Θα απολύατε άτομο με ειδικές ανάγκες που δεν αποδίδει όσο θα έπρεπε;

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.718 μηνύματα.
Οι επιδοτήσεις δεν είναι απαραίτητα ωραίες, είναι όμως ρεαλιστικές.
Δυστυχώς δεν είναι όλοι το ίδιο ανθρωπιστές μέσα τους και θα απορρίψουν άνετα κάποιον με ειδικές ανάγκες γιατί θα τον θεωρήσουν επιπλέον βάρος που δεν είναι αναγκασμένοι να ανεχτούν μπροστά στο κέρδος τους.

Οπότε πρέπει να υπάρχουν μηχανισμοί που θα δίνουν κίνητρα και σε αυτούς τους εργοδότες- που αναπόφευκτα θα υπάρχουν πάντα, ώστε να μπορούν οι συνάνθρωποι μας να εργάζονται και να ζουν αξιοπρεπώς.

Προσωπικά ομολογώ πως με τρομάζει αρκετά πως κάποιοι σκέφτονται τόσο στυγνά. Εαν σε καλές συνθήκες σου συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο, φαντάσου τι κάνουν σε κακές συνθήκες. Γιατί ο οποιοσδήποτε να επενδύσει στην εταιρία σου και να την στηρίξει όταν δεν αισθάνεται πως εσύ ο ίδιος σαν εργοδότης δεν δίνεις δεκάρα για εκείνον ;

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 785 μηνύματα.
Προσωπικά ομολογώ πως με τρομάζει αρκετά πως κάποιοι σκέφτονται τόσο στυγνά. Εαν σε καλές συνθήκες σου συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο, φαντάσου τι κάνουν σε κακές συνθήκες. Γιατί ο οποιοσδήποτε να επενδύσει στην εταιρία σου και να την στηρίξει όταν δεν αισθάνεται πως εσύ ο ίδιος σαν εργοδότης δεν δίνεις δεκάρα για εκείνον ;
Όταν μιλάμε για επιχειρηματικότητα ειδικά σε σκληρούς κλάδους όπως είμαι εγώ (κατασκευαστικος) αν δεν είσαι θα σε καταπιεί το σύστημα και οι εργάτες μαζί...

Η επιχείρηση δεν έχει να κάνει με συναισθηματικό ειναι άτοπο να συγκρίνουμε και να το βλέπουμε με αυτό τον τρόπο.
Ειδικά αυτή τη περίοδο οι υπάλληλοι κοιτούν πως να εκμεταλεύονται το οτιδήποτε....δεν υπάρχει ούτε εργοδοτική αλλά ούτε συναδελφικη αλληλεγγύη...

Τυχαίνει αυτή την περίοδο να έχω πελάτες ισραηλινούς...Οι διαπραγματεύσεις μαζί τους γίνετε σε ένα τόσο σκληρό και απαίσιο πλαίσιο οπότε όλο αυτό θα έχει αντίκτυπο και στο υπόλοιπο εργατικό δυναμικό της εταιρείας..
Οι απαιτήσεις του εργοδοτη στον ιδιωτικό τομέα καθορίζονται ανάλογα τον πελάτη του .

Ο εργοδότης ειναι και αυτός ανά διαστήματα " υπάλληλος " του πελάτη του ..
Αν δεν είσαι τυπικός (οχι σκληρός έχει διαφορά) θα σε καταπιεί ο κάθε υπάλληλος και θα χάνεις πελάτες..
Όταν έχεις επενδύσει πολλά χρήματα τα οποία πολλές φορές έχεις δουλέψει σκληρά χρόνια πριν για να τα αποκτήσεις δεν επιτρέπεις σε κανένα υπάλληλο να παίζει με αυτό..

Δεν υπάρχουν καλές και κακές συνθήκες..
Υπάρχουν εργασιακές συνθήκες και καθορίζονται ανάλογα με το αντικείμενο.
Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

Αν εσύ ας πούμε έχεις επιλέξει να ασχοληθείς με το marketing ή με τον κατασκευαστικο κλάδο εν γνώση σου μπαίνεις σε αυτό το δυσκολο εργασιακό καθεστώς ειδικά αν είσαι γυναικα που ο ανταγωνισμός αγγίζει τα όρια του μισογυνισμου με δήθεν αστεακια που πετάγονται σε meeting....

