Θάνατος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β'

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,984 μηνύματα.
Ζούμε σε μια εποχή που οι περισσότεροι δεν έχουμε ζήσει πόλεμο (ίσως η μεγαλύτερη περίοδος στην ιστορία σε αυτή τη περιοχή). Αυτό δεν πρόκειται να διαρκέσει για πάντα. Όταν υπάρχουν πόλεμοι πρέπει οι αποφάσεις να παίρνονται γρήγορα και η χώρα να μένει μακριά από εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες. Γι' αυτό και τις αποφάσεις αλλά και την ευθύνη έπρεπε να τις παίρνουν λίγοι.

Έτσι και αλλιώς δεν έχουμε δημοκρατία με την καθαρή έννοια της λέξης. Μια μορφή ολιγαρχίας έχουμε, που μάλιστα οι βασικές προϋποθέσεις της στην Ελλάδα καταπαντούνται. Ο λόγος που αυτό έγινε εφικτό είναι ότι πλέον υπάρχουν τα μέσα για να καθοδηγηθούν οι μάζες (ΜΜΕ). Όταν το πολίτευμα νιώθει ότι κάποιος που δεν μπορεί να ελέγξει μπορεί να πάρει την εξουσία τον ανατρέπει. Όταν στην Αμερική φιμώνεται υποψήφιος πρόεδρος και ακόμα και έτσι με εξώφαλμη νοθεία δεν εκλέγεται αυτά που ξέραμε σιγά σιγά πρέπει να τα ξεχάσουμε και είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσουν εμφύλιοι (αλά Game Of Thrones) σε κάθε χώρα. Ήδη έχουν αναπτύχθει τεχνικές λαικών δικαστηρίων για να τα χρησιμοποιήσουν μελλοντικά.

Γι' αυτό το Game Of Thrones το θεωρώ τη καλύτερη σειρά όλων των εποχών καθώς δείχνει μια ρεαλιστική απεικόνιση για το παιχνίδι της εξουσίας. Σε επίπεδο εξουσίας δεν υπάρχουν ήρωες, ούτε ιδανικά. Αν δεν παίξεις βρώμικα όπως οι άλλοι δεν εξουσιάζεις. Ο ήρωας είναι ο πρώτος που πεθαίνει.

ΟΙ Βασιλιάδες στην Ευρώπη είναι μια ευρύτερη οικογένεια που πλέον δεν εξουσιάζει αλλά συμβουλεύει σε ανώτερο επίπεδο. Επίσης το πιο σημαντικό διακινεί τεράστιο αριθμό χρημάτων και επενδύει σε φιλανθρωπικούς και καπιταλιστικούς σκοπούς. Η Ελλάδα λέει όχι στα λεφτά αυτά.

Στο παρελθόν με βασιλικούς γάμους κ.λπ. παίρναμε ως χώρα εδάφη. Τώρα θα μπορούσαμε να πάρουμε τα μάρμαρα του Παρθενώνα άνετα. Είχαμε μοναδική ευκαιρία να πάρουμε τα μάρμαρα πίσω καθώς τα καθεστωτικά ΜΜΕ διαφήμιζαν την φιέστα Μητσοτάκη. Επειδή δεν αναγνωρίσαμε ότι η Αγγλία τα πήρε νόμιμα (λες και υπήρχε το σύγχρονο ελληνικό κράτος για να μας τα κλέψουν) τα χάσαμε. Δεν πειράζει τουλάχιστον εκεί ο κόσμος τα βλέπει δωρεάν και δεν θα πληρώνει όπως την Ελλάδα. Έτσι και αλλιώς δεν μας συμφερει η επιστροφή.
 
Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,963 μηνύματα.
ενώ σήμερα τα άτομα αυτά ζουν μέσα στα πλούτη χωρίς να παράγουν τίποτα και τρώγοντας τα έτοιμα.

Δεν είναι τυχαίο που η ανθρωπότητα γνώρισε τεράστια ανάπτυξη και ευημερία μετά την πτώση των Μοναρχων και την άνοδο της αστικής Δημοκρατίας σε συνδυασμό με το οικονομικό συστημα της αγοράς.

Γνωρίζεις για τον δούκα της Σπάρτης; :loltooth: :loltooth: Τρώνε από το fixed cost. :D
 

Lasher

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,931 μηνύματα.
Ήμαρτον εδώ μέσα τόσες μέρες. Πάτε όλοι οι Βασιλόφρονες να κάνετε ένα binge-watching όλες τις σεζόν του The Crown να ξεκ@υλώσετε λίγο κι αφήστε τον έκπτωτο να αναπαυθεί (να γλιτώσουμε κι εμείς).
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,963 μηνύματα.
Λαίδη πετούλα, λαίδη σκατούλα... :loltooth: :loltooth:


Ο Ρώμας αιώνες μπροστά
 

Heptamer

Δραστήριο μέλος

Ο Heptamer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 690 μηνύματα.
Αηδίασα καθώς εν ετη 2023 ασχολούμαστε με ενα πολίτευμα που επι χιλιάδες χρόνια έφερε πολέμους , έχθρα , οικονομική εξαθλίωση , ποσοστά φτώχειας που έφταναν το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού , ενώ σήμερα τα άτομα αυτά ζουν μέσα στα πλούτη χωρίς να παράγουν τίποτα και τρώγοντας τα έτοιμα.

