Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 239)
  • Ναι

    Ψήφοι: 195 81.6%
  • Όχι

    Ψήφοι: 43 18.0%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 1 0.4%

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,801 μηνύματα.
αποδίδω 200% γι αυτό που πληρώνομαι να κάνω, αλλά δεν θα κάτσω να το αναλύσω εδώ

οι μετανάστες έχουν "εδραιωθεί" στην αγορά, όπως λες, γιατί δουλεύουν εκ περιτροπής, σε ό,τι να 'ναι δουλειές, ανασφάλιστα, φθηνά, και αποδοτικά γιατί όλο αυτό τους έχει σκληραγωγήσει. εσύ όμως τέτοιους εργαζόμενους (έλληνες) θες; να παίρνουν ένα μεροκάματο και ένα εργόσημο όποτε και αν αναλάβει εργολαβία ο πατέρας σου; να λες πάλι καλά - για το συμφέρον κάθε εργολάβου - που το κράτος έχει νομιμοποιήσει αυτό το εργασιακό μοντέλο.
" Οι μετανάστες θίγουν τα συμφέροντα του ημεδαπού εργάτη " - Καρλ Μαρξ.

Συνεπώς όταν ένας Έλληνας πάει μετανάστης στο εξωτερικό θίγει τα συμφέροντα του ημεδαπού εργάτη της χώρας υποδοχής του. Και όταν ένας λαθρομετανάστης έρχεται στην Ελλάδα θίγει τα συμφέροντα του ημεδαπού Έλληνα εργάτη. Οι περισσότεροι εργοδότες προτιμούν πάντα τους μετανάστες γιατί είναι άνθρωποι διατεθειμένοι να εργαστούν για αρκετά λιγότερα χρήματα και χωρίς πολλά bonus και σε πιο σκληρές συνθήκες ( καταπατώντας ακόμα και τα αναφαίρετα εργασιακά δικαιώματα ) με αποτέλεσμα εν συνεχεία και ο ημεδαπός εργάτης να πρέπει με τη σειρά του να ρίξει τα παντελόνια για να μπορέσει να πετύχει τα καλύτερα δυνατά επιβεβαιώνοντας έτσι την θεωρία του Μαρξ.

Υ.Γ. Αν και δεν είμαι σε καμία περίπτωση μαρξιστής κρίνω σκόπιμο να παραθέσω τα λόγια του καθώς οποιαδήποτε άλλη πηγή ή αναφορά θα χαρακτηρίζονταν " ακροδεξιά ". Άλλη βαρύτητα έχει να τα λέει αυτά ο πατέρας του κομμουνισμού.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
αποδίδω 200% γι αυτό που πληρώνομαι να κάνω, αλλά δεν θα κάτσω να το αναλύσω εδώ
Προσωποιεις βλεπω ενω σου εξηγησα ..
Αν προσωποποιείς θα σου πω οτι μαλλον αποδιδεις(εσυ το λες εγω δεν το ξερω οποτε το υιοθετώ) για να σε εχει η επιχειρηση ...οκ μεχρι εδω ?
οι μετανάστες έχουν "εδραιωθεί" στην αγορά, όπως λες, γιατί δουλεύουν εκ περιτροπής, σε ό,τι να 'ναι δουλειές, ανασφάλιστα,
Λαθος δουλευουν στον κατστακευαστικο κομματι κανονικα με προσληψη αλλιως δεν μπορεις να αναλαβεις εργο αν παρουσιαζεις μεταβολες σε πολυ βασικα κομματια που αφορουν τον βασικο κορμο της εταιρειας ...
Μιλαμε παντα για νομιμες επιχειρησεις ...
φθηνά, και αποδοτικά γιατί όλο αυτό τους έχει σκληραγωγήσει.
Καθολου φθηνα και σου εξηγησα οτι πλεον δουλευουν ανεξαρτητος συμβασης γιατι παραγουν εργο που λιγοι το κανουν .
Ενας εργολαβος εχει ορια για την παραδοση ενος εργου ή μιας οικοδομης .
Δεν μπορει να πονταρει σε εργατες που δεν παραγουν και ειναι καθαρα του βασικου ωραριου ...

Προσλαβανοντας τετοιυς εργατες εσυ ο ιδιος βγαινεις κερδισμενος ...

Αν ειναι να προσλαβανω εργατες που ειναι στον κοσμο τους και αλλον ανθρωπο για να τους επιβλεπει γιατι αλλιως μια δουλεια θα την παρδωσουν στο τριπλασιο χρονο τοτε πως θα επιβιωσω εγω αφου και χρηματικα θα μου κοστιζουν περισσοτερο και χρονικα θα ειμαι εκτεθημενος και ολο αυτο θα θιξει την εικονα της επιχειρησεις μου ?
εσύ όμως τέτοιους εργαζόμενους (έλληνες) θες; να παίρνουν ένα μεροκάματο και ένα εργόσημο όποτε και αν αναλάβει εργολαβία ο πατέρας σου; να λες πάλι καλά - για το συμφέρον κάθε εργολάβου - που το κράτος έχει νομιμοποιήσει αυτό το εργασιακό μοντέλ
Εγω θελω αυτο το μοντελο να το βρω σε ΕΛΛΗΝΑ ,πιστεψε με το εχει βρει αλλα ειναι ελαχιστοι και τους εχει και πως τους εχει ...

