδιαφυγη πλαισιώνεται διαφορετικά όπως σε πολλες αλλες χωρες...

Μπάμπη κοίτα πού πάνε τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Στην προκειμένη, στην αποχέτευση.

Για σκέψου 4 εκατομμύρια για προσλήψεις γιατρών ή νοσηλευτών. Για νέα ασθενοφόρα. Για νέες μεθόδους εκπαίδευσης στα σχολεία. Για καλύτερα ΜΜΜ. Κλπ.

Επιτέλους οι εικόνες μπαίνουν στο κάδρο!!!

Screenshot_20260118_091018_Facebook.jpg

Πού είναι το κακο να μην δέχονται κάρτα εφόσον κόβουν απόδειξη κανονικα; Ίσα ισα, γιατί να συντηρούνται τα χαρατσια των τραπεζών που κυριολεκτικά μας κλέβουν τα λεφτακια μας με το αρνητικό επιτόκιο ετησίως λογω του πληθωρισμου και του μηδενικου επιτοκιου; Οι τράπεζες θα έπρεπε να μας πληρώνουν για να τις εμπιστευομαστε να διατηρούμε τα λεφτα μας σε αυτες ώστε μετα αυτες να εχουν ρευστοτητα και να εγκρίνουν δανεια στους πλούσιους, οχι εμείς να τις πληρώνουμε και απο πανω. Και μετα ζητάμε τα ρέστα απο τους μικρομεσαιους; Που για παραδειγμα οι μεροκαματιαρηδες οι άνθρωποι στη λαϊκή εχουν POS και καλα κανουν ειναι μεγαλη διευκόλυνση, ομως να πας να πάρεις ξερω γω ενα κιλο πατάτες 0,60€ και η τραπεζα να του κρατήσει 10-20 λεπτά; Αυτο ειναι δικαιο ας πουμε; Ειμαι φουλ υπερ της κάρτας και των άυλων συναλλαγών ομως με μηδενική προμήθεια παντού, να μην παίρνουν τίποτα οι τράπεζες. Κερδίζουν ηδη αρκετα με το να κρατάνε τα λεφτα μας.

Κοίτα εγώ είμαι φανατικά υπερ του να επιλέγει ο μαγαζάτορας με τι θα πληρωθεί αν και είμαι επίσης φανατικός χρήστης κάρτας, σπάνια πληρώνω μετρητά και κουβαλάω ελάχιστα πάνω μου για ώρα ανάγκης ή αν χρειαστεί να πάρω κάνα μπουκαλάκι νερό ή τίποτα τέτοιο μικρό.

Εφόσον θα σε έχει ενημερώσει από την αρχή είναι οκ και αν δε θες/δεν έχεις μετρητά δε ψωνίζεις δε βλέπω το πρόβλημα. Στη τελική αν πάω σε ένα περίπτερο και του πω να πληρώσω με επιταγή δε θα το δεχτεί και δεν είναι υποχρεωμένος να το δεχτεί οπότε γιατί να είναι υποχρεωμένος να δεχτεί κάρτα.

Μου είχε κάνει εντύπωση σε κάποιες ευρωπαικές χώρες ότι πολλά μαγαζιά δεν δέχονται κάρτα, νόμιμα και ωραία. Ειδικά στη Γερμανία είναι πολύ συνηθισμένο μαγαζιά ειδικά εστίασης να έχουν ταμπέλα στην είσοδο ότι δέχονται μόνο μετρητά.

Όπως αντίστοιχα είναι συνηθισμένο σε κάποιες χώρες (το έχω δει αρκετά Αγγλία) μαγαζιά να μη δέχονται μετρητά και να δέχονται μόνο κάρτα, επίσης το γράφει στην είσοδο και αν δε θες δε ψωνίζεις. Δε ξέρω αν εδω επιτρέπεται ένα μαγαζί να πει ότι δε δέχεται μετρητά.

ΟΜΩΣ ας μην εθελοτυφλούμε, το "εφόσον κόβουν απόδειξη κανονικά" που λες είναι το ζητούμενο. Δε κόβουν...
Και είναι πολύ δύσκολο να πείσεις τον κόσμο να ζητάει απόδειξη αν δεν νιώθει ότι έχει κάποιο απτό κέρδος από το να επιμείνει/τσακωθεί με τον μαγαζάτορα που δε του δίνει απόδειξη. Θα μου πεις θα μπορούσε να σου δίνει το κράτος κάποιο κίνητρο να μαζεύεις αποδείξεις αλλά αυτό θα είχε κάποιο κόστος και αμφίβολο αποτέλεσμα.

Είναι αρκετά πιο εύκολο να "εκπαιδεύσεις" τον κόσμο να χρησιμοποιεί κάρτες(capital controls και πανδημία βοήθησαν πολύ σε αυτό), υποχρεώνεις τα μαγαζιά να δέχονται κάρτες, σπρώχνεις και τους πολίτες να χαλάνε το 30% του εισοδήματος τους με κάρτα για να μη πληρώσουν έξτρα φόρο και μιλάμε για πραφιτ.

Και βέβαια άσχετο-σχετικό, η ανάπτυξη που λέμε και δείχνουμε δε ξέρω σε τι ποσοστό είναι πραγματική ανάπτυξη και σε τι ποσοστό είναι μαύρα που λόγω καταπολέμησης της φοροδιαφυγής πλέον εμφανίζονται στο ΑΕΠ.

Back