underwater
Περιβόητο μέλος

Οι διαδικασίες κι οι σκέψεις και των 2 μας πολλές. Εγώ να αναρωτιέμαι αν αξίζει να τον "αναγκάσω" να μείνει σε κάποια κλειστή, ξενοφοβική χώρα, να βιώνει συνέχεια έλεγχο χαρτιών, να τον κοιτάζουν κάπως επειδή αν και μελαμψός έχει "κανονική" δουλειά ενώ "τα δικά μας παιδιά πεινάνε"/είναι καλοντυμένος/κυκλοφορεί Ελληνίδα και ούτως καθεξής, ενώ ταυτόχρονα εδώ δεν θα καταφέρει εύκολα να πετύχει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, τόσο δημιουργικά όσο και οικονομικά.
Εκείνος με την σειρά του να σκέφτεται αν είναι σωστό να με "αναγκάσει" να τον ακολουθήσω "στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα", για να πάω σε κάποια χώρα χωρίς κάτι σίγουρο, μπλέκοντας σε "υποτιμητικές" διαδικασίες (βίζα, άδεια παραμονής, διαδικασίες λήψης αδειών εξάσκησης επαγγέλματος), όταν έχω κάποια σειρά εδώ και απόλυτη στήριξη από τους δικούς μου.
Σκέφτηκαμε το ενδεχόμενο να συμβιβαστούμε για να είμαστε μαζί. Όμως είναι αρκετή η σχέση μας για να παρακαμφθούν όλα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε αν συμβιβαστούμε σε κάτι που δεν ονειρευόμαστε και δεν μας ιντριγκάρει; Είμαστε τόσο σημαντικοί έκαστος για τον άλλον , ώστε να αδιαφορήσουμε για άλλα σημαντικά πρόσωπα τα οποία εκ των πραγμάτων θα αναγκαστούμε να αποχωριστούμε; Πολύ δύσκολη απόφαση και πολύ φθορά ψυχολογική ! Το ζήτημα έχει "παγώσει", όπως και η σχέση μας. Αλλά εκείνο που προσπαθώ να πω είναι ότι, ανεξάρτητα από την όποια απόφασή μας, κανείς δεν θεωρεί τον άλλον κάτι περαστικό κι επιφανειακό. Μερικές φορές όμως, για να είσαι απόλυτα ισορροπημένος ψυχολογικά, πρέπει να σκεφτείς καταρχάς τον εαυτό σου. Κυνικό πιθανώς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αισθάνομαι ρεμάλι κι αναίσθητη για τις σκέψεις μου, ούτε σκέφτομαι κάτι αρνητικό για τον φίλο μου που κάνει κι αυτός παρόμοιες σκέψεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CiNeFiL
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

Guest 990498
Επισκέπτης

Btw σήμερα μου ανακοίνωσαν μείωση 50% στις εργατοώρες μου άρα και στο μισθό μου.

Άγγελος
Επιφανές μέλος

ο άνθρωπος που έχεις πλάι σου ή τα όνειρά σου;
τα ονειρα σου μαζι με τον ανθρωπο σου...

ετσι εχουν τα ονειρα πραγματικο νοημα..

Αλλά τελείως επιφανειακά θα έλεγα ότι αφού θα εξελιχθεί ο ένας εύκολα εκεί και πιθανόν και ο άλλος ίσως είναι καλύτερο σχέδιο από το "και οι δύο στο περίπου" της Ελλάδας.
skatoula14
Πολύ δραστήριο μέλος

JoJoanna
Νεοφερμένο μέλος

Νομίζω όμως πως η οικογένεια θα μου έλειπε περισσότερο.
Δεν ξέρω πώς θα το χειριζόμουν αν είχα μια σοβαρή σχέση-άλλωστε είμαι μικρή ακόμα.
kaplamas
Νεοφερμένο μέλος

Jimmaki
Νεοφερμένο μέλος

athinouli
Εκκολαπτόμενο μέλος

mindcircus
Περιβόητο μέλος

Δοκιμαστικα θα πηγαινα αλλα η βαση μου δεν αλλαζει και τοσο ευκολα χωρις να θεωρουμαι πατριδοφιλη(αδιαφορη σε αυτο το κομματι), ειναι καθαρα συναισθηματικοι οι λογοι
vendetta
Πολύ δραστήριο μέλος

