Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 240)
  • Ναι

    Ψήφοι: 196 81.7%
  • Όχι

    Ψήφοι: 43 17.9%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 1 0.4%

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Έχεις δει καμία αγγελία από ξένο εργοδότη/recruiter (είτε entry level είτε ό,τι άλλο θες) που να μη ζητάει έστω και 1-3 έτη "επιθυμητής προϋπηρεσίας" σε αντίστοιχη θέση;Ή να λέει για entry level θέσεις "προϋπηρεσία μη επιθυμητή" ή κάτι παρόμοιο;:rolleyes:
Ή μήπως νομίζεις ότι πηγαίνοντας σε τέτοια δουλειά στην Αγγλία, στη Γερμανία κ.ο.κ. σου αναγνωρίζουν καμιά προϋπηρεσία και σου πληρώνουν έστω και 1€ παραπάνω απ' όσα θα έδιναν στον αντίστοιχο graduate Άγγλο, Γερμανό κ.ο.κ.;
έχεις την εντύπωση ότι αν πας σε ξένο κράτος για να βρεις δουλειά, ότι και προυπηρεσία να έχεις στην Ελλάδα, στο Εξωτερικό θα σου την μετρήσουν? Πιθανό σε καποιες εταιρείες πολυεθνικού μεγέθους που δραστηροποιούνται και στην Ελλάδα ή σε καποιες γνωστες εταιρείες, ΝΑΙ, αλλά αν δουλευες στο τεχνικό γραφείο της γειτονιάς 3 χρόνια, σόρυ αλλά στο Εξωτερικό δεν θα το δώσουν καν σημασία.

ΚΑΙ ναι έχω δει εγώ, αγγελίες στο Εξωτερικό όπου για πρωταρχικές θέσεις εργασίες, να μη ζητάνε προυπηρεσία. Εδώ αποφοιτάς στα 22 σου, τελειωνεις το στρατό στα 24 σου και βγαίνοντας στην αγορά εργασίας, σου λένε 5 χρόνια προυπηρεσίας, προαπαιτούμενο αυτό και αυτό.

Και στο ξαναλεω, οι Ελληνικές επιχειρήσεις θα πάνε να πάρουν έτοιμους και όχι νέους επενδύοντας πάνω τους. Στο Εξωτερικό θα επενδύσουν πάνω τους
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει αξιοπρέπεια. Έχει χαθεί από τα μνημονιακά χρόνια, ξεκινώντας από την απανθρωπιά της πλειοψηφίας των Ελλήνων εργοδοτών, τα τρελά ωράρια μέχρι τους μισθούς πείνας. Στο Εξωτερικό δεν ισχύουν αυτά, εκτός αν πας χωρίς πτυχίο. Σόρρυ αλλά όσοι πήγαν χωρίς πτυχίο έξω, από τα μνημονιακά έτη μέχρι σήμερα, δουλεύουν σε κάτι εστιατόρια της συμφοράς, μέχρι να καθαρίζουν τουαλέτες.

Αντίθετα, ΝΑΙ στο λέω με απόλυτη βεβαιότητα από τα 50 παράδειγματα γνωστών μου, που πήγαν με πτυχία και μάστερ, και ζουνε με αξιοπρέπεια, και δεν έχουν το παραμικρό παράπονο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Τότε πολλά συγχαρητήρια από πλευράς μου. Μπράβο σου που τα κατάφερες και υπό δύσκολες συνθήκες ( μνημόνια κλπ).

Σου εύχομαι τα καλύτερα, αλλά εμμένω στην αποψή μου :)
Ενταξει σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου !

Μαλλον εχουμε πολυ διαφορετικη αντιληψη για τον ορο αξιοπρέπεια εφοσον εσυ και οι υπολοιποι την βρισκεται μονο στους ανθρωπους που βγαζουν λεφτα εχουν πτυχια και δεν αρκουνται σε ενα ικανοποιητικο μεροκαματο :)

Και οπως ακριβως το ειπες ,ειναι καθαρα η αποψη σου ,η αποψη ενος ανθρωπου που κρινει τον αλλο μονο απο ολο αυτο, λυπαμαι ομως αλλα θα σε στεναχωρησω δεν ειναι ο κανονας αυτος .
Ειναι η καθαρη δικη σου αξιολογηση ανθρωπων που ειναι εναντια στην δικη μου και θελω να καταλαβεις οτι δεν προσπαθω να σου αλλαξω αποψη ,γιατι στην τελικη δεν εχω και κανεναν λογο ,απλα να καταλαβεις οτι ολοι ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ (πλην αυτων που ειπα ) και ειναι πολυ στεναχωρο εν ετη 2021 να βλεπω εγω αλλους ανθρωπους να τους αξιολογουν μονο γι αυτο

Αξιοπρεπεια πανω απ ολα ειναι ο σεβασμος στις επιλογες του αλλου οταν ακομα αυτες ειναι εναντια στις δικες μας, χωρις ιχνος υποτίμησης, χλευασμου και δυσαρέσκειας που αντικτροπτιζεαι μονο απο δικα του αυστηρως προσωπικα γεγονοτα .

Και σε εσενα καλη τυχη σε οποια επιλογη σου ,αρκει να εισαι καλα εσυ ούτως ωστε να βλεπεις οτι γυρω σου υπαρχουν και αλλοι ανθρωποι στην ιδια θεση με εσενα ακομα και με λιγοτερα χρηματα :)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Γιατί μόνο το Ελληνικό δημόσιο παρέχει το κανονικό εργασιακό πλαίσιο μέχρι τελευταίου σέντς για την τσέπη του υπαλλήλου. Το κράτος φροντίζει με γενναιότητα μόνο τους εργαζόμενους που δουλεύουν γι' αυτό. Οι υπόλοιποι απλά ανήκουν στον αόριστο ιδιωτικό τομέα.
Εχεις μπει ποτε στο επαγγελματικο κομματι ?
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,829 μηνύματα.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων εργοδοτών ψάχνει Senior level άτομα και γουστάρει να τα πληρώνει για entry level.
"Απαραίτητα προσόντα : 3 χρόνια προυπηρεσία τουλάχιστον + παρέχεται βασικος μισθός"
Τι λες ρε καραγκιόζη.Επιπλέον, το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως δεν παρέχονται ευκαιρίες για άτομα που μόλις ξεκινάνε.Για κανέναν λόγο.
Και λάβετε υπόψιν σας πως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, αλλά και όλη υπόλοιπη Ελλάδα.Γιατι το λέω αυτό : Καθώς στην Αθήνα συγκριτικά έχει περισσότερες ευκαιρίες, όμως Θεσσαλονίκη ο,τι γνωστό έχω έχει μπει στη δουλειά με μέσο ενώ έφτυσε αίμα για να βρεί έστω και κάτι κοντά στο αντικείμενό του.Οι περισσότεροι δεν δουλεύουν στον κλάδο τους.
Μην εθελοτυφλείτε, δεν διαλέγω το ένα έναντι του άλλου , το να βγείς έξω έχει κι αυτό τα αρνητικά του ωστόσο μην λέτε πως υπάρχουν ευκαιρίες και όποιος φεύγει δεν τις αξιοποίησε γιατι ξέρω άτομα που φύγαν και δεν είχαν να φάνε και κάναν εκατομμύρια έξω.
Δεν έχω λόγο να πω ψέματα, δε μου αρέσουν τα success stories, αλλά κοιτάμε γενικότερα την εικόνα για όλους.