Τελευταία επεξεργασία:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.718 μηνύματα.
Όταν μιλάμε για επιχειρηματικότητα ειδικά σε σκληρούς κλάδους όπως είμαι εγώ (κατασκευαστικος) αν δεν είσαι θα σε καταπιεί το σύστημα και οι εργάτες μαζί...

Η επιχείρηση δεν έχει να κάνει με συναισθηματικό ειναι άτοπο να συγκρίνουμε και να το βλέπουμε με αυτό τον τρόπο.
Ειδικά αυτή τη περίοδο οι υπάλληλοι κοιτούν πως να εκμεταλεύονται το οτιδήποτε....δεν υπάρχει ούτε εργοδοτική αλλά ούτε συναδελφικη αλληλεγγύη...

Τυχαίνει αυτή την περίοδο να έχω πελάτες ισραηλινούς...Οι διαπραγματεύσεις μαζί τους γίνετε σε ένα τόσο σκληρό και απαίσιο πλαίσιο οπότε όλο αυτό θα έχει αντίκτυπο και στο υπόλοιπο εργατικό δυναμικό της εταιρείας..
Οι απαιτήσεις του εργοδοτη στον ιδιωτικό τομέα καθορίζονται ανάλογα τον πελάτη του .

Ο εργοδότης ειναι και αυτός ανά διαστήματα " υπάλληλος " του πελάτη του ..
Αν δεν είσαι τυπικός (οχι σκληρός έχει διαφορά) θα σε καταπιεί ο κάθε υπάλληλος και θα χάνεις πελάτες..
Όταν έχεις επενδύσει πολλά χρήματα τα οποία πολλές φορές έχεις δουλέψει σκληρά χρόνια πριν για να τα αποκτήσεις δεν επιτρέπεις σε κανένα υπάλληλο να παίζει με αυτό..

Δεν υπάρχουν καλές και κακές συνθήκες..
Υπάρχουν εργασιακές συνθήκες και καθορίζονται ανάλογα με το αντικείμενο.
Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.

Αν εσύ ας πούμε έχεις επιλέξει να ασχοληθείς με το marketing ή με τον κατασκευαστικο κλάδο εν γνώση σου μπαίνεις σε αυτό το δυσκολο εργασιακό καθεστώς ειδικά αν είσαι γυναικα που ο ανταγωνισμός αγγίζει τα όρια του μισογυνισμου με δήθεν αστεακια που πετάγονται σε meeting....
Είναι κάπως biased αυτή η λογική.
Υπάρχουν κακοί υπάλληλοι, όπως υπάρχουν και κακοί εργοδότες. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κοιτάς να γδέρνεις τους πάντες.

Τα παραδείγματα εργοδοτών που βγάζουν τα κέρατα τους αλλά αρνούνται να δώσουν έναν αξιοπρεπή μισθό σε εργαζόμενους τους που συνεισφέρουν σημαντικά στο να παραχθεί αυτό το κέρδος είναι άπειρα.

Δεν θεωρώ πως εάν είσαι καλός εργοδότης, δηλαδή πληρώνεις αξιοπρεπώς, τίμια(δηλωμένα), και στην ώρα σου τους υπαλλήλους σου, θα σε καταπιεί το σύστημα. Ή να το θέσω αλλιώς, εάν δεν τα κάνεις αυτά, δικαίως πρέπει να σε φάνε οι εργαζόμενοι. Είναι δυνατόν επιχειρήσεις όπως το Αλου να χρωστάνε 3-4 μηνιάτικα στους υπαλλήλους ; Ανήκουστο...

Δεν γίνεται να μου βγάζεις ας πούμε εκατομμύρια κέρδος και να μου λες πως εάν κανείς μια αύξηση 100€ σε έναν υπάλληλο σου που του δίνεις 850€ θα πέσεις έξω. Ίσα ίσα, θα πέσεις έξω γιατί βλέπεις τους εργαζόμενους καθαρά σαν κόστος παρά σαν επένδυση. Οπότε σιγά μην κάτσουν σε εσένα, θα πάνε αλλού.