Ολοι ειπαμε δενε ιναι το ιδιο ,δυστηχως ομως η μπαλα τους κατατρωπωνει ολους και το βλεπω ακομα και εδω μεσα που αλλα λεω καια λλιως τα περνουν αυτοι που ΔΕΝ θελουν να το δουν διαφορετικα (γενικα μιλαω παντα :))
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Οποτε λες ας σερφαρω λιγακι αντι να βρω κατι αλλο ωστε να ειμαι παραγωγικος στο 8ωρο που ο εργοδοτης σε πληρωνει μονο για να εργαζεσαι και φυσικα για να κανεις και το διαλειμμα σου :)
Γιατί απαιτείς ο υπάλληλος να σκίζειται στην δουλειά για να πάει μπροστά η επιχείρηση σου, ενώ του παρέχεις μισθό και όχι ποσοστό επί των κερδών; Είναι εντελώς ανόητο να απαιτείς από τον υπάλληλο να έχει το ίδιο εργασιακό ήθος με τον επιχειρηματία στον οποίο γυρνάνε εν τέλει όλοι οι κόποι της επιχείρησης, την στιγμή που ο υπάλληλος είτε πραγματικά παραγωγικός είτε όχι, στις περισσότερες επιχειρήσεις θα πάρει τον ίδιο ακριβώς μισθό, και θα ακούει τις ίδιες ακριβώς μαλακιες. Η δικαιολογία "ψάχνω καλούς υπαλλήλους και δεν βρίσκω" είναι η δικαιολογία του κάθε κακού επιχειρηματία που δεν έχει ιδέα πως δουλεύουν τα incentives, δηλαδή δεν έχει ιδέα πως να οργανώσει την παραγωγή του.

Οχι φυσικα ,απλα οι ελληνες ΔΕΝ πανε σε αυτες τις εργασιες γιατι δεν μπορουν να ανταποκριθουν στις απαιτησεις αυτων των εργασιων ..
Τεμπελης οχι δεν ειναι και το ξερω ,απλα ειναι λιγακι καλοπερασακιας να το πω χαιδευτικα :)
Ο ελληνας για να κανω και λιγο χιουμορ, γιατι πολυ πατριωτικά το βλεπουν καποιοι ,εχει γεννηθεί με την νοοτροπια του αφεντικου .
Δυσκολα σηκώνει υποδείξεις και κατευθυνσεις μεχρι να ειναι σε θεση να¨ ηγηθεί" σε ενα επαγγελματικο χωρο ...


Μην παρεις προσωπικα αυτα που εγραψα ,απλα καθρεπτισα σε εσενα ολα αυτα που υποστηριζω για τις συνθηκες εργασιας που θελει να εχει ενας Ελληνας για να δουλευει και να ειναι ικανοποιημενος !