Eπειδή είχα μιλήσει με μια Ελληνίδα recruiter ακόμη και στο εξωτερικό παίζει η ίδια κασέτα. Μάλιστα οι περισσότερες εταιρίες έχουν μια φόρμα αγγελίας για μια θέση εργασίας όπου τα αιτούμενα προσόντα πολλές φορές είναι απαρχαιωμένα ή δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα! Αυτοί που συντάσσουν την φόρμα αγγελίας δεν σημαίνει ότι έχουν και άποψη για επιστημονική ειδικότητα. Γιατί απλά ο κόσμος της αγοράς δεν μιλάει τακτικά με την ακαδημαϊκή κοινότητα για να ξέρουν τι και πως. Μάλιστα πολλοί σνομπάρουν τους ακαδημαϊκους από άποψη. Συνήθως είναι πτυχιούχοι πάνω σε θέματα διοικητικής οργάνωσης και από διάφορα συνέδρια, συσκέψεις με διαφόρους μετόχους, στελέχη έχει πάρει το αυτί τους ότι π.χ. ένας μαθηματικός, φυσικός, οικονομολόγος μπορεί να εργαστεί σε θέση με ανάλυση δεδομένων αλλά ότι αν ένας φυσικός δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίσει SQL ή SAP από τις προπτυχιακές σπουδές του, λίγο τους απασχολεί. Γιατί είναι άσχετοι επιστημονικά και αν μπεις στον κόπο να εξηγήσεις τι και πως, έχασες τη μπάλα. Έτσι δημοσιεύουν μια αγγελία που περιλαμβάνει μεγάλη επιστημονική ευελιξία για να προσλάβουν 1 άτομο που θα τους κάνει έχοντας την αγγελία ανοιχτή ώστε να επιλέξουν τον 2ο απορριπτέο αν απολύσουν τον 1 που επέλεξαν ως κατάλληλο. Κάνουν δοκιμές και βλέπουν πως πάει η κατάσταση επειδή απλά δεν είναι επιστήμονες από την ίδια επιστήμη. Τι γνώμη έχει ένας με σπουδές νομική-ιστορία της τέχνης (για παράδειγμα) που εργάζεται ως στέλεχος σε μια εταιρία για το Τμήμα Ανάλυσης Δεδομένων; Απλά τυγχάνει και είναι ο γενικός υπεύθυνος της ομάδας. Ο recruiter απλά θα "προμοτάρει" την υποψηφιότητα στην εταιρία για να βγάλει ο ίδιος κέρδος.

Ο recruiter μπορεί να έχει σπουδές άσχετες π.χ. Θεολογίας με κάποια σεμινάρια σε Marketing (το έχω δει και αυτό για θέση επαγγελματία παθολόγου σε νοσοκομείο στην Αγγλία) και θα πρέπει να εξηγήσει με τεκμήρια στον άλλο άσχετο (νομική-ιστορία τέχνης) γιατί πρέπει να προσλάβουν έναν φυσικό και όχι έναν οικονομολόγο για την θέση και φυσικά να έχουν ανοιχτή την αγγελία για να κάνουν άμεση αλλαγή υπαλλήλου αν χρειαστεί.
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
α)Τότε πολλά συγχαρητήρια από πλευράς μου. Μπράβο σου που τα κατάφερες και υπό δύσκολες συνθήκες ( μνημόνια κλπ).

β)Σου εύχομαι τα καλύτερα, αλλά εμμένω στην αποψή μου :)
α)Σ' ευχαριστώ πολύ, καλοσύνη σου...

β)Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι έχεις πλάσει την ιδανική εικόνα για το εξωτερικό (γενικά) βασιζόμενος στα αφηγήματα κάποιων ανθρώπων που γνωρίζεις (που σχεδόν πάντα είναι παραφουσκωμένα, αλλά έστω:lol:) ως τελευταίοσου αποκούμπι και παράλληλα έχεις δαιμονοποιήσει την κατάσταση στην Ελλάδα ως excuse για να πάψεις να ονειρεύεσαι και να διεκδικείς αυτό που (πιστεύεις ότι) αξίζεις στη χώρα σου...δε μένει παρά να έρθει η στιγμή να το ζήσεις ώστε ν' απομυθοποιήσεις όλο αυτό το "οικοδόμημα" που έχεις χτίσει μέσα σου ή/και να γίνεις σαν τους περισσότερους συμπατριώτες μας που τους βγαίνει η ψυχή ανάποδα στο ξένο κράτος κι όλη τους η ζωή είναι ο μήνας των διακοπών που θα έρθουν στην Ελλάδα να βαυκαλίζονται σε συγγενείς και φίλους για το πόσο πετυχημένοι έχουν γίνει, πόσο καταπληκτικά περνάνε κ.λπ.
α)έχεις την εντύπωση ότι αν πας σε ξένο κράτος για να βρεις δουλειά, ότι και προυπηρεσία να έχεις στην Ελλάδα, στο Εξωτερικό θα σου την μετρήσουν? Πιθανό σε καποιες εταιρείες πολυεθνικού μεγέθους που δραστηροποιούνται και στην Ελλάδα ή σε καποιες γνωστες εταιρείες, ΝΑΙ, αλλά αν δουλευες στο τεχνικό γραφείο της γειτονιάς 3 χρόνια, σόρυ αλλά στο Εξωτερικό δεν θα το δώσουν καν σημασία.

β)ΚΑΙ ναι έχω δει εγώ, αγγελίες στο Εξωτερικό όπου για πρωταρχικές θέσεις εργασίες, να μη ζητάνε προυπηρεσία. Εδώ αποφοιτάς στα 22 σου, τελειωνεις το στρατό στα 24 σου και βγαίνοντας στην αγορά εργασίας, σου λένε 5 χρόνια προυπηρεσίας, προαπαιτούμενο αυτό και αυτό.

γ)Και στο ξαναλεω, οι Ελληνικές επιχειρήσεις θα πάνε να πάρουν έτοιμους και όχι νέους επενδύοντας πάνω τους. Στο Εξωτερικό θα επενδύσουν πάνω τους
α)Φυσικά και πρέπει να σου αναγνωρίσουν οποιαδήποτε σοβαρή και σχετική με τη θέση την οποία πρόκειται να καλύψεις προϋπηρεσία διαθέτεις...σε αντίθετη περίπτωση απλά έρχεσαι στα λόγια μου!;)

β)Κι αν έχεις δει, πόσες ήταν αυτές;Μήπως μια στις χιλιάδες;Η οποία μπορεί να μην ήταν καν legit;:whistle:

γ)Το ίδιο θα κάνει οποιαδήποτε επιχείρηση είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό εφόσον μπορεί να καλύψει τη θέση με κάποιον έμπειρο ο οποίος θα δεχτεί να εργαστεί με τον αντίστοιχο entry level μισθό...για ποιο λόγο να "εκπαιδεύσει" η οποιαδήποτε εταιρεία τον οποιοδήποτε όταν έχει την έμπειρη λύση;
Επειδή έτσι θέλεις να πιστεύεις;:P
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ενταξει σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου !

Μαλλον εχουμε πολυ διαφορετικη αντιληψη για τον ορο αξιοπρέπεια εφοσον εσυ και οι υπολοιποι την βρισκεται μονο στους ανθρωπους που βγαζουν λεφτα εχουν πτυχια και δεν αρκουνται σε ενα ικανοποιητικο μεροκαματο :)

Και οπως ακριβως το ειπες ,ειναι καθαρα η αποψη σου ,η αποψη ενος ανθρωπου που κρινει τον αλλο μονο απο ολο αυτο, λυπαμαι ομως αλλα θα σε στεναχωρησω δεν ειναι ο κανονας αυτος .
Ειναι η καθαρη δικη σου αξιολογηση ανθρωπων που ειναι εναντια στην δικη μου και θελω να καταλαβεις οτι δεν προσπαθω να σου αλλαξω αποψη ,γιατι στην τελικη δεν εχω και κανεναν λογο ,απλα να καταλαβεις οτι ολοι ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ (πλην αυτων που ειπα ) και ειναι πολυ στεναχωρο εν ετη 2021 να βλεπω εγω αλλους ανθρωπους να τους αξιολογουν μονο γι αυτο

Αξιοπρεπεια πανω απ ολα ειναι ο σεβασμος στις επιλογες του αλλου οταν ακομα αυτες ειναι εναντια στις δικες μας, χωρις ιχνος υποτίμησης, χλευασμου και δυσαρέσκειας που αντικτροπτιζεαι μονο απο δικα του αυστηρως προσωπικα γεγονοτα .

Και σε εσενα καλη τυχη σε οποια επιλογη σου ,αρκει να εισαι καλα εσυ ούτως ωστε να βλεπεις οτι γυρω σου υπαρχουν και αλλοι ανθρωποι στην ιδια θεση με εσενα ακομα και με λιγοτερα χρηματα :)
Ζούμε πλεον σε δύσκολες εποχές, εποχές ίσως ακόμα δυσκολότερες από τα χρόνια των παππούδων μας.

