ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.570 μηνύματα.

10-06-24

00:55
Κινδυνολογίες και ρητορική που χρησιμοποιούν αριστερά κόμματα για εσωτερική κατανάλωση, ώστε να συσπειρώνουν όμοια σκεπτόμενους με την υπερχρήση (ξεχείλωμα βασικά) της έννοιας ακροδεξιά. Εν Ελλάδι μόνο η Χρυσή Αυγή ήταν τέτοιο κόμμα, καθώς είχε δράση στους δρόμους και επιζητούσε (τουλάχιστον στη θεωρία) την ανατροπή του πολιτεύματος. Στην πραγματικότητα μιλάμε για κόμματα της κλασσικής/συντηρητικής δεξιάς (Βελό), Χριστιανικά (Νίκη) και antiwoke κομματίδια (Φωνή Λογικής.)Εάν κάποιος αναφέρει μόνο αυτό, χωρίς να βλέπει την υπόλοιπη εικόνα, είναι ή αδαής ή ύποπτος.
Τον σπόρο που φύτεψε η δεξιά ώστε να κρατήσει τους "κομμουνιστές" με κάθε τρόπο εκτός εξουσίας, θα το πιεί μέχρι το τέλος, εάν νόμιζε ότι η ακρο-δεξιά θα είναι το ελεγχόμενο "pet".
Το ζήσαμε με την εργαλειοποίηση της Χρυσής Αυγής. Λουστείτε τα.

10-06-24

01:26
Η νίνη και η ελλ λύση έχει αντιμεταναστευτική ρητορική η οποία θα μπορούσε να είχε ακουστεί από στέλεχος ή μέλλος της χα. Είναι πιο ήπιοι και προφανώς δε μαχαιρώνουν Πακιστανούς αλλά υπάρχουν φωνές που κλείνουν το μάτι προς τα εκεί, όπως ο Καλυβιώτης της Νίκης που μίλησε ξεκάθαρα για τους ισλαμοφασίστες και τον κίνδυνο που αποτελούν.Κινδυνολογίες και ρητορική που χρησιμοποιούν αριστερά κόμματα για εσωτερική κατανάλωση, ώστε να συσπειρώνουν όμοια σκεπτόμενους με την υπερχρήση (ξεχείλωμα βασικά) της έννοιας ακροδεξιά. Εν Ελλάδι μόνο η Χρυσή Αυγή ήταν τέτοιο κόμμα, καθώς είχε δράση στους δρόμους και επιζητούσε (τουλάχιστον στη θεωρία) την ανατροπή του πολιτεύματος. Στην πραγματικότητα μιλάμε για κόμματα της κλασσικής/συντηρητικής δεξιάς (Βελό), Χριστιανικά (Νίκη) και antiwoke κομματίδια (Φωνή Λογικής.)
Εντάξει, η δεξιά μια πολυκατοικία είναι. Αλλάζουν ρούχα καμιά φορά αλλά τα βασικά μένουν, στοχοποίηση μειονοτήτων, επίκληση σε φαντασιακές έννοιες (έθνος, θρησκείες.)
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.570 μηνύματα.

10-06-24

01:32
Αντιλαθρομεταναστευτική* ρητορική. Ακόμα ορθότερα, ρητορική υπέρ της νομιμότητας. Σεις προωθείτε την παρανομία ανέκαθεν.Η νίνη και η ελλ λύση έχει αντιμεταναστευτική ρητορική
Μυαλό δεν θα βάλετε ποτέ. Συνεχίστε να επιτίθεστε σε αυτά που αγαπάμε και η «ακροδεξιά» θα ανεβαίνει. Παντού. Κοιτάξτε να το συνηθίσετε και να προσαρμοστείτε, αν και τα δάκρυά σας μας αρέσουν.Εντάξει, η δεξιά μια πολυκατοικία είναι. Αλλάζουν ρούχα καμιά φορά αλλά τα βασικά μένουν, στοχοποίηση μειονοτήτων, επίκληση σε φαντασιακές έννοιες (έθνος, θρησκείες.)

10-06-24

01:37
Ένας είμαιΜυαλό δεν θα βάλετε ποτέ. Συνεχίστε να επιτίθεστε σε αυτά που αγαπάμε και η «ακροδεξιά» θα ανεβαίνει. Παντού. Κοιτάξτε να το συνηθίσετε και να προσαρμοστείτε, αν και τα δάκρυά σας μας αρέσουν.

Να τα αγαπάτε κύριε Ηλία αλλά να αγαπάτε και εμάς που δεν ανήκουμε στο οριοθετημένο σύστημα αποδοχής που έχετε (λοατκι μη χριστιανούς και άλλους).
Η ακροδεξιά είχε ανέβει και μια άλλη εποχή, έγιναν κυβέρνηση και το αποτέλεσμα ήταν δύο πυρηνικές και 75 εκ νεκρούς. Δεν ξέρω αν είναι και πολύ καλό που ανεβαίνει

ilias90
Περιβόητο μέλος

10-06-24

01:46
Δυστυχώς δεν είμαι τόσο καλός Χριστιανός ώστε να γυρνάω και το άλλο μάγουλο ούτε μπορώ να δω θετικά άτομα που δεν χάνουν ευκαιρία να με κοροϊδέψουν (όχι εμένα, ψιλοπ@πάρια μου εμένα, για τα πιστεύω μου μιλάω.)Να τα αγαπάτε κύριε Ηλία αλλά να αγαπάτε και εμάς που δεν ανήκουμε στο οριοθετημένο σύστημα αποδοχής που έχετε (λοατκι μη χριστιανούς και άλλους).
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.894 μηνύματα.

