Η επικαιρότητα εν συντομία

moxa15

Διάσημο μέλος

Ο moxa15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 3,327 μηνύματα.
To Pirate Bay στέλνει τους servers του στο διάστημα!


To Pirate Bay έχει περάσει κυριολεκτικά από αμέτρητες περιπέτειες. Οι δημιουργοί του μπήκαν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και καταδικάστηκαν ενώ έχει δεχτεί διάφορες επιδρομές και έχει κρύψει τους server του ακόμη και σε σπηλιές.

Παρά τις προσπάθειες όμως των αρχών, της δικαιοσύνης, της μουσικής βιομηχανίας και του Χόλιγουντ το Pirate Bay συνεχίζει απτόητο τη λειτουργία του. Η ευρηματικότητα των στελεχών του άλλωστε είναι παροιμιώδης προκειμένου να αποφύγουν τη τσιμπίδα του νόμου.

Φαίνεται λοιπόν ότι τελικά βρήκαν τρόπο να λύσουν μια και καλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να βρουν μια μέθοδο που θα κάνει τους server τους κυριολεκτικά απρόσβλητους. Να τους στείλουν σε τροχιά.

Όπως ανακοίνωσαν στο blog τους, προκειμένου να τα καταφέρουν πρόκειται να αξιοποιήσουν drones ελεγχόμενα από GPS, φθηνούς αναμεταδότες μεγάλης εμβέλειας όπως βέβαια και υπολογιστές όπως ο Raspberry Pi.

Τα drones αυτά θα αιωρούνται μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης γεγονός που σημαίνει ότι για να τα καταρρίψει κανείς θα χρειαστεί στρατιωτικά μέσα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Παράλληλα όμως, λόγω του μικρού μεγέθους τους, θα είναι σχετικά αρκετά δύσκολο να εντοπιστούν από τα ραντάρ.

Αν και όπως σχολιάζουν δεν έχουν λύσει όλα τα ζητήματα που θα προκύψουν κατά την υλοποίηση του project, θεωρούν ότι το να θέσουν τους servers της υπηρεσίας σε χαμηλή τροχιά, είναι μόνο το πρώτο βήμα. Στόχος είναι να δημιουργήσουν nodes με δυναμικότητα περίπου 100Mbps ο οποίος όχι μόνο είναι υπεραρκετός για τις ανάγκες τους αλλά και θεωρείται σχετικά εύκολα εφικτός.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι φιλοδοξίες τους δεν σταματούν εκεί. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, εν ευθέτω χρόνω θα έχουν server σε όλο το γαλαξία!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Στρατόπεδο κράτησης για μετανάστες στην Κοζάνη


Σε στρατόπεδο της Κοζάνης που παραχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα περιφρουρεί η αστυνομία πρόκειται να μεταφερθούν 1.000 παράνομοι μετανάστες, βάσει απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Σχετική εξουσιοδότηση για να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε πως θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα δίνεται το «πράσινο φως» για τη δημιουργία του πρώτου τέτοιου χώρου στην Ελλάδα σε εγκαταστάσεις που έχει παραχωρήσει ο Στρατός.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που επικαλείται Το Βήμα, την ευθύνη της περιμετρικής φύλαξης του χώρου θα έχει η Ελληνική Αστυνομία, όμως η αντίστοιχη αρμοδιότητα για το εσωτερικό του στρατοπέδου θα δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία (security).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,915 μηνύματα.
...την ευθύνη της περιμετρικής φύλαξης του χώρου θα έχει η Ελληνική Αστυνομία, όμως η αντίστοιχη αρμοδιότητα για το εσωτερικό του στρατοπέδου θα δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία (security).

:hehe: Σοσιαλφιλελευθερισμός!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,915 μηνύματα.
ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ ξανά μαζί ύστερα από 36 χρόνια

Είναι ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός! Η συγκίνηση είναι μεγάλη! :D



...η είδηση για την πολιτική συνεργασία του ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ ακούστηκε σαν …βόμβα. Τριανταέξι χρόνια μετά τη διάσπαση που τους έκανε κομματικούς «αντίπαλους», τα δυο πολιτικά σχήματα του μ-λ χώρου συναντήθηκαν και αποφάσισαν να συγκροτήσουν από κοινού Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντιμπεριαλιστική Συνεργασία.

Δεν έγιναν ξανά «σαρξ μία» , αλλά έκαναν ένα βήμα σύγκλισης που εδώ και τρεις δεκαετίες δεν είχαν ποτέ επιχειρήσει. :hehe:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
του ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ
ειναι το γνωστό ΜΑΛΑΚΚΕ?:worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,915 μηνύματα.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Κάτι τρέχει στη Γαλλία με την ΕΕ