Πάνε οι εποχές, που οι παππούδες μας, ή γενικα ο κόσμος καθόταν στην Ελλάδα ή εφευγε στο Εξωτερικό και ζούσε με αξιοπρέπεια. Πλέον ζούμε σε εποχές απαιτήσεων. Άλλωστε για να γινω και συνήγορος του διαβόλου, γιατι οι παλιοι ελεγαν σε εμας τα εγγόνια τους " πηγαινετε να σπουδάσετε, να ζείτε αξιοπρεπή γιατί εμείς παρόλο που δουλεύαμε, ναι μεν είχαμε μια αξιοπρέπεια, αλλά υπήρχε τεράστια απήχηση στη σκλαβιά, στη δουλία και άλλα πολλά"

ΝΑΙ είμια υπερ των σπουδών, ( να επισημανω οτι σπουδες δεν ειναι μονο οι επιστημες, αλλα οι τεχνες και αλλα πολλα) γιατι πλεον τα χρόνια είναι δύσκολα και οι χειρωνακτικές δουλειές ακόμα δυσκολότερες. Για να μην αναφέρω παραδείγματα, υπάρχουν άνθρωπου που εργάζονται σε αποθήκες, φορτηγά, σερβις, ταβέρνα κλπ και μετανιώνουν την ώρα και τη στιγμή που δεν σπούδασαν κάτι που θα τους έδινε μια αξιοπρέπεια στη καθημερινοτητά τους.

Αν σου πω οτι ατομα του κοντινού μου οικογενειακού περιβάλλοντος, εργάζονται ως πωλητές από σουπερμαρκετ μέχρι και εγώ δεν ξερω τι, και χτυπάνε το κεφάλι τους στο τοίχο που δεν σπούδασαν κάτι, πιστεψε με ΔΕΝ θα σου πω ψέματα.

Γι αυτό έχω αναφέρει σε αρκετά ποστ, ότι λυπάμαι τις γενιές σε 15 χρόνια από τώρα, όταν οι γονείς με το βασικό μισθό που λαμβάνουν, και με βάση ότι πλεον ΔΕΝ γίνεται να σπουδάσουν όλοι λόγω ΕΒΕ, θα ζήσουν ότι ζούσαν οι παλιοι, σε εργασιακές συνθήκες γαλέρας.

Θα μου πεις και πολύ σωστά θα το πεις ότι " Μα καποιος πρεπει να κανει και αυτες τις δουλειές.". ωστοσο θα σου πω οτι ο καθενας οφειλει να προσπαθει το καλυτερο για τον εαυτο του. Κανεις δεν πρεπει να ειναι παιδι κατωτερο θεου αν δεν προσπαθησει να κανει το καλυτερο για εκεινο
 

Guest 890013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Έχεις δει καμία αγγελία από ξένο εργοδότη/recruiter (είτε entry level είτε ό,τι άλλο θες) που να μη ζητάει έστω και 1-3 έτη "επιθυμητής προϋπηρεσίας" σε αντίστοιχη θέση;Ή να λέει για entry level θέσεις "προϋπηρεσία μη επιθυμητή" ή κάτι παρόμοιο;:rolleyes:
Ή μήπως νομίζεις ότι πηγαίνοντας σε τέτοια δουλειά στην Αγγλία, στη Γερμανία κ.ο.κ. σου αναγνωρίζουν καμιά προϋπηρεσία και σου πληρώνουν έστω και 1€ παραπάνω απ' όσα θα έδιναν στον αντίστοιχο graduate Άγγλο, Γερμανό κ.ο.κ.;
Ξέρεις πόσες graduate θέσεις εχει; Που σημαίνει μολις τελειωσες και τωρα ξεκινας με αξιοπρεπεστατο μισθο.Αγγλία, Γερμανια, Αυστρια και Ολλανδια μπορω να σου εγγυηθω πως εχει αμετρητες graduate δουλειες ,για ανθρωπους που μολις ξεκινανε μετα το πτυχιο τους στον τομεα τους.
Ξερεις τι εχει στην Ελλαδα; Απλήρωτη πρακτική.
Thank you, δεν θα παρω.
Εχω φιλο μου δικηγορο που δουλευε delivery για να επιβιωσει οσο εκανε πρακτικη σε δικηγορικο γραφειο.
Αν εσυ αυτο δεν το λες ξεφτιλα δεν υπαρχει λογος να συνεχισουμε την συζητηση καθως εχουμε αλλα standards.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,829 μηνύματα.

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,776 μηνύματα.
Κάτοικος εξωτερικού έτσι ?
Οκ πάμε παρακάτω ..

Σπούδασες ένα επάγγελμα λοιπόν δεδομένων των συνθηκών που υπήρχαν και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μόνο φεύγοντας έξω θα βρεις αυτό που ψάχνεις ..

Πολύ καλά έκανες λοιπόν και άσε σε εμένα να λέω ότι θέλω ..

Το ζητούμενο σου ποιο είναι ?
Αυτό ήθελες αυτό έκανες ....

Αγαπάς ένα επάγγελμα που δυστηχως η χώρα του δεν το υποστηρίζει ..Ο πρώτος εισαι ή ο τελευταίος που φεύγεις γι αυτο ?
Εν γνώση σου τα έκανες όλα και δεν βρεθηκες προ τελεσμενων ..

Άλλωστε αν διάβαζες όλα αυτά που έλεγα θα έβλεπες και ο ότι ο γιος μου διάλεξε ένα επάγγελμα που ξέρει από τώρα ότι θα φύγει έξω ..

Θα αρχίσει λοιπόν να κατηγορεί το σύστημα και την φορολογία ?

Κανένας δεν τα υποστηρίζει ,απλά μαχαιτε όταν ΔΕΝ μπορεί να φύγει και προτιμά να μείνει ..
Σαράντα φορές το είπαμε και μην μου λες εμένα για αερολογιες ...
Άντε πάμε παρακάτω και άσε για την Ελλάδα να μιλάνε αυτοί που την ζούνε και την πληρώνουν με το παραπάνω γιατί άντεξαν και δεν έφυγαν ..
Καταρχήν εγώ σπούδασα το 2009, οπότε άλλες οι δυναμικές τότε. Πέρα από αυτό μιλάμε για άτομα 17-18 χρονών που πολλοί από αυτούς δεν έχουν καθοδήγηση ούτε ξέρουν τι θέλουν να κάνουν.
Το ζητούμενο είναι ότι δεν είναι μόνο το δικό μου επάγγελμα, αλλά πλέον πιθανόν η πλειοψηφία των επαγγελμάτων.
Χθεσινό ποστ:

Διδακτορικό για 800Ε και είναι από τους τυχερούς που θα ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ.

Και πάλι καλά που φεύγει ο κόσμος έξω και μειώνεται ο ανταγωνισμός και ΦΕΡΝΕΙ ΧΡΗΜΑ ΠΙΣΩ, αλλιώς η πείνα θα είχει εκτοξευτεί ακόμα παραπέρα.

Εσείς που φύγατε καλά κάνατε !
Αλλά σταματήστε ποια να την κατηγορατε για όλα και για όλους .
Επιλογές δικές σας ήταν στο κάτω κάτω ..
Αν δεν έχεις κανένα σκοπό να γυρίσεις καλό είναι να σταματήσεις και να ψηφίζεις, αν ψηφίζεις γιατί μέσα σε όλα έχουμε και τους Έλληνες που ζούνε μόνιμα εξωτερικό ΔΕΝ έχουν σκοπό να γυρίσουν ΠΟΤΕ Ελλάδα άλλα θέλουν να έχουν και λογο Παρ όλο που την κατηγορούν νύχτα μέρα ...
Άλλο ένα μεγάλο θέμα που πραγματικά ποιο παράλογο δεν υπάρχει .
Να δίνεται δικαίωμα ψήφου σε ένα άνθρωπο ο οποίος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ για την χώρα που ψηφίζει και που φυσικά δεν έχει σκοπό να γυρίσει ποτέ σε αυτή παρά μόνο για διακοπές ...
Ναι οκ επιλογές μας ήταν και δε φταίει η Ελλάδα πουθενά.