Πιστεψε με επειδη ο πατερας μου ειναι στον κατασκευαστικο κλαδο και ιδιατερα στο εργολαβικο ψαχνει να βρει με το κυαλι ελληνα οταν αναλαμβανει εργο αλλα δεν ερχονται,πλην ελαχίστων , και οχι για το οικονομικο κομματι που πλεον δεν γινεται να αφηνεις ανασφάλιστο κανεναν ..
Ισα ισα εχουν κατακλείσει την αγορα αλλοδαποί οι οποιο μαλιστα καλοπληρωνονται γιατι ει νια και απο τα καλα χερια που λενε,κοινως ειναι απιστευτα παραγωγικοι ,σκυλια που τους λεει και ο πατερας μου γι αυτο και αυτα που ζητανε αυτα λαμβανουν χρηματικα ...Αυτοι γιατι καταφεραν και εδραιωθηκαν σε αυτο το χωρο ?
Να στο εξηγήσω εγώ που έχω δουλέψει και στον κατασκευαστικο κλάδο και στον αγροτικό παρέα με τους γνωστούς αλβανούς σκυλιά, οι οποίοι έχουν εδραιωθεί. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι λοιπόν εδραιωθηκαν στις χαμαλοδουλιες όχι γιατί αποτελούν κάποια υπέρ εργατική φάρα, αλλά γιατί όταν ήρθαν ήταν απελπισμένοι και δεν είχαν καμία άλλη επιλογή. Όταν ήρθε ο Αλβανός το 90 στην Ελλάδα και πιάστηκε στις οικοδομές και στα χωράφια, ο αντίστοιχος Έλληνας δεν είχε την ανάγκη να πάει σε αυτά, διότι το χρήμα ερεε αυθονο από το κράτος, οπότε ήταν πολύ πιο εύκολο να εισια ΔΥ, να έχεις μια καφετέρια, ένα μπαρ, ή μπουζούκια από το να είσαι στο χωράφι εργάτης. Ήρθαν λοιπόν μετά οι Αλβανοί οι οποίοι δεχοντουσαν να δουλέψουν μαύρα και 12ωρα στο χωράφι και αποτέλεσαν την χαρά του κάθε εργολαβου και αγρότη, ο οποίος έκανε την δουλειά με πολύ φτηνά εργατικά χέρια. Επίσης οι Αλβανοί ζούσαν επί δύο δεκαετίες σε συνθήκες εξαθλίωσης στις οποίες κανένας Έλληνας δεν ήταν διατεθημενος να ζήσει πολύ απλα γιατι είχε καλύτερες εναλακτικες. Μετά από 3 δεκαετίες στην οικοδομη και το χωράφι σε άθλιες εργασιακές συνθήκες, οι Αλβανοί πλέον μάθανε την τέχνη και τώρα είναι σε θέση να είναι πιο παραγωγικοί, χαίρω πολύ. Για ρώτα τώρα λοιπόν τον πατερα σου αν είναι διατεθειμένος να προσλάβει έναν Έλληνα 25 ετών και να του δίνει ένα χιλιάρικο το μήνα για να μπορεί να ζει στοιχειωδώς αξιοπρεπώς στην οικοδομή όσο αυτός ψήνεται και μαθαίνει τη δουλειά, και η απάντηση θα είναι μάλλον όχι, γιατί θα κοιτάξει το συμφέρον του και θα δώσει το χιλιάρικο στο σκυλί που γαμιοταν 30 χρόνια, όπως ακριβώς θα κάνει και ο Έλληνας 25αρης, θα κοιτάξει το συμφέρον του, θα πει εγώ ξέρω αγγλικά, έχω ένα πτυχίο, έχω ένα πατρικό, ε δεν θα πάω να βγάλω τη μέση μου σε μια οικοδομή και να ανταγωνοζομαι τον Αλβανό 50αρη που δεν έχει καμία άλλη επιλογή στη ζωή από το να είναι εκεί. Τρανή απόδειξη αυτού που λέω τα παιδιά των Αλβανών, τα συνομιλικα μας, τα οποία εγώ δεν βλέπω να γαμιουνται στα χωραφια και στις οικοδομές, αλλά να κάνουν ότι και εμείς, να πατάνε πάνω στους κόπους των γονιών τους και να σπουδάζουν, ώστε να βρουν μια πιο ανθρώπινη δουλειά.

Το να είσαι σκυλί, και το να καταστρέφεις την υγεία σου σε μια δουλειά, δεν είναι καμιά αρετή, ούτε καμία εξυπνάδα. Αυτά τα κάνουν απλά οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν άλλη επιλογή στην ζωή και είναι αναγκασμένοι να τα κάνουν. Όλοι οι υπόλοιποι που έχουν καλύτερες επιλογές θα ακολουθήσουν τις καλύτερες επιλογές.
 

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,775 μηνύματα.
Αυτα πες τα σε αυτους που κατηγορουν το συστημα ..εγω εχω βρει τον τροπο να επιβιωνω ακομα και στα πολυ δυσκολα

Αυτο ειναι ρε συ Χιμελα ειναι η ουσια ..να σταματησουμε να μιζεριαζουμε και να βρισκουμε τροπους ..οποιος θελει βρισκει ..
Τι δεν καταλαβαινεται ..
Ωραία η αερολογια. Για να μιλήσουμε συγκεκριμένα, αφου "οποιος θελει βρισκει". Τελείωσα ΤΕΙ ιατρικων εργαστηριων. Η παρακάτω εικόνα είναι απο πρόσφατη ερωτηση στο φβ "ποιος είναι ο μισθός του τεχνολογου ιατρικών εργαστηρίων". Βγάζω στην ακρη την δυσκολία εύρεσης εργασιας του κλάδου, ειδικά για τους άντρες. Μιλάμε για το οικονομικο μονο.
Screenshot_20210809_122857_com.facebook.orca.jpg

Για πες μου, ποια ακριβώς είναι η λύση για την εξασφάλιση αξιοπρεπής διαβίωσης; Γιατι ο αντίστοιχος τεχνολόγος στη Σκανδιναβια (ασε που εκει είναι 3 ετη σπουδες) παίρνει αξιοπρεπή μισθο from day 1, με διαφορα μέρας-νύχτας σε συνθήκες εργασιας.