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι Γερμανοί με τη στάση των βασικών υποψηφίων για την προεδρία της Γαλλίας απέναντι στην ΕΕ. Εξω φρενών έχουν γίνει στο Βερολίνο. Ο σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ότι αν εκλεγεί πρόεδρος, πράγμα πιθανότατο, θα απαιτήσει επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου (αυτού που καθορίζει ως ανώτατο όριο του ελλείμματος σε όλες τις χώρες της ΕΕ το... 0,5%!), ένα σύμφωνο το οποίο συνομολόγησαν 15 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της ΕΕ μόλις στις 2 Μαρτίου.
Η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, το ποσοστό της οποίας αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ του 15% και του 20% των ψήφων, κατεβαίνει στις προεδρικές εκλογές με κύριο σύνθημά της την αποχώρηση της Γαλλίας από το... ευρώ!
Το τελειωτικό χτύπημα όμως για τη γερμανική κυβέρνηση και τη γερμανική ελίτ ήρθε από τον εν ενεργεία πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Θέλοντας και αυτός να συμπλεύσει με το επικρατούν κλίμα στις διαθέσεις των Γάλλων ψηφοφόρων, στην πανηγυρική ομιλία του στις 11 Μαρτίου με την οποία κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης του Σένγκεν που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση ατόμων σε όλες τις χώρες που την έχουν υπογράψει και απείλησε με αναστολή της συμμετοχής της Γαλλίας σε αυτήν!
Εκανε κι άλλο «έγκλημα καθοσίωσης» στα μάτια των Γερμανών ο Σαρκοζί. Στις αρχές του χρόνου είχε παρακαλέσει την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ να του συμπαρασταθεί στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, συμμετέχοντας σε κάποιες σημαντικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του. Η Μέρκελ συναίνεσε ευχαρίστως και πραγματικά στις 6 Φεβρουαρίου εξέφρασε δημοσίως την υποστήριξή της στον ομοϊδεάτη της Σαρκοζί, ενώ παράλληλα απέρριψε αίτημα του σοσιαλιστή υποψήφιου Φρανσουά Ολάντ να έχει κάποια συνάντηση μαζί της.
Οι δημοσκοπήσεις όμως έδειξαν ότι το να εμφανίζεται ο Σαρκοζί ως ο υποψήφιος πρόεδρος που εμπιστεύονται οι Γερμανοί του προκαλούσε ζημιά και μάλιστα μεγάλη και όχι όφελος, όπως υπολόγιζε. Ετσι ο δεξιός Γάλλος πρόεδρος άλλαξε ριζικά γραμμή. Στις 14 Μαρτίου αποποιήθηκε δημοσίως κάθε κοινή προεκλογική εμφάνιση με τη Μέρκελ, δηλώνοντας ότι «η προεκλογική εκστρατεία είναι αποκλειστική υπόθεση των Γάλλων».
«Η καγκελάριος είναι εξοργισμένη με τη συμπεριφορά του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί» γράφει το γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ» στο τεύχος που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα. «Μόλις η Μέρκελ έμαθε για την ανάκληση της πρόσκλησης (σ.σ.: να μιλήσει σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Σαρκοζί) έβριζε τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του Γάλλου ενώπιον εμπίστων της» προσθέτει το γερμανικό περιοδικό.
«Η Ανγκελα Μέρκελ είναι προσβεβλημένη που δεν την προσκάλεσε ούτε σε μια προεκλογική συγκέντρωση του ο Σαρκοζί» τιτλοφορούσε σχετικό ρεπορτάζ και η γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ».
Το σοβαρό πολιτικό θέμα όμως δεν είναι η ψύχρανση των σχέσεων Μέρκελ - Σαρκοζί. Αυτό που έχει πολύ μεγαλύτερο πολιτικό βάρος είναι το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν τολμάει να εμφανίσει δίπλα του τη Γερμανίδα καγκελάριο για να μην καταποντιστεί στις εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι η υποβόσκουσα δυσφορία του γαλλικού λαού κατά της Γερμανίας και της γερμανοκρατούμενης ΕΕ έχει προσλάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις.
«Η στάση των υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές αποπροσανατολίζει τις Βρυξέλλες. Οι ευρωπαϊκοί κύκλοι αναρωτιούνται ποια μύγα τσίμπησε τους Γάλλους πολιτικούς» αναφέρει στους τίτλους άλλου ρεπορτάζ της η γαλλική «Μοντ».
Η οπτική αυτή γωνία τοποθετεί τα πράγματα ανάποδα. Δεν είναι οι Γάλλοι πολιτικοί που πρωτοστάτησαν σε αυτή την αντι-ΕΕ στροφή της προεκλογικής εκστρατείας. Αντιθέτως, με πρωτεργάτη τον Σαρκοζί, ο οποίος αρχικά επιχείρησε να βασίσει την καμπάνια του στη μίμηση του «γερμανικού μοντέλου», οι Γάλλοι πολιτικοί προσπάθησαν να προβάλουν την εικόνα της «γερμανογαλλικής Ευρώπης».
Μόνο όταν διαπίστωσαν την εντονότατη δυσαρέσκεια των Γάλλων ψηφοφόρων για την πορεία της ευρωπαϊκής οικοδόμησης άλλαξαν στάση και αρνούνται θεμελιώδεις πυλώνες της ΕΕ για να επιβιώσουν πολιτικά.
Σοσιαλιστές
Με απομόνωση τους απειλεί το Βερολίνο
ΕΦΡΙΞΕ η δεξιά γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» με τα όσα ακούει από τους Γάλλους. «Μπορεί η Γαλλία να επιτρέψει στον εαυτό της έναν ευρωπαϊκό μοναχικό δρόμο, σαν αυτόν που βάζει ως προοπτική ο Ολάντ με την «αναπτυξιακή πολιτική» του;» έγραφε σε ανάλυσή της στο φύλλο της Κυριακής και συνέχιζε: «Ο σοσιαλιστής υποσχέθηκε στους Γάλλους να ενδυναμώσει τον δημόσιο τομέα. Να δημιουργήσει 50.000 νέες θέσεις στα σχολεία, να δημιουργήσει στον δημόσιο τομέα 150.000 «θέσεις εργασίας του μέλλοντος» για νεοεισερχόμενους στον επαγγελματικό βίο, να δημιουργήσει 5.000 θέσεις στη δικαιοσύνη, τη χωροφυλακή και την αστυνομία. Δεν μιλάει καθόλου για περικοπές δαπανών, θέλει να γεμίσει τα κρατικά ταμεία με αυξήσεις φόρων, αρνείται κάθε φρένο στο δημόσιο χρέος».