Δεν είναι τυχαίο που η ανθρωπότητα γνώρισε τεράστια ανάπτυξη και ευημερία μετά την πτώση των Μοναρχων και την άνοδο της αστικής Δημοκρατίας σε συνδυασμό με το οικονομικό συστημα της αγοράς.
H βασιλικη καστα ομως ηταν αυτη που προωθησε την αποικιοκρατια σε καποια ευρωπαϊκά κρατη, καθιστωντας τα με το περασμα των χρονων σημερα κράτη με ευημερια, ισχύ και γόητρο - πραγματα που οι αστικες δημοκρατιες που τη διαδεχθηκαν, απλα παρελαβαν ως προστιθεμενη αξία και προώθησαν περαιτέρω.
Αναπτυξη δε θα υπηρχε, αν δεν ειχαν μπει τα θεμελια ενος ισχυρου κρατους ηδη απο τις αποικιοκρατικες / ιμπεριαλιστικες πρακτικες των απανταχου βασιλέων, που εστρωσαν το εδαφος, ισχυροποιησαν τις χωρες τους και παρεδωσαν καποια στιγμη τη σκυταλη στις αστικες δημοκρατιες για περαιτερω ισχυροποιηση, παρακολουθώντας πλεον απο το παρασκήνιο.

Το ιδιο ιμπεριαλιστικο μοτιβο παραλιγο να ευοδωθει με τη Μικρασιατικη εκστρατεια το '20 και για την Ελλάδα, αλλα δεν ...έκατσε. Πιθανον, να ηταν πολυ διαφορετικα τα πραγματα σημερα.
 

Nihilist

Τιμώμενο Μέλος

Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,355 μηνύματα.
Ναι ωραία, γιατί πληρώνω τότε μια γλάστρα;

Ο άλλος τουλάχιστον στα τυπικά ήταν και ένα εθνικό σύμβολο, κομμάτι της ιστορίας. Οι τωρινοί κηφήνες τι συμβολίζουν;
Και στη βασιλεία γιατί να πληρώνεις 10 γλάστρες; Μόνο η προίκα της Σοφίας ήταν 9 εκ. δραχμές σε ΑΕΠ 23 δις. Με σημερινά δεδομένα δηλαδή, επί του ποσοστού του σημερινού ΑΕΠ, κάπου 80 εκ. ευρώ. Ούτε το 1% αυτού δεν έχουμε δώσει για τους ΠτΔ 50 χρόνια τώρα. Και μιλάω μόνο για την προίκα.
Η ετήσια χορήγηση στο βασιλιά ήταν 17 εκ., στον διάδοχο 2μιση εκ κλπ. Κάνε έσυ τις αναγωγές σε ποσοστό του σημερινού ΑΕΠ για να δεις πόσα εκατομμύρια ευρώ βγαίνουν όλα αυτά. Δεν μπορείς να υποστηρίζεις σοβαρά αυτόν τον άθλιο Οίκο και να λες ότι είσαι πατριώτης, όταν την ίδια περίοδο οι Έλληνες ζούσαν από εμβάσματα των παιδιών τοτυς στις ΗΠΑ και στη Γερμανία.

Επίσης κούρασε το αφήγημα περί ενωτικού συμβόλου. Όποιος ξέρει λίγη ιστορία γνωρίζει πως πάντα ο θρόνος ναρκοθετούσε την κοινωνία ευημερία, αναμόχλευε συγκρούσεις και υπήρξε δυναμίτης σχεδόν κάθε εσωτερικού διχασμού. Είναι προκλητικά ανιστόρητο να λες περί ενωτικών συμβόλων για τότε, ενώ ειδικά τώρα, που τα πάντα έχουν απομυθοποιηθεί, μια μοναρχία θα ήταν μόνο για να γελάει ο κόσμος και να ξεχνιέται λίγο. Αν εσύ έχεις φετίχ να προσκυνάς βασιλιάδες δεκτό και σεβαστό, αλλά δεν μπορείς να γενικεύεις και να λες ότι θα ένωνε όλο αυτό το λαό.
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,800 μηνύματα.
Τουλάχιστον καθημερινά έχουμε δημοκρατία: στο τονίζουν από το πρωί, με ειδικές εκπομπές, έχουμε γιορτή της δημοκρατίας, έχουμε γιορτή της νέας δημοκρατίας κτλ. Τα σκουπίδια όμως είναι έξω από τον κάδο! Σημασία έχει ότι δεν έχουμε βασιλιά. Προσπαθείς να βγάλεις λογική άκρη; :loltooth: Προσωπικά, δεν μπορώ.
Πες την αλήθεια, ζηλεύεις λίγο την ζωή του βασιλιά, δεν δούλεψε καθόλου και είχε μια παραπάνω από άνετη ζωή.
Δεν εξηγείται διαφορετικά :P
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 21,551 μηνύματα.
Όλοι αυτοί χρησιμοποίησαν κ χρησιμοποιουν την εξυπνάδα τους για να περνανε καλα όσο ζήσουν στο μάταιο τουτο κόσμο.