10-06-24

06:50
Εάν κάποιος αναφέρει μόνο αυτό, χωρίς να βλέπει την υπόλοιπη εικόνα, είναι ή αδαής ή ύποπτος.
Τον σπόρο που φύτεψε η δεξιά ώστε να κρατήσει τους "κομμουνιστές" με κάθε τρόπο εκτός εξουσίας, θα το πιεί μέχρι το τέλος, εάν νόμιζε ότι η ακρο-δεξιά θα είναι το ελεγχόμενο "pet".
Το ζήσαμε με την εργαλειοποίηση της Χρυσής Αυγής. Λουστείτε τα.
Προφανώς και είναι διάφοροι οι λόγοι που η Ακροδεξιά βίωσε θρίαμβο χθες όμως το βασικότερο είναι το μεταναστευτικό, δεν το λέω εγώ αυτό οι έρευνες το δείχνουν. Όταν επι 10 χρόνια έχεις ανοίξει τα σύνορα και τους βάζεις όλους μέσα χωρίς κανένα κριτήριο είναι λογικό ο κόσμος να αγανακτήσει από ένα σημείο και μετά. Επίσης, ένας σημαντικός λόγος είναι το Ουκρανικό ζήτημα καθώς οι Ευρωπαίοι έχουν βαρεθεί να βλέπουν τις κυβερνήσεις τους να στέλνουν πακέτα δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία αντί να επενδύουν τα χρήματα αυτά στην Ευρώπη.

10-06-24

11:59
Εσείς μπορείτε να επιτίθεστε όμως σε αυτά που αγαπάνε οι άλλοι έτσι;Συνεχίστε να επιτίθεστε σε αυτά που αγαπάμε και η «ακροδεξιά» θα ανεβαίνει

nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

10-06-24

12:22
Η καταστροφη της κοινωνιας και της σταθεροτητας του τοπου ειναι τα πραγματα που αγαπατε??Εσείς μπορείτε να επιτίθεστε όμως σε αυτά που αγαπάνε οι άλλοι έτσι;![]()
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.238 μηνύματα.

10-06-24

15:53
Εαν χρειαστεί να σου απαντήσω σε αυτό ΣΟΒΑΡΑ, και σε όλα τα άλλα άδικα πράγματα που έχεις πει τις τελευταίες μέρες, για όσους δεν πιστεύουν στις ίδιες ιδέες που -σεβαστό εννοείται- πιστεύεις εσυ, θα χαλάσουμε τις καρδιές μας και δεν το θέλω. Πραγματικά δεν το θέλω, δεν προσποιούμαι.Εσείς μπορείτε να επιτίθεστε όμως σε αυτά που αγαπάνε οι άλλοι έτσι;![]()
Και δεν ειναι γιατί δεν θα με καταλάβεις τι θα σου πω. Οχι, έχεις πολύ καλή ικανότητα σκέψης και το ξέρω, γιατι σε ξερω απο την πρώτη μέρα που μπήκες ως απλό μέλος και έγραψες εδώ.
Όχι, δεν ειναι οτι δεν μπορείς να καταλάβεις εμας. Μπορείς, πολύ καλά. Πιστεύω πως δεν θέλεις να καταλάβεις.
Δεν θέλεις να καταλάβεις τους συντηρητικούς συνανθρώπους σου και είναι βολικό να τους αντιλαμβάνεσαι ως τα ανελέητα ορκ που θέλουν την καταστροφή του ανθρωπισμού και κάθε συμπονετικού συναισθηματος.
Και γιατι γίνεται αυτό και γινόταν πάντα απο κάθε πλευρά, ο απ-ανθρωπισμός του αντιπάλου; Για την πιο ευκολη κατανίκησή του στη μάχη χωρίς συναισθηματισμούς.
Εντούτοις, θέλω, πηγαία, να σε ρωτήσω:
Πως μιλάς με τόση βεβαιότητα για κακούς δεξιούς και μας βάζεις όλους σε ένα τσουβάλι;
Μας γνώρισες τόσο καλά όλους που ειμαστε η επιτομή της μισανθρωπιάς και της σκατοψυχιάς στην αντίληψή σου;
Ήρθες να μας βοηθήσεις στα προβλήματά μας και σου είπαμε όχι; Μας ζήτησες να κανουμε παρεα με ΛΟΑΤΚΙ, gay ή μετανάστη και σου είπαμε "οχι καλύτερα σε φούρνους";
Όταν χλευάζουν και ειρωνευονται τα πιστευω μας και το Χριστό και την Παναγία, έχεις την ίδια ευαισθησία, ή τσάμπα φωνάζουμε; Και εχω φωνάξει ενα σωρο και δεν εχει γίνει τιποτα. Αμα βρίσω το Χριστό, θα μου κάνουν και κουμπαριά κάποιοι.
Οχι Χιμέλα μου. Δεν είμαστε κακοί, απλά είμαστε διαφορετικοί από άλλους στα πιστευω μας. Και είναι υγιές, δεν μπορεί όλη η ανθρωπότητα να πιστεύει σε ένα πράγμα, ακόμα και εξαναγκασμενα κατω απο μια αυταρχική εξουσία δεν θα ηταν αληθινη πίστη όλων, ειδάλλως ποτε δε θα υπήρχε η αμφισβήτιση που οδηγεί στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.
Είναι χρήσιμη η πρόοδος, πραγματικά. Αλλά πρέπει να ισορροπεί με την συντήρηση κάποιων καλών και δοκιμασμένων πραγμάτων. Όχι να τρέχουν τα μυαλά μας και η τεχνολογία μας και τα πάθη μας, πιο μακριά από την ψυχή μας.
Αλλα αυτο που γίνεται εδω, θεωρω πως ειναι εκ των ουκ άνευ. Ανθρωποφαγία κανονική.
Και πες παει στα κομματια, εμενα με θεωρεί ο άλλος σκατόψυχο δεξιό. Δικαίωμά του.
Ο Χριστός μου τι σας φταίει; Τα πιστευω μου τι σας φταίνε; Η μαζική δολοφονια χαρακτηρων συντηρητικών, τι σας φταίνε; Η ειρωνία απέναντι στον σοβαρό διάλογο, τι σας φταίει ο τελευταίος;
Εμείς θέλουμε να μπορούμε να συνεχίσουμε να αγαπάμε κάποια -συντηρητικά- πράγματα. Άλλοι θέλουν να συνεχίσουν να μισούν τους συντηρητικούς και το μεταφράζουν ως αγάπη.
Το ποστ αυτό, αρχικά το είχα στο μυαλό μου να το γράψω πολύ διαφορετικά. Δεν θέλησα να το κάνω, ούτε και έχει νόημα. Οτιδήποτε άλλο μπορούμε να το πουμε και κατ ιδίαν, σαν φίλοι. Και το εννοώ από καρδιάς.
Επικαλούμαι λοιπόν την δικαιοσύνη σου, την ανθρωπιά σου και την ικανότητά σου για αγάπη όπως λες ότι έχετε πράγματα να αγαπάτε.
Μιλήστε λοιπόν για όσα αγαπάτε, όχι για όσα μισείτε.
Και μετα ρε φίλε, να κατεβω και στο Pride μαζί σου. Μα την Παναγία. Αρκει να μη μου φέρεις καμια εικόνα της Παναγιας βεβηλωμένη, εκεί θα παρεξηγηθούμε και μετα θα σας φταίνε οι δεξιοί.
Να κοιτάς απο δω, αλλά να κοιτάς κι απο κει. Οχι μονο απο δω σα να χει παθει αριστερή ψυξη ο σβέρκος.