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.502 μηνύματα.
Ειδικά αυτή τη περίοδο οι υπάλληλοι κοιτούν πως να εκμεταλεύονται το οτιδήποτε..
Και πολύ καλά κάνουν και εκμεταλλεύονται το οτιδήποτε, σάμπως εσύ το ίδιο δεν κάνεις;

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συμπεριφέρονται στους εργοδότες σαν σκουπίδια γιατι το ίδιο συμβαίνει και απο την απέναντι πλευρά.
Να είναι έτοιμοι να τους πουλήσουν και να φύγουν σε κάθε λεπτό και να μην τους νοιάζει τίποτα. Με τη παραμικρή καλύτερη ευκαιρία να φεύγουν, με τη παραμικρή παρατυπία καταγγελία και να καταγράφουν ΟΛΑ όσα τους λένε ή συμβαίνουν και είναι ύποπτα γραπτώς αν γίνεται να κρατάνε μειλ κτλ που αργότερα θα τους χρησιμεύσουν σε επίσημα μέτωπα.

όλα μα όλα.
Ο εργαζόμενος επενδύει το πιο σημαντικό πράγμα, τον χρόνο του και δε θα πρέπει να του τον σπαταλάει κανένας.
Ούτε λεπτό παραπάνω υπερωρίας, ούτε ελάχιστη δουλειά πέρα απο οσα συμφώνησε και θα πρέπει να του πίνει το αίμα σε περίπωτη που καταπατηθεί οποιοδήποτε δικαίωμα του
θα σε καταπιεί το σύστημα και οι εργάτες μαζί...

ας πρόσεχε, δεν κάνουν γενικά όλοι για εργοδότες.
Γιαυτο και η πλειοψηφία στην Ελλάδα είναι υπεύθυνοι σε γκούλαγκς και τίποτα άλλο.

Και γιαυτό δινοπαθούν και μιξοκλαίνε μετα γιατι δεν έχουν προσωπικό.

Μια νίκη την ημέρα, η αξιοπρέπεια σας η τιμη και τα δικαιωματα σας είναι πάντα μα πάντα ΠΑΝΩ απο οποιοδήποτε συμβόλαιο το οποίο ανα πασα στιγμη το κάνετε κουρελοχαρτο και βρίσκετε κατι σαφως καλυτερο.

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 785 μηνύματα.
Είναι κάπως biased αυτή η λογική.
Υπάρχουν κακοί υπάλληλοι, όπως υπάρχουν και κακοί εργοδότες. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κοιτάς να γδέρνεις τους πάντες.
Ειναι η δικη σας λογικη στην γενικευση περι εργοδοτων και σε αυτο ακριβως απαντησα με γενικευση .
Αν βρεις ενα ποστ εδω μεσα που να διαχωριζει τοτε ναι απαντησα λαθος .

Φυσικα και υπαρχουν και οι οι δυο κατηγοριες και το γνωριζω αρκετα καλα .Εχω εργαστει πολλα χρονια πριν στον ιδιωτικο τομεα πριν εχω την θεση που εχω αυτη την στιγμη και δεν ειμαι εργοδοτης ( το διευκρινιζω γιατι νομιζω με μπερδευυται και πιστευω οτι εχω καμια εταιρεια ...)
Ολα στη ζωη δεν ειναι ασπρο μαυρο και ο καλος εργοδοτης κανει τα παντα να κρατησει τον καλο υπαλληλο .

Τα παραδείγματα εργοδοτών που βγάζουν τα κέρατα τους αλλά αρνούνται να δώσουν έναν αξιοπρεπή μισθό σε εργαζόμενους τους που συνεισφέρουν σημαντικά στο να παραχθεί αυτό το κέρδος είναι άπειρα.
Πολλα ,αλλα οχι ολα !
Δεν θεωρώ πως εάν είσαι καλός εργοδότης, δηλαδή πληρώνεις αξιοπρεπώς, τίμια(δηλωμένα), και στην ώρα σου τους υπαλλήλους σου, θα σε καταπιεί το σύστημα. Ή να το θέσω αλλιώς, εάν δεν τα κάνεις αυτά, δικαίως πρέπει να σε φάνε οι εργαζόμενοι. Είναι δυνατόν επιχειρήσεις όπως το Αλου να χρωστάνε 3-4 μηνιάτικα στους υπαλλήλους ; Ανήκουστο...
Η επιχειρηματικότητα δεν βασιζεται να ξερεις μονο στις πληρωμες τον εργαζομενων .
Εχει να κανει με το προφιλ του πελατολογίου σου και την αναλογια των λειτουργικων του εξοδων ..

