Darkness
Περιβόητο μέλος

Παιδάκια όμως σε φάση νηπιαγωγείου και πρώτες τάξεις δημοτικού. Μετά κάπως μου τη σπάνε. Ή και πολύ νωρίτερα, πριν τα 2 δλδ.
Θα μου άρεσε μάλλον να κάνω κάποιο στο μέλλον. Βασικά θα ήθελα πολύ ένα αγοράκι να παίζω και να του μαθαίνω πράγματα και να τον έχω μπιμπελό.

Tώρα για κοριτσάκι δεν θα ενθουσιαζόμουν τόσο εκτός και αν το έκανα αγοροκοριτσάκι πιο χύμα στο κύμα.
Κι αν ο άνθρωπός μου δεν θέλει παιδιά;
Α δεν ξέρω. Τώρα το ξανά σκέφτομαι.
Πάντως ένα αγοράκι θα το λάτρευα.
Άντε αυτά για απόψε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tsoglanos
Νεοφερμένο μέλος

@tsoglanos: Κανείς δεν είπε οτι οι συνθήκες είναι ιδανικές για να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί. Αλλά θεωρώ οτι είναι λάθος να περιμένεις να γίνουν όλα τέλεια, γιατί πολύ απλά αυτό ποτέ δε θα γίνει. Τόσα και τόσα παιδιά τόσους και τόσους αιώνες βγήκαν μια χαρά, επέζησαν και με τα πολλά και με τα λίγα και είναι καταστροφολογία να λες οτι το παιδί του 2012 θα υποφέρει τη στιγμή που έχουμε περάσει πολέμους, κατοχή, τουρκοκρατία, φτώχεια, εξαθλίωση κλπ κλπ. Εγώ παραδέχομαι οτι κρίνω εξ' ιδίων τα αλλότρια κι είμαι κάπως απόλυτη σε αυτό το θέμα. Εγώ όμως θέλω να μου πεις ειλικρινά πόσοι από αυτούς που δηλώνουν οτι δε θα κάνουν ποτέ παιδιά το κάνουν λόγω κριτικής σκέψης (οτι οι συνθήκες δεν είναι καλές κι όλα όσα είπες στο ποστ σου) και πόσοι το κάνουν από ευθυνοφοβία (ωχ αδελφέ, εγώ να ζήσω τη ζωούλα μου και ποιος κάνει τώρα παιδιά; ).
οι συνθήκες δεν είναι ίδιες για όλους. Τα παιδιά των μαυραγοριτών ας πούμε δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα στην κατοχή. Αν κάποιος είναι άνεργος ή ανειδίκευτος εργαζόμενος πολύ απλά αν δε βγάλει το παιδί στα φανάρια ή στα συσσίτια της εκκλησίας δεν μπορεί αντικειμενικά να το μεγαλώσει. Κάποιος από την άλλη που έχει κάποια φράγκα στην άκρη μπορεί κουτσά στραβά να τη βγάλει. Επομένως άλλο ιδανικές συνθήκες και άλλο δυνατότητα επιβίωσης. Άλλα παιδιά βγήκαν μια χαρά και άλλα πχ πέθαναν ενώ ήταν ακόμα μωρά εξ αιτίας της κατοχής, της φτώχειας της εξαθλίωσης, κλπ. Σίγουρα στη σημερινή κοινωνία είναι πάρα πολλοί/ές αυτοί που δεν κάνουν παιδιά επειδή απλά γνωρίζουν ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να τη μεγαλώσουν. Ας πάρουμε όμως αυτούς που δεν κάνουν παιδιά επειδή απλά δε θέλουν. Γιατί είναι αρνητικό αυτό; Γιατί είναι ανώριμο; Θα ήταν πιο ώριμο να κάνουν παιδιά χωρίς πραγματικά να είναι έτοιμοι να αναλάβουν μια τέτοια ευθύνη; Γιατί όπως ρωτάς για την ευθυνοφοβία θα μπορούσαμε να αντιστρέψουμε το ερώτημα και να ρωτήσουμε: Πόσοι από αυτούς που θέλουν να κάνουν παιδιά το κάνουν από ωριμότητα;
Στην προκειμένη περίπτωση ποιο είναι πιο ζημιογόνο η ευθυνοφοβία ή η ανευθυνότητα;Ο λογος για τον οποιο κανεις παιδι και δεν υιοθετεις ειναι για να δεις κατι το οποιο ειναι 100% δικο σου. Ειναι σπλαχνο σου. Εχει ομοια στοιχεια με σενα. Ειναι η Version 2.0 Του εαυτου σου, την οποια επιθυμεις και να βελτιωσεις σε σχεση με την Version 1.0 που εισαι εσυ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
georgia.94
Δραστήριο μέλος

Οπως το σκεφτομαι τωρα(δεν ξερω αν θα πραγματοποιηθει αλλα θα το ηθελα), θα μου αρεσε να κανω το πρωτο μου παιδι στα 25!!Το δευτερο γυρω στα 26-27 και το τριτο μου στα 30κατι...!!Φυσικα απαραιτητη προυποθεση ειναι να το θελει και ο ανθρωπος μου...
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Μόνο παράθυρο, ίσως, εάν κάποια καταφέρει να με κερδίσει τόσο πολύ, ώστε να με κάνει να νιώσω πως θέλω παιδιά μαζί της και μόνο μαζί της.

