Ο λόγος που αρνούμαι στα ΜΑΤ να φέρουν όπλα είναι γιατί έρχονται σε σώμα με σώμα επαφή με μικροταραξίες (και με διαδηλωτές ενίοτε) και το πόσο εύκολο είναι να γίνει μια μ@λ@κία δεν περιγράφεται.
Οι ειδικοί φρουροί δεν γίνεται να μην έχουν όπλο γιατί συνήθως φυλάνε στόχους. Δε μπορεί να στοχοποιείται η πιο υποβαθμισμένη ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας (χαμηλοί μισθοί κλπ.) εξ'αιτίας ενός γεγονότος. Να πάρουμε τα νυστέρια κι απ'τους χειρούργους, τότε, επειδή κάποτε ένας τον έσφαξε πάνω στην εγχείρηση.
Από κει και πέρα, σου ξαναλέω ότι δεν αναφέρομαι για κανένα λόγο στη θανατική ποινή. Ούτως ή άλλως και σε χώρες που εφαρμόζεται η θανατική ποινή δύσκολα θα την εφαρμόσουν σε άνθρωπο που δεν έκανε έγκλημα κατά της ζωής (δολοφονία). Εκτός κι αν ο Παλαιοκώστας έχει σκοτώσει και μου διαφεύγει. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δε μπορείς όταν δραπετεύει ο Παλαιοκώστας να βάλεις πάνω απ'ολα το θεωρητικότατο δικαίωμα στη ζωή του. Του ρίχνεις με σκοπό να τον σταματήσεις κι αν τον πάρει στραβά, τον πήρε, τι να κάνουμε, ένας λιγότερος. Δεν είναι ούτε σκύλος, ούτε διαδηλωτής για να τον απωθήσεις με το taser. Είναι ένας εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου με πάρα πολλά στη δικογραφία του.
Να μετανοήσει ο Ριτζάι και ο Παλαιοκώστας; Έλα! Οκ, να τον αφήσουμε σπίτι του, τότε, να σκεφτεί καλύτερα τη μετάνοιά του. Εγώ πάντως στη θέση του θα έκανα τη φυλακούλα μου, θα πήγαινα εφετείο, με καλή διαγωγή θα μείωνα την ποινούλα μου και παράλληλα θα πουλούσα σενάρια στην παραγωγή του Prison Break.