Ναι ειναι δυνατον και ξεκαθαρο μήνυμα οτι παει για κλεισιμο ...
Που ειναι το παραξενο με την τροπη που εχει παρει η αγορα ...
Το να χρωστας 3 με 4 μηνιατικα αλλα να εξακολουθεις να εισαι ενεργος και η ψαλιδα μεγαλωνει ειναι το θεμα .

Δεν γίνεται να μου βγάζεις ας πούμε εκατομμύρια κέρδος και να μου λες πως εάν κανείς μια αύξηση 100€ σε έναν υπάλληλο σου που του δίνεις 850€ θα πέσεις έξω. Ίσα ίσα, θα πέσεις έξω γιατί βλέπεις τους εργαζόμενους καθαρά σαν κόστος παρά σαν επένδυση. Οπότε σιγά μην κάτσουν σε εσένα, θα πάνε αλλού.
Και καλα θα κανουν .Αυτο λεμε !
Αν ενας εργοδοτης δεν αξιοποιει τον ικανο υπαλληλο θα του φυγει .Ποιος εχει ζημια ο εργοδοτης ή ο υπαλληλος ;

Μην συγκρινεται τον μεσο εργοδοτη με τις πολυεθνικες ,αυτο θελω να πω .
Δεν γινεται σε ενα μεσο εργοδοτη να μιλας με υποβιβασμο και κακια ...εκει αντιλαμβανεσαι οτι ακολουθεις μια παπαγαλια μιας συγκεκριμενης ιδεολογιας ..

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.502 μηνύματα.
Δεν γινεται σε ενα μεσο εργοδοτη να μιλας με υποβιβασμο και κακια ...εκει αντιλαμβανεσαι οτι ακολουθεις μια παπαγαλια μιας συγκεκριμενης ιδεολογιας ..
ακόμα χειρότερα σκατά είναι αυτός γιατι δεν τον ελεγχει κανεις και δεν εχει τιποτα κριτικες στο glasdoor που θα τον θαψουν, ουτε μπορει να ρισκαρει τη φημη του.
ο μικρομεσαιος μπορει να σε κραταει 12ωρα, να σου πινει το αιμα, να σε εχει δηλωμενο με ενα ενσημο και να σου κανει τη ζωη κολαση.

Ακόμα χειρότερα σκουπίδια

adams33

Δραστήριο μέλος

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συμπεριφέρονται στους εργοδότες σαν σκουπίδια

Σε μια επιχειρηση ο εργοδοτης ειναι αυτος που πετα τον εργαζομενο στον καλαθο των αχρηστων και εχει τον χρησιμο και τον επιβραβευει ..

Βλεπεις εκει ομως ερχεσαι και λες οτι οσοι ειναι εκει
Θα εκπλαγείς πόσοι μένουν στον ιδιωτικό τομέα επειδή ειναι γλειφτρονια, ρόνιαφορτώνουν δουλειές σε άλλους, έχουν τα σωστά connections, μέχρι και γαμιούνται με εργοδότες και κρατάνε θέσεις. Γενικά δεν είναι όσο αξιοκρατικά λένε.
Αντικειμενικοτητα στην αξιολογηση ... :lol:

Οποιος αξιζει αμείβεται αλλα πριν φτασει να παρει τα 2000χιλιαρικα που ζητα οφειλει να εργαστει αρκετα χρονια ..