Το καλύτερο; Τεχνολόγοι ΠΕ (που παίρνουν 50ε παραπάνω στο δημοσιο) εμφανίστηκαν πριν μερικα χρονια, μετα την επική overnight καταργηση των ΤΕΙ απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για τις ιδιες σχολες, που εν μια νυχτα απλα μετανομαστηκαν απο τει σε πανεπιστήμια.
Πρόβλεψη ομως να ισοβαθμιστουν οι προηγούμενοι αποφοιτοι με τους δε υπήρξε, ουτε το εχουν διευθετήσει ακομα. Ας μη κατηγορήσουμε το σύστημα όμως ουτε εδω, ε;
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το να είσαι σκυλί, και το να καταστρέφεις την υγεία σου σε μια δουλειά, δεν είναι καμιά αρετή, ούτε καμία εξυπνάδα. Αυτά τα κάνουν απλά οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν άλλη επιλογή στην ζωή και είναι αναγκασμένοι να τα κάνουν. Όλοι οι υπόλοιποι που έχουν καλύτερες επιλογές θα ακολουθήσουν τις καλύτερες επιλογές.
Έτσι είναι απλά να μην ξεχνάμε τι εφόδια έχει ο καθένας και με τι βάσεις ξεκινάει. Ένα παιδί π.χ. από οικογένεια της εργατικής τάξης, αν αποτύχει στις πανελλήνιες μετά μάλλον το περιμένει μια ζωή όπως την περιγράφεις, ενώ αν προέρχεται από οικογένεια που έχει τον τρόπο της θα πάει σε κάποιο ιδιωτικό, θα πάει για σπουδές έξω, καμία σχέση δηλαδή.

Βέβαια το παραπάνω δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για κανέναν, μιας και πιστεύω ότι μπορείς να σπουδάσεις και σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία, όταν θα είσαι ανεξάρτητος. Είναι κάτι που απαιτεί πολλές θυσίες βέβαια, αλλά αν έχεις έναν στόχο, κάνεις τα πάντα και τον πετυχαίνεις. Και μιλάω από προσωπική πείρα.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
• Ναι θα το εκανα για πολλούς λόγους. Στο εξωτερικό οι μισθοι είναι καλύτεροι απο την Ελλάδα και η προοπτικές αιώνες μπροστά. Επίσης, στο εξωτερικό τα εργατικα δικαιώματα τειρουνται κάτι που στην Ελλάδα δεν γίνεται σε καμία περίπτωση. Γενικα τα 600 και τα 700 ευρω ειναι joke στην Ελλαδα.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,065 μηνύματα.
εγω εχω βρει τον τροπο να επιβιωνω ακομα και στα πολυ δυσκολα
Το ίδιο κι αυτός που παίρνει τα επιδόματα και δουλεύει μαύρα. Οπότε ποιο το πρόβλημα αφού στο τέλος όλοι ευχαριστημένοι είμαστε;
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Γιατί απαιτείς ο υπάλληλος να σκίζειται στην δουλειά για να πάει μπροστά η επιχείρηση σου, ενώ του παρέχεις μισθό και όχι ποσοστό επί των κερδών; Είναι εντελώς ανόητο να απαιτείς από τον υπάλληλο να έχει το ίδιο εργασιακό ήθος με τον επιχειρηματία στον οποίο γυρνάνε εν τέλει όλοι οι κόποι της επιχείρησης, την στιγμή που ο υπάλληλος είτε πραγματικά παραγωγικός είτε όχι, στις περισσότερες επιχειρήσεις θα πάρει τον ίδιο ακριβώς μισθό, και θα ακούει τις ίδιες ακριβώς μαλακιες. Η δικαιολογία "ψάχνω καλούς υπαλλήλους και δεν βρίσκω" είναι η δικαιολογία του κάθε κακού επιχειρηματία που δεν έχει ιδέα πως δουλεύουν τα incentives, δηλαδή δεν έχει ιδέα πως να οργανώσει την παραγωγή του.
Απαιτησα εγω κατι τετοι ?
Ξερεις εσυ πως δουλευω εγω την επιχείρηση μου οποτε εισαι σε θεση να μου πεις πως θα διαχειριστω τους υπαλληλους μου οι οποιοι καποιοι απο αυτους ειναι και σε περιοδο συνταξιοδοτησης οποτε αντιλαμβανεσαι αυτοματα για ποσα χρονια συνεργασιας μιλαμε και κατω απο ποιες προυποθεσεις γινεται ολο αυτο ?

Αρα παμε παρακατω σε αυτο ...