- Δε φταίει που παρέχει 12 χρόνια άθλιας εκπαίδευσης, με τους γονείς να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να μας στέλνουν φροντιστήρια.
- Δε φταίει που η κατάσταση των πανεπιστημίων είναι τραγελαφική, με πολλά από αυτά να υπάρχουν μόνο και μόνο για βολευτούν μερικοί καθηγητές
- Δε φταίει που φορολογεί τους πάντες και τα πάντα, χωρίς να ξέρει κανείς που πάνε αυτά λεφτά
- Δε φταίει που δε κάνει τίποτα για να προστατεύσει τον μικρό υπάλληλο από τον δουλέμπορο αφεντικό
- Δε φταίει που ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ! (το αναφέρω απλά γιατί είχαμε το ποστ πιο πάνω)

Οι κάτοικοι του εξωτερικού (όχι αυτοί που γεννήθηκαν/μεγάλωσαν έξω) είναι που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ψηφίζουμε. Κάθε χώρα έχει τα καλά και τα κακά της. Το σημαντικό είναι να κρατάμε τα καλά. Εμείς είμαστε που ξέρουμε τα καλά της Ελλάδας ΚΑΙ τα καλά του εξωτερικού και θελουμε να τα συνδυάσουμε. Τι να ψηφίσει βέβαια θα μου πεις...
Συμπάθα με, αλλά το 95% των Ελλήνων που φεύγουν για εργασία στο εξωτερικό (ίσως είμαι και πολύ επιεικής με το ποσοστό που χρησιμοποιώ) δε φεύγουν από επιλογή αλλά από ανάγκη...κι ως φυσικό επακόλουθο η συντριπτική πλειοψηφία αυτού του 95% καταλήγει σε κάτω του μετρίου δουλειές σε κακές/μέτριες εταιρείες ή ως τελευταίοι τροχοί της αμάξης σε μεγάλες πολυεθνικές κ.λπ. που απλώς ακούγονται καλύτερες σε σχέση με τις αντίστοιχες των 700€ και 800€ που θα έβρισκαν στην Ελλάδα (το κατά πόσο είναι στην πράξη είναι άλλο θέμα)...στο λέω αυτό ως κάποιος που παρά το ότι πάντα αναζητούσε (κι εξακολουθεί ν' αναζητά) τη φυγή στο εξωτερικό, πάντα έβρισκε την καλύτερη δουλειά στην Ελλάδα και τώρα βλέπει ότι έστω αυτά που βγάζει ως επιτηδευματίας δε θα τα βρει (δυστυχώς) ως μισθωτός στο εξωτερικό ούτε στον ύπνο του...
Περίεργο, Το 100% των ατόμων τριγύρω μου έχει καταλήξει σε καλές δουλειές στον τομέα που κυνηγούσαν. Ο μόνος που κατέληξε σε αυτό που περιγράφεις είναι ο χημικός που έμεινε Ελλάδα.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,829 μηνύματα.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Ξέρεις πόσες graduate θέσεις εχει; Που σημαίνει μολις τελειωσες και τωρα ξεκινας με αξιοπρεπεστατο μισθο.Αγγλία, Γερμανια, Αυστρια και Ολλανδια μπορω να σου εγγυηθω πως εχει αμετρητες graduate δουλειες ,για ανθρωπους που μολις ξεκινανε μετα το πτυχιο τους στον τομεα τους.
Ακόμη και στις entry level θέσεις σχεδόν σε όλες τις αγγελίες που βλέπω εγώ (στο δικό μου κλάδο τελοσπάντων) υπάρχει πάντα το "επιθυμητή προϋπηρεσία", είτε λίγων ετών είτε χωρίς χρονική αναφορά!
Και υπάρχει ακριβώς γιατί ξέρουν πως υπάρχουν έμπειροι μεν, άνεργοι δε εργαζόμενοι (συνήθως μετανάστες) που στην ανάγκη θα δεχτούν να εργαστούν σε τέτοιες θέσεις με λιγότερα!
Περίεργο, Το 100% των ατόμων τριγύρω μου έχει καταλήξει σε καλές δουλειές στον τομέα που κυνηγούσαν. Ο μόνος που κατέληξε σε αυτό που περιγράφεις είναι ο χημικός που έμεινε Ελλάδα.
Να μας πεις πόσα βγάζουν (τα actual καθαρά, όχι τα μικτά που σου λένε για καθαρά;)), πόσα έξοδα έχουν, πόσες αυξήσεις/προαγωγές πήραν σε πόσα χρόνια κ.λπ. για να δούμε τι ακριβώς εννοείς με το "καλές δουλειές"...
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
α)Σ' ευχαριστώ πολύ, καλοσύνη σου...

β)Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι έχεις πλάσει την ιδανική εικόνα για το εξωτερικό (γενικά) βασιζόμενος στα αφηγήματα κάποιων ανθρώπων που γνωρίζεις (που σχεδόν πάντα είναι παραφουσκωμένα, αλλά έστω:lol:) ως τελευταίοσου αποκούμπι και παράλληλα έχεις δαιμονοποιήσει την κατάσταση στην Ελλάδα ως excuse για να πάψεις να ονειρεύεσαι και να διεκδικείς αυτό που (πιστεύεις ότι) αξίζεις στη χώρα σου...δε μένει παρά να έρθει η στιγμή να το ζήσεις ώστε ν' απομυθοποιήσεις όλο αυτό το "οικοδόμημα" που έχεις χτίσει μέσα σου ή/και να γίνεις σαν τους περισσότερους συμπατριώτες μας που τους βγαίνει η ψυχή ανάποδα στο ξένο κράτος κι όλη τους η ζωή είναι ο μήνας των διακοπών που θα έρθουν στην Ελλάδα να βαυκαλίζονται σε συγγενείς και φίλους για το πόσο πετυχημένοι έχουν γίνει, πόσο καταπληκτικά περνάνε κ.λπ.

α)Φυσικά και πρέπει να σου αναγνωρίσουν οποιαδήποτε σοβαρή και σχετική με τη θέση την οποία πρόκειται να καλύψεις προϋπηρεσία διαθέτεις...σε αντίθετη περίπτωση απλά έρχεσαι στα λόγια μου!;)

β)Κι αν έχεις δει, πόσες ήταν αυτές;Μήπως μια στις χιλιάδες;Η οποία μπορεί να μην ήταν καν legit;:whistle:

γ)Το ίδιο θα κάνει οποιαδήποτε επιχείρηση είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό εφόσον μπορεί να καλύψει τη θέση με κάποιον έμπειρο ο οποίος θα δεχτεί να εργαστεί με τον αντίστοιχο entry level μισθό...για ποιο λόγο να "εκπαιδεύσει" η οποιαδήποτε εταιρεία τον οποιοδήποτε όταν έχει την έμπειρη λύση;
Επειδή έτσι θέλεις να πιστεύεις;:P
Ως προς το β ερωτημά σου, δεν θυμαμαι ποσες ηταν αυτές. Δεν τις μέτρησα. Αλλά ναι υπάρχουν αγγελίες στο Εξωτερικό, που ΔΕΝ ζητάνε προυπηρεσία.

Να σου δώσω να καταλάβεις το πρόβλημα είναι να ξέρεις τη γλώσσα. Αν δεν ξέρεις τη γλώσσα υποβαθμίζεσαι. Εκεί ναι στο λεω και το ξέρω εκ των έσω . Πχ δεν γινεται να πας Σουηδία και να μη δεν ξερεις Σουηδικα. Διαφορετικά θα εχεις προβλημα.

