Για να μήν παρεξηγούμαι θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πλήρως πώς το σκέφτομαι.
Αν υπήρχε μια κλίμακα ευχαρίστησης στο σέξ απο το ένα έως το δέκα, πρέπει να κρίνουμε πόσες πιθανότες έχει ένα άτομο να επιτύχει την ίδια βαθμολογία ευχαρίστησης, με ετεροφυλόφιλο ή ομοφυλόφιλο σέξ.
Αν απομακρυνθούμε απο τις εντάσεις,προκαταλήψεις, κλπ, θα δούμε ότι στο τέλος τέλος ο κάθε ένας κάνει ότι θέλει στο κρεβάτι του. Ομως όλα προσθέτουν ευχαρίστηση ή αφαιρούν. Αν ο κόσμος αποκεφαλίζει τους γκεύ π.χ. αυτό αγχώνει τόσο πολύ που σε ενα γκέυ σέξ που η ευχαρίστηση θα ήταν ας πουμε 5 να καταλήγει 3 ή 2.
Αντίστοιχα αν μια κοπελίτσα, πεί σε έναν έφηβο, εκει που αγωνίζεται για πρώτη φορά στη ζωή του να ολόκληρώσει κάνοντας όλη την εξαιρετικά περίπλοκη πράξη, "κοντεύεις; βαρέθηκα", ή κάτι παρόμοιο, ίσως ψυχολογικά κοστίζει περισσότερο κι απο θάνατο. Αν οι πιθανότητες να συμβει αυτό (απόσο ακούει το αγόρι δεξια αριστερά στις παρέες του) είναι μεγάλες, ειναι το ίδιο όπως ο κόσμος που αποκεφαλίζει τους γκέυ. Καταλήγει δηλαδή μια ευχαρίστηση που θα ήταν 5 να είναι πάλι 3 ή 2 με ετεροφυλόφιλο σέξ αυτή τη φορά.
Και εκει, αν η αντίστοιχη ευχαρίστηση με γκέυ σέξ, λόγω συνθηκών βγαίνει πιθανότερα μεγαλύτερη, προτιμάται.
Τα λέω σωστά; Εχω απλοποιήσει κάπως το ζήτημα; Για να μήν μαλλώνουμε χωρίς λόγο δηλαδή.
Ξεκαθαρίζω πως δεν έχω διαβάσει παραπάνω μηνύματα,αλλα θέλω να εκφράσω αποψη στα εξής:
Tι είναι ευχαρίστηση στο σεξ.
Τι είναι ομοφυλοφιλία σύμφωνα με την επιστήμη.
Ποια είναι η γνώμη η δική μου.
Αν αφήσουμε θρησκευτική και κοινωνική ομοφοβία στην άκρη,από καθαρό ενδιαφέρον για γνώση,πολλοί θα έχουμε αναρωτηθεί τι στην ουσία είναι αυτο που κάνει έναν άνθρωπο ομοφυλόφιλο.Κατ'αρχήν,πρέπει εξ αρχής να διαχωρίσουμε δυο καταστάσεις:εκείνη στην οποία ένας άνθρωπος σε σχετικά μικρή ηλικία,καταλαβαίνει πως διαφέρει απο την πλειοψηφία των ανθρώπων γύρω του,κι εκείνη στην οποία πολλοί προβάλλονται (είτε είναι είτε όχι),αλλα και προβάλλουν τον εαυτό τους,ως ομοφυλοφυλο,και είτε διακομωδούν.είτε εξευτελίζουν την κατάσταση,για διαφορους λόγους ανάλογα με την περίπτωση,
(βλέπε εδώ).Θεωρώ δεδομένο πως ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με την πρώτη ομάδα.
Η επιστήμη σήμερα,θεωρεί ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ πως η ομοφυλοφυλία βρίσκεται μεσα στο DNA του ανθρώπου.Καθώς κάθε ζευγος εκ των εικοσι τριών ζευγών χρωμοσωματων (κομματιων DNA),που βρισκονται στον πυρηνα καθε κυτταρου του ανθρωπου,αποτελειται απο ενα χρωμοσωμα που κληρονομειται απο τον πατέρα,κι ενα απο τη μητέρα,οι επιστημονες θεωρουν πιθανό πως στο ζευγος των φυλετικων χρωμοσωματων (χρωμοσωματα πανω στα οποια βρισκονται και το γονιδια (κομματακι DNA που καθοριζει ενα χαρακτηριστικο)που καθοριζουν το φύλο μας) ενος αντρα ομοφυλόφιλου,το χρωμοσωμα που προερχεται απο τη μητέρα,ίσως περιεχει καποια γονιδια τα οποια δημιουργουν αυτο το αποτελεσμα.