Μια ψυχούλα μεγαλώνει μέσα σου, τρέφεται από εσένα, περιμένει να το διδάξεις, να το αγαπήσεις, να του μάθεις να αγαπά, να το αγκαλιάσεις,να το χαιδέψεις, να το προστατέψεις, να το αφήσεις να φάει τα μούτρα του, να το δεχτείς με ανοιχτές αγκαλιές, να το καμαρώσεις, να προσπαθείς κάθε μέρα, όλη μέρα μόνο για αυτό, για αυτό το πλασματάκι, άλλα πόσες χιλιάδες να...
Ουφ, ψυχοπλάκωμα όταν το σκέφτομαι, δε ξέρω αν θα αντέξω στο μέλλον τόση ευτυχία.
Ίσως είμαι λίγο ονειροπόλα, επιπόλαιη, κάπως ρομαντική, αλλά δε ξέρω νομίζω πως αν καταφέρω να γίνω σωστή μάνα θα έχω καταφέρει τα πάντα.
Όσο για το φύλο δεν έχω κάποια προτίμηση, αυτό που λέμε "γερό να'ναι κι ότι να΄ναι"
παρ'όλα αυτά όταν φέρνω στο μυαλό μου εικόνες, πάντα αγορομάνα με φαντάζομαι

ToxicLips
Δραστήριο μέλος

Dalian
Περιβόητο μέλος

Aww, how romantic.Μόνο παράθυρο, ίσως, εάν κάποια καταφέρει να με κερδίσει τόσο πολύ, ώστε να με κάνει να νιώσω πως θέλω παιδιά μαζί της και μόνο μαζί της.![]()

Nefeli Graf
Περιβόητο μέλος

NatashaLP
Νεοφερμένο μέλος

ωστοσο,ποτε δεν ξερεις πως τα φερνει η ζωη...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tabby
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Στρουφιτα
Εκκολαπτόμενο μέλος

όοοοοχι το κοριτσάκι πρεπει να ειναι μεγαλύτερο γιατι αλλιώς θα το δέρνει το αγοράκι όταν θα ειναι μικρα!
Το ιδανικό για μένα πάντως θα ήταν να κάνω δίδυμα ενα αγόρι κ ενα κορίτσι. Ξέω όμως οτι ειναι πολυ μικρές οι πιθανότητες για κατι τέτοιο.
Και εγώ θα ηθελα να κανω διδυμα !!!Ενα αγορι κι ενα κορίτσι!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος

Και εγώ θα ηθελα να κανω διδυμα !!!Ενα αγορι κι ενα κορίτσι!!
ρε κοπελια ποσο χρονων εισαι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gate4
Επιφανές μέλος

Μπορεί να το σκέφτεται μελλοντικά το κορίτσι βρε γιατί τέτοιο σοκ;ρε κοπελια ποσο χρονων εισαι?![]()

meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος

Μπορεί να το σκέφτεται μελλοντικά το κορίτσι βρε γιατί τέτοιο σοκ;![]()
δεν σοκαριστηκα αλλα ενταξει μου φαινεται λιγο χαζο και παραλληλα αστειο ενα κοριτσακι, μαθητρια ακομη, να σκεφτεται γαμους και παιδακια (γενικα μιλαω οχι για την συγκεκριμενη)

Στρουφιτα
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τωρα πια ολα πρεπει να τα σκεφτώμαστε!!
GiorgosAsi
Δραστήριο μέλος

Σκοπος της γυναικας ειναι να γινει μανα στο στρουμφοχωριο!
Παπαστρουμφ
Στρουφιτα
Εκκολαπτόμενο μέλος

Καλα κανεις στρουφιτα παιδι μου.
Σκοπος της γυναικας ειναι να γινει μανα στο στρουμφοχωριο!
Παπαστρουμφ
Πολλη ειρωνία εχει πεσει εδώ μεσα...

GiorgosAsi
Δραστήριο μέλος

Στρουφιτα
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ισως και να εχεις δικιο,
απο πολύ μικρη εκανα μεγαλα ονειρα για το μελλον
που μπορεί να μην βγουν ποτέ πραγματικότητα *-*

Guest 209912
Επισκέπτης

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 22 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.