καλα νεα..


η ευρωπη εχει μηχανισμους αυτοσυντηρησης,,η πολιτικη της Γερμανιας σπαει,,το Γαλλικο κεφαλι ξυπναει
πολυ καλα σημαδια..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moxa15

Διάσημο μέλος

Ο moxa15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 3,327 μηνύματα.
Ακυρη εωτηση που μου ηρθε,
ρε παιδια τελικα με τον ζαχοπυλο τι εγινε;;;ειναι φυλακη;;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.
Είναι στο σπίτι του εδώ και πολύ καιρό!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Το Χωνί






Το «ΧΩΝΙ» στην ένδοξη ελληνική Ιστορία ήταν η φωνή που έλεγε τα νέα της Αντίστασης. Στην ιδιότυπη νέα κατοχή που μας έχει επιβληθεί, η απάντηση είναι μόνο μία: Το νέο ΧΩΝΙ που έχει ανάγκη ο κόσμος.
Σηκώνουμε το δικό μας ΧΩΝΙ ψηλά για να ακουστούν τα στοιχεία που μας κρύβουν.
Το ΧΩΝΙ είναι η νέα μεγάλη κυριακάτικη ΑΝΤΙ - μνημονιακή εφημερίδα που στόχο έχει να γίνει το βήμα κάθε πολίτη και κινήματος της κοινωνίας που αντιδρά.
Μαζί μας, στο πρώτο φύλλο, Το ΧΩΝΙ κρατούν:

  • Ο Τζίμης Πανούσης:
    «Αν δεν πιάσει η κατάρα της Μαργαρίτας, την έχουμε βαμμένη…»
  • Ο Γιάννης Ζουγανέλης:
    «Γιατί δεν παίρνουμε τα όπλα;»
  • Ο Δημήτρης Κουφοντίνας:
    «Εγώ δεν μιλώ για έκρηξη. Μιλώ για την αναγκαία εξέγερση».
Κάθε Κυριακή, Στο ΧΩΝΙ, μετράμε τον «πυρετό» της ελληνικής κοινωνίας. Διαβάστε το «θερμόμετρο»: μια δημοσκόπηση που δεν ξανάγινε. Ένα 12σέλιδο ένθετο με τις ερωτήσεις που δεν τολμούν να κάνουν οι άλλοι! Πάρτε μια γεύση:

  • 1 στους 2 δύο ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ο Β. Βενιζέλος ενδιαφέρεται για την πολιτική του καριέρα και όχι για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας ή, έστω, του κόμματός του!
Το ΧΩΝΙ βγαίνει στις γειτονιές και κρεμιέται στα περίπτερα όλης της χώρας αυτό το Σάββατο 24 Μαρτίου, με τιμή πώλησης 1,5 ευρώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

zaratoustras

Νεοφερμένος

Ο zaratoustras αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
σαφώς η ιστορία του κόνυ ειναι απο τις σοβαρότερες της επικαιρότητας!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moxa15

Διάσημο μέλος

Ο moxa15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 3,327 μηνύματα.
Είναι στο σπίτι του εδώ και πολύ καιρό!

σε μενα ειναι η απαντηση σωστα;;;;:hmm::hmm::hmm::hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3,894 μηνύματα.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Στο βαθύτερο σημείο της Γης καταδύθηκε ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον

Κατάδυση στην Τάφρο Μαριάνα, το βαθύτερο σημείο των ωκεανών, πραγματοποίησε ο σκηνοθέτης του Τιτανικού, Τζέιμς Κάμερον, για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ.

Ο Κάμερον πραγματοποίησε την κατάδυση – που διήρκεσε αρκετές ώρες – με το μονοθέσιο υποβρύχιο Deepsea Challenge και όταν ανέβηκε στην επιφάνεια χαρακτήρισε την επιχείρηση «επιτυχημένη».

Πριν από την κατάδυση ο καναδός σκηνοθέτης δήλωσε στο BBC ότι αυτή «είναι η εκπλήρωση ενός ονείρου».

«Μεγάλωσα με μια σταθερή ροή επιστημονικής φαντασίας σε μία εποχή που οι άνθρωποι ζούσαν μια πραγματικότητα επιστημονικής φαντασίας. Οι άνθρωποι πήγαιναν στο φεγγάρι, ο Κουστό εξερευνούσε τους βυθούς. Και με αυτά μεγάλωσα, αυτά είχαν αξία στη διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας» είπε ο σκηνοθέτης.

Ο Κάμερον χρειάστηκε δύο ώρες να φτάσει στον πυθμένα και πέρασε τρεις ώρες εξερεύνησης του βυθού, προτού ανέβει πάλι στην επιφάνεια. Στόχος του να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ περισσότερα από 50 χρόνια μετά την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη διάσημη τάφρο το 1960.

Το βαθυσκάφος Deepsea Challenge κατασκευάστηκε από αυστραλούς μηχανικούς και ήταν ίσως το μόνο που μπορούσε να αντέξει την άβυσσο της τάφρου – σε βάθος 11 χιλιομέτρων η πίεση φτάνει τις 1.000 ατμόσφαιρες.