Λεφτά.. Παλάτια... Πλουτη... Ταξίδια, χλιδή γυναίκες κτλ

Και οι αδαείς φωναζουνε. Ζητώ ο βασιλιάς.

Εγώ δε θυμάμαι ο Καραϊσκάκης ο Κολοκοτρώνης και άλλοι ήρωες της επανάστασης να είχαν σπιτια κ παλατια. Έδωσαν ομηρικές μάχες κ θυσιάστηκαν.

Ο δε βασιλιαςς θεός συγχώρεστον όταν ήρθαν οι συνταγματαρχαιοι στο παλατι τους κερασε τσαγάκι.

Κάπου ώπα 🙄
 
Τελευταία επεξεργασία:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,501 μηνύματα.
Δεν μπορείς να υποστηρίζεις σοβαρά αυτόν τον άθλιο Οίκο και να λες ότι είσαι πατριώτης, όταν την ίδια περίοδο οι Έλληνες ζούσαν από εμβάσματα των παιδιών τοτυς στις ΗΠΑ και στη Γερμανία.
Γιατί και σήμερα με την αβασίλευτη δημοκρατία πως ζούνε οι Έλληνες; Καλλίτερα;

Συμφωνούμε πως ο Οίκος ήταν πολυδάπανος, για αυτό άλλως τε μάλωσαν και με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στη πρώτη οκταετία του. Στο έχω πει χίλιες φορές ότι μόνοι τους τη προκάλεσαν τη καταστροφή τους. Όμως πραγματικά με regulations μπορεί όλο αυτό να αποφευχθεί. Το πονάει δόντι βγάζω δόντι δεν ξέρω γιατί το θεωρούμε καλή λύση.

Επίσης κούρασε το αφήγημα περί ενωτικού συμβόλου. Όποιος ξέρει λίγη ιστορία γνωρίζει πως πάντα ο θρόνος ναρκοθετούσε την κοινωνία ευημερία, αναμόχλευε συγκρούσεις και υπήρξε δυναμίτης σχεδόν κάθε εσωτερικού διχασμού. Είναι προκλητικά ανιστόρητο να λες περί ενωτικών συμβόλων για τότε, ενώ ειδικά τώρα, που τα πάντα έχουν απομυθοποιηθεί, μια μοναρχία θα ήταν μόνο για να γελάει ο κόσμος και να ξεχνιέται λίγο.
Μιλάμε για το ιδεατόν και όχι για το τι ήταν. Ο θρόνος πράγματι μόνον ενωτικός δεν υπήρξε, αλλά θα μπορούσε να γίνει καθώς είχε ιστορικό κύρος. Οι πρόεδροι της βοθροκρατίας τι έχουν;

Αν εσύ έχεις φετίχ να προσκυνάς βασιλιάδες δεκτό και σεβαστό, αλλά δεν μπορείς να γενικεύεις και να λες ότι θα ένωνε όλο αυτό το λαό.
Οι Ιάπωνες το 1945 όταν ο πόλεμος τελείωνε δεν παραδίδονταν και έδιναν ο ένας μετά τον άλλον την ζωή τους για τον Αυτοκράτορα και την χώρα τους χωρίς να νοιάζονται. Εμείς αυτό μπορούμε να το κάνουμε ( και θα το κάνουμε μετά χαράς ) για την προστασία της ελληνικής γης και του Ορθόδοξου Χριστιανισμού αλλά δεν έχουμε ένα σύμβολο που να μας ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη θέληση να το κάνουμε. Όταν πεθαίνεις για τη προστασία ενός συμβόλου όπως ο Βασιλιάς το κάνεις με μεγαλύτερη θέληση.
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,529 μηνύματα.
Εγώ δε θυμάμαι ο Καραϊσκάκης ο Κολοκοτρώνης και άλλοι ήρωες της επανάστασης να είχαν σπιτια κ παλατια. Έδωσαν ομηρικές μάχες κ θυσιάστηκαν.

Ο δε βασιλιαςς θεός συγχώρεστον όταν ήρθαν οι συνταγματαρχαιοι στο παλατι τους κερασε τσαγάκι.

Κάπου ώπα 🙄


Ο ελληνισμός σημαίνει τόλμη, σωφροσύνη, μεγαλοψυχία, εγκράτεια, ελευθερία, αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια, δικαιοσύνη, αρετη και πολλα αλλά παρομοια.

Οι πραγματικοί Έλληνες, όπως αυτοί που ανέφερες, ο περικλης, ο μ.Αλέξανδρος κ αλλά πολλα λαμπρά παραδείγματα της ιστορίας μας, στηρίχθηκαν σ αυτα ολα και μεγαλούργησαν.


Οι σημερινοί Τσιφτετελληνες, χρειάζονται «σύμβολα» , για να καλύπτουν την ανεπάρκεια τους. Σύμβολα δηθενιας, τα οποία ειναι ξενικα, μοχθηρά, διαφθαρμενα, αυτάρεσκα και εγωιστικά, όπως και η ιδια η φυση του Τσιφτετελληνα. Και γι αυτο δεν πάμε μπροστά. Γιατί τους πραγματικούς Έλληνες τους τρώει η μαρμάγκα σ αυτο το κράτος.