jrot6
Πολύ δραστήριο μέλος

Μετακομίζω επειδή τουλάχιστον στον κλάδο μου η κατάσταση εδώ και 2-3 χρόνια είναι απελπιστική και κάθε μέρα γίνεται χειρότερη..Η προοπτική εδώ είναι αν σταθώ τυχερός να βρω σε κάποια φάση μια δουλειά των 700 ευρώ με εξαντλητικά ωράρια και χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα..Για δικό μου σπίτι δεν το συζητάμε καν..Δυστυχώς η γενιά των γονιών μας (πολιτικοί και πολίτες) καταφέρανε να διώχνουν τους νέους μακρυά..
Και ξέρω ότι αν τελικά πάω θα υπάρξουν και δυσκολίες και πράγματα που θα μου λείψουν.. Αλλά έχω σιχαθεί να ζω σε μια χώρα που δεν έχω παρόν και έχω σταματήσει να ονειρεύομαι..
kaleidoscope
Επιφανές μέλος

Nickname
Πολύ δραστήριο μέλος

Devina
Τιμώμενο Μέλος

Δεν θα ήθελα το συναισθηματικό κομμάτι να με κρατήσει πίσω & δεν νομίζω να το κάνει...
Ο αδερφός μου μάλιστα, είχε πρόταση να πάει έξω...Με όλη του την οικογένεια & σκεφτόμουν πόσο καλή ευκαιρία θα είναι για τα μικρά του να ζήσουν σε μια άλλη κουλτούρα και ας μη γελιόμαστε μια ζωή λίγο καλύτερη από ότι της Ελλάδας, όσον αφορά σε θέματα ευκαιριών τουλάχιστον...

Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος

Η Ελλάδα μου πάει, είναι στο πετσί μου, με τα στραβά και τα ανάποδά της μα και για τα καλά της.
Μου αρέσουν οι άνθρωποι, μου αρέσει ο τρόπος ζωής, μου αρέσει το κλίμα, μου αρέσει η θάλασσα. Πουθενά δε θα ένιωθα πιο οικεία, τίποτα δε μου ταιριάζει περισσότερο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 270 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Ilma
- Jack of Spades
- taketrance
- johnsala
- fmarulezkd
- iew
- GeorgePap2003
- charmander
- Athens2002
- Reader
- Paragontas7000
- American Economist
- Ωρορα
- Memetchi
- giorgos5002
- Andante
- touvlo
- Varus
- synthnightingale
- back2967
- J.Cameron
- ROM32
- Entropy24
- User2350
- akis_95
- Joji
- Scandal
- vasilis123321
- Kate1914
- RPO
- BatGuin
- A350
- AggelikiGr
- Wonderkid
- fockos
- Unboxholics
- NeosUser2023
- Μήτσος10
- Libertus
- Ryuzaki
- theodle
- giannhs2001
- chester20080
- despoina13
- Jim4ever
- rafaela11
- iminspain
- userguest
- Giorgkalo
- Sosstoss
- bibliofagos
- Hased Babis
- Totreno
- Corfu kitty
- Dr. Gl. Luminous
- MarcoReus
- thenutritionist
- Jim175
- fourkaki
- Debugging_Demon
- AK-92
- suaimhneas
- Alessandra Eliza
- Ariana2018
- xristarac
- ougkampougka
- FrankR
- phleidhs
- Esperos1
- Dark_kronos
- P.Dam.
- camil
- jj!
- Himalaian
- ana.roi
- Thoba19
- tsiobieman
- arko
- Meow
- Viedo
- parrot/παπαγάλος
- Εχέμυθη
- Johnny15
- Giii
- ΘανάσοςG4
- ag97
- Fernando_A
- Στεφανος56
- ggl
- Maraki4you
- qwertyuiop
- Eliza
- tslef8
- ougka pougka
- snowy
- oups
- Citylights
- ]ifrit[
- ΔίνωΈναΤέλος
- Mt73
- New member
- Kostas_)
- kostas_01
- QWERTY23
- Αναστασία197
- labs
- Idontknoww
- Πα.Κ
- SlimShady
- penelopenick
- Pen_addict
- makis999
- Μαυρίκιος
- benzene
- korlef
- F1L1PAS
- akis94
- Ria99
- Sense
- eukleidhs1821
- Unseen skygge
- Thundergirl
- Stelios725
- jimis2001
- aggelosst9
- anastasis06
- Paul33.gr
- physicscrazy
- orange crush
- Jimmy20
- sunsetpp
- igeorgeoikonomo
- 1011
- louminis
- Cupid
- Earthquake
- Satan Claus
- johnietraf
- fretoe
- Kostis-Palamas
- nucomer
- Έμμα
- Scott
- gwgw_5
- Johnman97
- Ροβερτα
- VasoGrimes
- DimitraA.
- Αλκης Κ.
- leo41
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.