Η Τάφρος Μαριάνα (ή Μαριάνας), η οποία βρίσκεται στον Δυτικό Ειρηνικό, ανάμεσα στην Παπούα Νέα Γουινέα, τις Φιλιππίνες και την Ιαπωνία, έχει δεχθεί μόνο μία επίσκεψη από ανθρώπους: επιβάτες του θρυλικού βαθυσκάφους Trieste, ο αμερικανός Ντον Ουόλς και ο ελβετός Ζακ Πικάρ έφτασαν στο βαθύτερο σημείο της Γης στις 23 Ιανουαρίου 1960.
James Cameron back on surface after deepest ocean dive



μετα απο 50 χρονια ιστορικη στιγμη,,που κατακτουμε παλι τα βαθη των ωκεανων..:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,915 μηνύματα.
Το PSI κούρεψε χρηματική δωρεά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας



ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ!!

Ή πώς μια δωρεά 65.000€, σε μια μέρα γίνονται 19.000€ …

Ένας άξιος Λευκαδίτης, ο Πάνος Πολίτης, που αγαπά την πατρίδα του και θέλει να συμβάλλει στην πολιτιστική της ανάπτυξη, με εμπιστοσύνη και εκτίμηση στη Βιβλιοθήκη , αποφασίζει να προσφέρει τα 10.000 βιβλία του. Επιπλέον προσφέρει από τις οικονομίες του, για να διαμορφωθεί χώρος που θα τα στεγάσει, 50.000 € στη Βιβλιοθήκη.

Τα χρήματα, ενώ προσφέρθηκαν εν λευκώ, κατατέθηκαν με απόλυτη διαφάνεια αμέσως σε έντοκο λογαριασμό της Βιβλιοθήκης στην Τράπεζα Ελλάδος και δεν σπαταλήθηκαν σε άλλες χρήσεις .

Σεβόμενοι την επιθυμία του δωρητή, μετά το θάνατο του ζεύγους , το 2011, ξεκινήσαμε εργασίες και προμήθεια εξοπλισμού για τη διαμόρφωση του παραχωρημένου από το Δήμο Λευκάδας χώρου, που θα στεγάσει τη Συλλογή Πολίτη.

Το Υπουργείο Οικονομικών & η Τράπεζα Ελλάδος όμως, άλλα αποφάσισε..
Το PSI κούρεψε τη δωρεά! Και τις προοπτικές της Βιβλιοθήκης μας.. Ανήκουστο!.
Δεν πρόκειται για δημόσιο χρήμα…

Αδιαφορώντας πώς θα εξοφληθούν οι ήδη πραγματοποιηθείσες υποχρεώσεις.
Αντί για έπαινο στο Δωρητή και στη Βιβλιοθήκη, η απουσία κοινής λογικής.
Η απόλυτη απαξίωση, η απόλυτη ισοπέδωση.

Την ώρα που ευαγγελίζονται «στοχοθεσίες» και «πατάξεις σπάταλου δημοσίου».
Αν αυτό δεν είναι τραγέλαφος…

Μόνο ερωτηματικά, πίκρα και οργή .. Τι μπορούμε να κάνουμε?
Πρέπει να πάρουμε απόφαση πως ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό??
Καλούμε τους αρμόδιους να επανορθώσουν άμεσα.

Το Εφορευτικό Συμβούλιο
και η Προϊσταμένη
της Βιβλιοθήκης
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Trolletarian

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,265 μηνύματα.
ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ ξανά μαζί ύστερα από 36 χρόνια

Είναι ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός! Η συγκίνηση είναι μεγάλη! :D



...η είδηση για την πολιτική συνεργασία του ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ ακούστηκε σαν …βόμβα. Τριανταέξι χρόνια μετά τη διάσπαση που τους έκανε κομματικούς «αντίπαλους», τα δυο πολιτικά σχήματα του μ-λ χώρου συναντήθηκαν και αποφάσισαν να συγκροτήσουν από κοινού Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντιμπεριαλιστική Συνεργασία.

Δεν έγιναν ξανά «σαρξ μία» , αλλά έκαναν ένα βήμα σύγκλισης που εδώ και τρεις δεκαετίες δεν είχαν ποτέ επιχειρήσει. :hehe:

Λοιπόν γιατί η παραπληροφόρηση δίνει και παίρνει και σε αυτό συμβάλει όχι μόνο το αστικό μπλοκ αλλά και η αριστερά που με έναν χυδαίο θα λέγαμε τρόπο στέκεται πολέμια στην πρωτοβουλία. Καταρχήν δεν υπάρχει καμία ένωση του ΚΚΕ (μ-λ) και του Μ-Λ ΚΚΕ. Το ΚΚΕ (μ-λ) είχε καταθέσει μια πρόταση για συγκρότηση ενός μετώπου αντίστασης και το Μ-Λ ΚΚΕ, όπως και άλλοι ανένταχτοι αγωνιστές συνειδητοποίησαν την ανάγκη που υπάρχει για κοινή δράση και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Υπάρχουν σοβαρές και σημαντικές διαφορές στις δύο οργανώσεις που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και μια ένωση για κατέβασμα στην εκλογές μόνο καλό δεν θα έκανε.
Άλλοι είναι αυτοί που δεν χάνουν εκλογική για εκλογική αναμέτρηση και παίζουν πάντα μπάλα στο γήπεδο του συστήματος.