Να στο εξηγήσω εγώ που έχω δουλέψει και στον κατασκευαστικο κλάδο και στον αγροτικό παρέα με τους γνωστούς αλβανούς σκυλιά, οι οποίοι έχουν εδραιωθεί. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι λοιπόν εδραιωθηκαν στις χαμαλοδουλιες όχι γιατί αποτελούν κάποια υπέρ εργατική φάρα, αλλά γιατί όταν ήρθαν ήταν απελπισμένοι και δεν είχαν καμία άλλη επιλογή. Όταν ήρθε ο Αλβανός το 90 στην Ελλάδα και πιάστηκε στις οικοδομές και στα χωράφια, ο αντίστοιχος Έλληνας δεν είχε την ανάγκη να πάει σε αυτά, διότι το χρήμα ερεε αυθονο από το κράτος, οπότε ήταν πολύ πιο εύκολο να εισια ΔΥ, να έχεις μια καφετέρια, ένα μπαρ, ή μπουζούκια από το να είσαι στο χωράφι εργάτης. Ήρθαν λοιπόν μετά οι Αλβανοί οι οποίοι δεχοντουσαν να δουλέψουν μαύρα και 12ωρα στο χωράφι και αποτέλεσαν την χαρά του κάθε εργολαβου και αγρότη, ο οποίος έκανε την δουλειά με πολύ φτηνά εργατικά χέρια. Επίσης οι Αλβανοί ζούσαν επί δύο δεκαετίες σε συνθήκες εξαθλίωσης στις οποίες κανένας Έλληνας δεν ήταν διατεθημενος να ζήσει πολύ απλα γιατι είχε καλύτερες εναλακτικες. Μετά από 3 δεκαετίες στην οικοδομη και το χωράφι σε άθλιες εργασιακές συνθήκες, οι Αλβανοί πλέον μάθανε την τέχνη και τώρα είναι σε θέση να είναι πιο παραγωγικοί, χαίρω πολύ. Για ρώτα τώρα λοιπόν τον πατερα σου αν είναι διατεθειμένος να προσλάβει έναν Έλληνα 25 ετών και να του δίνει ένα χιλιάρικο το μήνα για να μπορεί να ζει στοιχειωδώς αξιοπρεπώς στην οικοδομή όσο αυτός ψήνεται και μαθαίνει τη δουλειά, και η απάντηση θα είναι μάλλον όχι, γιατί θα κοιτάξει το συμφέρον του και θα δώσει το χιλιάρικο στο σκυλί που γαμιοταν 30 χρόνια, όπως ακριβώς θα κάνει και ο Έλληνας 25αρης, θα κοιτάξει το συμφέρον του, θα πει εγώ ξέρω αγγλικά, έχω ένα πτυχίο, έχω ένα πατρικό, ε δεν θα πάω να βγάλω τη μέση μου σε μια οικοδομή και να ανταγωνοζομαι τον Αλβανό 50αρη που δεν έχει καμία άλλη επιλογή στη ζωή από το να είναι εκεί. Τρανή απόδειξη αυτού που λέω τα παιδιά των Αλβανών, τα συνομιλικα μας, τα οποία εγώ δεν βλέπω να γαμιουνται στα χωραφια και στις οικοδομές, αλλά να κάνουν ότι και εμείς, να πατάνε πάνω στους κόπους των γονιών τους και να σπουδάζουν, ώστε να βρουν μια πιο ανθρώπινη δουλειά.

Το να είσαι σκυλί, και το να καταστρέφεις την υγεία σου σε μια δουλειά, δεν είναι καμιά αρετή, ούτε καμία εξυπνάδα. Αυτά τα κάνουν απλά οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν άλλη επιλογή στην ζωή και είναι αναγκασμένοι να τα κάνουν. Όλοι οι υπόλοιποι που έχουν καλύτερες επιλογές θα ακολουθήσουν τις καλύτερες επιλογές.
Δεν θελω να μου εξηγησεις αυτο που ξερω εδω και χρονια και δεν το αναιρω ..
Οι Αλβανοι για εμενα δεν ειναι μονο παραβατικοι για καποιους ή αυτοι που χαλασαν την αγορα για καποιους αλλους .
Ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που εν γνωση τους ηρθαν εδω και μεχρι να μπορεσουν να καθιερωθουν εκαναν αυτα που εκαναν ..
Αν ειναι αρετη ή εξυπναδα να το πεις στους ιδιους και αυτο αστο να το αξιολογησουν αλλοι ...

Το εργασιακο περιβαλλον ομως δεν το φταιχνω εγω ,το φτιαχνει καθαρα ο αγραφος νομος της αγορας .

Δεν καταλαβα γιατι στέκεστε μονο σε αυτο?
Στο εξωτερικο οι ελληνες πως καθιερωθηκαν ?
Δεν εκαναν χαμαλικια ?Δεν δουλευαν σαν τους αλβανους που αναφερεις ?Ποσες δουλειες εκανα και σε τι συνθηκες ?

Ξαφνικα απο εμενα τα ακουτε ολα αυτα ?
Γιατι λοιπον ο ελληνας εκει δεχεται να κανει την ¨ζωη του αλβανου ¨και στην ελλαδα οχι ?

Γιατι ο ελληνας του εξωτερικου ειναι αποδεκτος και ο σωστος που εφυγε ?
Επειδη γυρναει για ενα μηνα στην Ελλαδα με το ακριβο αυτοκινητο που το εχει παρκαρισμενο εξω απο το κοινοβιο που χει ή γιατι δεν τολμαει να πει ποσο δυσκολα ειναι εκει εξω γιατι εφυγε κατηγορώντας την εδω ζωη ...

Απλες ερωτησεις και περιμενω μια λογικη απαντηση .
Και μην μου πεις οτι πληρωνεται καλυτερρα γιατι αυτο ειναι τεραστιο παραμυθι και εχω τρανταχτα παραδειγματα ..
Νομιζω ξερεις σε τι τρωγλες τους βαζουν και ζουν και ποσες ωρες δουλευουν μερα νυχτα μεχρι να βρουν μια αλλη δουλεια οταν πρωτοπηγαινουν παρα πολλοι ...

