(https://video.google.com/videoplay?docid=629196907592660403)
θα ήθελα να αναφερθούμε στο σεξισμό που υφίστανται οι σύγχρονες γυναίκες. Κι αναρωτιέμαι: είμαστε σε ένα τριπάκι να γίνουμε ομορφότερες, πιο περιποιημένες, πιο πιο πιο... για να μοιάσουμε τελικά σε τι; Από όσο λέει μια φωτογράφος στην εκπομπή, τα μοντέλα που φωτογραφίζονται στα περιοδικά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, δηλαδή περνάνε από κομπιούτερ και φτιάχνονται από ατέλειες σε τέλειες. Οπότε το τέλειο που βλέπουμε εμείς είναι ένα ψέμα. Γιατί λοιπόν πάμε να το φτάσουμε; Γιατί οι γυναίκες υποβαλλόμαστε στη διαδικασία αυτή; Για να αρέσουμε στον εαυτό μας, στις άλλες γυναίκες ή στους άντρες; Και τελικά είναι τόσο σημαντικός ο εξωτερικός παράγοντας ώστε να κοντεύουμε να αρρωστήσουμε από το κυνήγι του; Ποια είναι η γνώμη σας;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όπου υπάρχει υπαγωγή σε φυλετικούς διαχωρισμούς, let there be sexism.
Γιατί υποκείμεθα όλοι το σεξισμό; Γιατί συνεχίζει να υφίσταται;
Ένας εξής απλός λόγος είναι ο προφανής για μένα: οι κατεστημένες αντιλήψεις είναι βολικές για τη νόρμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Από όσο λέει μια φωτογράφος στην εκπομπή, τα μοντέλα που φωτογραφίζονται στα περιοδικά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, δηλαδή περνάνε από κομπιούτερ και φτιάχνονται από ατέλειες σε τέλειες.
στα λογια του bacon
"there is no excellent beauty that has not some strangeness in its proportion"
WhiteDrum
Διάσημο μέλος

Julius Caesar
Νεοφερμένο μέλος

Υ.Γ. Μήπως κι εμείς οι άντρες θα πρέπει να πούμε ότι γίνομαστε θύματα "σεξισμού" επειδή γυναίκες προτιμούν τους πιο πλούσιους ή πιο μπρατσωμένους;
Όσο για τη νευρική ανορεξία συμβάλλουν τα κάτισχνα μοντέλα (που ούτε και σε εμένα αρέσουν), αλλά πάει πολύ να υποστηρίξουμε ότι μια ψυχική νόσος που υπάρχει από τον 17ο αι. οφείλεται στην τηλεόραση και τα περιοδικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hakuna Matata
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος

ζουμε σε ακραια εποχη..γιαυτο και τα περιεργα..Μου έλεγε πρόσφατα μια φίλη μου οτι βγήκε το πρωί μια βόλτα και έπαθε σοκ με την εμφάνιση των γυναικών στο δρόμο, οτι ήταν οι μισές ντυμένες και βαμμένες στην τρίχα λες και πάνε στα μπουζούκια κι οι άλλες μισές απεριποίητες. Εσάς ποια είναι η εντύπωση που έχετε;
ανορεξικοι ανθρωποι μαζι με βουλιμικους..παραβαμμενες γυναικες παρεα με τελειως παρατημενες..ρεκορ αμβλωσεων μαζι με ρεκορ εξωσωματικων..
ζουμε σε εποχη αλλαγων..

Μου έλεγε πρόσφατα μια φίλη μου οτι βγήκε το πρωί μια βόλτα και έπαθε σοκ με την εμφάνιση των γυναικών στο δρόμο, οτι ήταν οι μισές ντυμένες και βαμμένες στην τρίχα λες και πάνε στα μπουζούκια κι οι άλλες μισές απεριποίητες. Εσάς ποια είναι η εντύπωση που έχετε;
Συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι πάντα έβλεπε κανείς στο δρόμο και περιποιημένους και απεριποίητους ανθρώπους. Και πάντα θα βλέπει.
Που το περίεργο;
Πάντως εγώ δεν έχω δει και πολλές γυναίκες πρωϊνιάτικα να είναι ντυμένες σαν να επρόκειτο να πάνε στα μπουζούκια. Δεν ξέρω βέβαια τι εννοείς, αλλά δεν βλέπω και που είναι το κακό να είναι κανείς περιποιημένος, όχι μόνο όταν βγαίνει από το σπίτι του, αλλά και μέσα σε αυτό.
Άγγελος
Επιφανές μέλος