Ακολουθεί ένα κείμενο, που γράφτηκε ως απάντηση για ένα άρθρο στο ΠΡΙΝ.
Με αφορμή ένα κείμενο στο ΠΡΙΝ.
Το να είναι κανείς πλήρως ενημερωμένος και με πάσα λεπτομέρεια για το τι λένε όλες οι οργανώσεις της αριστεράς θα λέγαμε ότι δεν είναι εύκολο, ούτε και είναι κάποιος υποχρεωμένος να είναι.
Όταν όμως έχει αναλάβει το ...καθήκον να εκφράσει κριτική απέναντι σε οργανώσεις και ένα συγκεκριμένο πολιτικό εγχείρημα, μάλιστα μέσα από τις σελίδες μιας εφημερίδας της ανεξάρτητης αριστεράς ενταγμένης στο χώρο ενός νέου και αριστερού ρεύματος που έχει ξεκόψει, ή έτσι θέλει να πιστεύει, από τα κακά του "ιστορικού" κομμουνιστικού κινήματος τότε οφείλει, τουλάχιστον, να διαβάζει και να αντιπαρατίθεται στα κείμενα στα οποία αναφέρεται και όχι να γράφει με βάση το τι είδε στο, καλό κατά τα άλλα, σατυρικό σποτ του ράδιο Αρβύλα! Άντε και σε σχόλια στο διαδίκτυο! Όσο για συνολική ενημέρωση περί απόψεων, αναλύσεων κ.λπ. μάλλον πολλά θα ζητάγαμε.
Αυτά με αφορμή το άρθρο του Κωστή Νάγια στο τελευταίο ΠΡΙΝ.
Δεν έχει νόημα να παραπέμψει κανείς σε αναλύσεις και άρθρα από το 2008 στην Προλεταριακή Σημαία για την κρίση, αν θέλει μπορεί να το κάνει ο ίδιος και ο χώρος του. Ή να πούμε για την προσπάθεια που έκανε το ΚΚΕ(μ-λ), και τα μετωπικά σχήματα που συμμετέχει, για κοινή αντιμετώπιση από τότε της κρίσης στη κατεύθυνση της οργάνωσης του λαού, όσο ήταν ακόμη σχετικά νωρίς, και τις απαντήσεις που παίρναμε από το χώρο του. Απαντήσεις που υποτιμούσαν την κρίση και θεωρούσαν υπερβολές τις εκτιμήσεις μας ότι η κρίση δεν είναι παροδική, ότι έχει βάθος και ότι δεν θα έχει τελειωμό η επίθεση απέναντι στις κατακτήσεις του λαού και της εργατικής τάξης (αυτό το τελευταίο εμάς μας ενδιαφέρει κυρίως και όχι το πως θα ξεπεραστεί η κρίση και το χρέος του συστήματος, γι' αυτό και δε συμμετέχουμε σε π.χ. επιδοτούμενες από την Κομισιόν ημερίδες (εδώ) της ΕΛΕ και στην ίδια την ΕΛΕ!).
Το κείμενο της Πρωτοβουλίας θα μπορούσε να είναι αφορμή προς συζήτηση και ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση για μια σειρά ζητήματα. Ζητήματα που αφορούν το εργατικό και λαϊκό κίνημα, την ανάγκη οργάνωσης του λαού για να αντισταθεί και να ανατρέψει την πολιτική του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα και της σχέσης της με τους ιμπεριαλιστές, για το ζήτημα της ανασυγκρότησης ή ανασύνθεσης του κομμουνιστικού κινήματος κ.λπ., κ.λπ.. Κάνει μια προσπάθεια εξερεύνησης του τρόπου αντίδρασης του λαού και των στόχων του. Και φυσικά κάνει κριτική και αντιπαράθεση στις απόψεις των οργανώσεων, κομμάτων και συλλογικοτήτων της αριστεράς. Κριτική που έχει ασκηθεί πολλές φορές από τα έντυπα των δύο οργανώσεων που στηρίζουν την Πρωτοβουλία, αρκετές με πιο σκληρές εκφράσεις.
Από που προκύπτει ότι με βάση αυτή τη κριτική ο χαρακτήρας της Πρωτοβουλίας έχει καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα;
Καλό θα ήταν όταν γίνεται κριτική σε κάποιον άλλο να μη κοιτάζει αυτός που την κάνει τον εαυτό του στο καθρέφτη! Πολύ περισσότερο που ο χώρος του δεν έχει χάσει εκλογική για εκλογική διαδικασία που μας προσφέρει το σύστημα άφθονα. Από τις πιο μικρές ως τις πιο μεγάλες. Αλλά βέβαια όταν το σύστημα μας θέτει την ατζέντα του εμείς, η Αριστερά, θα πρέπει να απαντάμε και να κινούμαστε με βάση αυτή και όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες του λαού και του κινήματός του. Το ομολογεί ο ίδιος ο αρθρογράφος με αυτά που λέει για τις "Καλλικρατικές" εκλογές!