10-06-24

17:50
Καταρχάς ο Ηλίας μιλούσε για το χριστιανισμό, οτι αγαπάει το χριστιανισμό και δε δέχεται να του κάνουμε επίθεση, γι' αυτό κι εγώ είπα οτι εκείνος κάνει όμως επίθεση στο μουσουλμανισμό.Η καταστροφη της κοινωνιας και της σταθεροτητας του τοπου ειναι τα πραγματα που αγαπατε??
Τί γελοιότητα η εμμονή στη θρησκεία όταν αν είχες γεννηθεί μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακρύτερα θα ήσουν εβραίος, μουσουλμάνος, βουδιστής κλπ...
Κατά δεύτερον, έχεις υπόψη σου από ιστορία; Ξέρεις πώς ήταν η Ελλάδα τα παλιά χρόνια; Τότε που οι άνθρωποι δεν είχαν παπούτσια να φορέσουν και έφευγαν οι ίδιοι μετανάστες με τρύπιο παντελόνι; Δεν έγινε ο κόσμος τη μέρα που γεννηθήκαμε εμείς.
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

10-06-24

18:21
Aν. Δεν γεννηθήκαμε χιλιάδες χιλιόμετρα μακρύτερα. γεννηθήκαμε εδώ. Και αυτή η ζωή μετράει.Τί γελοιότητα η εμμονή στη θρησκεία όταν αν είχες γεννηθεί μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακρύτερα θα ήσουν εβραίος, μουσουλμάνος, βουδιστής κλπ...
Τα περι θρησκευτικού φανατισμού πες τα στους μουσουλμάνους.. Δε βλέπεις χριστιανό να πηγαίνει να κανει διαδηλώσεις στην μέκκα να γίνει η σαουδική αραβία χριστιανικό θεοκρατικό καθεστώς όπως βλέπεις να γίνονται διαδηλώσεις να μετατραπεί η γερμανία σε καλιφάτο.
Πες μου αν εχεις δεί ελληνόπουλο (η οποιονδήποτε) σε ισλαμικη χώρα, να φοράει σταυρούς, ράσα και πετραχήλια και να κουβαλάει τη σημαία της Σαουδικής αραβίας που γράφει πάνω "Δεν υπάρχει Θεός παρα μόνο ο Αλλάχ, ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του Αλλάχ. Όχι,, παράλογο είναι, παράλογο ακούγεται... Εδω όμως γιατί υπάρχουν παιδιά με μαντήλες και μπούρκα που κουβαλλάνε τον ΣΤΑΥΡΌ;
Η καλύτερη περίπτωση σε αυτούς είναι η χειρώτερη σε εμάς. Και στα λέω αυτά ως αγνωστικιστής προς Άθεος.. σίγουρα οχι φανατικός θρήσκος..
Βεβαιως ξέρω πως έγινε. Δεν εχω θέμα με το να βλέπω μετανάστες να μοιράζονται την κουλτούρα τους, τα έθιμα τους, τη γλώσσα τους, τον πολιτισμό τους. Αυτά είναι τα όμορφα, που θέλω αν τα βλέπω και να τα γεύομαι. Οι Έλληνες παλιά φεύγανε πε τρύπιο παντελόνι, και ήτανε σεμνοί. Κρυβόντουσαν, ζούσαν υπόγεια, ντρέπονταν για το οτι μεταναστεύσανε.Κατά δεύτερον, έχεις υπόψη σου από ιστορία; Ξέρεις πώς ήταν η Ελλάδα τα παλιά χρόνια; Τότε που οι άνθρωποι δεν είχαν παπούτσια να φορέσουν και έφευγαν οι ίδιοι μετανάστες με τρύπιο παντελόνι; Δεν έγινε ο κόσμος τη μέρα που γεννηθήκαμε εμείς.
Αμα έβλεπα Έλληνες να κάνουν το 70% των εγκλημάτων σε μια αλλη χώρα (Για να μη πώ ήπειρο, ας το παω πιο χαλαρά), να φέρνουν τον φανατισμό, να αρνούνται να σεβαστούν ήθη και έθιμα, να προσπαθούν να επιβληθούν, και να φέρουν σε μια αντικειμενικά πιο αναπτυγμένη κοινωνικά χώρα την μεσαιωνική αντίληψη τους περι της θέσης της γυναίκας και τα συναφή, ναι. Θα έλεγα ντρέπομαι που ειμαι Έλληνας.
Πιστεψε με, γνωρίζω πολύ καλα για εξωτερική και εσωτερική μετανάστευση, εχω μικρασιάτικες ρίζες απο μεριά του πατέρα μου, κομμουνιστές στον εμφύλιο πόλεμο και χούντα, και απο τη μανα μου βλάχοι κατσικοκλέφτες και δεξιοί σε περιοχές που δρούσαν οι κομμουνιστές. 5 γενιές εκτοπισμό και μετανάστευση και παρέμειναν εργατικοί και με το κεφάλι σκυφτό.