ΠΗΓΗ
Πιο πρόσφατες μελέτες,με αποκορύφωμα τη μεγαλύτερη
ΕΡΕΥΝΑ που πραγματοποιήθηκε για αυτό το σκοπό,δείχνουν διαφορετικά χρωμοσώματα και γονίδια,η ουσία όμως είναι μια.Η αρχή της αληθειας βρίσκεται κάπου εκει.
Τι σημαίνει αυτό:ο πραγματικός ομοφυλόφιλος,δεν επιλέγει το απο τι ελκύεται.ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΕΡΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ,απο τη στιγμή που δεν υπαρχει ΕΠΙΛΟΓΗ.Διάβασα πρόσφατα μια ερευνα,στην οποία οι ομοφυλόφιλοι θεωρουν στην πλειοψηφία τους τον εαυτό τους άρρωστο.Συμφωνώ στο οτι είναι ανωμαλία της φύσης.Το αποτέλεσμα της ερευνας ομως,σε εμενα έδειξε το πόσο βάναυση είναι η πλειοψηφία απεναντι στους ομοφυλοφιλους.Για μενα αντιμετωπίζονται οπως κι οι γυναίκες δεκαετιες πριν.Θα βρεθει καποιος και θα πει,αν καταλήγουν στο να θεωρουν τον εαυτό τους άρρωστο,ας αλλάξουν.Εσυ θα έκανες έρωτα με αντρα,αν αυτό οριζόταν απο τη φύση ως τρόπος αναπαραγωγής?Και για να το προχωρήσω λιγάκι το θέμα,σας προτείνω να δείτε την ταινία
American Beauty.Για πολλούς αριστούργημα,για άλλους έκτρωμα,για μενα κάτι ανάμεσα,στη διαρκεια της ταινίας αποδεικνύεται πως ο πιο ομοφοβικός πρωταγωνιστης απο όλους,ήταν καποιος ομοφυλοφιλος που είχε υποχρεώσει τον εαυτό του να απορρίψει αυτό που ήταν.
Παμε στην ευχαρίστηση του σεξ.Σεξολόγος δεν είμαι,αλλα καθένας μπορει να καταλάβει πως οι λόγοι που κάποιος απολαμβάνει το σεξ,είναι και σωματικής,και ψυχολογικής φύσεως.
Οσον αφορα της σωματικής,απλα θα αναφέρω το εξής.Εκατομμυρια τον εκατομμυρίων ώ εκατομμύρια νεύρα υπάρχουν και στα γεννητικά όργανα του ανδρα και της γυναίκας,αλλα και στη μεταβολική τους οδό.Εκτος αυτού,στο τι διεγείρει εναν ομοφυλοφιλο και στο τι εναν ετεροφυλοφιλο,αλλα και ΓΕΝΙΚΑ τη σεξουαλικη συμπεριφορα,παιζουν ρόλο οι ορμόνες.(Ορμόνες=είδος πρωτεινων,ρυθμιζουν διαφορα χαρακτηριστικα στον οργανισμό,παράγονται συμφωνα με την "αποθηκευμενη οδηγια που βρισκεται κωδικοποιημένη στο DNA.Για περισσότερα μια ματιά στο Συνημμένο.
Το ποσο θα απολαύσει ενας ανθρωπος κάτι επομένως,εξαρτάται απο την ψυχολογία του.Κι εδω δεν υπάρχουν γενικότητες.Αλλοι δέχονται τη διαφορετικότητα τους,και γίνονται δεκτοί με την διαφορετικότητα τους,κι αλλοι δεν εχουν αυτη την τύχη.
Σχετικά με την προσωπική μου αποψη απέναντι στο θέμα,οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την αναζητήσουν
εδώ.
*Και κάτι που δεν αναφέρω εκεί.Σκεφτείτε το εξής,οι άνθρωποι αυτοί υποφέρουν,με την έννοια πως το να ερωτευτουν και το να λαβουν ανταποκριση απο αυτον που ερωτευονται,δεν πρεπει να ξεπερνα το 5(λεω εγώ-ισως ειναι πολύ)%.Ας μην τους σταυρώνουμε κι απο πάνω.