e-sofia
Πολύ δραστήριο μέλος

Και μετά να σας δηλώσω άκαπνη. Εχω 1 μήνα και προσπαθώ για πάντα.
Είμαι σε πολύ καλό δρόμο. Είναι δύσκολο όταν είμαι σε παρέα και λένε
έλα μωρε πάρε ένα τσιγάρο.. και να τους λες... δεν καπνίζω και τα λοιπά.
Γιατί ο κόσμος είναι τόσο παράξενος και δεν καταλαβένει.
Αλλά πλέον είναι περίεργο που δεν το θυμάμε.... μόνο το βράδι καμια φορά, αν στεναχωριέμαι.
Ευχαριστώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Μπράβο σου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ektoras
Νεοφερμένο μέλος

Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

e-sofia
Πολύ δραστήριο μέλος

Αλλά δεν σκέφτομαι καθόλου τα λεφτά και δεν το κανω για αυτό.
Σκέφτομαι ότι σε λίγο καιρό θα θέλω να γίνω μάνα, θα θέλω να είμαι υγειης και έτσι το πήρα απόφαση. Τελικά μολις το αποφάσησα και το έκανα, γνώρισα και τον άνθρωπο μου, θέλοντας να πω ότι τώρα είμαι πιο κοντά στο όνειρο.
Και δεν καπνίζω πια και έχω την υγεια μου και έχω και τον άνθρωπο που έφερε στην ζωή μου χαρά και ελπίδα, οτι ναι μπορώ και εγώ να κάνω το όνειρο πραγματικότητα.
Μην σταματάτε να ονειρεύεστε όλα είναι δυνατά.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

νι εμείς είμαστεΑνώνυμοι Καπνιστές εδώ;![]()

θα μπεις στην παρέα?

Obscura
Πολύ δραστήριο μέλος

νι εμείς είμαστε
θα μπεις στην παρέα?![]()
Εγώ είμαι η περίπτωση ανθρώπου που συστηματικά προσπάθησε να αρχίσει κάπνισμα αλλά δεν τα κατάφερε

ektoras
Νεοφερμένο μέλος

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Άμα τα καταφέρω όντας τόσο χάλια γενικώς ψυχολογικά, θα γελάσουμε πολύ

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

ή ξεκινάς και λες έκοψα το κάπνισμα και κάνεις μια σοβαρή προσπάθεια ή άστο
δε θέλω να μην τα καταφέρεις λόγω της ψυχολογικής σου κατάστασης (όπως λες, γιατί εγώ αυτό δεν το δέχομαι αυτό ως δικαιολογία καθότι κι εγώ έχασα ένα μωρό και μία μαμά και δεν το άρχισα το κάπνισμα ξανά) και να μετρας άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια στο ενεργητικό σου η οποία μετά θα σε φρενάρει απ την επόμενη σοβαρή προσπάθεια
Αν πιστεύεις ότι δεν θα τα καταφέρεις άστο, δεν ξεκινάς καλά
Αν πιστεύεις ότι είναι μια καλή ευκαιρία μιας που ξέρεις ότι ο οργανισμός σου έχει ήδη αποτοξινωθεί απ την νικοτίνη και πλέον είναι ένα παιχνίδι με το μυαλό σου μόνο... συνέχισε
Αν επίσης πιστεύεις ότι κάποιος εκεί πάνω θα χαρεί πολύ να σε δει να προσπαθείς για μια καλύτερη ποιότητα ζωής... συνέχισε
Θα ήταν μια καλή ιδέα αν θες, να είναι αυτό, ο φόρος τιμής για τον πατέρα σου...
(όπως ήταν κάποια στιγμή και για μένα για τη μητέρα μου...)
Να σε βλέπει να αγωνίζεσαι μόνο για καλύτερα πράγματα και να γίνεσαι καλύτερη απ ότι αυτός...
Αυτό θα ήθελε άλλωστε για σένα... να τον ξεπεράσεις σε όλα τα επίπεδα
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

ΥΓ: Αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν έχω την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε στον εαυτό μου για να είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρω..
ΥΓ2: Και νομίζω υπάρχει μια διαφορά στο "δεν ξανάρχισα το κάπνισμα" και στο "το κοβώ μόλις χάνω αυτό το πολύ σημαντικό".

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Σου είπα την ένσταση μου, εσύ πλέον ξέρεις καλύτερα!
Γερά με τσαμπουκά λοιπόν... το χεις

ektoras
Νεοφερμένο μέλος

κοφτε το ολοι!
ειναι πολυ κακο ναρκωτικο και σκετη καταστροφη για τον οργανισμο.
σημερα κλεινω 2 μηνες χωρις τσιγαρο και νιωθω πολυ καλα.ουτε τζουρα λεμε.
e-sofia
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν είχα ιντερνετ.... είμαι εδώ... διαβασα τα παραπάνω και έχω να πω ότι θέλει δύναμη Κωνσταντίνα..
Σκέψου καλά ότι είναι απλά μια βλακία όλων αυτών που καπνίζουν..
Εγώ άκαπνη ακόμα.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Για πες πώς πάει η προσπάθεια απεξάρτησης!αυτήν που έχω κάνει συνολικά ένα περίπου πακέτο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μου διακοπών... "Casual smoking" το βράδυ με το ποτό για 10 μέρες περίπου...
Να πω την αμαρτία μου ακόμα μου λείπει. Δεν ξέρω αν μου λείπει η γεύση ή η .. κίνηση, αλλά ακόμα στιγμές-στιγμές (πχ. μετά το φαϊ) το...ζηλεύω... Το "καφές+τσιγάρο" το ξεπέρασα though...
Aν και ακόμα "τσακίζω" τις τσίχλες από τα περίπτερα...
keep walking![]()