Ο ελληνισμός δεν χρειαζεται τέτοια «σύμβολα». Ο ελληνισμός εξ ορισμού ειναι σύμβολο αυτόφωτο, ψυχη που ζει από μονη της εδω και χιλιετιες χωρίς την ανάγκη κάποιας εξωτερικής επιβολής ή επιβουλής . Όσοι γουστάρουν τέτοια είδους μοντέρνα και ξενικα σύμβολα, όσοι έχουν φετίχ με στολές και με βασιλιάδες κάλπικους, ας τους προσκυνούν. Όσο υπάρχουν τέτοιοι βαλκανογυφτοαλβανοτουρκογραικοι και με δη τέτοια νοοτροπία, μην περιμένεις ποτέ μα ποτέ καμία πρόοδο σ αυτο τον τόπο.
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 2,172 μηνύματα.
Ο ελληνισμός σημαίνει τόλμη, σωφροσύνη, μεγαλοψυχία, εγκράτεια, ελευθερία, αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια, δικαιοσύνη, αρετη και πολλα αλλά παρομοια.

Οι πραγματικοί Έλληνες, όπως αυτοί που ανέφερες, ο περικλης, ο μ.Αλέξανδρος κ αλλά πολλα λαμπρά παραδείγματα της ιστορίας μας, στηρίχθηκαν σ αυτα ολα και μεγαλούργησαν.


Οι σημερινοί Τσιφτετελληνες, χρειάζονται «σύμβολα» , για να καλύπτουν την ανεπάρκεια τους. Σύμβολα δηθενιας, τα οποία ειναι ξενικα, μοχθηρά, διαφθαρμενα, αυτάρεσκα και εγωιστικά, όπως και η ιδια η φυση του Τσιφτετελληνα. Και γι αυτο δεν πάμε μπροστά. Γιατί τους πραγματικούς Έλληνες τους τρώει η μαρμάγκα σ αυτο το κράτος.


Ο ελληνισμός δεν χρειαζεται τέτοια «σύμβολα». Ο ελληνισμός εξ ορισμού ειναι σύμβολο αυτόφωτο, ψυχη που ζει από μονη της εδω και χιλιετιες χωρίς την ανάγκη κάποιας εξωτερικής επιβολής ή επιβουλής . Όσοι γουστάρουν τέτοια είδους μοντέρνα και ξενικα σύμβολα, όσοι έχουν φετίχ με στολές και με βασιλιάδες κάλπικους, ας τους προσκυνούν. Όσο υπάρχουν τέτοιοι βαλκανογυφτοαλβανοτουρκογραικοι και με δη τέτοια νοοτροπία, μην περιμένεις ποτέ μα ποτέ καμία πρόοδο σ αυτο τον τόπο.
Εσύ σίγουρα ανήκεις στην γενιά των αετών του καρατζαφέρη
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Γιατί και σήμερα με την αβασίλευτη δημοκρατία πως ζούνε οι Έλληνες; Καλλίτερα;
Τώρα οι 'Ελληνες ζουν ασύγκριτα χειρότερα, αλλά δεν υπάρχει σαφές άτομο ή ομάδα ατόμων να κατηγορήσουν για την αθλιότητα τους. Απείρως περισσότερα χρήματα φορολογούνται, κρυφά ή φανερά, και πάνε ένας θεός ξέρει που. Ετσι μπορεί ο Ελληνας να παρηγορείται πως δεν τον καταπατά ένας "μονάρχης".

Το μίσος και ο φθόνος προς τους βασιλιάδες και τους ευγενείς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει μόνο με την αδικία της κληρονομικότητας, τον εν μέρει αβάσιμο ελιτισμό των "γαλαζοαίματων" κλπ.

Αυτά τα αισθήματα προέρχονται κατά κόρον από το φθόνο στο άριστο και στο ευγενές. Οι αριστοκράτες τη Δύση μέχρι τον ΒΠΠ είχαν διαφορετικό ρόλο στην Κοινωνία, ουσιαστικά σα μοντέλα προς απομίμηση. Συχνά ήταν πάρα πολύ μορφωμένοι, γυμνασμένοι και επιδέξιοι στην επικοινωνία. Πάνω απ' όλα όμως αυτοί αναπαριστούσαν την αισθητική και τη σημαντικότητα της αισθητικής στην κοινωνία, την ομορφιά όχι μόνο στο σώμα και στο πρόσωπο, αλλά και στους τρόπους, στην ομιλία και στις καθημερινές τους συνήθειες.

Η σημερινή θρησκεία και το σημερινό γούστο είναι κατά όλων αυτών των πραγμάτων. Πάρε για παράδειγμα την ελληνική ραπ: Εξύμνηση της ασχήμιας στο ντύσιμο, την αρχιτεκτονική, τους τρόπους, τις σχέσεις, στη χρήση της γλώσσας κοκ.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,501 μηνύματα.
Τώρα οι 'Ελληνες ζουν ασύγκριτα χειρότερα, αλλά δεν υπάρχει σαφές άτομο ή ομάδα ατόμων να κατηγορήσουν για την αθλιότητα τους. Απείρως περισσότερα χρήματα φορολογούνται, κρυφά ή φανερά, και πάνε ένας θεός ξέρει που. Ετσι μπορεί ο Ελληνας να παρηγορείται πως δεν τον καταπατά ένας "μονάρχης".

