thanosnt
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
νυχτολούλουδο
Δραστήριο μέλος

φυσικά αναγνωρίζω σε όλους την ελεύθερη βούληση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mert
Νεοφερμένο μέλος

Εννοείται πως δεν πρέπει να εγκαταλείπεις ποτέ την προσπάθεια για να πάρεις τα πάνω σου πάλι αλλά όταν έχεις φτάσει σε τέτοιο σημείο, είσαι ράκος ψυχολογικά και το μόνο που θέλεις είναι να βάλεις ένα τέλος. Ειδικά αν έχεις κλινική κατάθλιψη, το να κάνεις οποιαδήποτε προσπάθεια σου φαίνεται κουραστικό μονο και μόνο στην σκεψη.
Δεν υποστηρίζω την αυτοκτονία ως "λύση" αλλά από την άλλη και εγω αναγνωριζώ την ελεύθερη βούληση.
basilis001
Νεοφερμένο μέλος

Αν δεν υπάρχει τέτοιο άτομο;.Να θυμαστε,ΠΟΤΕ δεν ειστε μονοι και ΠΟΤΕ μη τα κρατατε,μοιραστειτε αυτες τις αρνητικες σκεψεις σε ενα εμπιστο και συζητησιμο ατομο
basilis001
Νεοφερμένο μέλος

Αν δεν υπάρχει τέτοιο άτομο;
αν δεν υπαρχει τετοιο ατομο δεν ειναι κακο να μιλησεις σε δικους σου ανθρωπους (γονεις) και αν και αυτο δεν ειναι δυνατο για τους χ-ψ λογους απευθυνσου σε ψυχολογο.Εγω οταν ημουν πιο μικρος ντρεπομουνα και η διεξοδος μου ηταν το διαδικτυο.Εμπενα σε σιτε και μιλουσα αλλα δε θα στο συνιστουσα,ποτε δε ξερεις με ποιον μιλας και συνηθως βρισκεις αδιεξοδο οποτε κανε αυτο που πιστευεις καλυτερο για σενα!Και σου υπενθυμιζω ο ψυχολογος ισως να'ναι ο καλυτερος φιλος μας που δυστυχως δεν υπαρχουν........καλοι φιλοι!Πιστευω να βοηθησα

νυχτολούλουδο
Δραστήριο μέλος

renia_1995
Πολύ δραστήριο μέλος

ελενη_
Εκκολαπτόμενο μέλος

εγω δεν πιστευω οτι ειναι θαρραλεα πραξη η αυτοκτονια. απ τη στιγμη που το κανεις, ξερεις οτι ολα τελειωνουν και δε θα υπαρξουν αλλες επιπτωσεις.. περισσοτερο δειλη θα τη χαρακτηριζα. το θαρραλεο θα ηταν να πεις οχι ρε γαμωτο! δε θα το αφησω να με καταστρεψει, θα το αντιμετωπισω!Πιστευω οτι η αυτοκτονια ειναι ταυτοχρονα μια θαρραλεα και μια δειλη πραξη.. Διοτι εισαι θαρραλεος να αποφασισεις να βαλεις τελος στην ζωη σου αλλα ταυτοχρονα δειλος να ερθεις αντιμετωπος με τις δυσκολιες της.. Παντως, αν εισαι ψυχικα υγιης, προτιμας να το παλεψεις λιγο ακομα![]()
Ρόζα Νέρα Flamingo
Δραστήριο μέλος

οσο για τους ψυχολογους κτλ νομιζω (απο προσωπικη πειρα ) οτι ποτε δεν μπορουν να βοηθησουν ουσιαστικα,
οτι ειναι να κανει κανεις θα το κανει μονος του
ισως και με τη βοηθεια καλων φιλων και βεβαια της οικογενειας .
wonderfool
Νεοφερμένο μέλος

προς εαυτόν, προς οικείο περιβάλλον, προς το σύμπαν..
αν για οποιοδήποτε λόγο έχανα τη διάθεσή μου για ζωή σε καμία περίπτωση δε θα σκεφτόμουν κάτι τέτοιο.
Θα επέλεγα κάποια οργάνωση π.χ. στην Αφρική και θα πήγαινα εκεί να προσφέρω εθελοντική εργασία σε λιγότερο προνομιούχους.
ελενη_
Εκκολαπτόμενο μέλος

