Γεια σε όλους!

Τι κάνετε;
Λοιπόν στα τέλη του Μαρτίου ξεκίνησαν να παίζονται επεισόδια μιας σειράς που πιθανόν ξέρετε. Λέγεται 13 Γιατί (13 Reasons Why).
Αφορά την ιστορία μιας 17χρονης κοπέλας, της Hanna, η οποία αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή της κόβοντας τις φλέβες της. Λίγο καιρό πριν πεθάνει, αποφάσισε να ηχογραφήσει κάποιες κασέτες στις οποίες περιέγραφε τους 13 λόγους για τους οποίους αυτοκτόνησε. Η σειρά αποτελείται από μόνο έναν κύκλο με 13 επεισόδια. Σε κάθε επεισόδιο περιέχεται και ένας λόγος.
Προσωπικά πιστεύω πως η σειρά αυτή δίνει τροφή για σκέψη και ουσιαστικά σχολιάζει τη σημερινή κοινωνία. Στην Ελλάδα βέβαια δεν υπάρχουν κάποια πράγματα από αυτά που περιγράφονται στη σειρά (π.χ. ένα παιχνίδι του Αγίου Βαλεντίνου κλπ). Παρόλα αυτά, εκφράζει προβλήματα σημερινά, ειδικά αν σκεφτούμε πως καθημερινά έστω ένα παιδί αυτοκτονεί. Παρουσιάζονται οι σχέσεις που είχε με τους φίλους, συμμαθητές, γονείς, καθηγητές κλπ.
Ωστόσο θεωρώ πως κάποιοι από τους 13 λόγους της, είναι ίσως υπερβολικοί και όχι αρκετά ''δυνατοί'' για να τελειώσει έτσι τη ζωή της.
Τι πιστεύετε? Έχετε δει τη σειρά? Ποια η άποψή σας για την αυτοκτονία?
Εγώ απ'ότι έχω καταλάβει, σχεδόν σε όλους έχει περάσει από το μυαλό. Μια φίλη μου πριν περίπου 1.5 χρόνο θα το έκανε αλλά τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη, γιατί μάλλον φοβήθηκε. Και μια άλλη κοπέλα το σκεφτόταν. Περνούσε συναισθηματικά φορτισμένες καταστάσεις. Όπως και άλλα 5-6 κορίτσια που ξέρω. Συν 1-2 αγόρια. Ακόμα και σε εμένα είχε περάσει από το μυαλό. Πέρυσι βασικά.. σκέφτηκα για μια στιγμή πως θα έπρεπε να πέσω από το μπαλκόνι ξέρω γω

Μη γελάτε γιατί το ξεπέρασα φυσικά μετά από λίγη ώρα. Κάτι είχε συμβεί και έλεγα ''Μα καλά γιατί δεν πας έξω να πέσεις? Αφού το μόνο που κάνεις είναι να τους απογοητεύεις!''.
Όμως αυτό δεν είναι η λύση. Κάθε μέρα είναι τόσο όμορφη. Ακόμα και αν δεν το βλέπεις όλα θα πάνε καλά. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ όλα να είναι στραβά και χάλια και απαίσια. Δεν χρειάζεται να μεγαλοποιείς το πρόβλημά σου. Ούτε να τα δημιουργείς στο μυαλό σου. Σήμερα έπεσες όμως αύριο δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Κάποιον θα δεις, κάποιον θα γνωρίσεις, θα χαμογελάσεις, θα σκάσεις στα γέλια, θα είσαι με τους φίλους σου! ''Δεν έχω φίλους...'' Ε λοιπόν κάνε. Τουλάχιστον προσπάθησε. Αν δε βρεις, έχεις τους γονείς σου. Αν δεν έχεις τους γονείς σου έχεις κάποιον άλλο. Αλλά αποκλείεται να είσαι ολομόναχος και να μη σε νοιάζεται κανείς. Αποκλείεται όλα στη ζωή σου να χειροτερεύουν. Και εκτός όλων αυτών, σκέψου τους γονείς σου που ίσως έχουν κάνει τόση προσπάθεια και θυσίες για να σε μεγαλώσουν και να είσαι εσύ καλά. Εσύ μπορεί να εγκαταλείψεις, όμως μη νομίζεις πως οι φίλοι σου θα σε κλαίνε για πάντα. Ίσως κάποιοι.. από εκεί και πέρα θα προχωρήσουν στη ζωή τους. Μόνο οι γονείς, οι στενοί συγγενείς και τα αδέρφια θα σε θυμούνται κάθε μέρα. Τίποτα δεν είναι αρκετά ισχυρό για να σε ρίξει

.
Για αυτό, σε όλους όσους έχουν σκεφτεί να δώσουν τέλος και συνεχίζουν να το σκέφτονται, θέλω να σας πω πως δεν αξίζει για ΤΙΠΟΤΑ να τελειώνετε τον εαυτό σας. Όλα θα πάνε καλά στο μέλλον. Μόνο λίγη υπομονή ρε συ και προσπάθεια. Και ο,τι πρόβλημα αντιμετωπίζεις, να μιλάς. Για αυτό έχεις γλώσσα. Πες αυτά που νιώθεις, don't be shy

Υ.Γ. Συγγνώμη αν βρίσκομαι σε λάθος κατηγορία... δεν ήξερα πού να το τοποθετήσω...