Παλιότερα το θεωρούσα αληθινή διαστροφή αλλά τώρα το ξεπέρασα, το θεωρώ και εγώ ακατανόητο.
Το περιβάλλον και η μόδα δεν προτάσσει σε μερίδα ανθρώπων την ομοφυλοφυλία σαν κάτι το όποιο πρέπει να έχεις; Δεν θεωρούνται δηλαδή οι gay μορφωμένοι έξυπνοι όμορφοι και με χιούμορ. Τόσες και τόσες έχουν πει ότι όλοι οι χαρισματικοί άντρες είναι gay και ότι οι straight είναι ως ένα βαθμό κατώτεροι; Αν και αυτό είναι παρατραβηγμένο εγώ νομίζω ότι θεωρούν τον gay σαν το ιδανικό του μοντέρνου άντρα. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως είναι δυνατόν τα ποσοστά ομοφυλοφιλίας στους καλλιτεχνικούς κύκλους να είναι μεγαλύτερα απο το μ.ο. Δηλαδή εκεί υπάρχει το γονίδιο της ομοφυλοφιλίας μαζί με το γονίδιο του ταλέντου; Είναι ψέματα ότι μερικοί δοκιμάζουν την ομοφυλοφιλία λόγω του φόβου που έχουν απέναντι στις γυναίκες ή από ερωτική απογοήτευση. Αυτά είναι τα ειλικρινή ερωτήματα τα οποία μου ήρθαν όταν σκεφτόμουν το ζήτημα ελπίζω να μου απαντήσει κάποιος για να βγει και τίποτα
δεν έχεις δίκιο σε αυτό που λες, θα σου πω αμέσως γιατί.
πολλοί ομοφυλόφιλοι καταφεύγουν στην τέχνη γιατί εκεί τα πράματα είναι πολύ πιο ελεύθερα, οι ανθρωποι συνήθως που ασχολούνται με αυτήν είναι (συνήθως επαναλαμβάνω) πολύ πιο ανοιχτόμυαλοι και συχνά καλλιεργημένοι και έχουν το υπόβαθρο να αποδεχτούν τον άλλον για αυτό που είναι, απαλλαγμένοι από στερεότυπα και τις προκαταλήψεις...
δεύτερος λόγος που πολλοί ομοφυλόφιλοι στρέφονται στην τέχνη είναι γιατί μόνο εκεί μπορούν να εκφράσουν αυτά που νιώθουν και να βρουν ανταπόκριση και κατανόηση (βλέπε Καβάφη π.χ. και τα ηδονικά ποιήματα του), ή απλά επιζητούν μία διέξοδο, το να γράφεις μόνο και μόνο πως νιώθεις πολλές φορές αρκεί...και εγώ πχ αν κάτι με βοήθησε να δεχτώ αυτό που είμαι είναι άπειρες ώρες με το ipod μου ακούγοντας μουσική και διαβάζοντας και ενίοτε γράφοντας....
επίσης, οι γκέι είναι (συνήθως) πιο καλλιεργημένοι γιατί η κατάστασή τους τους οδηγεί σε προβληματισμό και μελέτη των κοινωνικων προβλημάτων, οι str8 έχουν λιγότερα ερεθίσματα να πράξουν κάτι τέτοιο.
τέλος, (συνήθως) είναι πιο ψυχαναλυμένοι, διότι έχουν περάσει άπειρες ώρες σε ερωτήματα ποιος είμαι-που πάω, και είναι απαλλαγμένοι από το κόμπλεξ της "απόδειξης του ανδρισμού" που βασανίζει πολλούς str8. βέβαια έχουν (συνήθως )χίλια δυο τραύματα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία
(μιλάω κυρίως για γκέι άντρες, για τις λεσβίες δεν ξέρω καθόλου πως πάνε τα πράγματα)
από κει και πέρα δεν θεωρώ ότι η μόδα προτάσσει τους γκέι ως ιδανικό, απλά τυχαίνει ο καλλιτεχνικός κόσμος να έχει πολλούς γκέι εκπροσώπους για τους λόγους που εξήγησα
και αν βγεις παραέξω, μόνο θετικά δεν σκέφτεται ο κόσμος για τους γκέι, αυτό έχω παρατηρήσει εγώ τουλάχιστον...
Κάτσε γιατί νομίζω βρήκα γιατί διαφωνούμε. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα, μια κοπέλα που έκανε κάποιες ερωτικές σχέσεις με άντρες γιατί αυτοί την έλκυαν. Στα 40 της ας πούμε είναι τόσο απογοητευμένη από τους άντρες, που βάζει στο μυαλό της να κάνει σχέση με γυναίκα. Αυτή η σχέση παραδόξως τη βολεύει ή την ευχαριστιέται και έτσι παραμένει. Αυτή η γυναίκα είναι gay; Είναι bi; Είναι straight που τη συγκεκριμένη περίοδο τη βολεύει να πάει με γυναίκα γιατί οι άντρες την απογοήτευσαν;
Μήπως, λέω εγώ, τα κάνει όλα το μυαλό και όχι πια το ασυνείδητο; Δηλαδή μήπως αυτή έβαλε κάτω τη λογική και είπε, εγώ θα γουστάρω από δω και πέρα γυναίκες μπροστά στην προοπτική να μείνω ανέραστη; Δηλαδή αυτό που πραγματικά είσαι το επιλέγεις ασυνείδητα ενώ το εξωτερικό περιβάλλον κι οι εμπειρίες σε κάνουν να θες συνειδητά να αλλάξεις για α-β λόγο; Και η δεύτερη επιλογή δεν είναι η πραγματική;
Καλά δε βγάλατε άκρη, αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα.
λοιπόν έστω ότι η ενλόγω γυναίκα είναι str8
μπορεί για τους χ,ψ λόγους να δοκιμάσει μια φορά να πάει με γυναίκα και να πιέσει τον εαυτό της να παραμείνει με αυτήν.
όμως αφού είναι str8 αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσει ένα πελώριο κενό στην σχέση της και γρήγορα θα αποχωρήσει
έστω ότι η γυναίκα είναι bi-gay
τότε θα δοκιμάσει να κάνει σχέση με άλλη γυναίκα και θα συνειδητοποιήσει (για πρώτη φορά πιθανόν) ότι έχει μια ολοκληρωμένη σχέση
και αν όντως την βολεύει και το ευχαριστιέται όπως λες εσύ, τότε δεν χρειάζεται καν να ρωτάμε
δεν υπάρχει συνειδητή-ασυνείδητη επιλογή, η επιλογή έχει γίνει πολύ πριν το καταλάβεις εσύ, μένει μόνο να καταλάβεις ποια είναι αυτή
και εγώ έχω κάνει σχέση με κοπέλα και ό,τι φάσεις έχουν παιχτεί είναι αποκλειστικά και μόνο με κοπέλες, αυτό δεν με κάνει str8, ούτε καν bi, καθώς το μοναδικό άτομο που πραγματικά είχα ερωτευτεί είναι αγόρι και γενικά τα μόνα άτομα που με ελκύουν είναι αγόρια
στην ηλικία βέβαια των 14-15 δεν σκέφτεσαι τέτοια πράγματα, σκέφτεσαι πώς θα αφομοιωθείς με το σύνολο...