Ακου Μανια τι ετσι μαθηματκά.
Και εις εχει αντίρηση ας αντιπαρατεθεί εδώ.
Στην ζωή σου θα συναντήσεις πολλα προβλήματα αλλα παρα πολλα,στεναχώριες πίκρες χαρες και οτι αλλο φανταστείς.
Οπως η γυμναστική γυμνάζει το σώμα ετσι και τα μαθηματικά γυμνάζουν το μυαλό.
Και για να μην γενικολογήσω και δώσω είδικά παραδείγματα όπως μερικοί προλαλήσαντες θα σου δώσω την απάντηση όπως το εχω φιλοσοφήσει εγώ και δεν το εχω δεί γραμμένο κάπου.
Παράδειγμα.
Θέλω να πάω διακοπές τι χρειάζομε?
μεταφορικό μεσο
Πως μπορώ να βρώ μεταφορικό μέσο?
Να το νοικιάσω
Τι χρειάζομε για να το νοικιάσω?
Χρήματα
Πως θα βρώ χρήματα?
Α.Να δουλέψω
Β.Να δανειστώ
Γ.Να κλέψω

και και και και και και και και
Αυτος ολος ο συλογισμός που εκανες ονομάζετε ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.
Δεν γίνετε ομως να σου μάθουν οι καθηγητές σου ολα τα πιθανά προβληματα που θα αντιμετωπίσεις γιατι ειναι απειρως απειρα.
Αρα ερχετε η επιστήμη των μαθηματικών και σου μαθαίνει να σκέφτεσε να ζείς δηλαδή και σου λέει
Εστω Χ το Ζητπύμενο σου δίνω το α και το β και την σχέση μεταξύ τους πχ
5x+a=15 οπου α=5 ρα το Χ=2
Για να καταλήξεις ομως να βρείς το Χ πρέπει να κάνεις ΣΥΛΟΓΙΣΜΟΥΣ και να σκεφτείς με ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ολα συναρτησεις είναι κατα μια ευρεία εννοια.
Ετσι λοιπον αν μάθεις να δουλέβεις το μυαλό σου να λυσεις το ΓΕΝΙΚΟ (που ειναι τα ανιαρά και μη χρήσιμα μαθηματικά κατα πολλούς) τότε 100% θα μπορείς να λύνεις και να αντιμετωπίζεις οτι πρόβλημα σου προκύψη στην ζωή σου.
Γιαυτό μερικοί καθηγητές ελεγαν τα μαθηματικά δεν ειναι απλα ενα μάθημα ειναι τρόπος ζωής.
Εγώ θα το αλλαζα και θα ελεγα τα μαθηματικά ειναι η Ζωή.
Υ.Γ
Και μιας και ασχολήσε με PC μάθε και το αλλο.
Το Pc ειναι κατ εικόνα και ομοίωση του ανθρώπου.Ειναι εξυπνο οπως ο ανθρωπος γιατι μπορει και κάνει ΠΡΑΞΗ όπου πράξη ενοούμαι την μια και μοναδική ΠΡΟΣΘΕΣΗ (δεν υπάρχουν αλλες πχ η αφαίρεση ειναι πρόσθεση αρνητικού ,η διαιρεση ειναι πολλαπλασιασμος με κλάσμα πχ 10 χ 1/2 = 5 , και ο πολλαπλασιαμός ειναι πολλες προσθέσεις.)
Το CPU ειναι εξυπνο γιατι μπορεί και κάνει ΠΡΑΞΗ ( πρόσθεση δηλαδή ADD στην γλώσσα μηχανής)
O εγκέφαλος του ανθρώπου δεν κάνει τίποτα παραπάνω απλα προσθέτει και καταχωρει δεδομένα στην μνήμη.
Οταν βλεπεις κάποιον στον δρόμο και τον ξέρεις ειναι γιατι εκείνη την στιγμή ο εγκέφαλος εκανε FIND και COMPARE την εικόνα που ειδες με την εικόνα που εχει κανει STORE στο παρελθόν.
Αλλα ας μην συνεχίσω τα αλλα εννοούντε.
Θα σου πώ μόνο οτι όλα τα Computer τα φτήνουν εκει που σηκώνει τα χέρια ψηλά η επιστήμη των μαθηματικών.
Αν ο διαιρέτης ειναι 0 (Divided by zero).
Τότε κολάει το CPU και παίρνεις μήνυμα BLUE SCREEN (αχ αυτα τα win98).Σκέψου οτι και στην ζωή μας η διαίρεση δια του μηδενός δεν ορίζετε.
Ματια = Scanner
Πληκτρολόγια,ποντίκια = Αισθητήρια οργανα
hard disk = Εγκέφαλος
Watt,βαττερυ = Φαγητό ( ενέργεια για τον ανθρωπο

)
Monitor,printer etc. = Ομιλία, κίνηση για τον ανθρωπο.
και αν κάτσεις μόνη σου και σκεφτείς θα δείς οτι ολα τα περιφεριακα του pc αντιστοιχούν στον ανθρωπο.
Σε ολα το PC Υπερτερεί απο τον Ανθρωπο τα κάνει ολα πιο γρήγορα.Αλλα εχει ενα μειονέκτημα που δεν εχει ο ανθρωπος .
Τα PC δεν κάνουν ΛΑΘΟΣ αυτο ειναι το μειονέκτημα γιατι ο ανθρωπος απο τα λάθη του μαθαίνει και εξελίσετε τα PC Ομως όσες φόρες και να την πατήσουν ( κολλήσουν ) θα ξανακόλλησουν.( Σε λίγα χρόνια ουτε αυτοπ θα συμβαίνει βέβαια και τότε θα γίνει η εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους και η αντικατάσταση του απο της μηχανές )
Φαντάσου ο αλλος εκανε το λάθος και κάθησε κατω απο μια μηλιά και του επεσε το μήλο και εβγαλε την θεωρία της βαρύτητος απο ενα λάθος.
mels speaking.