γ) Ενταξει ειδες, ετσι οπως το σκεφτεσαι εσυ, το σκεφτεται η πλειοψηφια των Ελληνων εργοδοτων. Ειναι καθαρα Ελληνική νοοτροπία. Ο Ξένος δεν το σκέφτεται ετσι. Και δεν πσιτευω τιποτα. ΈΤΣΙ είναι η πραγματικότητα. Ίσως επειδή πλεον είσαι ελευθερος επαγγελματίας, και εξυπακούεται επιχειρηματίας, σε συμφέρει να τα εκφράζεις όλα αυτά, γιαί προφανώς ψάχνεις για υποψήφια θύματα στην επιχειρησή σου. Καλοσυνή σου, εύχομαι να βρεις, κυκλοφορούν αρκετά εκεί έξω , για να πεσεις στην αναγκη του και να τον εχεςι 12ωρα με μισθό πείνας
 

Guest 890013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ακόμη και στις entry level θέσεις σχεδόν σε όλες τις αγγελίες που βλέπω εγώ (στο δικό μου κλάδο τελοσπάντων) υπάρχει πάντα το "επιθυμητή προϋπηρεσία", είτε λίγων ετών είτε χωρίς χρονική αναφορά!
Και υπάρχει ακριβώς γιατί ξέρουν πως υπάρχουν έμπειροι μεν, άνεργοι δε εργαζόμενοι (συνήθως μετανάστες) που στην ανάγκη θα δεχτούν να εργαστούν σε τέτοιες θέσεις με λιγότερα!
Όμως one over the other υπάρχουν αυτές οι ευκαιρίες.

Στο σημείο αυτό θέλω να ξαναπώ πως δεν εκθειάζω το εξωτερικό ξαναλέω υπάρχουν μειονεκτήματα καθώς τωρα εξετάζουμε μόνο την επαγγελματική σκοπιά.Εγώ ως άνθρωπος δεν είμαι της άποψης πως η δουλειά μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή μου και αν μη τι άλλο εξω υπάρχει αυτη η μονοτονία ιδίως αν μιλάμε για Σκανδιναβικές χώρες. Και ιδίως αν προέρχεσαι απο Ελλάδα.
Αυτό στο οποίο έχω αποφανθεί λοιπόν εγώ με αυτον τον χαρακτηρα που εχω είναι πως δεν μπορουμε να απαντησουμε μονοπλευρα αυτη την ερωτηση χωρις να λαβεις υποψιν το πως βλεπει ο αλλος την καριερα του και σε τι βαθμο επηρεαζει την ζωη του.
Υπηρχαν ανθρωποι που μετα απο 4-5 χρονια γυρισαν γιατι ειδαν πως δεν ειχε νοημα αυτη η μοντονια.
Αλλοι ειναι εξω και διαπρεπουν επαγγελματικα.
Μισω το κλισε αλλα θα το χρησιμοποιήσω εδώ «its all about the balance” που εσυ προσωπικα ψαχνεις.
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
α) Να σου δώσω να καταλάβεις το πρόβλημα είναι να ξέρεις τη γλώσσα. Αν δεν ξέρεις τη γλώσσα υποβαθμίζεσαι. Εκεί ναι στο λεω και το ξέρω εκ των έσω . Πχ δεν γινεται να πας Σουηδία και να μη δεν ξερεις Σουηδικα. Διαφορετικά θα εχεις προβλημα.

β) Ενταξει ειδες, ετσι οπως το σκεφτεσαι εσυ, το σκεφτεται η πλειοψηφια των Ελληνων εργοδοτων. Ειναι καθαρα Ελληνική νοοτροπία. Ο Ξένος δεν το σκέφτεται ετσι. Και δεν πσιτευω τιποτα. ΈΤΣΙ είναι η πραγματικότητα. Ίσως επειδή πλεον είσαι ελευθερος επαγγελματίας, και εξυπακούεται επιχειρηματίας, σε συμφέρει να τα εκφράζεις όλα αυτά, γιαί προφανώς ψάχνεις για υποψήφια θύματα στην επιχειρησή σου. Καλοσυνή σου, εύχομαι να βρεις, κυκλοφορούν αρκετά εκεί έξω , για να πεσεις στην αναγκη του και να τον εχεςι 12ωρα με μισθό πείνας
α) Χαίρω πολύ Χαιρόπουλος!

β)Και που ξέρεις εσύ ρε φίλε πως σκέφτεται ο ξένος εργοδότης, είσαι ο ίδιος ξένος εργοδότης ή είσαι κάνα μέντιουμ και μπαίνεις μέσα στο μυαλό τους;Θα μας τρελάνεις;:lol:
Εγώ τουλάχιστον μιλώ ως εργοδότης που έχει και 5-10 επαφές με ανθρώπους που έχουν ξένες εταιρείες ή είναι CEOs στο εξωτερικό...τι είναι "καθαρά Ελληνική νοοτροπία", το να επιδιώκεις να καλύψεις μια θέση με τον καλύτερο δυνατό εργαζόμενο και το μικρότερο δυνατό κόστος;
Έχεις την παραμικρή ιδέα από επιχειρείν;
Σ'αυτά τα συννεφάκια πάτε και ζείτε και μετά όταν πέφτετε κάνετε τόσο κρότο που σας μαζεύουν οι δικοί σας με το κουταλάκι του γλυκού!:rolleyes:
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ζούμε πλεον σε δύσκολες εποχές, εποχές ίσως ακόμα δυσκολότερες από τα χρόνια των παππούδων μας.

Πάνε οι εποχές, που οι παππούδες μας, ή γενικα ο κόσμος καθόταν στην Ελλάδα ή εφευγε στο Εξωτερικό και ζούσε με αξιοπρέπεια. Πλέον ζούμε σε εποχές απαιτήσεων. Άλλωστε για να γινω και συνήγορος του διαβόλου, γιατι οι παλιοι ελεγαν σε εμας τα εγγόνια τους " πηγαινετε να σπουδάσετε, να ζείτε αξιοπρεπή γιατί εμείς παρόλο που δουλεύαμε, ναι μεν είχαμε μια αξιοπρέπεια, αλλά υπήρχε τεράστια απήχηση στη σκλαβιά, στη δουλία και άλλα πολλά"

ΝΑΙ είμια υπερ των σπουδών, ( να επισημανω οτι σπουδες δεν ειναι μονο οι επιστημες, αλλα οι τεχνες και αλλα πολλα) γιατι πλεον τα χρόνια είναι δύσκολα και οι χειρωνακτικές δουλειές ακόμα δυσκολότερες. Για να μην αναφέρω παραδείγματα, υπάρχουν άνθρωπου που εργάζονται σε αποθήκες, φορτηγά, σερβις, ταβέρνα κλπ και μετανιώνουν την ώρα και τη στιγμή που δεν σπούδασαν κάτι που θα τους έδινε μια αξιοπρέπεια στη καθημερινοτητά τους.

Αν σου πω οτι ατομα του κοντινού μου οικογενειακού περιβάλλοντος, εργάζονται ως πωλητές από σουπερμαρκετ μέχρι και εγώ δεν ξερω τι, και χτυπάνε το κεφάλι τους στο τοίχο που δεν σπούδασαν κάτι, πιστεψε με ΔΕΝ θα σου πω ψέματα.

Γι αυτό έχω αναφέρει σε αρκετά ποστ, ότι λυπάμαι τις γενιές σε 15 χρόνια από τώρα, όταν οι γονείς με το βασικό μισθό που λαμβάνουν, και με βάση ότι πλεον ΔΕΝ γίνεται να σπουδάσουν όλοι λόγω ΕΒΕ, θα ζήσουν ότι ζούσαν οι παλιοι, σε εργασιακές συνθήκες γαλέρας.

Θα μου πεις και πολύ σωστά θα το πεις ότι " Μα καποιος πρεπει να κανει και αυτες τις δουλειές.". ωστοσο θα σου πω οτι ο καθενας οφειλει να προσπαθει το καλυτερο για τον εαυτο του. Κανεις δεν πρεπει να ειναι παιδι κατωτερο θεου αν δεν προσπαθησει να κανει το καλυτερο για εκεινο
Εγω παλι καλε μου θα σου πω οτι παλι ολα αυτα που λες δεν εχουν καμια σχεση με την αξιοπρεπεια .
Δεν διαφωνησε κανενανς με ολα αυτα που λετε ,απλα εμενα προσωπικα στην ηλικια που ειμαι και μεγαλωνοντας δυο παιδια με ενοχλει παρα πολυ να μιλατε για ηθικα ζητηματα κρινοντας τους ανθρωπους μονο απο την δουλεια τους ..

Μπορεις να αντιληφθεις πιο ειναι το ζητημα ?

