Εγώ σε ρωτάω από το αόριστο που πέταξες στο συγκεκριμένο, με ποιο τρόπο ένας τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων θα εξασφαλίσει θέση με αξιοπρεπή μισθό (όπως είπα, χωρίς να λαμβάνω υπόψιν δυσκολία εύρεσης εργασίας και φυλετική διάκριση);
Και σου απαντάω ακριβώς τι σχέση έχει η δική σου ειδικότητα με εμένα ?
Σου είπε κανένας ότι είμαι τεχνολόγος ?
Κάτσε και ψάξε τι ευκαιρίες υπάρχουν στον τομέα σου ..
Όλοι αυτό κάνουν ,σκίζονται να βρουν ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ πραγματικά και είναι διατεθημενος ν κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ μέχρι να βρουν ..
Υπάρχουν ?
Καλώς τις αρπάζεις ,δεν υπάρχουν ?
Ψαξου και αλλού και στην τελική αν δεν εκφράζεσαι μέσα από όλο αυτό και δεν θες να φύγεις ,κοίτα να σπουδάσεις ή να κάνεις κάτι άλλο μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία να κάνεις αυτό που αγαπάς ..
Ούτε ο πρώτος εισαι ούτε ο τελευταίος που αλλάζεις επαγγελματικό προσανατολισμό αν έχεις βιοποριστικό θέμα ..
Αν όμως εσύ επειδή δεν βρίσκεις σε αυτό που σπούδασες δουλειά ή δεν δέχεσαι να δουλέψεις με λίγα χρήματα μέχρι να βρεις κάτι καλύτερο και κάθεσαι όλη μέρα σε ένα καναπέ και ζεις με τις συντάξεις των δικών σου ποιος φταίει ?
Κανένας μας όταν τελείωσε τις σπουδές του δεν βρήκε αυτό που ονειρευόταν ή που προσδοκούσε με την μια ..
Αν και εγώ και γενικά η γενιά μου ειμασταν πολύ τυχεροί σε αυτό το κομμάτι γιατί οι δουλειές μας περίμεναν τότε ....
Τα στραβά όλοι τα περάσαμε και μάλιστα πέρασα και στιγμές που πήγαινα στο σπίτι από την δουλειά και έκλαιγα από τα νεύρα μου γιατί είχα έναν μακακα να μου βγάζει το λάδι αλλά ΕΠΡΕΠΕ να την μάθω ,γιατί καλως ή κακώς το καλύτερο πανεπιστήμιο να τελειώσεις αν δεν έχεις εμπειρία ούτε μόνο σου μπορείς να ξεκινήσεις κάτι ούτε να απαιτήσεις τον μισθό σου . ..
Υπομονή επιμονή και πείσμα ρε φιλε μπορούμε να έχουμε ?
Όλοι αυτοί που τα έχουν καταφέρει και τυχεροί ήταν και λίγο παραπάνω πείσμα πρέπει να είχαν ..
Δεν καθοντουσαν και μιζεριαζανε και αν τους έλεγες πάνε σε μία δουλειά άλλη ,μέχρι να βρεις στον τομέα σου έλεγαν εγώ έχω πτυχίο και δεν πάω εκεί ..
Βαρέθηκα την μιζέρια και την νοοτροπία ,αυτός που έχει δουλειά είναι αυτός που έχει μέσο ή τα βρήκε από τους δικούς του ...