Άγιος Νικόλαος και υπερυψωμένο, καλά θα πάει και αυτό, ο άγιος Νικόλαος είναι κοντά στα Κάτω Πατήσια που μένουν πολλοί αλλοδαποί και ο αθεοφοβος χρεώνει 400€ επειδή είναι σε καλή κατάσταση...
Η στεγαστικη κριση θα ερθει και στην ελλαδα αργα η γρηγορα μολις γινουν ολα ψηφιακα και κλεισουν αυτες οι τρυπες που ελεγα πριν.Οσοι πανε εξω(ρωτα εδω ατομα στο στεκι κιολας) ειτε ζουν σε shared rooms και μετα πανε σε πιο ακριβα σπιτια οταν κανουν οικογενεια μιας και θα υπαρχει διπλος μισθος αρα και λιγο ανεση για να πανε σε δικο τους σπιτι.Εδω στην ελλαδα εχουμε μαθει να ειμαστε μονοι μας σε ενα σπιτι(που δεν ειναι κακο...μιας και εμενα δεν μου αρεσει να ειμαι σε shared room .....να χαιρομαστε τετοια σπιτια και πολιτικες στην ελλαδα οσο ειναι καιρος)
Γύρω 150€ είναι η κράτηση από το μισθό ενός ιδιωτικού υπαλλήλου που πρωτοξεκιναει. Δεν είναι και αντιπροσωπευτικό δείγμα ο μισθός της μητέρας μου ως δημόσιος υπάλληλος με 25 χρόνια αλλά ναι τόσο πάνε οι κρατήσεις και φοροι 400-600€ και λιγα λέω στο δημόσιο με πολλά χρονια. Οπότε και εδώ θα τα έπαιζες αν σου έλεγαν προ φόρων και μετά να υπολογίσεις το καθαρό εισόδημα. Όμως στο δημόσιο στα μνημόνια χρόνια είχαν καταργηθεί ο 13ο και 14ο μισθός δηλαδή τα δώρα των Χριστουγέννων και Πάσχα αν και τώρα σε μερικούς τομείς έχουν επαναφέρει το δώρο Χριστουγέννων.
Από τη άλλη εσύ τι εννοείς πληρωμένες διακοπές στο εξωτερικό; Ότι παιρνουν πληρωμένες άδειες που συμβαίνει και εδώ όσοι δικαιούνται στο ιδιωτικο τομεα ή ότι πληρώνουν τις διακοπές οι εργοδότες στο εξωτερικό;
Ναι ,δεν εχω ιδεα πως πανε εδω και οτι πω θα ηταν λιογ μη ακριβες για μισθους κλπ .Αλλα μπορω να πω για τον κλαδο μου αποκλειστικα
Ελλαδα
Εδω βλεπεις τον μισθο αλλα και την διαφορα στην προυπηρεσια ανα 10ετη ποσο αλλαζει (ανα 2 χρονια παιρνεις αυξηση 30ευρω).Και επισης μπορεις να δεις αυτο που ειπα ,οτι μπορουν να σου φουσκωσουν τον μισθο με προ και μετα φορων .Δλδ αυτο που λεει ο φωτης στην Νελ οτι εξω παιρνουν 2500 και εδω 600-800 δεν ισχυει γιατι δεν ειναι συγκρησιμα μεταξυ τους
Και απ οτι ειδα 20 μερες αδεια τον χρονο επι πληρωμη εδω!
Ολλανδια
Ο νομος εχει το παρακατω για τους νοσηλευτες προ φορων
Αλλα υπαρχουν και αλλες εταιριες πιο δυνατες και ανταγωνιστικες
Με αυτα τα πλεονεκτηματα στην συμβαση
Και μετα πας στους φορους με την διαφορα 8ετιας εδω
Και μετα πανω στον μεταφορων μισθο πρεπει να μειωσεις την ιδιωτικη ασφαλεια υγειας , το ετησιο ρισκο .Και απο ολο αυτο που θα σου μεινει να καλυψεις ενα σπιτι που απ οτι εχω καταλαβει γυρο στα 500-700 ευρω βρισκεις για shared room και πανω απο 1000 για ενα δικο σου σπιτι .Και δεν εχεις ουτε επιδοματα,ουτε να ξεφευγεις με μαυρο χρημα ουτε τιποτα αλλο
Μισθολογικα ειναι μικρη η διαφορα γιατι πολλους λογους που ειπα πριν (επιδοματα , μαυρο χρημα κλπ), η μια δινει ή αλλη το εχει ενταγμενο (πες το και ετσι στο μισθο).Με την ελλαδα εχεις ενα αγχος γιατι ειναι λιγο χρονοβορο το επιδομα αλλα εξω ανταποκρινμεται καπακι στο μισθο αυτη η διαφορα
Την διαφορα των πλεονεκτηματων την βλεπεις μονο σου στο πινακα που εβαλα (για τους νοσηλευτες ...αλλα τα ιδια ισχυουν και για τους υπολοιπους με διαφορα ημερων ).
Ελλαδα προσεχεις 40-50 νοσηλευομενους ενω εξω εχεις μαξ 5-6 σε καθε βαρδια
Μετα απο πολυ ψαξιμο εχω καταληξει οτι η μονη τεραστια διαφορα ειναι σε αυτα που ειπα και πριν .Αυτα του τυπου α εδω παιρνεις τοσα ,εξω τοσα ,δεν γινεται να συγκρηθουν γιατι ειναι καπως ατομα με την βοηθεια μαυρων χρηματων και επιδοματων και τρυπων
ΥΓ:Το μονο πραγμα που ειναι κακο στην ελλαδα σε σχεση με το εξωτερικο ειναι η ποιοτητα ζωης γιατι παιρνουν τα χρηματα μεσο επιδοματος(ενω στο εξωτερικο ειναι σαν να στο εχουν βαλει στο μισθο), δεν εχεις επαγγελαμτικη εξελιξη και ο φορτος εργασιας ειναι μακραν μεγαλυτερος απ οτι του εξωτερικου