Όσο για τα παλιά ή νέα διλήμματα αν αυτά είναι του στυλ "συνέχιση της αστικής λαίλαπας ή ανατροπή της, το δίλημμα των εκλογών", "μεταβατικά αιτήματα" ή ταξική διεκδίκηση, τότε ναι θα προτιμήσουμε τα παλιά. Αυτά που λένε ότι ο λαός πρέπει να οργανωθεί, να πάρει τα όργανα της πάλης του στα χέρια του, ή να δημιουργήσει νέα, για να αντιστέκεται στην κατάργηση των δικαιωμάτων του, για να έχει κατακτήσεις, για να ανατρέπει πολιτικές και όχι σκέτα κυβερνήσεις. Να συγκροτήσει την πολιτική του δύναμη ώστε να φτάσει και στην ανατροπή του συστήματος, στην επανάσταση και το σοσιαλισμό. Μόνο με την συγκρότησή της η εργατική τάξη θα δημιουργήσει σοβαρή κρίση στο αστικό πολιτικό σύστημα και αν προκύψει και καμιά κυβέρνηση φιλολαϊκή τότε βλέπουμε, πόσο φιλολαϊκή θα είναι, πόσο θα αντέξει και κυρίως που θα στηριχθεί. Δεν φτιάχνουμε πρώτα την κυβέρνηση και μετά το κίνημα που θα τη στηρίξει, ή θα την ανατρέψει και αυτήν αν χρειαστεί μαζί με τον καπιταλισμό! Αντί να κρατά ...κριτική στάση απέναντί της. Αυτά λένε τα παλιά αλλά και τα σύγχρονα.
Γενικά αντιεκλογικό δεν είναι το ΚΚΕ(μ-λ), άλλωστε συμμετείχε στις περισσότερες κοινοβουλευτικές εκλογικές διαδικασίες, όμως με τελείως διαφορετική αντίληψη από αυτή του (αριστερού) συρμού! Ένα καλό ψάξιμο και επ' αυτού ίσως να βοηθούσε τον αρθρογράφο να μας ..."την πει" καλύτερα. Διαφορετική αντίληψη για το ρόλο των εκλογών έχει και το Μ-Λ ΚΚΕ άσχετα αν μέχρι τώρα οι δύο οργανώσεις διαφωνούσαν ή και διαφωνούν σε ποιες πρέπει να συμμετέχουν και σε ποιες όχι.
Όσο για την χρέωση των ευρωομόλογων στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αν το διάβαζε το επίμαχο κομμάτι ο αρθρογράφος θα έβλεπε ότι δεν είναι έτσι ακριβώς. Αλλά ας πούμε ότι έτσι είναι, όπως το ερμηνεύει ο ίδιος, απ' όλα όσα λέει το κείμενο μόνο το ευρωομόλογο τους πείραξε; Να υποθέσουμε ότι όλα τα άλλα ισχύουν;
Οι δύο οργανώσεις στα κείμενά τους, κοινά και μη, μιλάνε για τις προσδοκίες τους, που ναι μπορεί και να διαφέρουν, και είναι αρκετά προσγειωμένες στην πραγματικότητα. Δεν μιλάνε για εκλογές, δεν λένε ότι θα φέρουν τη κοσμογονία και άλλα τέτοια φαιδρά που μας κοπανούσαν κάποιοι όταν εκεί που δεν μιλιόντουσαν, και καλά καλά ακόμη δηλαδή(!), έφεραν μέσα από το καμίνι του Δεκέμβρη του '08 την ανατροπή στην αριστερά! Για να θέσουν ζήτημα εκλογών με το "κάτω η κυβέρνηση" ενώ η φωτιά ακόμη δεν είχε σβήσει.
Μιλούν για μια συνεργασία με συγκεκριμένους στόχους χωρίς να κρύβουν κάτω από το χαλί τις διαφορές τους, χωρίς να κρύβουν τις δυσκολίες για να μαζέψουν κάνα ψηφαλάκι. Πάντως σίγουρα δεν θα λύνουν τις διαφορές τους με κλωτσοπατινάδα! Όπως κάνουν κάθε τόσο κάποιες οργανώσεις του μετώπου ανταρσίας.
" Η Πρωτοβουλία δεν είναι (προ)εκλογικός σχεδιασμός ή στενή ιδεολογικοπολιτική ενότητα των οργανώσεων που σε αυτή τη φάση τη στηρίζουν. Είναι όμως ανάγκη και θα παλέψουμε να αποδείξουμε και ελπίδα για το κίνημα και το λαό! Γιατί θέλει να συμβάλει με την κοινή δράση και το συντονισμό να δυναμώσει η λαϊκή-εργατική πάλη, να ανοίξουν δρόμοι για να συνεγερθούν και να συνενωθούν ευρύτερες λαϊκές μάζες στον αγώνα για δουλειά-ειρήνη-ελευθερία, για να ξεπεραστούν διαιρέσεις που δεν αφορούν το κίνημα και να οικοδομηθούν συνθέσεις που θα προωθούν την πάλη του. Εχει λοιπόν εξ ορισμού