Το μίσος και ο φθόνος προς τους βασιλιάδες και τους ευγενείς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει μόνο με την αδικία της κληρονομικότητας, τον εν μέρει αβάσιμο ελιτισμό των "γαλαζοαίματων" κλπ.

Αυτά τα αισθήματα προέρχονται κατά κόρον από το φθόνο στο άριστο και στο ευγενές. Οι αριστοκράτες τη Δύση μέχρι τον ΒΠΠ είχαν διαφορετικό ρόλο στην Κοινωνία, ουσιαστικά σα μοντέλα προς απομίμηση. Συχνά ήταν πάρα πολύ μορφωμένοι, γυμνασμένοι και επιδέξιοι στην επικοινωνία. Πάνω απ' όλα όμως αυτοί αναπαριστούσαν την αισθητική και τη σημαντικότητα της αισθητικής στην κοινωνία, την ομορφιά όχι μόνο στο σώμα και στο πρόσωπο, αλλά και στους τρόπους, στην ομιλία και στις καθημερινές τους συνήθειες.

Η σημερινή θρησκεία και το σημερινό γούστο είναι κατά όλων αυτών των πραγμάτων. Πάρε για παράδειγμα την ελληνική ραπ: Εξύμνηση της ασχήμιας στο ντύσιμο, την αρχιτεκτονική, τους τρόπους, τις σχέσεις, στη χρήση της γλώσσας κοκ.
Νομίζω τα είπες όλα. Δεν ξέρω καν που να διαφωνήσω σε όλο αυτό το κείμενο.

Ουσιαστικά ήταν απλά βολικοί αποδιοπομπαίοι τράγοι πάντα αν και γενικά μιλώντας και οι ίδιοι σκατά τα έκαναν. Τα συνθήματα «οίκαδε» ( οι στρατιώτες πίσω στα σπίτια τους ) και «μικρά πλην τιμία Ελλάς» των βασιλικών στα χρόνια της απελευθερώσεως της Μικρασίας το λιγότερο προδοτικά θα ημπορούσαν να ερμηνευτούν μιας που τα ίδια λίγο πολύ έκαναν τότε και οι κομμουνιστές με τις διαχρονικά προδοτικές τους θέσεις ( τότε μοίραζαν εφημερίδες κατά του πολέμου στη Μικρασία για να ρίξουν το ηθικό του ελληνικού στρατού και εν συνεχεία στο μέτωπο του '40 που έλεγαν τι θέλει ο στρατός μας στην Αλβανία θα έχουμε δεύτερο Σαγγάριο ).

Απλά αυτός ο φανατισμός και η πίστις όλου του τότε εγχώριου πολιτικού συστήματος από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά ότι με τη φυγή της βασιλικής οικογενείας θα λύνονταν όλα τα προβλήματα «ένα καρκίνωμα της Ελλάδος έφυγε» -Κ.Καραμανλής 1974, είναι τραγικά αστεία. Κλασσικές ελληνικές άρπα κόλλα διαδικασίες. Διώξαμε τον έναν, φέραμε τον άλλον, τα ίδια σκατά αλλά εμείς χαρούμενοι.
 

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3,205 μηνύματα.
σπάσανε τα γραφικόμετρα:

 

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,696 μηνύματα.
Την μεγαλύτερη ζημιά την έκαναν οι τάχα πατριώτες με πρώτους τους Απριλιανούς, έδιωξαν τον βασιλιά, άλλαξαν το πολίτευμα και δημιούργησαν το κράτος της Αθήνας, ακολούθησε ο εθνάρχης και ο επίσης λαοπρόβλητος πατριώτης Ανδρέας που ήταν Έλληνας κατά το ήμισυ.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,501 μηνύματα.
Την μεγαλύτερη ζημιά την έκαναν οι τάχα πατριώτες με πρώτους τους Απριλιανούς, έδιωξαν τον βασιλιά, άλλαξαν το πολίτευμα και δημιούργησαν το κράτος της Αθήνας, ακολούθησε ο εθνάρχης και ο επίσης λαοπρόβλητος πατριώτης Ανδρέας που ήταν Έλληνας κατά το ήμισυ.
Το χάλι είχε ξεκινήσει καιρό πριν. Για να λέμε και του στραβού το δίκαιο οι Βασιλιάδες πραγματικά ανακατεύονταν παντού και τα έκαναν σαλάτα και κατάφεραν να γίνουν μισητοί ακόμα και σε φανατικά βασιλικούς. Με το νόθο δημοψήφισμα του πραξικοπηματία Γεωργίου Κονδύλη το 1935 επέστρεψε ο Γεώργιος Β' ( σε ένα δημοψήφισμα όπου υπέρ της βασιλευομένης δημοκρατίας τάχθηκε το καταπληκτικό ποσοστό του 98,7% και μέχρι και οι ξένοι πρέσβεις γελούσαν μεταξύ τους και έλεγαν όλοι κάνουμε νοθείες αλλά αυτοί το πήγαν σε άλλο επίπεδο και ο Βρεταννός πρέσβης έλεγε ότι κανονικά ούτε το 40% δεν θα έφτανε το υπέρ αν δεν υπήρξε νοθεία ). Ο Γεώργιος Β' μετά ανακοίνωσε γενική αμνηστία για το κίνημα Βενιζέλου-Πλαστήρα 1935 κάτι που εξόργισε τους αντιβενιζελικούς του Λαϊκού Κόμματος και ανάγκασε τον Κονδύλη σε παραίτηση. Μετά ανέβασε τον Ιωάννη Μεταξά και έχασε τελείως το έρεισμα των βασιλοφρόνων του Λαϊκού Κόμματος καθώς θεωρούσαν ότι τους πούλησε.