10-06-24

18:40
Να σου μιλήσω ειλικρινά, τα έχω λίγο άσπρο μαύρο στο μυαλό μου. Αν κάποιος δεν δέχεται 100% τη διαφορετικότητα, το οτι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και το οτι κανείς δεν είναι ανώτερος του άλλου, στα μάτια μου ναι, είναι προβληματικό αυτό να συμβαίνει. Δεν έχω "ολίγον έγκυος". Είτε πιστεύεις στις αξίες του ανθρωπισμού είτε δεν πιστεύεις. Και για αυτό μου το πιστεύω τσακώνομαι και με δικούς μου ανθρώπους, για την ακρίβεια δε συζητάω καν για αυτά τα θέματα γιατί ανεβάζω πίεση και δε θέλω.Πως μιλάς με τόση βεβαιότητα για κακούς δεξιούς και μας βάζεις όλους σε ένα τσουβάλι;
Μας γνώρισες τόσο καλά όλους που ειμαστε η επιτομή της μισανθρωπιάς και της σκατοψυχιάς στην αντίληψή σου;
Δε νοείται στο δικό μου μυαλό, για να διατηρήσεις - συντηρήσεις εσύ (γενικό το εσύ) αυτά που έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια και να μην προχωρήσεις μαζί με την εξέλιξη και την πρόοδο, να καταπιέζονται άνθρωποι ΠΟΥ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ κιόλας σε τίποτα.
Ο πολιτικός γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, σε τί σε ενοχλεί ρε φίλε; Εξήγησέ μου; (γενικά μιλάω). Είναι αυτό που λένε πολλοί, κάνε ό,τι θες στο κρεβάτι σου αλλά μη μου το ρίχνεις στα μούτρα. Γιατί; Γιατί εσύ έχεις περισότερα δικαιώματα από μένα; Ποιος το ορίζει αυτό;
Σχετικά με τη θρησκεία, παραδέχομαι οτι πολλές φορές έχω ειρωνευτεί. Λάθος μου.
Λες οτι κάποια πράγματα έχουν δοκιμαστεί κι είναι καλό να μείνουν. Εγώ πιστεύω οτι αυτό που αλλάζει είναι αυτό που είχε ψεγάδια εξαρχής και γι' αυτό αλλάζει, οπότε καλώς αλλάζει. Αυτά που παραμένουν, πχ ο θεσμός της οικογένειας, καλώς μένει.
Πέτρα που κυλά δε χορταριάζει. Οι αλλαγές που προέρχονται από την ανάγκη της εκάστοτε κοινωνίας πρέπει να συμβαίνουν όσο κι αν ξεβολεύονται κάποιοι.
nearos
Επιφανές μέλος

10-06-24

19:05
Nα δείς συντηρητικοί που είναι οι χώρες των αλλοδαπών απο τις οποίες έρχονται.Δε νοείται στο δικό μου μυαλό, για να διατηρήσεις - συντηρήσεις εσύ (γενικό το εσύ) αυτά που έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια και να μην προχωρήσεις μαζί με την εξέλιξη και την πρόοδο, να καταπιέζονται άνθρωποι ΠΟΥ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ κιόλας σε τίποτα.
Δε συμφωνεί κανένας στο να καταπιέζεται άνθρωπος, αντιθέτως, τουλαχιστον εγώ πιστεύω να είμαστε ίσοι, αλλα όχι ρε φίλε μειονότητα στη χώρα μου και να καταπιέζομαι εγώ για να είναι άνετα οι άλλοι
Το θέμα δεν είναι ο γάμος, το θέμα είναι οτι αναγκάζουν την εκκλησία να υποταχθεί σε κάτι που πάει κόντρα στα πιστεύω της. Και η Εκκλησία αν πρεπει να είναι συντηρητική... Κρατάει θεσμούς απο πριν 2000 χρόνια, τι να κάνουμε; Υπάρχουν άλλες λύσεις οπως το σύμφωνο συμβίωσηςΟ πολιτικός γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, σε τί σε ενοχλεί ρε φίλε; Εξήγησέ μου; (γενικά μιλάω). Είναι αυτό που λένε πολλοί, κάνε ό,τι θες στο κρεβάτι σου αλλά μη μου το ρίχνεις στα μούτρα. Γιατί;
Το θέμα είναι η υιοθέτηση παιδιών απο ομόφυλα ζευγάρια. Εκτός απο το οτι εμπορευματοποιείται η γέννα και η γυναίκα μετατρέπεται σε εργοστάσιο παιδιών, υποβαθμίζοντας τη θέση της, είναι κακό και στο ιδιο το παιδί. Τη μητρική αγάπη δε μπορεί να την αναπαράξει ούτε ενας άντρας, ούτε δυο. Ουτε την πατρική, και για αυτό μια οικογένεια ευνοικη για τα παιδιά έχει μια μητέρα και εναν πατέρα.
Και η πέτρα που κυλάει φθείρεται. Αν ενας θεσμός ητανε σε ισχύ δυο χιλιετείες και δεβ εχει καταστρέψει τη κοινωνία, μη το αλλάξεις. If it aint broke dont fix it.Πέτρα που κυλά δε χορταριάζει. Οι αλλαγές που προέρχονται από την ανάγκη της εκάστοτε κοινωνίας πρέπει να συμβαίνουν όσο κι αν ξεβολεύονται κάποιοι.
Lasher
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.939 μηνύματα.