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ειναι η δικη σας λογικη στην γενικευση περι εργοδοτων και σε αυτο ακριβως απαντησα με γενικευση .
Αν βρεις ενα ποστ εδω μεσα που να διαχωριζει τοτε ναι απαντησα λαθος .
Μα αυτή είναι η αλήθεια. Οι εξαιρέσεις πραγματικά ελάχιστες, πραγματικά όμως σε σχέση με τους εργαζόμενους.
Ακόμα και εαν θες να τους εξομοιώσεις αυτούς τους δύο δεν μπορείς, γιατί ο ένας δεν βγάζει κέρδος. Τις περισσότερες φορές δεν καταφέρνει καν να βγάλει τα απαραίτητα για την επιβίωση του χωρίς να κάνει έξτρα δουλειά ή χωρίς να λαμβάνει υποστήριξη απο άλλους.
Πολλα ,αλλα οχι ολα !
Άπειρα βασικά όπως είπα σε σημείο που αξίζει να μετρήσεις τις εξαιρέσεις μόνο.
Η επιχειρηματικότητα δεν βασιζεται να ξερεις μονο στις πληρωμες τον εργαζομενων .
Εχει να κανει με το προφιλ του πελατολογίου σου και την αναλογια των λειτουργικων του εξοδων ..
Όχι δεν έχει να κάνει, αλλά είναι και αδιάφορο για τον εργαζόμενο. Όταν του έρχονται οι λογαριασμοί πρέπει να έχει να πληρώσει. Εφόσον κάνει μια συγκεκριμένη εργασία ακριβώς όπως έχει συμφωνηθεί, οφείλει και να πληρωθεί στην ώρα του. Ούτε καν 10 μέρες μετά.
Ναι ειναι δυνατον και ξεκαθαρο μήνυμα οτι παει για κλεισιμο ...
Που ειναι το παραξενο με την τροπη που εχει παρει η αγορα ...
Το να χρωστας 3 με 4 μηνιατικα αλλα να εξακολουθεις να εισαι ενεργος και η ψαλιδα μεγαλωνει ειναι το θεμα .
Δεν είναι καθόλου έτσι και το ξέρεις. Όλοι έχουμε απο έναν γνωστό που εργάζεται κάπου που του καθυστερούν μηνιάτικα και ξέρουμε μια χαρά πως δεν πάει για κλείσιμο καμία επιχείρηση στην οποία εργάζονται. Γιατί θεωρείς πως οι υποχρεώσεις του εργοδότη είναι πιο σημαντικές απο του εργαζόμενου ; Στον δεύτρερο δεν συγχωρείται τίποτα όσον αφορά το πόσο υπεύθυνος είναι. Γιατί να ισχύει κάτι διαοφορετικό για τον εργοδότη ;

Τα ίδια ισχύουν για τον οποιονδήποτε.
Απλά ζούμε στην χώρα που δεν ελέγχεται κανένας, και εαν γίνει κάποια καταγγελία, παίζεται για το εαν θα προχωρήσει καθώς ουκ ολίγες φορές υπάρχουν άκρες...

adams33

Δραστήριο μέλος

Όχι δεν έχει να κάνει, αλλά είναι και αδιάφορο για τον εργαζόμενο. Όταν του έρχονται οι λογαριασμοί πρέπει να έχει να πληρώσει. Εφόσον κάνει μια συγκεκριμένη εργασία ακριβώς όπως έχει συμφωνηθεί, οφείλει και να πληρωθεί στην ώρα του. Ούτε καν 10 μέρες μετά.
Αν εγω σαν υπάλληλος θα επιλεξω μια οποιαδηποτε επιχειρηση χωρις να ελέγχω σε ποιους πελατες απευθύνεται ,πως λειτουργει και τι στοχους εχει πως θα ειμαι σιγουρος αν στο τελος του μηνα θα πληρωθω ωστε να μη αγχώνομαι ..

Δεν καταλαβα λιγακι τον ορο "αδιαφορο "

Δεν είναι καθόλου έτσι και το ξέρεις. Όλοι έχουμε απο έναν γνωστό που εργάζεται κάπου που του καθυστερούν μηνιάτικα και ξέρουμε μια χαρά πως δεν πάει για κλείσιμο καμία επιχείρηση στην οποία εργάζονται. Γιατί θεωρείς πως οι υποχρεώσεις του εργοδότη είναι πιο σημαντικές απο του εργαζόμενου ; Στον δεύτρερο δεν συγχωρείται τίποτα όσον αφορά το πόσο υπεύθυνος είναι. Γιατί να ισχύει κάτι διαοφορετικό για τον εργοδότη ;
Καταλαβαινω ΑΛΛΑ γιατι παραμενει θα ρωτησω εγω με την σειρα μου ..
Γιατι επιλεγεις να "επικροτείς ¨με την παραμονη σου ενα εργοδοτη ;

Οι υποχρεωσεις ειναι σημαντικες αναλογα απο ποια οπτική το βλεπεις ..Οσο σημαντικες ειναι του ενός τοσο ειναι και του αλλου ..

