φυσικα και θα ηθελα ΑΛΛΑ ........θελει φοβερη προετοιμασια πριν γινει ενα τετοιο βημα.
Στο εξωτερικο ειναι σοβαροι ανθρωποι και ο ανταγωνισμος ειναι ΔΙΕΘΝΗΣ. Οποτε μιλωντας ρεαλιστικα χρειαζομαι καποιον που να ξερει απο δυτικη Ευρωπη να με συμβουλεψει σε θεματα 1) βιογραφικου 2) Cover letter 3) επικοινωνιακης προσεγγισης_σιγουρα δεν ειναι το ιδιο με Ελλαδα ! 4) εργασιακου περιβαλλοντος 5) διαδικασιες συνεντευξεων .........και μια σειρα αλλων πραγματων τα οποια σαφως και διαφερουν απο την Ελλαδα.
Ναι γινεται αλλα σιγουρα οι τροποι που ξερουμε εδω διαφερουν χαρακτηριστικα απο τους δυτικο-ευρωπαικους και μιλαμε τωρα για Αγγλια φυσικα γιατι μονον εκει το χρημα /αν και μειωμενο/ παραμενει και ακομη υπαρχει.....αρα αξιζει και να μπει καποιος στον κοπο !
.....γαλλοι πορτογαλλοι κινεζοι γιαπωνεζοι γενικως διεθνης πληθυσμος ο ανταγωνισμος στην Αγγλια ειναι πολυ εντονος. Μιλαμε για ανθρωπους απο ολον τον κοσμο που εκτος απο
- πολυ εξυπνοι (γιατι ΜΟΝΟΝ αυτοι επιβιωνουν) εκτος απο
- πολυ καλα τεχνογνωσικα ενημερωμενοι ειναι και
- πολιτισμικα προσαρμοσμενοι
που σημαινει οτι εγω με την μαιμουδια μου
- τεμπελια,
- ευκαιριατζιδικες σκεψεις και πραξεις,
- ακομη αβεβαιος και ανωριμος σαν χαρακτηρας λογω του οτι μεγαλωσα στην ανωριμη Ελλαδα
- ελαχιστα εκτεθιμενος στην διεθνη κουλτουρα και ανταγωνισμο
και με μονο οπλο την Ελληνικη μου αυτοπεποιθηση (προερχομενη απο ηλιο, ξενα λεφτα και συνεχη και καθημερινη αφεση αμαρτιων απο τον περιγυρο μου-καφετεριες, κοινωνικη ζωη, φιλους και οικογενια) χρειαζομαι
πολυ προετοιμασια για να τους ανταγωνιστω.
Καπου διαβασα οτι 98% των Ελληνων που στελνουν βιογραφικα στο εξωτερικο αποτυνχανουν !
Με τον ρεαλισμο οι Ελληνες εχουμε παραξενη σχεση. Με τον εργασιακο κοπο επισης -αν και δουλευουμε οταν δουλευουμε- οι κοποι μας πανε στον αερα πολλες φορες. Και αυτη ειναι η διαφορα με την Αγγλια πιστευω. Οτι δηλαδη οτι σπερνεις τελικα το θεριζεις !
οποτε....για να μην ειναι ακομη μια φαντασιωση στον δρομο προς την οικονομικη, εργασιακη -τελικα- προσωπικη μου αποτυχια (που οσο και αν στρουθοκαμηλιζουμε εκει το βλεπω να πηγαινει για τους πιο πολλους απο εμας με την Ελλαδα ετσι οπως παει)
...
ναι θελω μια καριερα στην Αγγλια η Αμερικη
ΑΛΛΑ θελει προετοιμασια και καποιον
να ξερει σιγουρα να μου πει δυο πραγματα για το τι ισχυει εκει ....