Μετά την απελευθέρωση τα ίδια, ο βασιλεύς Παύλος δημιούργησε προβλήματα στον δεξιό πρωθυπουργό και πρώην στρατηγό και ήρωα στον αγώνα του '40 Αλέξανδρου Παπάγου. Μετά έβαλαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με στόχο να τον ελέγξουν το 1955 αλλά αυτός προκήρυξε εκλογές το 1956 για να απαλλαγεί από τον έλεγχο τους. Όταν τους είπε να μειώσουν τις δαπάνες αρνήθηκαν και μετά φτάνουμε στα Ιουλιανά κατά του Γεωργίου Παπανδρέου το 1965 που ήταν το κερασάκι στη τούρτα.

Δεν φταίνε οι Απριλιανοί που πραγματικά οι βασιλιάδες δεν φρόντιζαν ούτε έστω να έχουν την υποστήριξη της δεξιάς παρατάξεως. Σε όλους τους πρωθυπουργούς είτε δεξιούς ( Παπάγος, Καραμανλής ) είτε κεντρώους ( Παπανδρέου ) της μεταπολεμικής Ελλάδος προκαλούσαν φασαρίες με αποτέλεσμα και η παραδοσιακή δεξιά που ήταν ανέκαθεν βασιλόφρονος να ενταχθεί στον υπερκομματικό αντιβασιλικό αγώνα.
 

Nihilist

Τιμώμενο Μέλος

Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,355 μηνύματα.
Μιλάμε για το ιδεατόν και όχι για το τι ήταν. Ο θρόνος πράγματι μόνον ενωτικός δεν υπήρξε, αλλά θα μπορούσε να γίνει καθώς είχε ιστορικό κύρος. Οι πρόεδροι της βοθροκρατίας τι έχουν;
Τι σημασία έχει να μιλάμε για ιδέες; Ιδανικό θα ήταν και να μη γίνονται πόλεμοι, ή να μη χρειαζόμαστε κάποιο έμψυχο σύμβολο για να συσπειρωθούμε ενάντια σε ένα εχθρό. Όσο απίθανα είναι αυτά, άλλο τόσο είναι να βάλεις βασιλιά στην Ελλάδα του 2023 και να ενώσεις τους Έλληνες.


Οι Ιάπωνες το 1945 όταν ο πόλεμος τελείωνε δεν παραδίδονταν και έδιναν ο ένας μετά τον άλλον την ζωή τους για τον Αυτοκράτορα και την χώρα τους χωρίς να νοιάζονται. Εμείς αυτό μπορούμε να το κάνουμε ( και θα το κάνουμε μετά χαράς ) για την προστασία της ελληνικής γης και του Ορθόδοξου Χριστιανισμού αλλά δεν έχουμε ένα σύμβολο που να μας ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη θέληση να το κάνουμε. Όταν πεθαίνεις για τη προστασία ενός συμβόλου όπως ο Βασιλιάς το κάνεις με μεγαλύτερη θέληση.
Συγκρίνεις εντελώς άλλους λαούς. Οι Ιάπωνες έχουν εντελώς διαφορετική νοοτροπία, είχαν αυτοκράτορες επί 2500 χρόνια συναπτά, αυτό που περιγράφεις συνέβη σε μια πολύ παλιά εποχή κατά την οποία ο αυτοκράτορας έμοιαζε με μυθικό πρόσωπο στον απλό λαουτζίκο που δεν είχε άμεση επαφή μαζί του + επί της εποχής του Χιροχίτο η Ιαπωνία έγινε μια φαινομενικά ανίκητη και παντοδύναμη αυτοκρατορία, κάτι που προσέθεσε θρυλικό κύρος σε αυτόν. Βλέπεις να υπάρχει κανένα από αυτά τα στοιχεία στην Ελλάδα και τους Έλληνες του 2023;

Ακόμα και πριν 80 χρόνια, στο έπος του 40, θα είναι αστείο αν ισχυριστείς πως οι Έλληνες πολέμησαν τους Ιταλούς και νικούσαν αρχικά επειδή τους ενέπνεε ο Γεώργιος Β και όχι επειδή ήθελαν να προστατέψουν τη χώρα τους και τις οικογένειές τους. Θα υπήρχε διαφορά στο αποτέλεσμα χωρίς το Γεώργιο;