10-06-24

19:33
Το θέμα δεν είναι ο γάμος, το θέμα είναι οτι αναγκάζουν την εκκλησία να υποταχθεί σε κάτι που πάει κόντρα στα πιστεύω τη
Το σχέση έχει ο πολιτικός γάμος με την εκκλησία; ανάγκασαν καναν παπά να ευλογήσει γάμο ατόμων ίδιου φύλου;
Guest 376555
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

10-06-24

19:37
Πόσο υποκριτικό σχόλιο. Δε θα πιάσω καν τις παρένθετες τις οποίες τις θυμάστε μόνο όταν αφορά ομόφυλα ζευγάρια.Το θέμα είναι η υιοθέτηση παιδιών απο ομόφυλα ζευγάρια. Εκτός απο το οτι εμπορευματοποιείται η γέννα και η γυναίκα μετατρέπεται σε εργοστάσιο παιδιών, υποβαθμίζοντας τη θέση της, είναι κακό και στο ιδιο το παιδί. Τη μητρική αγάπη δε μπορεί να την αναπαράξει ούτε ενας άντρας, ούτε δυο. Ουτε την πατρική, και για αυτό μια οικογένεια ευνοικη για τα παιδιά έχει μια μητέρα και εναν πατέρα.
Τα παιδιά που έχουν χάσει έναν από τους 2 γονείς ή και τους 2 και μεγαλώνουν με παππούδες, είναι καταδικασμένα; Η έλλειψη της "μητρικής" ή "πατρικής" αγάπης είναι πράγματι τόσο ικανή για να τα στιγματίσει για μια ζωή; Πρέπει μήπως να τα κλείσουμε σε κάποιο ορφανοτροφείο, να προωθηθούν σε κάποια άλλη οικογένεια, με μητέρα και πατέρα, που θα είναι πιο ικανή να τα μεγαλώσει;
Δε θα ήθελα να σχολιάσω όλες αυτές τις "επιτυχίες" των straight οικογενειών.
Συνέλθετε
nearos
Επιφανές μέλος

10-06-24

19:48
Ναι.Η έλλειψη της "μητρικής" ή "πατρικής" αγάπης είναι πράγματι τόσο ικανή για να τα στιγματίσει κάποιον για μια ζωή;
Τα ορφανοτροφεία είναι γεμάτα, και αν δεν μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση τα στρειτ ζευγάρια που επικρατούν κατα ενα τεράστιο βαθμό , σίγουρα δε θα μπορέσουν οι ομοφυλοφιλοι.Πρέπει μήπως να τα κλείσουμε σε κάποιο ορφανοτροφείο, να προωθηθούν σε κάποια άλλη οικογένεια, με μητέρα και πατέρα, που θα είναι πιο ικανή να τα μεγαλώσει;
Εδω πέρα είναι ξεκάθαρο οτι είναι αλητάκια που δε τα μαζεύουν οι γονείς τους, δεν έχει σημασία οτι ειναι στρέιτ η όχι.Δε θα ήθελα να σχολιάσω όλες αυτές τις "επιτυχίες" των straight οικογενειών.

Θεσσαλονίκη: 21 συλλήψεις για την επίθεση σε τρανς άτομα (βίντεο)
Σε 21 συλλήψεις ατόμων προχώρησαν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για την επίθεση σε δύο τρανς άτομα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας thestival.gr, όλα ξεκίνησαν στις 22:30, όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε λεκτικά στα δύο άτομα, ηλικίας 21...
Guest 376555
Επισκέπτης

10-06-24

19:51
Πέφτω από τα σύννεφα. Άλλη μια φορά που γυρνάει το θέμα στο μεταναστευτικό και σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς από έλλειψη επιχειρημάτων.Ναι.
Τα ορφανοτροφεία είναι γεμάτα, και αν δεν μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση τα στρειτ ζευγάρια που επικρατούν κατα ενα τεράστιο βαθμό , σίγουρα δε θα μπορέσουν οι ομοφυλοφιλοι.
Εδω πέρα είναι ξεκάθαρο οτι είναι αλητάκια που δε τα μαζεύουν οι γονείς τους, δεν έχει σημασία οτι ειναι στρέιτ η όχι.
21 συλλήψεις, 11 ανήλικοι, 10 ενήλικοι, εκ των οποίων οι 12 ειναι ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ... θέλετε να πιάσουμε αυτό το θέμα wokies? Ουδέποτε είπα οτι τα ομόφυλα ζευγάρια είναι κακά. Απλά τοσο η μητέρα όσο και ο πατέρας είναι αναγκαίοι στη σωστή γαλούχηση και εκπαίδευση του παιδιού, τώρα υπάρχουν πολλοί καλοί γκει γονείς, και υπάρχουν πολύ κακοί στρειτ γονείς, και δεν ειναι αλληλένδετα μεταξύ τους![]()
Θεσσαλονίκη: 21 συλλήψεις για την επίθεση σε τρανς άτομα (βίντεο)
Σε 21 συλλήψεις ατόμων προχώρησαν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για την επίθεση σε δύο τρανς άτομα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας thestival.gr, όλα ξεκίνησαν στις 22:30, όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε λεκτικά στα δύο άτομα, ηλικίας 21...www.kathimerini.gr
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.238 μηνύματα.