εχθρούς τον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο, τα κόμματά τους και τις κάθε είδους δυνάμεις που τους υπηρετούν. Εχει εξ αντικειμένου αντιπάλους τις ηγεσίες και τις πολιτικές που υπονομεύουν και βάζουν εμπόδια στη λαϊκή πάλη να αναπτύξει τις τεράστιες δυνατότητές της. Εχει βασικές πολιτικές κατευθύνσεις και στόχους που θέλει και πρέπει να αλληλεπιδράσουν με τη λαϊκή οργή και με τη νεανική ζωντάνια και ορμή στο πεδίο της πάλης, μέσα στο τοπίο της βαρβαρότητας και του μεσαίωνα που το σύστημα στήνει και εξαπλώνει διαρκώς. Για τις ανάγκες αυτής της αλληλεπίδρασης θα απαιτηθεί η μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, δημιουργικότητα, επιμονή, υπομονή και ευελιξία στις μορφές και στους όρους για να βηματίσει και να δικτυωθεί αυτή η προσπάθεια της Μετωπικής Αριστερής Συνεργασίας.
Ας μην προτρέχουν λοιπόν οι θετικοί και αρνητικοί επικριτές! Δεν βοηθούν ούτε οι αφορισμοί και οι στημένες απορρίψεις ούτε όμως και οι εύκολοι ενθουσιασμοί. Εμείς θέλουμε η Πρωτοβουλία να κριθεί και να κρίνεται για τους στόχους πάνω στους οποίους συγκροτήθηκε, για το αν και πόσο αποτελεσματικά θα υπηρετήσει τη μαζική πάλη και την υπόθεση της συγκρότησης του κινήματος. Γι’ αυτό θα παλέψουμε με την Πρωτοβουλία και μέσα στην Πρωτοβουλία!" (Προλεταριακή Σημαία)
"Έχουμε συνείδηση πως η εδραίωση και η κατάκτηση του στόχου που θέτουμε δεν είναι εύκολη υπόθεση και πως θα απαιτηθούν σοβαρές προσπάθειες για να υπερνικηθούν εμπόδια και αρνητικές καταστάσεις. Είναι γνωστό πως οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ και του ΚΚΕ (μ-λ) πέρα από την κοινή ιστορική καταβολή και τη βασική συμφωνία σε μια σειρά ιδεολογικοπολιτικά ζητήματα, έχουν μια ξεχωριστή διαδρομή δεκαετιών και σοβαρές διαφορές απόψεων πάνω σε σημαντικά προβλήματα.
Γι’ αυτό θα πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς βιασύνες και άλματα στο κενό, αλλά με σταθερά βήματα που θα πείθουν, καλλιεργώντας το πνεύμα της ειλικρίνειας, της εμπιστοσύνης και της συντροφικότητας ανάμεσά μας, βρίσκοντας τον κοινό δρόμο που θα μας οδηγήσει στην εκπλήρωση των κοινών στόχων.
Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση της Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας θα κριθεί και θα προχωρήσει μέσα στις κοινωνικές θύελλες που έρχονται, στο καμίνι του λαϊκού αγώνα και στη βάση της ορθότητας και αναγκαιότητας του ευρύτερου πολιτικού προσανατολισμού της." (Λαϊκός Δρόμος).
Ακόμη δεν έχει λήξει τίποτα, τώρα ξεκινούν όλα και μένει στις δύο οργανώσεις, αλλά και σε όλους όσους συμμετέχουν ή θα συμμετάσχουν σε αυτό το εγχείρημα, να αποδείξουν κατά πόσο εννοούν αυτά που λένε και τη διαφορετικότητά τους σε σχέση με τα "ενωτικά" εγχειρήματα που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα.
Και τέλος πάντων δεν λέει κανείς ότι πρέπει ντε και καλά να συμφωνήσουν όλοι σε μια πρόταση αλλά τουλάχιστον να γίνεται η αντιπαράθεση με ιδεολογικούς και πολιτικούς όρους, όπως αρμόζει στην Αριστερά, πολύ περισσότερο την κομμουνιστική, και όχι με όρους χαβαλέ ή διαστρέβλωσης. Αν και να πούμε την αλήθεια το ΠΡΙΝ δεν μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιο.
Αυτά σαν αντίδραση διαβάζοντας το άρθρο: KKE (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ: Διπλό είδωλο σε εκλογικό καθρέφτη.
πηγή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Ciela