Ενα θα σου πω, η Ελλαδα μας γεμισε απο ανεργους γιατρους ,δικηγοορυς και μηχανικους ...
Μονο και μονο για να το λενε ...
Έλλειψη εχουμε σε υδραυλικους ,ηλεκτρολογους και γενικα ο κλαδος αυτος ειναι μια δεξαμενη που δεν εχει φτασει ουτε στη μεση ακομα ..

Γιατι λοιπον εγω σαν γονεας να μην κατευθύνω το παιδι μου να βγαλει μια τετοια σχολη αν του αρεσει κιολας και αργοτερα να φιαξει και την δικη του επιχείριση ωστε να ζει μια ζωη που θατ ην ζηλευε και ενας δικηγορος ?

Την απαντηση λοιπον στην εχω και μου την εδραιώνεται και εδω μεσα ..
Γιατι αυτο το παιδι θα θεωρηθει κατώτερο των υπολοιπων και φυσικα χωρις ονειρα ,φιλοδοξιες ακομα και αξιοπρεπεια ..

Οχι καλε μου δεν ειναι ετσι τα πραγματα ,απλα ετσι καποιοι θελουν να τα βλεπουν και ευτυχως για εμενα δεν τους κανω την χαρη ..
Αν οι υπολοιποι γονεις θελουν να μεγαλωσουν παιδια μεταναστες χωρις να το θελουν τα ιδια ή επιστημονες και να τα ταιζουν μεχρι να γερασουν δεν θα τους υποστηρίξω εφοσον αυτο το κανουν μονο και μονο γιατι εμαθαν στα παιδια τους να εκτιμουν τους ανθρωπους απο το ΤΙ πτυχια εχουν και τι λεφτα βγαζουν ..

Αυτη ειναι η μονη μου ενστανση σε ολο αυτο και τιποτε αλλο .
Ολα τα αλλα για εμενα ειναι λογια του αερα χωρις κανενα αξιακο υποβαθρο και που δυστηχως ευθυνεται ο τροπος που μεγαλωσαν καποιο οχι οι ιδιοι πολλε φορες δυστηχως :(

Ειναι πλεον ηθικο το ζητημα εκει που το εχουν παει καποιοι ..
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
α) Χαίρω πολύ Χαιρόπουλος!

β)Και που ξέρεις εσύ ρε φίλε πως σκέφτεται ο ξένος εργοδότης, είσαι ο ίδιος ξένος εργοδότης ή είσαι κάνα μέντιουμ και μπαίνεις μέσα στο μυαλό τους;Θα μας τρελάνεις;:lol:
Εγώ τουλάχιστον μιλώ ως εργοδότης που έχει και 5-10 επαφές με ανθρώπους που έχουν ξένες εταιρείες ή είναι CEOs στο εξωτερικό...τι είναι "καθαρά Ελληνική νοοτροπία", το να επιδιώκεις να καλύψεις μια θέση με τον καλύτερο δυνατό εργαζόμενο και το μικρότερο δυνατό κόστος;
Έχεις την παραμικρή ιδέα από επιχειρείν;
Σ'αυτά τα συννεφάκια πάτε και ζείτε και μετά όταν πέφτετε κάνετε τόσο κρότο που σας μαζεύουν οι δικοί σας με το κουταλάκι του γλυκού!:rolleyes:
ναι Βαλκάνιε Έλληνα εργοδότη της Θεσσαλονίκης.

ΓΙ αυτό η Θεσσαλονίκη έχει τεράστια ανεργία ( όχι ότι η Αθήνα δεν έχει, αλλά μιλάμε για σένα που είσαι Θεσσαλονίκη)

Γι αυτό όσους Θεσσαλονικιούς ξέρω την κάνουν για Εξωτερικό ( Γερμανία κυρίως)

Γι αυτό όσοι εργάζονται στη Θεσσαλονίκη, έχουν τεράστια παράπονα

Γι αυτό ήδη λείπουν από τα μνημονιακά χρόνια από όλη την Ελλάδα, μέχρι σήμερα περίπου 2 εκατ Έλληνες σε χώρες του Εξωτερικού

Επειδή η Ελληνική εργοδοσία είστε η καλύτερη στο κόσμο και ο ξένος ο χειρότερος. Μπεεε μοίρασε σανό στα πρόβατα
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εγω παλι καλε μου θα σου πω οτι παλι ολα αυτα που λες δεν εχουν καμια σχεση με την αξιοπρεπεια .
Δεν διαφωνησε κανενανς με ολα αυτα που λετε ,απλα εμενα προσωπικα στην ηλικια που ειμαι και μεγαλωνοντας δυο παιδια με ενοχλει παρα πολυ να μιλατε για ηθικα ζητηματα κρινοντας τους ανθρωπους μονο απο την δουλεια τους ..

Μπορεις να αντιληφθεις πιο ειναι το ζητημα ?

Ενα θα σου πω, η Ελλαδα μας γεμισε απο ανεργους γιατρους ,δικηγοορυς και μηχανικους ...
Μονο και μονο για να το λενε ...
Έλλειψη εχουμε σε υδραυλικους ,ηλεκτρολογους και γενικα ο κλαδος αυτος ειναι μια δεξαμενη που δεν εχει φτασει ουτε στη μεση ακομα ..

Γιατι λοιπον εγω σαν γονεας να μην κατευθύνω το παιδι μου να βγαλει μια τετοια σχολη αν του αρεσει κιολας και αργοτερα να φιαξει και την δικη του επιχείριση ωστε να ζει μια ζωη που θατ ην ζηλευε και ενας δικηγορος ?

Την απαντηση λοιπον στην εχω και μου την εδραιώνεται και εδω μεσα ..
Γιατι αυτο το παιδι θα θεωρηθει κατώτερο των υπολοιπων και φυσικα χωρις ονειρα ,φιλοδοξιες ακομα και αξιοπρεπεια ..

Οχι καλε μου δεν ειναι ετσι τα πραγματα ,απλα ετσι καποιοι θελουν να τα βλεπουν και ευτυχως για εμενα δεν τους κανω την χαρη ..
Αν οι υπολοιποι γονεις θελουν να μεγαλωσουν παιδια μεταναστες χωρις να το θελουν τα ιδια ή επιστημονες και να τα ταιζουν μεχρι να γερασουν δεν θα τους υποστηρίξω εφοσον αυτο το κανουν μονο και μονο γιατι εμαθαν στα παιδια τους να εκτιμουν τους ανθρωπους απο το ΤΙ πτυχια εχουν και τι λεφτα βγαζουν ..

Αυτη ειναι η μονη μου ενστανση σε ολο αυτο και τιποτε αλλο .
Ολα τα αλλα για εμενα ειναι λογια του αερα χωρις κανενα αξιακο υποβαθρο και που δυστηχως ευθυνεται ο τροπος που μεγαλωσαν καποιο οχι οι ιδιοι πολλε φορες δυστηχως :(

Ειναι πλεον ηθικο το ζητημα εκει που το εχουν παει καποιοι ..
Καταρχάς να χαίρεσαι τα παιδάκια σου

Δεύτερον αν είδες, είπα στο προηγούμενο μου σχόλιο, και για επαγγελματα τεχνης. Δηλαδη να σπουδασει καποιος επαγγελματα τεχνης υδραυλικος, ψυκτικος, ηλεκτρολογος. Αυτο που εννοουσα ειναι οτι ΔΕΝ γινεται να μη δεν σπουδαζει τιποτα και να μην δεν ασχολειται με τιποτα και να εχει και απαιτήσεις. Εκεί ΝΑΙ είναι καταδικασμενος οσο σκληρο και αν ειναι αυτο που αναφερω

Στην Ελλαδα υπαρχει ανεργια γιατι εχουμε πολυ πιο πανω απο τον ευρωπαικο Μ.Ο. Για παραδειγμα αν πρεπει να εχουμε 5000 δικηγορους, εμεις εχουμε 50000. Αυτοι ομως που περισευουν μπορουν να φυγουν εξω και να βγαλουν την ακρη.