Τα ίδια ισχύουν για τον οποιονδήποτε.
Απλά ζούμε στην χώρα που δεν ελέγχεται κανένας, και εαν γίνει κάποια καταγγελία, παίζεται για το εαν θα προχωρήσει καθώς ουκ ολίγες φορές υπάρχουν άκρες...
Δεν συμφωνω με αυτη την γενικευση ,ο ελεγχος σε καποιες επιχειρησεις ειναι υπερβολικος ειδικα τωρα που τα παντα ειναι ελεγχόμενα .

Εκει που δεν υπαρχει ελεγχος ειναι σε αλλα καθεστώτα ...ειδες ποτε στην Ελλαδα να κυνηγουν τον μεγαλοκαρχαρια ;
Τις μικρες επιχειρησεις κυνηγούν .....

Οταν στην Ελλαδα μισθολογικα αναγνωριζονται τα μεταπτυχιακα και τα διδακτορικα σαν προυπηρεσια ισως εχουμε μια ελπιδα για καλυτερες αμοιβες .Μεχρι τοτε παμε με τα βασικα και αυτοι που αξιζουν πραγματικα εχουν θεσεις με πολλα περισσοτερα .

Αν ηταν τοσο ευκολο να κρατας επιχείρηση στην Ελλαδα και εβγαζες τοσα χρηματα τοτε κανενας δεν θα ηταν δημοσιος για 1000 ευρω ουτε ιδιωτικος για 800...
Οτι δεν σου αρεσει στη ζωη σου το αλλαζεις ,ειμαι αυτης της αποψης .

Η αλλαγη ομως θελει και ικανοτητες ...εκει φαινεται η αξια μας

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.458 μηνύματα.
Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 2643/1998, επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις, ελληνικές ή ξένες, που λειτουργούν στην Ελλάδα με οποιαδήποτε μορφή, καθώς και οι θυγατρικές τους εταιρείες, εφόσον απασχολούν προσωπικό πάνω από πενήντα (50) άτομα, υποχρεούνται να προσλαμβάνουν προστατευόμενα πρόσωπα του Ν. 2643/1998, σε ποσοστό οκτώ τοις εκατό (8%) επί του συνόλου του προσωπικού της επιχείρησης ή της εκμετάλλευσης.

Αυτό είναι ακόμη σε ισχύ για ΑμεΑ και αλλά προστατευόμενα πρόσωπα;
Εχθές μόλις, ανέφερα πως τον νόμο αυτό τον κατάργησε η ΝΔ, το 2021.

Joji

Επιφανές μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8.457 μηνύματα.
Καταλαβαίνω ότι κάποιοι έχουν σοβαρά ανάγκη για δουλειά. Αλλά το έχω πει και θα το ξαναπώ. Συνεχίστε το ψάξιμο. Κάπου υπάρχουν καλοί εργοδότες, I promise you that. Τώρα, είναι γιατί φοβούνται μη χάσουν το προσωπικό τους; Είναι γιατί όντως νοιάζονται για ανθρώπους που στάζουν ιδρώτα για την επιχείρησή τους; Ποιός ξέρει;

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.236 μηνύματα.
Οχι δεν θα τον απελυα αλλά η εισήγηση μου θα ήταν να μπει σε ποστο που μπορεί να αποδώσει διότι έτσι μπορεί να υποφέρει ένα ολόκληρο τμήμα. Όταν κάποιος είναι σε θέση που δεν του αρέσει δεν δίνει σημασία και δημιουργεί προβληματα. Φαντάσου δηλαδή να έχεις να κάνεις δουλειά κ να έχεις και έξτρα δουλειά να διορθώσεις τα λάθη του άλλου. Ε δε γίνεται εντάξει.