δε νομιζω οτι αυτοι που αυτοκτονουν απλα εχουν βαρεθει τη ζωη... μαλλον εχουν και ψυχολογικα προβληματα(η γενικα πολυ σοβαρα προβληματα-οχι ψυχολογικα) και σε τετοιες περιπτωσεις δεν μπορεις παντα μονος σου να ελεγξεις τον εαυτο σου και τις πραξεις σου...η αυτοκτονία είναι η υπέρτατη εκδικητική πράξη,
προς εαυτόν, προς οικείο περιβάλλον, προς το σύμπαν..
αν για οποιοδήποτε λόγο έχανα τη διάθεσή μου για ζωή σε καμία περίπτωση δε θα σκεφτόμουν κάτι τέτοιο.
Θα επέλεγα κάποια οργάνωση π.χ. στην Αφρική και θα πήγαινα εκεί να προσφέρω εθελοντική εργασία σε λιγότερο προνομιούχους.
wonderfool
Νεοφερμένο μέλος

δε νομιζω οτι αυτοι που αυτοκτονουν απλα εχουν βαρεθει τη ζωη... μαλλον εχουν και ψυχολογικα προβληματα(η γενικα πολυ σοβαρα προβληματα-οχι ψυχολογικα) και σε τετοιες περιπτωσεις δεν μπορεις παντα μονος σου να ελεγξεις τον εαυτο σου και τις πραξεις σου...
άλλοι χρωστάνε, άλλοι θέλουν να κάνουν το θάνατό τους πολιτική πράξη = διαμαρτυρία, άλλοι έχουν μια ερωτική απογοήτευση που δεν αντέχουν να συνεχίσουν να ζουν, είναι πολύ απλοϊκό να λέμε ότι δεν έχουν βαρεθεί τη ζωή και έχουν ψυχολογικά προβλήματα πολύ σοβαρά.
Όλοι έχουμε προβλήματα και κατά καιρούς όλοι χάνουμε το κουράγιο μας, απλά κάποιοι συνεχίζουμε και κάποιοι σε δεδομένη στιγμή της ζωής τους όχι..
Το γεγονός ότι συχνά αυτό που λένε οι οικείοι ότι δηλαδή, αυτός που αυτοκτόνησε ήταν άνθρωπος συγκροτημένος, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, πρόσχαρος, εργατικός, χωρίς να δείχνει σημάδια κατάθλιψης σημαίνει πως δεν είναι η πλειοψηφία των περιπτώσεων άνθρωποι που αποτελούν κλινική περίπτωση.
Όσο για το ποια προβλήματα είναι πολύ σοβαρά και ποια λιγότερο είναι πολύ σχετικό.
Για μένα που αισθάνομαι απλά τυχερή που δε γεννήθηκα στην Αφρική και να μου έχουν κάνει κλειτοριδεκτομή ή στην Ινδία και να με έχουν παντρέψει από την ώρα της γέννησης (αν με έχουν αφήσει να ζήσω καθότι .. κορίτσι = προίκα) και χίλια δυο άλλα που ζουν και έχουν να παλέψουν οι άπειροι άτυχοι της γης, μου φαίνεται γελοίο να χάσω την όρεξή μου για ζωή επειδή μπορεί να είχα μια ερωτική απογοήτευση ή επειδή χρωστάω χρήματα ή για να δείξω τη δυσφορία μου στην παρούσα πολιτική κατάσταση ή επειδή κουράστηκα να ξεκινάω από το 0.
Όπως και να έχει τα 80 χρόνια περίπου (αν τα φτάσουμε κι αυτά) μου φαίνοντα τραγικά λίγα για να μη θέλει κανείς να τα ζήσει.
Επιπλέον το γεγονός ότι οι αυτοκτονίες είναι περισσότερες στις ανεπτυγμένες χώρες από ότι στις αναπτυσσόμενες κάτι λέει από μόνο του.
Η ευθανασία είναι μια περίπτωση που μπορώ να ταυτιστώ. Αν βρίσκομαι σε κάποιο τελικό στάδιο κάποιας σοβαρής ασθένειας ή γενικά νοσώ από κάτι που δε μου επιτρέπει μια στοιχειώδη ποιότητα ζωής θα ήθελα να μπορώ να επιλέξω έναν "ανώδυνο" και θάνατο και αξιοπρεπείς τελευταίες ώρες ύπαρξης.
ελενη_
Εκκολαπτόμενο μέλος