10-06-24

20:03
Καταρχάς, σε ευχαριστώ που με διάβασες και διέθεσες το χρόνο σου για να μου απαντήσεις. Το εκτιμώ και βλέπω όντως την άποψή σου, αν και δεν σκεφτόμαστε ομοίως. Δεν είχα μια τετοια προσδοκία βέβαια, ξέρουμε ο καθένας τον διπλανό του, αλλά καλό είναι -γνώμη μου- να συζηταμε ψύχραιμα και με επιχειρήματα εκτός ιδεολογικών χαρακωμάτων (και αυτο ισχυει και για τους δικούς μου)Να σου μιλήσω ειλικρινά, τα έχω λίγο άσπρο μαύρο στο μυαλό μου. Αν κάποιος δεν δέχεται 100% τη διαφορετικότητα, το οτι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και το οτι κανείς δεν είναι ανώτερος του άλλου, στα μάτια μου ναι, είναι προβληματικό αυτό να συμβαίνει. Δεν έχω "ολίγον έγκυος". Είτε πιστεύεις στις αξίες του ανθρωπισμού είτε δεν πιστεύεις. Και για αυτό μου το πιστεύω τσακώνομαι και με δικούς μου ανθρώπους, για την ακρίβεια δε συζητάω καν για αυτά τα θέματα γιατί ανεβάζω πίεση και δε θέλω.
Δεν μπορώ όμως να μην παρατηρήσω, ότι αυτό που μου περιγράφεις ως τρόπος διαλόγου, έχει μιας μορφής πως να το πω, my way or the highway, ζηλωτισμός.
Δεν κρίνω, εντούτοις μου φαίνεται περίεργο, γιατι ειναι ενα χαρακτηριστικό το οποίο ιστορικά έχει "βάψει" για να στο πω λαϊκά, την ακρα δεξιά. Και ειναι κατι που το βλέπω στη σημερινή εποχή και εκτός αυτου του χώρου και δεν μου αρέσει.
Και το αφηνω εδω. Δεν υπάρχει λόγος να το επικρίνω. Δεν ταιριάζουμε εδω και αυτό είναι.
Φαντάζομαι όμως, καταλαβαίνεις πως, αν σε συλλογικό επίπεδο, κάνετε διάλογο εσείς έτσι, και κάνουμε κι εμείς διάλογο πάλι έτσι απο την άλλη πλευρά, καήκαμε σαν ανθρωπότητα.
Ήδη, δεν πάει καλά το πράγμα, δεν θα καταλάβουμε ο ένας τον άλλο κι αυτο ειναι κακό κατα τη δική μου οπτική.
Θα μπορούσα κι εγω λοιπόν, δυνητικά να σου πω: "Κι επειδή δεν νοείται στο δικό σου το μυαλό, εγω τι φταίω βρε Χιμέλα μου; Εσυ διατηρείς μια τετοια κάθετη άποψη. Δικό σου ειναι το ζήτημα για να επιλύσεις."Δε νοείται στο δικό μου μυαλό, για να διατηρήσεις - συντηρήσεις εσύ (γενικό το εσύ) αυτά που έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια και να μην προχωρήσεις μαζί με την εξέλιξη και την πρόοδο, να καταπιέζονται άνθρωποι ΠΟΥ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ κιόλας σε τίποτα.
Το ίδιο δεν λέτε και για τους συντηρητικούς άλλωστε; "Δε φταιει ο άλλος που ειναι μετανάστης, εσυ φταις που εισαι φασίστας";
Κι εδω έρχεται το ζουμάκι της υπόθεσης. Είναι πως το βλέπει ο καθενας, απο ποια οπτική.
Στέκεσαι πιο πίσω, κανεις δεκα βηματα πίσω, και βλέπεις αντί για τον Βαλ, αντι για τη Χιμέλα, τα γεγονότα και μόνο αυτά.
Εσυ βλέπεις ανθρώπους που καταπιέζονται, χωρίς να φταίνε σε τίποτα. Ωραία. Ούτε κι εγω το θέλω αυτό. Γιατί κάλλιστα όπως πολύ σωστά έχει ειπωθεί, θα μπορούσα να είμαι στη θέση σου, Μουσουλμάνος, μαύρος, gay, αλλοδαπός και πάει λέγοντας.
Κι εδω έρχεται το πρόβλημα.
Άρα υπάρχουν θέσεις! Υπάρχει ο αντρας, υπάρχει η γυναικα, υπάρχει ο στρέητ, υπάρχει ο gay, υπάρχει ο Χριστιανός κλπ.
Το πρόβλημα για εμας, τουλάχιστον περισσότερο για τη δική μου συλλογιστική θα μιλήσω, δεν ειναι η γυναίκα, ο gay, ο μη λευκος άντρας, ο αλλοδαπός κλπ.
Να μην καταπιεστούν ουδέποτε! Αλλά, να μη μπλέξουμε και τις θέσεις μας. Όπως είπαμε ο καθενας έχει τη θέση του. Γιατι λοιπόν να μην αναγνωριστεί η θέση του, να βελτιωθεί το βιοτικο του επίπεδο, αλλά αντίθετα θα πρέπει να αναμειχθεί με τη δική μου; Και γιατί η δική μου η ιδιαιτερότητα και η θέση, θα πρέπει να απορροφηθεί από τη δική του;
Και θα έρθει κάποιος να μου πει "μα δε ζητάμε να σας απορροφήσουμε, ζητάμε να συμβιώσουμε διπλα σας με πλήρη δικαιώματα". Δεκτό.
Μόνο που δεν ειναι αυτό που γίνεται απο τις παγκόσμιες ελίτ. Και εκει ειναι που βλέπουμε εμείς κάτι, το οποίο εσείς δεν το βλέπετε και το μεταφράζετε ως άρνηση στον τερματισμό της καταπίεσης.
Πάμε σε ένα παράδειγμα, έχει και συνέχεια η συζήτηση:
Ωραία. Πολύ ωραίο παράδειγμα. Ενταξει το ξερω οτι εδω μιλας γενικά, προσωπικά δεν έχω θεμα και ενόχληση (εκτός θρησκείας) αλλά ας το συζητησουμε χάριν παραδείγματος.Ο πολιτικός γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, σε τί σε ενοχλεί ρε φίλε; Εξήγησέ μου; (γενικά μιλάω). Είναι αυτό που λένε πολλοί, κάνε ό,τι θες στο κρεβάτι σου αλλά μη μου το ρίχνεις στα μούτρα. Γιατί; Γιατί εσύ έχεις περισότερα δικαιώματα από μένα; Ποιος το ορίζει αυτό;
Τι ζητάμε; Γάμο ομοφυλοφίλων. Πολύ ωραία.
Ποια ειναι η καταπίεση; Οτι (οπως το ειδα εγω) δεν εχουν δικαιωμα οι ομοφυλοφιλοι για το Α, Β , Γ απέναντι στο νόμο, στην κοινωνία, στα κληρονομικά, κλπ κλπ ή έστω και συναισθηματικά για να αισθανθούν στο κατω κατω της γραφής πλήρεις και να ζουν χαρούμενοι.
Μέσα! Να το αποκτήσουν!
Που έχει φτάσει όμως η όλη συζήτηση; Στο να γινει γάμος ορθόδοξος μες την εκκλησιά, μεταξυ αντρών. Ωπα!
