Δηλαδή μου λες ότι για να συλληφθεί κάποιος, πρέπει να του ρίξεις με το όπλο; Όχι, όχι, δε γίνεται έτσι.
Ναι, θα το σκεφτόμουν, αλλά είμαι πολύ προσεκτικός για να κάνω κάτι τέτοιο, και αρκετά ηθικός και τυπικός. Αυτός μπορεί να το κάνει. Αλλά πώς έγινε δουλειά του, Μιβ; Έτσι ξαφνικά; Τότε γιατί δε γίνονται πιο πολλοί ληστές και απαγωγείς; Έγινε δουλειά του, ακριβώς επειδή είναι συναισθηματικά πληγωμένος άνθρωπος. Είναι είται πληγωμένος και πονάει, είτε ΤΟΣΟ πληγωμένος, που τα "νευρικά κύτταρά" του έχουν νεκρωθεί, και πλέον δεν αισθάνεται "πόνο". Βάζω στοίχημα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που είναι εγκληματίες, έχουν μεγαλώσει σε περιβάλλοντα αδιαφορίας, στα οποία λάμβανε χώρα σχεδόν καθημερινά η άσκηση βίας και η παραμέληση των ηθικών αρχών. Διότι απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Όχι, δεν πιστεύω πως με μια απλή βοήθεια, θα γίνουν φυσιολογικοί άνθρωποι (μην παραφράζεις τα λεγόμενά μου), αλλά μπορούν να γίνουν αρκετά φυσιολογικοί, αν τους δοθεί η ευκαιρία και τα κατάλληλα ερεθίσματα. Γιατί μέχρι τότε, δε τους έχει δοθεί κανένας λόγος να πιστέψουν σε ιδανικά και στην αγάπη και αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων. Αλλά ακόμη κι αν δε μπορούν να γίνουν, δε φταίνε σε τίποτα για την ανευθυνότητα των Αρχών (αν έχουν δραπετεύσει). Για σοβαρές περιπτώσεις, εντάξει, μπορεί και να εγκρίνω τον πυροβολισμό με μικρό κίνδυνο θανατηφόρας βολής, αλλά στην περίπτωση του Παλαιοκώστα, εγώ και αστυνομικός να ήμουνα και να ήμουν εκεί, θα τον άφηνα να φύγει, μόνο και μόνο για να καταδείξω το πρόβλημα της ανικανότητας των Αρχών και της έλλειψης μέτρων ασφαλείας.