Κι εμένα με συγχύζει, και με συγχύζουν και οι άνθρωποι της Εκκλησίας, μερικούς είχα την "τιμή" να τους γνωρίσω πολύ καλά. Μην υποτιμάτε ποτέ την σημασία που έχει η κοσμοθεωρία του κάθε ανθρώπου. Αυτό λέει πολλά για τον ίδιο τον άνθρωπο. Προσωπικά, πιστεύω ότι η ζωή μου θα ήταν πολύ καλύτερη σήμερα εάν δεν είχα γνωρίσει έναν άνθρωπο της Εκκλησίας, όχι θρησκόληπτο βέβαια, αλλά της Εκκλησίας. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά ένας άνθρωπος που είναι αυστηρά προσηλωμένος σε μια συγκεκριμένη Εκκλησία, έχει πολύ περιορισμένους ορίζοντες και σπανιότατα δεν είναι απίστευτα σκληρός και άδικος. 'Οσο και αν επικαλείται κάθε λίγο και λιγάκι την αγάπη, εγώ μόνο φαρισαισμό είδα στην τελική. Η άποψη αυτού του τόσο θρησκευόμενου ανθρώπου για την βιβλιοθήκη μου ήταν ότι είναι όλα σκουπίδια και έργα παλαβών. Δεν θέλω άλλο μεσαίωνα. Αρκετό σκοτάδι. Να σας πω την αλήθεια ο Χάρι Πότερ μου είναι αδιάφορος όπως και κάθε τι μαζικό, όπως και ο Αλχημιστής (δεκάρα δεν πιάνει σε σχέση με τον Αλχημιστή ο Μικρός Πρίγκηπας κατά τη γνώμη μου), αλλά δεν θα αγόραζα ποτέ και ένα βιβλίο που "ευλογεί" η Εκκλησία μας. Τί ανακατεύονται σε όλα τέλος πάντων αυτοί οι ρασοφόροι και δεν μας αφήνουν να διαβάζουμε ό,τι θέλουμε;