Τι σχέση εχει το θρησκευτικο δόγμα, με την ισότητα των πολιτων μιας χώρας; Το δογμα λέει Α. Το δόγμα δεν δέχεται το Β. Γιατι να νομοθετησει με το στανιό η πολιτική ηγεσία ή το εξαρτωμενο απο αυτην παπαδαριό να αλλάξει το δόγμα; Ας φτιάξουν δικό τους δόγμα, να δέχεται και το Α και το Β.
Για να μην παω στο τι σχέση έχει η υιοθεσία (τεκνοθεσία).
Και φτάνει στο σημειο ο συντηρητικός να πει, άρα σκοπος των ισχυρών, δεν ειναι τα δικαιωματα του φίλου μου του Γιωργου και του Μακη που ειναι ομοφυλόφιλοι, αλλά να αλλοτριώσει το δόγμα, να αλλοτριώσει την εκπαίδευση, να αλλοτριώσει τα πάντα εξαφανίζοντας αυτο που ημουν εγω για να φέρει κατι νεο.
Δε σου λεω οτι ειναι οντως ετσι. Σου λεω πως σκεφτόμαστε. Υπάρχει η αλήθεια οπως τη βλέπετε εσείς, η αλήθεια όπως τη βλέπουμε εμείς και η αντικειμενική αλήθεια. Το που θα κατσει πιο κοντα, σε ποια απο τις δυο άλλες αλήθειες, η αντικειμενική αλήθεια, θα το δουμε στο τέλος ή απλά θα σφαχτούμε και θα επικρατήσει η αλήθεια του ενός μέρους.
Δεκτό. Σε ευχαριστώ.Σχετικά με τη θρησκεία, παραδέχομαι οτι πολλές φορές έχω ειρωνευτεί. Λάθος μου.
Μμμμμ, ωραία.Λες οτι κάποια πράγματα έχουν δοκιμαστεί κι είναι καλό να μείνουν. Εγώ πιστεύω οτι αυτό που αλλάζει είναι αυτό που είχε ψεγάδια εξαρχής και γι' αυτό αλλάζει, οπότε καλώς αλλάζει. Αυτά που παραμένουν, πχ ο θεσμός της οικογένειας, καλώς μένει.
Πέτρα που κυλά δε χορταριάζει. Οι αλλαγές που προέρχονται από την ανάγκη της εκάστοτε κοινωνίας πρέπει να συμβαίνουν όσο κι αν ξεβολεύονται κάποιοι.
"Η ανάγκη της κοινωνίας."
Σε τι ποσοστό όμως ειναι πραγματικά μια αναγκη δημιουργημενη απο την κοινωνία για την κοινωνία;
Και θα σου φέρω εγω ενα δικό μου παράδειγμα, με τη λαθρομετανάστευση. Ή μετανάστευση/πρσφυγικό όπως θα το αποκαλούσατε εσείς.
Ήρθαν ενα εκατομμυριο άνθρωποι. Ανθρωποι σαν κι εμας, ή και όχι και τόσο ακριβώς σαν κι εμας, γιατι έχουν τη δική τους ξεχωριστή πίστη και κουλτούρα.
Από που ήρθαν; Απο εμπόλεμες περιοχές ή κι απο άλλες;
Γιατί ήρθαν; Μηπως γιατι οι ισχυροι του κόσμου έβαλαν άλλους και διέλυσαν τις πατρίδες τους, για να έρθουν ως φτηνα εργατικά χέρια στην ξενιτιά δίχως ρίζες πια, άρα και εξαρτημενοι απο τα στοιχεία της φυσης και την ανθρωπινη απληστία, για να κερδίσουν οι εταιρίες και οι βιομηχανιες όπλων και πρώτων υλών;
Εσείς θα πείτε "μα δεν έχει σημασία, είναι συνανθρωποι μας, να τους βοηθησουμε"
Κι εγω θα σου φέρω το εξής ερωτημα. Εστω οτι η χωρα δεν ήταν χώρα και ήταν αεροπλάνο με 100 θέσεις. Και οι 80 ηταν γεμάτες. Και έρχονταν αλλοι 100 επιβάτες. Και ο πιλότος έλεγε όχι, δεν χωράμε. Οι ήδη υπάρχοντες θα δυσανασχετήσουν, οι άλλοι 100 θα δυσανασχετήσουν που θα στριμωχτούν, το αεροπλάνο θα πάθει ζημιά από την πολυκοσμία, τις ταραχές για το ποιος θα κατσει στα καθισματα και ποιος στο πάτωμα και εν τέλει δε θα μπορέσει απο το βάρος να απογειωθεί, αλλά θα μείνει καθηλωμένο να ψαχνουν 10 ωρες ποιος δικαιουται μια θεση περισσοτερο απο τον άλλο.
Ο αριστερός θα πει "ολοι δικαιούνται να ταξιδεύουν, ο πιλότος ειναι φασίστας που δεν θελει τους έξτρα 100"
Ο δεξιός θα πει "χωραμε άλλους 20, καλα κανει ο πιλότος και δεν τους θέλει γιατι αν βάλουμε κι αυτους τους 20 μετα θα διαμαρτυρηθουν οι υπόλοιποι απέξω, γιατι δεν ειναι αυτοι οι 20 και ειναι άλλοι 20, οπότε δεν μπαινει κανένας και ειμαστε καλά, έχουμε πληρώσει εξάλλου 4000 χρονια πριν το εισιτηριο να βρισκόμαστε σε αυτο το αεροπλάνο (ελλαδικό χώρο), ας πληρωσουν κι αυτοι δικο τους"
Από που κι ως που λοιπόν, το να ερθουν άλλοι 100 υπεράριθμοι, έγινε αναγκη των 80 που ησαν μέσα; Απο πουθενά!
Ειναι αναγκη της εταιρίας, για να κόψει κόστη.
Όπως και η λαθρομεταναστευση ειναι -κατα την ερμηνεια κάποιων- αναγκη των εταιριών για φτηνα χέρια και αλλαγη της ευρωπαικης ηπείρου σε ενα μείγμα ανθρωπων για να ειναι πιο ελέγξιμοι, χωρίς συλλογική ομοιογενεια για συνοχή άρα και χωρίς αντιστάσεις στις προσταγές του κορποράτου.
Ο Ελληνικος λαός μπορούσε να επιβιώσει και χωρίς ενα εκατομμύριο ανθρωπους απο τα βαθη της Ασίας. Αρκει οι πολιτικοι να μην έτρωγαν με χρυσα κουτάλια, αρκει να υπήρχαν αξιοπρεπείς διαχειρισεις οικονομικών εργασιακών και άλλων θεμάτων και μια χαρά θα ήμασταν. Δε θα θέλαμε 100.000 απο την άλλη άκρη του πλανήτη για να "συντηρησουμε το συνταξιοδοτικο" ούτε "να βρουν φτηνα χέρια οι εργοδότες"
Να βάλουν το χέρι στον πάτο τους ή στα φουσκιά που έτρωγαν 40 χρονια με χρυσα κουτάλια, ή στην τελική ας το διαλύσουν το μαγαζί.
Από που κι ως που εγινε δική μου αναγκη αυτου του είδους η πρόοδος;
Πως θα με βοηθησει ο μεταναστης σε αυτό; Δε μου εχει κανει τιποτα ο άνθρωπος καλά να ειναι, αλλα πως θα με βοηθήσει τώρα, που ζω, οχι σε 30 χρονια.
Αντιθετα, αν οι άλλοι πάψουν να τρωνε με χρυσα κουτάλια κι αφησουν τις καρέκλες, αυτο θα με βοηθήσει.
Η πέτρα που κυλάει, μπορει να μη χορταριάζει, αλλά απο την πολλή κύλιση, μπορει να γινει τόσο λεία κι ανεξέλεγκτη που να μη σταματάει και να μας πλακώσει όλους μετά.
Ναι. Συμφωνα με τις ανάγκες μας. Αλλα να ειναι ΟΝΤΩΣ οι αναγκες μας.
nearos
Επιφανές μέλος