Στα υπολοιπα συμφωνω

* Μα αυτο σου ειπα. Ο ηλεκτρολογος μου σκεψου, βγαζει πιο πολλα απο ενα μεσο γιατρο σημερα
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Eίναι η ίδια ερώτηση γιατί επέλεξες να σπουδάσεις Μαθηματικός ενώ υπήρχαν τόσες άλλες επιστήμες; Το πρόβλημα δεν είναι τι επιλέγει να σπουδάσει κάποιος στα 17 του μετά από ένα τελείως άκυρο σύστημα εξετάσεων, αλλά ότι σε ένα διάστημα 5ετίας, ήρθαν τα πάνω κάτω στην Ελληνική αγορά εργασίας λόγω των μνημονίων (δεν είναι συχνό σε χώρες με σταθερή οικονομία). Περνώντας σε ένα Τμήμα βασικών θετικών επιστημών με βάση την κοινή λογική σε μια κανονική χώρα θα βρει δουλειά.

Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα είναι ότι δεν μιλάμε για κανονική χώρα (δεν τη υποτιμώ, μέχρι και οι πολιτικοί το ομολογούν) και δεν ξέρεις ακριβώς ποιες επιστήμες έχουν κάποια σαφή επαγγελματική κατεύθυνση και φυσικά δεν ξέρεις εσύ ο νέος υποψήφιος αν σου ταιριάζουν στην προσωπική σου ιδιοσυγκρασία. Λάθη πάντα γίνονται αλλά το θέμα είναι να είχαμε ένα κράτος που να είναι δίπλα στον νέο και να του παρέχει ευέλικτες εναλλακτικές που να κερδίζουν σε χρόνο και αποφυγή γραφειοκρατίας. Στην Ελλάδα τα λάθη πληρώνονται ακριβά γιατί δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο ώστε να παρέχεται η πληροφορία και η πολιτεία να είναι δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του. Πρέπει να ξεκινήσουμε από το απλό ερώτημα γιατί να σπουδάσει κάποιος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ή Γεωλόγος ή Επιστήμονας Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών. Θα ήθελα να απαντήσει η πολιτεία μας με επιχειρήματα και όχι ο απλός πολίτης.

Ναι, και δεν απάντησες ακόμη. Εσύ γιατί επέλεξες να σπουδάσεις Μαθηματικός? Γιατί εγώ θυμάμαι όταν επέλεξα να σπουδάσω έκανα μια λίστα με μερικά επαγγέλματα τα οποία είχανε προοπτικές και μετά πήγα σε αυτό που θεωρούσα ότι θα μου άρεσε περισσότερο. Και έτσι έμαθα να γράφω κώδικα. Εσύ με ποιο σκεπτικό πήγες Μαθηματικό?

Και άντε έστω ότι πήγες μαθηματικό για τους κλασσικούς λόγους, επειδή η κοινωνία λέει ότι πρέπει να σπουδάσεις, και επειδή εκεί πέρασες. Οκ whatever, 18 χρονών ήσουν έχουν γίνει και χειρότερες μαλακίες. Τελείωσες στην 4ετία μαθηματικό και μετά τι? Σε ποιες εταιρίες έστειλες CV? Στο CV τι έγραφες μέσα? Ένας μαθηματικός πως προσφέρει αξία σε μια επιχείρηση (δεν ξέρω, ρωτάω)? Όταν σου είπανε "Οκ, θα σας ειδοποιήσουμε" 10, 20, 30 φορές και ψυλλιάστηκες ότι κάτι παίζει, ποιο ήταν το next step? Παραπάνω σπουδές? Μεταπτυχιακό στα μαθηματικά? Διδακτορικό στα μαθηματικά? Αυτά πως λύνουν το πρόβλημα του ότι δεν έχεις ένα χειροπιαστό skill που κάνει add value κάπου?

Και ξαναρωτάω, για ποιο λόγο όταν τελείωσες μαθηματικό απλά δεν έκατσες να μάθεις μια γλώσσα προγραμματισμού και να βρεις δουλειά (έστω και κακοπληρωμένη στην αρχή) κατευθείαν? Όταν δεν έχεις κανένα expertise εκ των προτέρων, και θες να ξεκινήσεις σε μια δουλειά και να μάθεις τα πάντα εκεί μέσα, δεν είναι απόλυτα λογικό πως σε αυτές τις θέσεις εργασίας θα υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός γιατί θα πηγαίνουν όλοι οι πτυχιούχοι κάθε τμήματος θετικών σπουδών αλλά και οι μη πτυχιούχοι? Αν πας δηλαδή σε μια τράπεζα και ζητήσεις δουλειά, στην οποία το πτυχίο σου απλά πιστοποιεί ότι είσαι έξυπνο και καλό παιδί, εκεί δεν θα πάνε και όλοι οι άλλοι? Το μέσο εκεί δε θα μετρήσει περισσότερο από το πτυχίο σου?


Και όσον αφορά το μέσο τώρα γιατί το ακούω πάρα πολύ συχνά. Το μέσον σου εξασφαλίζει θέσεις που δε θέλουν expertise, ή σε βάζει μπροστά από την λίστα αναμονής όταν έχεις το expertise. Δεν υπάρχει δουλειά στην οποία χρειάζεται κάποιο expertise και να μπεις με μέσον χωρίς να ξέρεις τη δουλειά. Και να μπεις θα πάρεις πόδι, διότι δε θα γουστάρει κανένας να σε κουβαλάει και να κάνει τη δουλειά σου όσο εσύ θα τα κάνεις μαντάρα.

Το κράτος τι πρέπει να σου πει? Μην σπουδάζεις γεωλόγος δεν έχει καμία προοπτική? Είναι πρόβλημα του κράτους αυτό ή της δικής μας νοοτροπίας πως πάμε να σπουδάσουμε για να βρούμε δουλειά? Γιατί αυτές οι επαρχιώτικες νοοτροπίες του χωριού καλλιεργήθηκαν με προοπτική το δημόσιο και τίποτα άλλο. Πάμε να γίνουμε Γεωλόγοι να διδάσκουμε Γεωγραφία στο δημόσιο σχολείο. Έτσι ακριβώς σπούδασαν οι γονείς μας, και έτσι ακριβώς είπαν και σε μας να σπουδάσουμε. Μόνο που η φούσκα έσπασε και τώρα καλούμαστε να βρούμε δουλειές στην πραγματική αγορά, όπου αυτός που σε πληρώνει θέλει να πάρει υπεραξία από εσένα, και άρα σε πληρώνει για κάποιο epxertise.


Και άντε πες γεννήθηκες φτωχός, και δεν είχες στον ήλιο μοίρα. Ε τι? Δεν μπορούσες να βρεις δουλειά Ελλάδα στα 20ς σου και τα 30ς σου? Όλα τα ξενοδοχεία κάθε χρόνο ψάχναν και ψάχνουν υπαλλήλους, με μηδενικές απαιτήσεις σε expertise. Δίνουν 800+ καθαρά και παρέχουν διαμονή και φαγητό για όλη τη σεζόν,ένσημα,άδειες κτλ, και μετά ταμείο ανεργίας τον χειμώνα. Τόσοι και τόσοι νέοι που δεν έχουν expertise αυτό κάνουν. Όχι? Beneath you κι αυτό?

Τι ζητάς δεν έχω καταλάβει ακόμα.
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ενα θα σου πω, η Ελλαδα μας γεμισε απο ανεργους γιατρους ,δικηγοορυς και μηχανικους ...
Μονο και μονο για να το λενε ...
Έλλειψη εχουμε σε υδραυλικους ,ηλεκτρολογους και γενικα ο κλαδος αυτος ειναι μια δεξαμενη που δεν εχει φτασει ουτε στη μεση ακομα ..
Είναι γεγονός ότι πολλά ελληνικά πανεπιστήμια δίνουν πτυχία για σχολές ανέργων. Δεν είναι όμως όλα έτσι, γιατί βλέπω κόσμο να απαξιώνει τα ελληνικά πανεπιστήμια (τα οποία, οκ, κάνουν αρκετή δουλειά από μόνα τους σε αυτό) αλλά έτσι πέφτουμε στην παγίδα κάποια στιγμή να υπάρχουν μόνο ιδιωτικά πανεπιστήμια και ένα παιδί από φτωχή οικογένεια να πρέπει να περάσει δια πυρός και σιδήρου για να σπουδάσει κάτι που θέλει.

