χρουμφ

(παθούσα από κακομαθημένα παιδάκια)
Μετακόμισα και διαμένω τους τελευταίους μήνες σε μία -τρόπον τινά- μονοκατοικία, αποτελούμενη από δύο διαμερίσματα, ένα στον 1ο όροφο και ένα στον 2ο (mi casa).
Από κάτω λοιπόν μένουν δύο, κατά τα άλλα πολύ χαριτωμένα παιδάκια ηλικίας 2 και 5 ετών, που τσιρίζουν ΟΛΗΝ την ώρα. Όταν λέω όλην την ώρα, εννοώ τουλάχιστον τις ώρες που είμαι σπίτι, μεσημέρι και αργά το βράδυ.
Τσιρίδες, ουρλιαχτά, κλάματα. Όταν λέω ΟΛΗΝ την ώρα, κυριολεκτώ.
Αρχικά νόμιζα ότι μπορεί να παίζει και κακοποίηση τους, το λέω με πάσα ειλικρίνεια. Ξέρω ότι τα παιδάκια κλαίνε, φωνασκούν κτλ πράγμα φυσιολογικό, αλλά εν προκειμένω είχαμε ξεφύγει κατά πολύ από τα όρια, οπότε δεν μπορούσα να καταλάβω τι γίνεται.
Με τον καιρό όμως κατάλαβα. Τα έχουν αφήσει ξέφραγα να κάνουν ό,οοοτι θέλουν, όποια ώρα θέλουν. Απορώ πραγματικά πώς δεν ενοχλούνται από την τόση φασρία, οι ίδιοι οι γονείς.
Δεν ξέρω αν τους λένε όχι. Ξέρω πάντως σίγουρα ότι κάτι κάνουν λάθος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σχετικά πρόσφατο.
Ανέβαιναν μητέρα παιδιά τις σκάλες και αυτά ουρλιάζανε κλασσικά. Τους λέει λοιπόν : Κάντε ησυχία αλλιώς η δικηγόρος θα σας βάλει φυλακή.

Αντί η μαντάμ να εξηγήσει στα παιδιά της ότι πρέπει να σέβονται κατ' αρχήν τους ίδιους τους γονείς επιβάλλοντας την ησυχία κάποιες ώρες και παραπέρα να σέβονται τους ενοίκους του υπόλοιπου οικοδομήματος εξηγόντας για ποιους λόγους, βρήκε και τα "φοβέρισε'' παρουσιάζοντάς με ως την κακιά μάγισσα ότι θα τα βάλω φυλακή!!!!
Τι να πω...
Σκέφτομαι σοβαρά να απομακρύνω τον εαυτό μου από το πρόβλημα ακα να μετακομίσω.

Τέτοιοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ό,τι και αν τους πεις.
Στο θέμα: το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι γονείς είναι να επιδιεκνύουν τη λεγόμενη σκληρή αγάπη και να λένε ενα ηρωικό ΟΧΙ στα βλαστάρια τους όταν ενδείκνυται. Α! και από νωρίς νωρίς. Μετά το παιχνίδι έχει χαθεί.