Εχω γνωστους γερμανια που τον πρωτο καιρο ζουσαν σε κοινοβιο μεχρι να μπορεσουν να βρουν μια λιγο πιο αξιοπρεπεστατη δουλεια και αυτη επρεπε να την βρουν αφου πανε πρωτα σχολειο και να μαθουν τα βασικα ..
Εδω ισχυει κατι τετοιο ?
Οποτε οι Αλβανοι και γενικα οι καθελογης οικονομικοι μεταναστες πολυ καλα εκανα και εδραιωθηκαν με οποιο τροπο και να το εκαναν γιατι αυτοι ζουνε στον τοπο που θελουν χωρις να τους ακους να βριζουν και να υποτιμουν την πατριδα τους ,αοποια ειναι αυτη ..

Ο μονος λαος που υποτιμα την χωρα του ειμαστε εμεις ,δεν φταιω εγω λοιοπον γι αυτη την νοοτροποια και το γιατι γινεται ολο ατο το αποδεικνειει και η συμπεριφορα εδω μεσα ..
Κραταμε μονο αυτα που μας συμφερουν και τιποτε αλλο δυστηχως ..
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το ίδιο κι αυτός που παίρνει τα επιδόματα και δουλεύει μαύρα. Οπότε ποιο το πρόβλημα αφού στο τέλος όλοι ευχαριστημένοι είμαστε;
ειδες εσυ καμια ευχαριστηση με το να βγαινει και να κατηγορει την χωρα του ?

Μονοπλευρα το πας :)
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
Εσυ τι έκανες συγκεκριμένα για την χώρα την οποία κράζεις ότι δεν δίνει μισθούς; Άνοιξες καμία επιχείρηση και προσέλαβες κόσμο ή έχτισες κανένα ίδρυμα;
Οτι εκανες και εσυ. Γραφω στο esteki και κραζω.
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το εργασιακο περιβαλλον ομως δεν το φταιχνω εγω ,το φτιαχνει καθαρα ο αγραφος νομος της αγορας .

Δεν καταλαβα γιατι στέκεστε μονο σε αυτο?
Στο εξωτερικο οι ελληνες πως καθιερωθηκαν ?
Δεν εκαναν χαμαλικια ?Δεν δουλευαν σαν τους αλβανους που αναφερεις ?Ποσες δουλειες εκανα και σε τι συνθηκες ?

Ξαφνικα απο εμενα τα ακουτε ολα αυτα ?
Γιατι λοιπον ο ελληνας εκει δεχεται να κανει την ¨ζωη του αλβανου ¨και στην ελλαδα οχι ?

Γιατι ο ελληνας του εξωτερικου ειναι αποδεκτος και ο σωστος που εφυγε ?
Επειδη γυρναει για ενα μηνα στην Ελλαδα με το ακριβο αυτοκινητο που το εχει παρκαρισμενο εξω απο το κοινοβιο που χει ή γιατι δεν τολμαει να πει ποσο δυσκολα ειναι εκει εξω γιατι εφυγε κατηγορώντας την εδω ζωη ...

Απλες ερωτησεις και περιμενω μια λογικη απαντηση .
Και μην μου πεις οτι πληρωνεται καλυτερρα γιατι αυτο ειναι τεραστιο παραμυθι και εχω τρανταχτα παραδειγματα ..
Νομιζω ξερεις σε τι τρωγλες τους βαζουν και ζουν και ποσες ωρες δουλευουν μερα νυχτα μεχρι να βρουν μια αλλη δουλεια οταν πρωτοπηγαινουν παρα πολλοι ...

Εχω γνωστους γερμανια που τον πρωτο καιρο ζουσαν σε κοινοβιο μεχρι να μπορεσουν να βρουν μια λιγο πιο αξιοπρεπεστατη δουλεια και αυτη επρεπε να την βρουν αφου πανε πρωτα σχολειο και να μαθουν τα βασικα ..
Εδω ισχυει κατι τετοιο ?
Οποτε οι Αλβανοι και γενικα οι καθελογης οικονομικοι μεταναστες πολυ καλα εκανα και εδραιωθηκαν με οποιο τροπο και να το εκαναν γιατι αυτοι ζουνε στον τοπο που θελουν χωρις να τους ακους να βριζουν και να υποτιμουν την πατριδα τους ,αοποια ειναι αυτη .

Ο μονος λαος που υποτιμα την χωρα του ειμαστε εμεις ,δεν φταιω εγω λοιοπον γι αυτη την νοοτροποια και το γιατι γινεται ολο ατο το αποδεικνειει και η συμπεριφορα εδω μεσα ..
Κραταμε μονο αυτα που μας συμφερουν και τιποτε αλλο δυστηχως ..
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


ειδες εσυ καμια ευχαριστηση με το να βγαινει και να κατηγορει την χωρα του ?

Μονοπλευρα το πας.