Επίσης, ποιος θα πέθαινε σήμερα για τον Κωνσταντίνο; Που ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις, έβλεπε την Ελλάδα σα τσιφλίκι, κατασπατάλησε δημόσιο χρήμα, έβρισε θρασύτατα πρωθυπουργό με 53% της λαικής υποστήριξης και οδήγησε με τις βλακώδεις ενέργειές του σε 7χρονη τυραννία και στην απώλεια της Κύπρου; Πέρα από το ότι ο ίδιος ως άνθρωπος ήταν χαμηλού νοητικού επιπέδου, όπως φαίνεται σε συνεντεύξεις του, ενώ ο ίδιος ο Παπαχελάς, από την προσωπική εμπειρία με επαφές μαζί του, τον χαρακτηρίζει εξαιρετικά ευκολόπιστο και αφελή. Φαντάσου τι άλλο κακό θα είχε κάνει αν έμενε για πάνω από 3 χρόνια στο θρόνο. Ίσως άκομψο να λέγονται αυτά λίγο μετά το θάνατό του, αλλά αν δεν ειπωθούν τώρα τότε πότε;

Οποιος πέθαινε κιόλας γι αυτό το άτομο, ε είναι άξιος της μοίρας του. Σίγουρα θα αγκυλώνεται σε ιδεοληψίες για βασιλιάδες, έθνος κλπ ως coping mechanism για προσωπικά του προβλήματα.
 

Heptamer

Δραστήριο μέλος

Ο Heptamer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 690 μηνύματα.
Οι Ιάπωνες το 1945 όταν ο πόλεμος τελείωνε δεν παραδίδονταν και έδιναν ο ένας μετά τον άλλον την ζωή τους για τον Αυτοκράτορα και την χώρα τους χωρίς να νοιάζονται. Εμείς αυτό μπορούμε να το κάνουμε ( και θα το κάνουμε μετά χαράς ) για την προστασία της ελληνικής γης και του Ορθόδοξου Χριστιανισμού αλλά δεν έχουμε ένα σύμβολο που να μας ανεβάζει ακόμα περισσότερο τη θέληση να το κάνουμε. Όταν πεθαίνεις για τη προστασία ενός συμβόλου όπως ο Βασιλιάς το κάνεις με μεγαλύτερη θέληση.
Προσωπικά, δε θα έδινα ουδεπόποτε και για οποιονδηποτε λόγο τη ζωή μου για τον οποιονδήποτε ευγενή / βασιλιά / αυτοκράτορα / "συμβολο" / ηγετη κλπ. Δε βρίσκω το λόγο να θεωρήσω / αξιολογησω - ως υπάκουος υπήκοος - πως η ζωη του αξίζει λόγω θέσης ή ισχύος θεσφατικως περισσοτερο από τη δική μου, όποιος κι αν είναι. Δεν αξίζει να πεθανεις για κανέναν - περαν ελαχιστοτατων εξαιρέσεων.

Οι Ιάπωνες, είχαν ανέκαθεν την υπακοή στην κουλτουρα τους και θυσιάζονταν σαν προβατα υπέρ του δυνάστη τους λίαν ευχαρίστως. Ο σεβασμός στη δική μας ζωή, οφείλει να έχει προτεταιοτητα έναντι αυτής των άλλων - παλι με ελαχιστοτατες εξαιρεσεις.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,501 μηνύματα.
Τι σημασία έχει να μιλάμε για ιδέες; Ιδανικό θα ήταν και να μη γίνονται πόλεμοι, ή να μη χρειαζόμαστε κάποιο έμψυχο σύμβολο για να συσπειρωθούμε ενάντια σε ένα εχθρό. Όσο απίθανα είναι αυτά, άλλο τόσο είναι να βάλεις βασιλιά στην Ελλάδα του 2023 και να ενώσεις τους Έλληνες.
Οι ιδέες είναι αθάνατες. Προφανώς και έχουμε αναγνωρίσει τη πραγματικότητα και τώρα κάνουμε συζήτηση καφενείου απλά για να τη κάνουμε. Όσο και αν θέλω την βασιλική οικογένεια πίσω δεν θα γίνει ποτέ, η υπόθεση έκλεισε το 1974 και δεν υπάρχουν ούτε λαϊκά αλλά ούτε έστω και κομματικά ερείσματα για μία τέτοια πολιτειακή αλλαγή. Ο Καραμανλής ήταν αυτός που έστρεψε και την Δεξιά προς αντιβασιλική κατεύθυνση δίνοντας οριστική ταφόπλακα. Τώρα μας ενδιαφέρει πως θα απαλλαγούμε από τους τωρινούς κηφήνες του λαού και τους εσωτερικούς προδότες. Δεν μπορούμε να ζούμε σε μία φούσκα σε έναν μικρόκοσμο περιμένοντας τον Βασιλέα Παύλο Β'.