Επίσης, στην Ελλάδα για κάποιον λόγο είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις βγάλει πανεπιστήμιο για την θεια στο χωριό και την μέση μάνα Ελληνίδα νοικοκυρά. Αυτοί, επειδή στη γενιά τους ήταν λίγοι όσοι είχαν ακαδημαϊκή μόρφωση και προέρχονταν από την αστική τάξη, ξιπάστηκαν και θέλησαν να κάνουν τα παιδιά τους απόφοιτους πανεπιστημίου. Αν ήταν δε, από νομική ή ιατρική, εκεί φούσκωναν από περηφάνεια, άσχετα αν το παιδί τους έπεσε θύμα της ψωροπερηφάνειάς τους και δεν έκανε αυτό που πραγματικά γούσταρε, ό,τι κι αν ήταν αυτό.
Γιατι λοιπον εγω σαν γονεας να μην κατευθύνω το παιδι μου να βγαλει μια τετοια σχολη αν του αρεσει κιολας και αργοτερα να φιαξει και την δικη του επιχείριση ωστε να ζει μια ζωη που θατ ην ζηλευε και ενας δικηγορος ?
Πάνω από όλα αυτό που του αρέσει Μαργαρίτα και η επιλογή του.
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Στο σημείο αυτό θέλω να ξαναπώ πως δεν εκθειάζω το εξωτερικό ξαναλέω υπάρχουν μειονεκτήματα καθώς τωρα εξετάζουμε μόνο την επαγγελματική σκοπιά.Εγώ ως άνθρωπος δεν είμαι της άποψης πως η δουλειά μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή μου και αν μη τι άλλο εξω υπάρχει αυτη η μονοτονία ιδίως αν μιλάμε για Σκανδιναβικές χώρες. Και ιδίως αν προέρχεσαι απο Ελλάδα.
Αυτό στο οποίο έχω αποφανθεί λοιπόν εγώ με αυτον τον χαρακτηρα που εχω είναι πως δεν μπορουμε να απαντησουμε μονοπλευρα αυτη την ερωτηση χωρις να λαβεις υποψιν το πως βλεπει ο αλλος την καριερα του και σε τι βαθμο επηρεαζει την ζωη του.
Υπηρχαν ανθρωποι που μετα απο 4-5 χρονια γυρισαν γιατι ειδαν πως δεν ειχε νοημα αυτη η μοντονια.
Αλλοι ειναι εξω και διαπρεπουν επαγγελματικα.
Μισω το κλισε αλλα θα το χρησιμοποιήσω εδώ «its all about the balance” που εσυ προσωπικα ψαχνεις.
Προς Θεού, δεν "εκθειάζεις" το εξωτερικό, απλά περιγράφεις την αγορά εργασίας του εξωτερικού ως "γη της αφθονίας" που παρέχει εξαιρετικές ευκαιρίες απασχόλησης για όλους, τις ξένες επιχειρήσεις ως φιλανθρωπικά ιδρύματα που για entry level θέσεις θα προτιμήσουν τον άπειρο κι όχι τον έμπειρο υποψήφιο γιατί έχουν καλή καρδιά και δε θέλουν να εκμεταλλεύονται τα προνόμια που τους παρέχει το ισοζύγιο προσφοράς/ζήτησης εργασίας και την αγορά εργασίας, τους εργοδότες κ.λπ. της Ελλάδας ως νεκροταφεία ψυχών που όποιος μείνει είναι καταδικασμένος να είναι ανασφάλιστος και να πληρώνεται φυστίκια αντί €!:lol:
ναι Βαλκάνιε Έλληνα εργοδότη της Θεσσαλονίκης.

ΓΙ αυτό η Θεσσαλονίκη έχει τεράστια ανεργία ( όχι ότι η Αθήνα δεν έχει, αλλά μιλάμε για σένα που είσαι Θεσσαλονίκη)

Γι αυτό όσους Θεσσαλονικιούς ξέρω την κάνουν για Εξωτερικό ( Γερμανία κυρίως)

Γι αυτό όσοι εργάζονται στη Θεσσαλονίκη, έχουν τεράστια παράπονα

Γι αυτό ήδη λείπουν από τα μνημονιακά χρόνια από όλη την Ελλάδα, μέχρι σήμερα περίπου 2 εκατ Έλληνες σε χώρες του Εξωτερικού

Επειδή η Ελληνική εργοδοσία είστε η καλύτερη στο κόσμο και ο ξένος ο χειρότερος. Μπεεε μοίρασε σανό στα πρόβατα
Τις ευθύνες για όλα αυτά που περιγράφεις να πας να τις ζητήσεις από τους γονείς σου, τους παππούδες σου, τους θειούς σου κ.λπ. που έκαναν την Ελλάδα βασίλειο του κρατισμού, των δανεικών και του βολέματος...εντάξει Βαλκάνιε άνεργε της Αθήνας;
Άντε πήγαινε να βελάξεις με το υπόλοιπο κοπάδι τώρα και με το καλό να πας στο εξωτερικό να δεις τι καλά που θα περάσεις...
 

Guest 890013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
α προτιμήσουν τον άπειρο κι όχι τον έμπειρο υποψήφιο γιατί έχουν καλή καρδιά και δε θέλουν να εκμεταλλεύονται τα προνόμια που τους παρέχει το ισοζύγιο προσφοράς/ζήτησης εργασίας και την αγορά εργασίας, τους εργοδότες κ.λπ. της Ελλάδας ως νεκροταφεία ψυχών!
Ok exactly what I said
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Προς Θεού, δεν "εκθειάζεις" το εξωτερικό, απλά περιγράφεις την αγορά εργασίας του εξωτερικού ως "γη της αφθονίας" που παρέχει εξαιρετικές ευκαιρίες απασχόλησης για όλους, τις ξένες επιχειρήσεις ως φιλανθρωπικά ιδρύματα που για entry level θέσεις θα προτιμήσουν τον άπειρο κι όχι τον έμπειρο υποψήφιο γιατί έχουν καλή καρδιά και δε θέλουν να εκμεταλλεύονται τα προνόμια που τους παρέχει το ισοζύγιο προσφοράς/ζήτησης εργασίας και την αγορά εργασίας, τους εργοδότες κ.λπ. της Ελλάδας ως νεκροταφεία ψυχών!:lol:

Τις ευθύνες για όλα αυτά που περιγράφεις να πας να τις ζητήσεις από τους γονείς σου, τους παππούδες σου, τους θειούς σου κ.λπ. που έκαναν την Ελλάδα βασίλειο του κρατισμού, των δανεικών και του βολέματος...εντάξει Βαλκάνιε άνεργε της Αθήνας;
Άντε πήγαινε να βελάξεις με το υπόλοιπο κοπάδι τώρα και με το καλό να πας στο εξωτερικό να δεις τι καλά που θα περάσεις...
Πρώτα από όλα, δεν είμαι άνεργος στη παρούσα φάση.

Δεύτερον, ζήτα το λόγο και από τα δικά σου συγγενικά πρόσωπα γιατί όπως είπε και ο Πάγκαλος "όλοι μαζί τα φάγαμε". Μπορει να μη τα φαγαμε ΕΜΕΙΣ αλλα τα μοίραζαν και έτρωγαν όλοι εκείνες τις εποχές, για να μπορείς να πας να σπουδάσεις εγώ και εσύ και όλοι μας και να υπάρχει μαι αξιοπρεπή επβίωση.

Τρίτον, η Ελλάδα παρόλο τα μνημόνια που πέρασε, λυπάμαι που θα στο πω, αλλά όλα αυτά δεν έφυγαν. Με δανεικά ζουμε σαν χώρα, το βόλεμα συνεχίζει να υπάρχει, όπως και το βασίλειο του κρατισμού. ΕΚτός αν βλέπεις κάτι διαφορετικό εσύ

Τέταρτον πρωτού αναφέρεσαι σε συγγενικά πρόσωπα , καλό ειναι να ρωτάς τι δουλειες εκαναν και να μη ρίχνεις ευθύνες λες και οι δικοι σου γονεις, παππουσες, θειοι κλπ δεν εκαναν την Ελλαδα βασιλειο του κρατισμου, των δανεικων και του βολεματος
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top