Όλοι αυτοί οι Έλληνες του εξωτερικού που αναφέρεις είναι ανειδίκευτοι και όχι άτομα με πτυχία που μετανάστευσαν για σοβαρές δουλειές και καριέρα.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,796 μηνύματα.
• Ναι θα το εκανα για πολλούς λόγους. Στο εξωτερικό οι μισθοι είναι καλύτεροι απο την Ελλάδα και η προοπτικές αιώνες μπροστά. Επίσης, στο εξωτερικό τα εργατικα δικαιώματα τειρουνται κάτι που στην Ελλάδα δεν γίνεται σε καμία περίπτωση. Γενικα τα 600 και τα 700 ευρω ειναι joke στην Ελλαδα.

Δεν είναι μόνο το οικονομικό θέμα. Δεν είναι τα πάντα λεφτά. Περισσότερο είναι η διαφορετική νοοτροπία της εργασίας και η σχέση εργοδότη-υπαλλήλου (ακόμη και βόθρους να καθαρίζεις).
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,280 μηνύματα.
Δεν είναι μόνο το οικονομικό θέμα. Δεν είναι τα πάντα λεφτά. Περισσότερο είναι η διαφορετική νοοτροπία της εργασίας και η σχέση εργοδότη-υπαλλήλου (ακόμη και βόθρους να καθαρίζεις).
Συμφωνώ απόλυτα. Ομως αντε να γίνει κατι τέτοιο στην Ελλάδα οπου το ονειρο καθε Ελληνα ειναι να βρει δουλειά στο δημόσιο τομέα και να δουλεύει 2-3 ώρες max την ημέρα.
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Προσωπικα για εμενα ειναι πολυ μ@κ@Κ@ς ο συγκεκριμενος γιατι πλεον με τον νομο που υπαρχει αυτα που ¨γλυτωνει ¨απο το ενσημο τα δινει στην φορολογια αφου δεν ισχυει ολο αυτο ..

Ενας σωστος επαγγελματιας απαιτει πλεον να γινεται κανονικα η προσληψη γιατι υπαρχει φοροελαφρυνση ..
Μην λεμε οτι θελουμε ..
Οι τρεις τελευταίοι εργοδότες μου (όσο δούλευα σαν μπάρμαν) κολλούσαν λιγότερα ένσημα Μαργαρίτα.
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Έτσι είναι απλά να μην ξεχνάμε τι εφόδια έχει ο καθένας και με τι βάσεις ξεκινάει. Ένα παιδί π.χ. από οικογένεια της εργατικής τάξης, αν αποτύχει στις πανελλήνιες μετά μάλλον το περιμένει μια ζωή όπως την περιγράφεις, ενώ αν προέρχεται από οικογένεια που έχει τον τρόπο της θα πάει σε κάποιο ιδιωτικό, θα πάει για σπουδές έξω, καμία σχέση δηλαδή.

Βέβαια το παραπάνω δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για κανέναν, μιας και πιστεύω ότι μπορείς να σπουδάσεις και σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία, όταν θα είσαι ανεξάρτητος. Είναι κάτι που απαιτεί πολλές θυσίες βέβαια, αλλά αν έχεις έναν στόχο, κάνεις τα πάντα και τον πετυχαίνεις. Και μιλάω από προσωπική πείρα.
Το πρόβλημα των παιδιών της γενιάς μας όσον αφορά τις σπουδές είναι πως έχουν μπερδέψει την πουτσα με τη βούρτσα, δηλαδή έχουν μπερδέψει τις σπουδές με τη δουλειά. Αν σου αρέσουν τα μαθηματικά, η φυσική, η ψυχολογία, η, φιλολογία και δεν ξέρω εγώ τι άλλο και θες να τα σπουδάσεις go ahead σπουδασε τα. Αυτο δεν σημαίνει ότι δεν αποτελούν μια κακή επιλογή επαγγελματικά στην χώρα μας, ούτε σημαίνει ντε και καλά πως πρέπει να κάνεις επάγγελμα το αντικείμενο των σπουδών σου, και γενικά μου φαίνεται πολύ αγγυλωτικη και στενομυαλη μια τέτοια προσέγγιση της ζωής.

@nPb εσύ Νίκο από αυτά που γράφεις όλα αυτά τα χρόνια ξέρεις τι εντύπωση μου έχεις δημιουργήσει; Πως μαθηματικό δεν πήγες γιατί αγάπησες τα μαθηματικά, αλλά γιατί είναι δύσκολη σχολή, και νόμιζες πως αν πας σε δύσκολη σχολή και τα καταφέρεις μετά θα αποκτήσεις τον σεβασμό του κόσμου που τόσο πολύ επιθυμείς, και τώρα που γαμηθηκες 10 χρόνια (και δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι έχεις δουλέψει σκληρά) και διαπίστωσες ότι κανένας δεν δίνει δεκαρα για τους μαθηματικούς κοινωνικά, δεν μπορείς να το διαχειριστεις και μιλάς παντού για ρατσισμό.