10-06-24

20:05
Οχι ρε φίλε, δε γίνεται να είμαστε επιλεκτικοί σε αυτά τα ζητήματα.Πέφτω από τα σύννεφα. Άλλη μια φορά που γυρνάει το θέμα στο μεταναστευτικό και σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς από έλλειψη επιχειρημάτων.
Μου παραθέτεις ενα παράδειγμα του γιατί οι στρέιτ οικογένειες δεν είναι τόσο καλές, δείχνοντας μια επίθεση που σόκαρε το πανελλήνιο (φυσικά και κατακρίνω τις πράξεις αυτές, δεν υποστηρίζω καμία βία ενάντια σε κανένανε)
το 57% των δραστων ήτανε αλλοδαποί ομως απο αυτοί που συνελλήφθησαν. Πως δεν εχει σχεση αυτο όταν ολη η παραπανω συζήτηση είναι περι της ανοχής της διαφορετικότητας και των μεταναστων
Guest 376555
Επισκέπτης

10-06-24

20:39
Για τους ομοφυλόφιλους μιλάμε όμως όχι για τους μετανάστες (χωριά ότι το 57 δεν είναι απαραίτητα αντιπροσωπευτικό). Αυτές είναι απόψεις βγαλμένες από το χρονοντούλαπο. Ούτε τα παιδιά χωρισμένων γονιών θα πάθουν κάτι, ούτε οι μονογονεϊκές λόγω θανάτου, κοκ. Αφού σ' αρέσουν τόσο τα στατιστικά κάτσε να βρεις κι αυτά και μη μεροληπτείς.Οχι ρε φίλε, δε γίνεται να είμαστε επιλεκτικοί σε αυτά τα ζητήματα.
Μου παραθέτεις ενα παράδειγμα του γιατί οι στρέιτ οικογένειες δεν είναι τόσο καλές, δείχνοντας μια επίθεση που σόκαρε το πανελλήνιο (φυσικά και κατακρίνω τις πράξεις αυτές, δεν υποστηρίζω καμία βία ενάντια σε κανένανε)
το 57% των δραστων ήτανε αλλοδαποί ομως απο αυτοί που συνελλήφθησαν. Πως δεν εχει σχεση αυτο όταν ολη η παραπανω συζήτηση είναι περι της ανοχής της διαφορετικότητας και των μεταναστων
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 68 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- phleidhs
- AggelikiGr
- fourkaki
- charmander
- touvlo
- johnsala
- taketrance
- giannhs2001
- American Economist
- Paragontas7000
- Jack of Spades
- Wonderkid
- Scandal
- Kate1914
- fmarulezkd
- Memetchi
- rafaela11
- gmoutzour
- Arianara S3
- Startx0
- Ness
- Hased Babis
- ggl
- Joji
- hirasawayui
- Libertus
- camil
- Abiogenesis
- Δροσουλίτης
- kalhkardia
- Johnny15
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.