Αν βασιστείς στα στερεότυπα (θηλυπρεπές περπάτημα,κουτσομπολιό,ναζάκια) είσαι μόνο 50% σίγουρος οτι έχεις να κάνεις με γκέι. Αλλά υπάρχουν και οι ενδείξεις που δεν αφορούν το φύλο, αλλά είναι στάνταρ και στα δύο φύλα,ετερό ή ομό. Αυτό έλεγα πρίν, και λόγω κακής διατύπωσης μπέρδεψα την Michelle..
Έχω κάνει συζητήσεις επι συζητήσεων με την φίλη μου που είναι λεσβία και έχω πειστεί οτι μάλλον μόνο ένας γκέι μπορεί να καταλάβει έναν γκέι αν δεν υπάρχουν 'φανερές' ενδείξεις. Απ΄όσο μου έχει πεί, μια λεσβία καταλαβαίνει μια άλλη λεσβία από
τον τρόπο που θα την κοιτάξει- όπως κοιτάζει ένας στρέιτ άντρας μια γυναίκα,ή μια στρέιτ γυναίκα έναν άντρα, με υπονοούμενο. Κάτι που συμβαίνει όταν φλερτάρουν οι στρέιτ, θα συμβεί και στον γκέι. Πχ, όπως ένας στρέιτ άντρας νιώθει άβολα όταν είναι μόνος με γυναίκα αλλά νιώθει οκ όταν είναι με άντρες, έτσι κι ένας γκέι νιώθει άβολα μόνος με άντρα,αλλά η
συντροφιά των γυναικών είναι οκ γι'αυτόν. Τρίτη ένδειξη είναι το γεγονός οτι ένας γκέι/λεσβία, θα
απορρίπτει άτομα του αντίθετου φύλου χωρίς λόγο,και θα είναι
χωρίς σχέση για πολλά χρόνια. Η φίλη μου ειδικά, επειδή δεν μπορούσε να πεί οτι δεν της αρέσουν οι άντρες,έλεγε οτι δήθεν είναι ερωτευμένη με κάποιον χωρίς ανταπόκριση επί 4 χρόνια και δεν θέλει να βρεί άλλον,μάλιστα είχε κάνει την Χριστίνα, Χρήστο...

Και το gaydar,φαντάζομαι,βασίζεται σ'αυτά τα 3 σημάδια.