Ο Ελληνας δεν καταλαβαίνει τι κάνει ο μαθηματικός, καταλαβαίνει τι κάνει ο γιατρός γιατί το βλέπει και άρα το σέβεται. Ο Έλληνας επίσης δεν καταλαβαίνει τι κάνει ο προγραμματιστης, και αν είναι δύσκολο, αν θέλει χρόνια να παιδεύεσαι και σου λέει εσύ κάθεσαι στο γραφείο και πατάς κουμπιά. Ε αν είναι να γίνεις προγραμματιστης γιατί περιμένεις το σεβασμό της κοινωνίας διάλεξες λάθος επάγγελμα. Ας γινόσουν γιατρός, δικηγόρος ή καθηγητής πανεπιστημίου.

Όσο για τις δουλειές που λες, είμαι σίγουρος πως έτσι είναι τα πράγματα, πας και σου λένε δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις και σου λένε κάνε ιδιαίτερα. Βέβαια με 10 χρόνια εμπειρία στα μαθηματικά θα μπορούσες να αφιερώσεις ένα χρόνο ακόμα και να δουλέψεις σαν προγραμματιστης αν είχες τόσο ανάγκη να δουλέψεις, ακόμη και στην Ελλάδα, ενώ την επιστήμη σου θα συνεχίζεις ακόμη να την έχεις, αν ήταν αγνό το ενδιαφέρον σου για εκείνη δηλαδη, αλλά θα μπορούσες και άνετα να την εφαρμόσεις μέσα από το software, χωρίς να υφίστασαι ρατσισμό.

Αφού εισαι κομπλε εκεί που είσαι πάντως όλα καλά, τα παραπάνω τα γράφω κυρίως γιατί θεωρείς πως η πραγματικότητα πρέπει να είναι αλλιώς, και πως αυτή η πραγματικότητα θα υπάρξει με μαγικό τρόπο, και πως γενικότερα η ζωή σου χρωστάει κάτι, ή οφείλει να σε ανταμείψει ανάλογα με το ποσό κουράζεσαι. Όλα μέγα λάθη.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Γιατι ο αντίστοιχος τεχνολόγος στη Σκανδιναβια (ασε που εκει είναι 3 ετη σπουδες) παίρνει αξιοπρεπή μισθο from day 1, με διαφορα μέρας-νύχτας σε συνθήκες εργασιας.
Θελεις να μιλήσουμε μηπως και για αλλες διαφορες οσο αφορα το σύστημα παιδείας ,φορολογιας και γενικα νοοτροπιας ?

Οχι αν αθες ελα να τα βαλουμε κατω και να δουμε τι παροχες σου προσφερει ενα κρατος ,σε τι σε φορολογεί ,τι σε βαζει να πληρωνεις και μετα ελα να μου πεις και για το τι μισθο σου προσφερει ...

Στην Σκανδιναβία βιβλιο να μουτζωρωσεις το πληρωνεις αδρα ,γοπα να πεταξεις κατω πας μεσα κατεθειαν και παρα πολλα πολλα αλλα ..
Τα σπιτια ξερεις τι κοστος εχουν εκει ?Οι περισσοτεροι μισθοι ειναι αναλογικοι ...
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,796 μηνύματα.
Οι τρεις τελευταίοι εργοδότες μου (όσο δούλευα σαν μπάρμαν) μου έδιναν λιγότερα ένσημα Μαργαρίτα.

Nαι γιατί η λογική ήταν εξ' ορισμού biased: έστησαν ένα μπαρ, το ονόμασαν δουλειά, επειδή έκανε και ο γείτονας για να τα κονομήσουν και φυσικά να κλέψουν το κακό το κράτος. Σου λένε, αν κολλάμε ένσημα, παρέχουμε συνταξιοδοτικό πρόγραμμα κτλ στον εργαζόμενο, πώς θα βγάζουμε τριπλάσιο κέρδος σε ένα ποτήρι νερό βρύσης με δείγμα από ουϊσκι; Αυτά λέγονται ελληνοοικονομικά. Διδάσκονται στον ΟΑΕΔ.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Όλοι αυτοί οι Έλληνες του εξωτερικού που αναφέρεις είναι ανειδίκευτοι και όχι άτομα με πτυχία που μετανάστευσαν για σοβαρές δουλειές και καριέρα.
Ετσι θες να το βλεπεις εσυ και πολλοι αλλοι ...
 

Guest 890013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Στην Σκανδιναβία βιβλιο να μουτζωρωσεις το πληρωνεις αδρα ,γοπα να πεταξεις κατω πας μεσα κατεθειαν και παρα πολλα πολλα αλλα ..
σωστα ενω εδω λαδωνεις για να σβησεις το πρόστιμο και μετα αναρωτιεσαι γιατι η κυβερνηση σε αφηνει στο ελεος την μοιρας σου οταν το χεις αναγκη βλεπε πυρκαγιες.
Σωστα, δεν συγκρινονται ουτε στα πιο τρελα σου ονειρα.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top