Συγκρίνεις εντελώς άλλους λαούς. Οι Ιάπωνες έχουν εντελώς διαφορετική νοοτροπία, είχαν αυτοκράτορες επί 2500 χρόνια συναπτά, αυτό που περιγράφεις συνέβη σε μια πολύ παλιά εποχή κατά την οποία ο αυτοκράτορας έμοιαζε με μυθικό πρόσωπο στον απλό λαουτζίκο που δεν είχε άμεση επαφή μαζί του + επί της εποχής του Χιροχίτο η Ιαπωνία έγινε μια φαινομενικά ανίκητη και παντοδύναμη αυτοκρατορία, κάτι που προσέθεσε θρυλικό κύρος σε αυτόν. Βλέπεις να υπάρχει κανένα από αυτά τα στοιχεία στην Ελλάδα και τους Έλληνες του 2023;
Όχι αλλά ακόμα και τώρα οι Ιάπωνες είναι ένας σκληρά πειθαρχημένος και υπάκουος λαός που ακολουθεί σκληρούς κοινωνικούς κανόνες. Πράγματα που θα έπρεπε να είχαμε και εμείς.

Ακόμα και πριν 80 χρόνια, στο έπος του 40, θα είναι αστείο αν ισχυριστείς πως οι Έλληνες πολέμησαν τους Ιταλούς και νικούσαν αρχικά επειδή τους ενέπνεε ο Γεώργιος Β και όχι επειδή ήθελαν να προστατέψουν τη χώρα τους και τις οικογένειές τους. Θα υπήρχε διαφορά στο αποτέλεσμα χωρίς το Γεώργιο;
Όχι απλά σίγουρα η στάση της εθνικής κυβερνήσεως του εθνοπατέρος Ιωάννου Μεταξά και του βασιλέως Γεωργίου Β' σίγουρα συνέβαλλε στην εμψύχωση του λαού και εις την πυροδότηση του γενικώτερου πατριωτικού κλίματος της εποχής. Οι βασιλόφρονες θα επηρεάστηκαν σίγουρα. Μεταπολεμικά η συνεισφορά του Γεωργίου Β' ήταν μεγαλύτερη ως ο φάρος της αντικομμουνιστικής αντιστάσεως και της εθνικής σωτηρίας.

Επίσης, ποιος θα πέθαινε σήμερα για τον Κωνσταντίνο; Που ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις, έβλεπε την Ελλάδα σα τσιφλίκι, κατασπατάλησε δημόσιο χρήμα, έβρισε θρασύτατα πρωθυπουργό με 53% της λαικής υποστήριξης και οδήγησε με τις βλακώδεις ενέργειές του σε 7χρονη τυραννία και στην απώλεια της Κύπρου; Πέρα από το ότι ο ίδιος ως άνθρωπος ήταν χαμηλού νοητικού επιπέδου, όπως φαίνεται σε συνεντεύξεις του, ενώ ο ίδιος ο Παπαχελάς, από την προσωπική εμπειρία με επαφές μαζί του, τον χαρακτηρίζει εξαιρετικά ευκολόπιστο και αφελή. Φαντάσου τι άλλο κακό θα είχε κάνει αν έμενε για πάνω από 3 χρόνια στο θρόνο. Ίσως άκομψο να λέγονται αυτά λίγο μετά το θάνατό του, αλλά αν δεν ειπωθούν τώρα τότε πότε;
άχρηστες κυβερνήσεις και σήμερα και τώρα ανεβοκατεβαίνουν. Την Ελλάδα σαν τσιφλίκι και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος; Άλλαξε κάτι σήμερον; Τι διαφορετικό βλέπεις; ας είχα τέτοια τυραννία ειλικρινά. Μακράν καλλίτερη από την σημερινή τυραννία. Στο μόνον που συμφωνούμε είναι η Κύπρος αν και δεν είδα και τίποτα καλλίτερο με την αβασίλευτος δημοκρατία. «Η Κύπρος κείται μακράν», Ίμια 1996, προδοσία της μακεδονικής ιστορίας κλπ.

Γενικά μιλώντας τι διαφορετικό έχει να επιδείξει η αβασίλευτος από την βασιλευομένη δημοκρατία επί της ουσίας;;
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,963 μηνύματα.

Mια απλή απορία. Καθημερινή μέρα, δεν έχουν δουλειές; @Lasher άρχισαν οι βόλτες. :PΑπό το πολύ πένθος απορώ πως κατεβαίνει η μπουκιά κάτω.

@chrisjhon02 πάντα ήθελα να γίνω βασιλιάς! Μικρός είχα φτιάξει ένα στέμμα από χαρτόνι με χρυσαφί χρώμα. :loltooth: Κάποιες φορές οι δυσκολίες και η πίεση της ζωής, σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα ζούν μέσω του (φορολογικού) πλούτου της κοινωνίας. Αυτή η οικονομική θεωρία γιατί δεν υπάρχει σε κανένα βιβλίο μικρο- ή μακροοικονομίας;

Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα για να δούμε ότι η πολιτική δεν είναι ιδεολογία αλλά επάγγελμα. Έχει μισθό και καθήκοντα. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Απλά σαν επάγγελμα έχει και λίγη μαγεία του περιτυλίγματος για να κρατάμε τον κοζμάκη σε ύπνωση και τους νέους σε αποβλάκωση.

Τι καλό έχει προσφέρει η επαγγελματική πολιτική στην ανθρωπότητα; :hmm:
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top