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ciela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,758 μηνύματα.
τελευταια φαίνεται είναι της μοδας η τσαμπα εργασια...
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Πάτρα: Τον έβρισε και τον χτύπησε επειδή ζήτησε το μισθό του!

Καταστηματάρχης εστίασης - καφέ χαστούκισε και εξύβρισε υπάλληλο όταν διαμαρτυρήθηκε για μη εξόφληση των αποδοχών του
[14:12,28/03]

Γνωστός Πατρινός καταστηματάρχης στο χώρο της εστίασης και του καφέ επιτέθηκε με ύβρεις και χαστούκια σε σερβιτόρο, επειδή ο δεύτερος του ζήτησε μέρος των οφειλόμενων αποδοχών για να μπορέσει να αγοράσει τρόφιμα για να ζήσει.
Όλα συνέβησαν πριν από μερικές ημέρες όταν ο εξαθλιωμένος (από την απληρωσιά) υπάλληλος γνωστού επιχειρηματία της πόλης μας, που διατηρεί καφετέριες στην Αγίου Νικολάου και στη Ραδινού, διαμαρτυρήθηκε για την μη εξόφληση των οφειλόμενων αποδοχών του. Ο υπάλληλος ζήτησε από τον επιχειρηματία να του δώσει κάποια προκαταβολή ως έναντι των οφειλομένων, ώστε να μπορέσει να πληρώσει το ενοίκιο και να προμηθευτεί τρόφιμα για να μπορέσει να ζήσει. Ο επιχειρηματίας απάντησε με ύβρεις και φωνασκίες στο αίτημα του υπαλλήλου, ενώ του πέταξε 100€, λέγοντάς του ότι τα επόμενα χρήματα που θα λάβει θα είναι μετά το Πάσχα στις 23 Απρίλη.
Όταν ο σερβιτόρος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ζήσει με 100€ για έναν ολόκληρο μήνα, τότε δέχθηκε επίθεση από τον επιχειρηματία, ο οποίος του επιτέθηκε και τον χαστούκισε. Ο νεαρός σερβιτόρος αποχώρησε από το κατάστημα και έσπευσε να καταθέσει μήνυση στο αστυνομικό τμήμα.
Την επομένη, αφού πρώτα τον εξέτασε ιατροδικαστής, ζήτησε βοήθεια από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και ήδη έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες κατά του επιχειρηματία, καθώς ο σερβιτόρος εργαζόταν ανασφάλιστος για πάνω από 5 μήνες.
Το ERGASIANEWS ζήτησε την άποψη του γνωστού συνδικαλιστή κ. Δ. Καραγεωργόπουλου, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση για λογαριασμό του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος μας δήλωσε τα εξής: "Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα μπραβιλίκια περιορίζονταν σε διαμάχες για την προστασία των καταστημάτων διασκέδασης και των χώρων εστίασης και καφέ. Μεταξύ τους υπήρχαν και κάποιοι "κώδικες τιμής". Τώρα κάποιοι μυώδεις καταστηματάρχες, σε ρόλο μπράβου, ξυλοφορτώνουν νεαρά παιδιά που απασχολούνται στα καταστήματά τους επειδή "τόλμησαν" να ζητήσουν το μισθό τους για να ζήσουν. Αυτό δείχνει και την ποιότητα ορισμένων καταστηματαρχών, οι οποίοι ευτυχώς αποτελούν εξαίρεση στην πόλη μας. Θα πρέπει να γνωρίζει ο εν λόγω κύριος ότι αυτό το νεαρό παιδί που απασχολούσε στο κατάστημά του, δεν είναι μόνο του. Στο πλευρό του εργαζόμενου βρισκόμαστε όλοι εμείς που απαρτίζοουμε το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης και εφεξής θα μας βρίσκει διαρκώς μπροστά του. Το χαστούκι που έριξε στο νεαρό σερβιτόρο, θα του επιστρέφεται ξανά και ξανά μέχρι να αποκαταστήσει πλήρως τον εργαζόμενό του!!!"


Πηγή: ergasianews
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mercury

Επιφανές μέλος

Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,611 μηνύματα.
τελευταια φαίνεται είναι της μοδας η τσαμπα εργασια...

Ευτυχώς όσο δούλευα εγώ στον κλάδο,με πλήρωναν αμέσως μόλις τελείωνα την βάρδια,και αν ήθελα προκαταβολές τις είχα.
Αλλά ήξερα για περιπτώσεις άλλων μαγαζιών στην πόλη που τους πλήρωναν μία φορά την εβδομάδα,τους φωνάζανε όλους την πιό άκυρη μέρα..Και τους κρατούσαν μέχρι τις 2 το βράδυ για να δείχνει γεμάτο το μαγαζί. Και μερικές φορές δεν τους πλήρωναν καν και το πήγαιναν για την άλλη εβδομάδα.
Και είναι πλέον κοινό μυστικό πως σε τέτοια δουλειά ΜΟΝΟ μαύρα δουλεύεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
τελευταια φαίνεται είναι της μοδας η τσαμπα εργασια...

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ
Συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ στην κάθοδο της Κηφισίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Η απάντηση του Υπουργείου.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη
Στους δρόμους βγήκαν σήμερα εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από δύο μήνες. Η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από το κεντρικό κτήριο του ΕΟΠΥΥ στη Λεωφόρο Κηφισίας, πραγματοποίησε κυκλοφοριακό χάος για αρκετή ώρα.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων των Ιδιωτικών Κλινικών της χώρας διαμαρτύρονται για την καθυστερημένη πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ αλλά και τις οφειλές των υπόλοιπων ταμείων.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, ενώ για δεκαετίες τα ασφαλιστικά ταμεία κατέβαλαν προκαταβολή 90% εντός του επόμενου μήνα από την πραγματοποίηση των νοσηλειών, μέχρι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ δεν τους έχει καταβάλλει την προκαταβολή για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, καθώς και τα χρέη των πέντε ταμείων που εντάχτηκαν στον Οργανισμό, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011.
Η παύση των πληρωμών είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία καταβολής μισθών για περισσότερο από δύο μήνες στους εργαζόμενους, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, αλλά και μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ, η αδυναμία προμήθειας υλικών επεμβάσεων και φαρμάκων και η αδυναμία προμήθειας φυσικού αερίου και πετρελαίου. Έτσι, συσσωρεύονται τα χρέη των κλινικών προς προμηθευτές και τρίτους, οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη διαδικασίες έκδοσης διαταγών πληρωμής και αιτήσεων για συντηρητικές κατασχέσεις των κλινικών.
Πάντως, σύμφωνα με το Υπουργείο, «έχουν ήδη εκταμιευθεί 100 εκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή μέρους των οφειλών προς τις ιδιωτικές κλινικές των ασφαλιστικών Ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ».
Μάλιστα, αναφέρουν πως, στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών και των υποχρεώσεων που προέκυψαν από τη μεταφορά των τεσσάρων ασφαλιστικών Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, οι οφειλές αναμένεται να αποπληρωθούν στο σύνολο τους άμεσα, δεδομένης της δέσμευσης του υπουργείου Οικονομικών για χρηματοδότηση ύψους 1,5 δισ. ευρώ για την εξόφληση
Μέσα στους απλήρωτους και η μητέρα μου.:mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bill_1992

Περιβόητο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 4,713 μηνύματα.
Antibody Shrinks Tumors Of Seven Cancers
Αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top