και εγω για να ειμαι ειλικρινης,στην πατρα αλλα και στα τει πχ που βλεπω(το πρωι και απογευμα τουλαχιστον,,οι περισσοτερες γυναικες ειναι ντυμενες απλα με παντελονι ,τζιν ή κατι τετοιο..σπανια βλεπω πολυ φτιαγμενες γυναικες ή με μινι ή προκλητικα ρουχα..και αυτες ξεχωριζουν ..Πάντως εγώ δεν έχω δει και πολλές γυναίκες πρωϊνιάτικα να είναι ντυμένες σαν να επρόκειτο να πάνε στα μπουζούκια. Δεν ξέρω βέβαια τι εννοείς,
τα βραδια στα μαγαζια μπορει να ειναι αλλιως βεβαια..
Eileen
Τιμώμενο Μέλος

Δεν έχω πρόβλημα όταν κάποιος θέλει να περιποιείται και να φροντίζει τον εαυτό του με τέτοιους τρόπους. Με πειράζει και με προβληματίζει όταν το κάνει για λάθος λόγους, χάνοντας την ουσία.
Είμαι ένας άνθρωπος που πέρα από τον χρόνο που αφιερώνω σε εμένα και τον εκμεταλλεύομαι ...πνευματικά, θέλω να αφιερώσω και χρόνο στο σώμα μου, και ίσως και στην εμφάνισή μου. Αλλά δεν θα ασχοληθώ με την μόδα, ούτε θα κοιτάξω να πάρω 500 Ευρώ τσάντα για να νιώσω καλύτερα... Πιστεύω πολύ στο προσωπικό στυλ και τον αέρα, την ενέργεια που απορρέει ο άνθρωπος και αυτό είναι αρκετό για μία εξωτερική εμφάνιση γοητευτική και ελκυστική.
Τίποτα όμως δεν αξίζει όσο ένας καλλιεργημένος νους...
θυμάμαι που σε ένα Thread μιλούσαμε Χιμέλα για τις γυναίκες και είχα πει πως κάτι τέτοιες εμένα με κάνουν να ντρέπομαι για λογαριασμό του γυναικείου φύλου και να γίνομαι πιο αυστηρή με εμάς τις γυναίκες, και πολύ εύστοχα τότε μου απάντησες πως αυτές δεν είναι πραγματικές γυναίκες....

Rempeskes
Επιφανές μέλος

Πιστεύω πολύ στο προσωπικό στυλ και τον αέρα, την ενέργεια που απορρέει ο άνθρωπος και αυτό είναι αρκετό για μία εξωτερική εμφάνιση γοητευτική και ελκυστική.
Τίποτα όμως δεν αξίζει όσο ένας καλλιεργημένος νους...
Μπράβο, χαίρομαι που το ακούω αυτό
από έναν νέο άνθρωπο...

...Πες τώρα πόσο κοστίζει το ντύσιμο που έχεις στη φωτό.

*natalia5555*
Εκκολαπτόμενο μέλος

Άγγελος
Επιφανές μέλος

αν πανε να πεσουνε στον γκρεμο αλλοι θα πεσουν και αυτοι?
να κανει η καθε κοπελα οτι την κανει πραγματικα ομορφη..
Isiliel
Επιφανές μέλος

