Εγώ το σκέφτομαι το εξωτερικό από την πλευρά της οικογένειας. Δηλαδή να είμαι Ελλάδα κοντά σχετικά στους δικούς μου για να τους φροντίζω στο μέλλον. Όλοι όσοι λέτε εύκολα δίχως σκέψη ότι θα φύγετε έξω ή όσοι όντως το έχετε κάνει, έχετε σταθερές υγιείς οικογένειες που αφήνετε πίσω? Δε σας απασχόλησε καθόλου το θέμα αυτό? Για παράδειγμα όταν παίζουν μονογονεϊκές οικογένειες ή θέματα υγείας εκεί είναι δύσκολο να πεις κοιτάζω τον εαυτό μου και πάω έξω.
Αυτό είναι ένα κομμάτι που δυστηχως κρατάει πολύ κόσμο εδώ αλλά να σου πω κάτι από την πλευρά του γονιού πλέον ?
Οι γονεις μπόρεσαν και δούλεψαν και έφτιαξαν οικογένειες και παιδιά για να τα βλέπουν να εξελίσσονται .
Δεν κάνουν παιδιά για να γηροκομησουν τους γονείς ή για να έχουν δεκανικια .
Αν ένα παιδί θέλει να φύγει έξω να το κάνει και οι γονείς θα είναι εκεί για να το στηρίξουν .
Λύσεις βρίσκονται γι αυτους που μένουν πίσω .
Ναι είναι πολύ σκληρό και πολύ δύσκολο να το δεχτεί ένας γονιός όλο αυτό αλλά είναι και εξίσου εγωιστικό να μην φεύγει ένα παιδί μόνο και μόνο για αυτό τον λόγο ..
Πολλοί γονείς εν γνώση τους πλέον μεγαλώνουν "μετανάστες "
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 9 Αυγούστου 2021
Aκριβώς επειδή δε ξέρεις (και προφανώς κανένας άλλος) τι γίνεται σε κάθε κλάδο κοίτα να αποφεύγεις τις αερολογίες "όποιος θέλει μπορεί". Και ακριβώς επειδή ξέρω τι γίνεται στον συγκεκριμένο κλάδο, σου λέω ότι ευκαιρίες δεν υπάρχουν. Και αυτό γιατί το σύστημα, που μας είπες να μη κράζουμε, έχει στήσει προ δεκαετιών την καλοστημένη απάτη που λέγεται μικροβιολόγος (νυν βιοπαθολόγος), οι οποίοι για να συνεχίσουν να ζούνε την "ιατρική" ζωή τους πρέπει να πατήσουν στα πτώματα των τεχνολόγων (και στη τσεπη του φορολογομενου) .
Είτε πας έξω/συνεχίζεις σπουδές, είτε ζεις με τα 500ε ελπίζοντας ότι κάποια μέρα θα μπεις δημόσιο, είτε διαγράφεις τα 4 χρόνια των σπουδών σου. Αυτές είναι οι επιλογές ,λόγω των σκατών της χώρας και τίποτα παραπανω, που εσύ βαφτίζεις μιζέρια και κακή νοοτροπία.
Κάτοικος εξωτερικού έτσι ?
Οκ πάμε παρακάτω ..
Σπούδασες ένα επάγγελμα λοιπόν δεδομένων των συνθηκών που υπήρχαν και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μόνο φεύγοντας έξω θα βρεις αυτό που ψάχνεις ..
Πολύ καλά έκανες λοιπόν και άσε σε εμένα να λέω ότι θέλω ..
Το ζητούμενο σου ποιο είναι ?
Αυτό ήθελες αυτό έκανες ....
Αγαπάς ένα επάγγελμα που δυστηχως η χώρα του δεν το υποστηρίζει ..Ο πρώτος εισαι ή ο τελευταίος που φεύγεις γι αυτο ?
Εν γνώση σου τα έκανες όλα και δεν βρεθηκες προ τελεσμενων ..
Άλλωστε αν διάβαζες όλα αυτά που έλεγα θα έβλεπες και ο ότι ο γιος μου διάλεξε ένα επάγγελμα που ξέρει από τώρα ότι θα φύγει έξω ..
Θα αρχίσει λοιπόν να κατηγορεί το σύστημα και την φορολογία ?
Κανένας δεν τα υποστηρίζει ,απλά μαχαιτε όταν ΔΕΝ μπορεί να φύγει και προτιμά να μείνει ..
Σαράντα φορές το είπαμε και μην μου λες εμένα για αερολογιες ...
Άντε πάμε παρακάτω και άσε για την Ελλάδα να μιλάνε αυτοί που την ζούνε και την πληρώνουν με το παραπάνω γιατί άντεξαν και δεν έφυγαν ..
Εσείς που φύγατε καλά κάνατε !
Αλλά σταματήστε ποια να την κατηγορατε για όλα και για όλους .
Επιλογές δικές σας ήταν στο κάτω κάτω ..
Αν δεν έχεις κανένα σκοπό να γυρίσεις καλό είναι να σταματήσεις και να ψηφίζεις, αν ψηφίζεις γιατί μέσα σε όλα έχουμε και τους Έλληνες που ζούνε μόνιμα εξωτερικό ΔΕΝ έχουν σκοπό να γυρίσουν ΠΟΤΕ Ελλάδα άλλα θέλουν να έχουν και λογο Παρ όλο που την κατηγορούν νύχτα μέρα ...
Άλλο ένα μεγάλο θέμα που πραγματικά ποιο παράλογο δεν υπάρχει .
Να δίνεται δικαίωμα ψήφου σε ένα άνθρωπο ο οποίος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ για την χώρα που ψηφίζει και που φυσικά δεν έχει σκοπό να γυρίσει ποτέ σε αυτή παρά μόνο για διακοπές ...