swingvoter
Νεοφερμένο μέλος

Χτες έκοψα το τσιγάρο. Καπνίζω 12 χρόνια με ένα διάλειμμα 4 ετών όταν ζούσα σε χώρα που ήταν πραγματικά δύσκολο να καπνίζει κανείς...με φαρμακευτική αγωγη και περίπου 7 κιλά κληρονομιά από την προσπάθεια εκείνη. Με το που γύρισα στην Ελλάδα το ξαναξεκίνησα.
Ήθελα να ευχαριστήσω όλους για αυτό το thread γιατί όντως με βοήθησε στο να πάρω την αρχική απόφαση και να ζητήσω βοήθεια. Τελικά, μετά απο 8 ημέρες αγωγής με champix, σταμάτησα να καπνίζω χτές. Να πω παρενθετικά εδώ ότι το φάρμακο βοηθάει αλλά δεν είναι θαυματουργό. Ίσως πραγματικά θαυματουργό είναι το νερό το οποίο καταναλώνω σα να κλείνει η ΕΥΔΑΠ αύριο. Τεσπα.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω τους συναγωνιστές (πρώην και νυν) είναι το εξής: Απο ψυχολογία πως είστε; Εγω συγκεκριμένα αισθάνομαι σα να ζω σε αστυνομική σειρά της τηλεόρασης και όταν ο δολοφόνος πυροβολεί, έχουν αυτό το εφέ που κινούνται όλα σε αργή κίνηση και εγώ είμαι αυτός που βλέπει τη σφαίρα να έρχεται κατα πάνω του...κοινώς είμαι χάλια. Στις οδηγίες του champix έλεγε για κατάθλιψη κλπ αλλά δεν είναι ακριβώς κατάθλιψη, είναι ένα πλάκωμα που συνοδεύεται από σωματική κατάπτωση. Δε βοηθάει το ότι δουλεύω από το σπίτι αυτή την περίοδο και δεν έχω κάποια δουλειά έξω οπότε κυκλοφορώ στα παλιά μου λημέρια που κάπνιζα όλη μέρα και τα οποία φυσικά μυρίζουν ακόμα τσιγάρο.
Πραγματικά, διαβάζοντας ξανά τα μηνύματα σας, μου κάνει εντύπωση ότι κανείς δεν αναφέρει το ψυχολογικό. Εγώ περίμενα νεύρα (που δεν έχω ευτυχώς). Αντ΄αυτού έχω αυτό το πλάκωμα.
Ιδέες, σκέψεις, ότιδήποτε;;;; (είμαι η απελπισία προσωποποιημένη)
Πόσες μέρες κρατάει η σωματική εξάρτηση ρε παιδιά (λέει στα ιατρικά σάιτ 3 αλλά όντως έτσι είναι;
Σουινγκβοτερ

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

μήπως φταίει η φαρμακευτική αγωγή? ναι εντάξει, μπορεί να μην είναι κατάθλιψη αλλά αυτό το πλάκωμα που περιγράφεις
Εγώ σε λίγο καιρό κλείνω 3 χρόνια άκαπνη (και πολύ χαρούμενη και συνάμα περήφανη για αυτό, κι ας τσίμπησα κι εγώ κιλάκια που ακόμα έχω), θα σου επιβεβαιώσω ότι όντως 3 μέρες είναι η σωματική εξάρτηση
καλή δύναμη πάντως και μην το βάλεις κάτω
τα οφέλη τελικά είναι πολύ περισσότερα απ την δυσκολία λίγων εβδομάδων
swingvoter
Νεοφερμένο μέλος

Να περάσω αυτή την αρχική φάση που είναι όλα μαύρα και δύσκολα μόνο.
Θένκς Αναστασία. Πάω να πιω νερό.
ΣΒ
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Χρειάζεσαι την ενδορφίνη (έτσι λένε την ορμόνη που παράγει ο εγκέφαλος και είσαι μέσα στην καλή χαρά όταν κάνεις γυμναστική?

θα βγεις κι απ το σπίτι, θα βρεθείς και σε ένα σημείο που όλοι γουστάρουν το σώμα τους και το προσέχουν και είναι της υγιεινής, θα φτιάξεις και σώμα, θα σου φύγει και το πλάκωμα, θα σταματήσεις να σκέφτεσαι το τσιγάρο όσες ώρες θα είσαι εκεί...
να συνεχίσω?
θα φτιάξεις και κορμάρα, δε θα πάρεις επιπλέον βάρος με το κόψιμο τσιγάρου....
θες κι άλλα ή σε έψησα?

e-sofia
Πολύ δραστήριο μέλος

Ηταν κάπως περίεργα αλλά όχι σε τέτοια κατάσταση όπως τα λες...
Είμαι άκαπνη 3 μήνες περίπου και δεν το σκέφτομαι καθόλου πλέον...
Θέλει πολύ προσοχή να μην ακούς αυτά που σου λένε οι γύρο σου....και καλό κουράγιο.....
Μπραβο σου και για την προσπάθεια.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 79 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Reader
- cris cris
- Abiogenesis
- Resident Evil
- J.Cameron
- camil
- Scandal
- Joji
- Unboxholics
- ΘανάσοςG4
- charmander
- Melina.
- thenutritionist
- johnsala
- Ilma
- giannhs2001
- Sevasti
- Δροσουλίτης
- User2350
- Memetchi
- ggl
- Wonderkid
- jj!
- rafaela11
- Libertus
- Paragontas7000
- Viedo
- Helen93
- romeo
- T C
- leo41
- Thundergirl
- tsiobieman
- Stelios725
- 1011
- orange crush
- ioannam
- American Economist
- SlimShady
- Athens2002
- Αλκης Κ.
- DeWiN
- fmarulezkd
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.