Η μετριότητα είναι μια χαρά κατάσταση, εφ'οσον κάποιον τον ικανοποιεί και δεν ζει παρασιτικά εις βάρος των άλλων...
Και ναι, είμαι ικανοποιημένη με την μετριότητά μου, δεν είμαι καθόλου φιλόδοξη και δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.
Και επίσης γνωρίζω ένα σωρό περιπτώσεις "διακεκριμένων και καταξιωμένων" που η προσωπική τους ζωή είναι χάλια. Προτιμώ λοιπόν την μετριότητα
Να λοιπόν που έχει και η μετριότητα τους απολογητές της. Η λατρεία της μετριότητας που αποτελεί παθογένεια σήμερα για την ελληνική κοινωνία.
Το βόλεμα από μικρή ηλικία και μετά...ΠΠΤ (Παντόφλες, Πολυθρόνα, Τηλεόραση). Το βόλεμα του να σκέφτόμαστε αυτό που μας έμαθαν οι άλλοι ως σωστό, χωρίς ποτέ να μπούμε στον κόπο να το αμφισβητήσουμε. Τη μετριότητα του να μην έχουμε κάνει ποτέ τίποτε που θ' άξιζε να το διηγηθούμε χωρίς να τους πάρει όλους ο ύπνος. Η μέγιστη αντικοινωνικότητα, του να επιτιθέμεθα ομοθυμαδόν σε οτιδήποτε ξεπερνά τη μετριότητά μας, νιώθοντας φαίνεται πως μας προσβάλει, ή πως απειλεί τη βολεμένη άποψη που έχουμε για το τομάρι μας, ότι είμαστε εμείς τα μαύρα χάλια μας, όμως εντάξει και όλοι οι υπόλοιποι στον ίδιο απόπατο βαπτίστηκαν.
Επιτέλους! Εξαφανίστε τις αξίες, χτυπήστε το αδίστακτο κατεστημένο των αξίων, απαξιώστε ό,τι μας ξεπερνάει και μας κάνει να συνειδητοποιούμε το πόσο λίγοι είμαστε. Αποκηρύξτε καθετί το νέο, το φρέσκο, το πρωτοποριακό, το φιλόδοξο, τραβήξτε το ανήσυχο πνεύμα απ' το πόδι βαθιά μέσα στο βούρκο, βολευτείτε στη χυδαιότητα του μικροαστισμού ή της ανερυθρίαστης επίδειξης εύκολου πλουτισμού. Ξεράστε τη μαγκιά σας στα λαμέ σκυλάδικα των δήθεν. Ικανοποιηθείτε τελικά με την πνευματική, ιδεολογική, πολιτιστική ζωοτροφή που παράγουν αφειδώς τα ΜΜΕ.
Και κάθε βράδυ, ν' αναφωνείτε τρεις φορές, μπας και το εμπεδώσετε: Είμαι μέτριος και είμαι καλά...
(Τίποτε το προσωπικό αγαπητή Παλλαντίν. Προσωπικά έχω μόνο με τη μετριότητα που ευαγγελίζεσαι).
για τα πρώτα άτομα συμφωνώ αλλά και με μια επιφύλαξη.θα σου πω γιατί.σκέφτηκες ποτέ οτι όλοι μας ανεξεραίτως τι είματσε:άντρες, γυναίκες, μαύροι,κίτρινοι,λευκοί, ερυθροί κ.ο.κ έχουμε μεγαλώσει με έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, τον οποίο μάλιστα θεωρούμε και τον πιο καλό και ορθό?
Κεφάλαιον του βολέματος Πρώτον: Έτσι μεγάλωσα, έτσι είμαι, δεν έχω σκοπό να κάνω τίποτε για να τ' αλλάξω.
το σκέφτηκες ποτέ οτι αρχίζουμε να υποψιαζόμαστε οτι κάτι δεν το κάνουμε καλά μόνον όταν γνωρίσουμε και τον τρόπο ζωής άλλων ανθρώπων?τότε μπαίνει το δαιμόνιο μέσα μας και αρχίζει η αμφιβολία.
Κεφάλαιον Δεύτερον: Ποτέ δεν υποψιαζόμαστε πως κάτι δεν το κάνουμε καλά, μέχρι να βρεθεί κάποιος να μας το τρίψει στη μάπα. Φυσικά τότε τον εξολοθρεύουμε και ησυχάζουμε από το κάθαρμα που τολμά να ζει με ένα άλλο μοντέλο ζωής από το δικό μας και να μας τη σπάει να 'ούμ'.
είναι σωστό που πιστεύω στον ορθόδοξο χριστιανό θεό?υπάρχει αλήθεια?ή απλα είναι μια αερολογία που θέλουν κάποιοι να με κάνουνε να πιστέψω για να με ελέγχουνε καλύτερα?
Ορθόδοξος Χριστιανός ο Θεός; Σε ποια εκκλησία τον εβάπτισαν;

Κεφάλαιον Τρίτον: Δεν ξέρω ακριβώς σε τι πιστεύω, αλλά εντάξει, ξέρουν αυτοί που μου το έμαθαν...
άλλωστε τι στο διάολο..άνθρωποι είναι και αυτοί.μπορούνε να καταλάβουνε αν τους υποδείξεις τον σωστό δρόμο.
Αν λοιπόν, μετά από τα κεφάλαια που προανέφερα, εσύ πας να τους δείξεις το "σωστό δρόμο" εκείνοι θα περάσουν από πάνω σου με το 4Χ4, έτσι για να μάθεις να μη μπαίνεις στο δρόμο τους...
εσύ μπορεί να στάθηκες τυχερός.όμως ο δίπλα σου ήτανε λιγότερο τυχερός.
Είναι θέμα τύχης το να μη βολεύεσαι στη μετριότητα και την ανυπαρξία ή στην επίδειξη άκοπου πλουτισμού; Μάλλον για ατυχία το βλέπω εγώ, το να γεννηθείς έτσι "ζαβός" μικρή μου...