ειπα ή ψθχολογικο προβλημα ή αλλο προβλημα γενικα οχι απαραιτητα ψυχολογικο.άλλοι χρωστάνε, άλλοι θέλουν να κάνουν το θάνατό τους πολιτική πράξη = διαμαρτυρία, άλλοι έχουν μια ερωτική απογοήτευση που δεν αντέχουν να συνεχίσουν να ζουν, είναι πολύ απλοϊκό να λέμε ότι δεν έχουν βαρεθεί τη ζωή και έχουν ψυχολογικά προβλήματα πολύ σοβαρά.
οσο για το οτι η σημαντικοτητα των προβληματων ειναι υποκειμενικη συμφωνω, αλλα για τον καθενα το προβλημα του ειναι σοβαρο. απ αυτη την αποψη το λεω
Δεσμώτης
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος

Κατά την γνώμη μου, η αυτοκτονία είναι η μεγαλύτερη βλακεία που μπορεί να κάνει κανείς!
Γιατί ουσιαστικά σπαταλάει την μοναδική του ευκαιρία να φτιάξει τη ζωή του όπως αυτός γουστάρει!
Το να λέει ότι δεν του αρέσει η ζωή (όπως πολλοί λένε) εγώ δεν πρόκειται ποτέ να το πιστέψω. Αλλιώς η αυτοκτονία δεν θα περιλάμβανε και αμφιβολλίες (που όλοι όσοι αυτοκτόνησαν τις είχαν).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
just smile!
Δραστήριο μέλος

peleas
Νεοφερμένο μέλος

Κατά μία άποψη, υπάρχουν αξίες και ιδεώδη που ξεπερνούν την ίδια τη ζωή. Προσωπικά είμαι αντίθετος με την αυτοκτονία σα μέσο φυγής από τον αγώνα της ζωής. Η αναφορά μου στα παραπάνω ήθελε να καταδείξει οτι ακόμα και για ένα θέμα που μπορεί να φαίνεται ξεκάθαρο υπάρχει και η "άλλη άποψη"....

Γι αυτό, ας μην λέμε μεγάλα λόγια.. Κανείς δεν ξέρει.
mafalda8520
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ομως εχουν υπαρξει στιγμες που εχω σκεφτει να αυτοκτονησω οχι τοσο όταν αισθανομαι πιεσμενη απο το περιβαλλον αλλα κυρίως όταν νιωθω παραμελημενη ή θυμα εκμεταλευσης απο τους γυρω μου.... Τετοιες στιγμες λοιπον σκεφτομαι να γινοταν να πεθαινα για λιγο και να εβλεπα πως θα αντιμετωπιζαν οι αλλοι τον θανατο μου. εχω φανταστει πολες φορες την κηδεια μου με συγγενεις γονεις και δασκαλους να κλαινε και φιλους που ειτε ερχονται επειδη στενοχωρηθηκαν και θα τους λειψω ειτε.... για το τζερτζελο...
Ξερω ακουγεται τρελα μακαβριο όλο αυτό που περιγραφω αλλά όταν μιλαμε για αυτοκτονία δεν μπορουμε να θετουμε και περιορισμους στοποσο μακαβρια θα ακουστει μια φαντασιωση

Ακομα εχω σκεφτει να θεσω τελος στη ζωη μου μονο και μονο για να δω τι γινεται μετα....αν υπαρχει Θεος Παραδεισος και οτιδηποτε συναφες
Βεβαια όλα αυτά στο πισω πισω μερος του μυαλού μου..
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 115 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Scandal
- iren
- Reader
- giannhs2001
- AggelikiGr
- camil
- johnsala
- taketrance
- mixaelaaa
- epote
- charmander
- Μήτσος10
- Εριφύλη
- Kate1914
- touvlo
- Libertus
- Ωρορα
- Arianara S3
- Joji
- Unboxholics
- American Economist
- A350
- fourkaki
- Βρεγμένη γάτα
- neraida24
- Fernando_A
- Luludaki
- lugar
- onokio
- charitos
- Wonderkid
- ESTELLA
- User2350
- sunsetpp
- Teoulaki
- Loozen
- Kassiopi
- Darkking
- Tzav
- Maria Vicko
- chester20080
- CiNeFiL
- Ryuzaki
- fretoe
- harry akritas
- ΘανάσοςG4
- sokliap
- Viedo
- tslef8
- Βλα
- louminis
- Μάρκος Βασίλης
- orchidea
- T C
- Athens2002
- July32
- McManus
- Meow
- Κλημεντίνη
- mickie
- DimitraA.
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.