Το mailbox του αρχισυντάκτη, γέμισε από emails τα οποία ρωτούσαν να μάθουν γι' αυτή τη γυναίκα που χωρίς να έχει τις τέλειες αναλογίες, είχε κερδίσει τις εντυπώσεις του γυναικείου αλλά και του ανδρικού κοινού!
"Η πιο όμορφη φωτογραφία που έχω δει ποτέ σε γυναικείο περιοδικό", έγραψε κάποιος αναγνώστης. "Επιτέλους μια γυναίκα με αληθινό στομάχι", έγραφε κάποιος άλλος.
Έτσι το περιοδικό ξεκίνησε μια καμπάνια με φωτογραφίες μοντέλων που τα σώματα τους δεν θύμιζαν παιδάκια της Μπιάφρας, αλλά αληθινές καθημερινές γυναίκες, αποδεικνύοντας πως εμείς οι αναγνώστες, οι θεατές, μπορούμε να διαμορφώσουμε τις εικόνες που θέλουμε να βλέπουμε:

https://www.glamour.com/images/healt...ese-bodies-are-beautiful-at-every-size_aw.jpg

https://www.glamour.com/images/health-fitness/2009/10/0924-crystal-renn-bikini_li.jpg

https://www.glamour.com/images/health-fitness/2009/10/0924-anansa-sims-on-stomach_li.jpg
Είναι άλλωστε τα παρακάτω σώματα, πιο ερωτικά από αυτά που παρουσιάστηκαν παραπάνω;

Πόσες φορές στο blog του photoshopdisasters, έχουμε δει, παραμορφωμένα γυναικεία σώματα σαν αυτό εδώ:

Παντως εχουν ξεφυγει τοσο πολυ που καποια μερα θα τα βλεπουν αυτα και θα λενε "μα πως μας αρεσε αυτο; ". Ακομα και για το σκοπο της παρουσιασης ρουχων,
αυτοι οι σκελετοί δεν ειναι καταλληλοι. Αφενος δεν καθεται καλα το ρουχο, και αφεταιρου, δε σου δινει μια ευστοχη εικονα του πως θα ηταν πανω σου. Γιατι η πλειοψηφια των γυναικων δεν ειναι σκελετωμενη (ευτυχως).
Ρόζα Νέρα Flamingo
Δραστήριο μέλος

Σημείωση:
Τα μηνύματα από 17 έως 20 προήλθαν από το θέμα "Σχέση εξ αποστάσεως με μεγαλύτερο;".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οτι ανασφαλειες υπαρχουν , υπαρχουν αλλα κακως υπαρχουν τετοιου ειδους , μια γυναικα οφειλει να καταλαβει οτι δε χρειαζεται να ειναι αδυνατη επειδη της το λενε στην τηλεοραση , ειναι βασικοι κανονες αυτα
(οφ τόπικ): Αν όμως οι άντρες θέλουν αδύνατες γυναίκες επειδή τους το λένε στην τηλεόραση, οι γυναίκες τι οφείλουν να κάνουν; Να μείνουν για πάντα μόνες τους;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Ρόζα Νέρα Flamingo
Δραστήριο μέλος

οχι γιατι παντα υπαρχουν και αντρες που ειναι μια χαρα εγκεφαλικα(οφ τόπικ): Αν όμως οι άντρες θέλουν αδύνατες γυναίκες επειδή τους το λένε στην τηλεόραση, οι γυναίκες τι οφείλουν να κάνουν; Να μείνουν για πάντα μόνες τους;![]()

don t worry

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 118 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Εριφύλη
- Kate1914
- johnsala
- ROM32
- fourkaki
- rafaela11
- A350
- Dr. Gl. Luminous
- iew
- Scandal
- taketrance
- thenutritionist
- Sosstoss
- bibliofagos
- MarcoReus
- Memetchi
- American Economist
- Ωρορα
- synthnightingale
- despoina13
- charmander
- Wonderkid
- giannhs2001
- physicscrazy
- Joji
- touvlo
- AggelikiGr
- Μήτσος10
- fmarulezkd
- kalhkardia
- camil
- Paragontas7000
- Fernando_A
- Ness
- Angelo27
- CiNeFiL
- Rene2004
- tslef8
- Athens2002
- orchidea
- kogba
- Κλημεντίνη
- harry akritas
- Βλα
- hirasawayui
- Viedo
- lnesb
- louminis
- Εχέμυθη
- Μαυρίκιος
- Ryuzaki
- fretoe
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.