Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.506 μηνύματα.

24-02-25

23:05
Κι έναν που π.χ. τρώει σκατά μια ζωή αν του δώσεις μια φορά να φάει μπιφτέκι απ' τα McDonald's θα του φανεί φιλέ μινιόν...και λοιπόν;Οι άλλοι δεν Δεν λιγουρεύονται μόνο το οικονομικό! Ο τύπος ειπε το εξής : Έπαιρνα τόσα περισσότερα από όσα έπαιρνα στην Ελλάδα που με έκανε να νιώσω άσχημα επειδή δεν ηξερα γερμανικά και έκατσα και τα βελτίωσα…
αλήθεια,στην Ελλάδα δεν έχω δει κανέναν να αναφέρει αυτό το συναίσθημα…![]()
Σου φαίνεται λογικό να συζητάμε για το μπιφτέκι απ' τα McDonald's ή/και να το λιγουρευόμαστε;

GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.133 μηνύματα.

24-02-25

23:09
Μέχρι να λυθούν αυτά τα πρόβλημα που ορθώς ανάφερες οι Έλληνες θα συνεχίζουν να μεταναστεύουν σε Κ.Ευρώπη και ΗΠΑ και εδώ θα έρχονται ΜΟΝΟ για διακοπέςΑν διαβάσεις σε επιχειρηματικές εφημερίδες της δεκαετίας του 70-80, θα δεις ότι στην Ελλάδα αρκετοί επιχειρηματίες δέχθηκαν άγριο εκτοπισμό αγοράς με πολιτικά κίνητρα από ξένες χώρες. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν φταίει μόνο η παγκοσμιοποίηση ή το ΠΑΣΟΚ που έκλεισε βιομηχανικές μονάδες και η ΝΔ τις μετατρέπει σε "κέντρα πολιτισμού" με τσιμεντομένη είσοδο. Υπήρχε βρώμικη πολιτική γραμμή από τις χώρες που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία. Η Ελλάδα από μια χώρα που είχε βιομηχανική παραγωγή από τα μέσα του 1930 κατέληξε να εισάγει μέχρι και τσιμπιδάκια για τρίχες από το αυτί (για να μην πω που αλλού). Αντί να στηρίζουμε τα ΑΕΠ ξένων χωρών κάτι θα έπρεπε να κάνουμε και να στηρίξουμε τη χώρα μας. Δεν υπάρχει άλλος να το κάνει αυτό γιατί η πλειονότητα των Ελλήνων είναι ζώα. Σκέφτονται μόνο γιατί ο Γερμανός βγάζει 5000 ευρώ μεικτά ενώ δεν ξέρουν με πόσα ζει όμως ο Γερμανός ή γιατί οι συντάξεις είναι χαμηλές ή γιατί δεν υπάρχουν προοπτικές για όλες τις επιστημονικές ειδικότητες. Μια ξένη χώρα μπορεί να έχει καλή οικονομία αλλά δεν σημαίνει ότι ζητάει "χέρια" σε όλες τις ειδικότητες. Ή ότι μια χ ειδικότητα που υπάρχει στην Ελλάδα μπορεί να μην υπάρχει στην Αγγλία.
Αυτή τη στιγμή σε διεθνές επίπεδο υπάρχει ανεργία. Άλλοι τη βιώνουν σε μεγάλο ή μικρό βαθμό με τα προγράμματα κοινωνικής ένταξης, πρακτικές κτλ. Η διαρθρωτική όμως ανεργία που έχει η Ελλάδα προκύπτει κατά κύριο λόγο από το εκπαιδευτικό της σύστημα. Μέχρι το 2025, τα περισσότερα προγράμματα σπουδών στην Ελλάδα διδάσκουν την ίδια ύλη του 1970 μέχρι να βγει η ψυχή. Δηλαδή, να συνταξιοδοτηθούν οι ηλικιωμένοι πλέον Πανεπιστημιακοί της δεκαετίας του 1980-1990. Το αν βρίσκουν δουλειά ορισμένοι δεν αλλάζει τα νούμερα. Κανονική δουλειά δυστυχώς δεν βρίσκεται εύκολα.
Η Ελλάδα είναι και θα γίνει στο μέλλον (αν δεν αλλάξει κάτι ραγδαία) η χώρα των βολεψακιδων Και των κουτο-πονηρων
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Μα αφού εδώ έχουμε τρομερή ποιότητα ζωής.πως γίνεται να τρώει σκατα ;Κι έναν που π.χ. τρώει σκατά μια ζωη
Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.506 μηνύματα.

24-02-25

23:50
ναι, προφανώς κι ένας μ@λάκας που κάθεται οικειοθελώς και τον γ@μάνε 7/7 τα καλοκαίρια στην Κω ή όπου στο διάολο ζει είναι συνηθισμένος στα σκατά και προφανώς τα λιγότερο σκατά της (κάθε) Ελβετίας θα του φανούν παράδεισος κι ενδεχομένως να τους τον πάρει και στο στόμα στην κυριολεξία αν στην επόμενη σεζόν που θα πάει του δώσουν «κανονικό» μισθό!Μα αφού εδώ έχουμε τρομερή ποιότητα ζωής.πως γίνεται να τρώει σκατα ;

Τα facts στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν είναι α)ότι το να παίρνεις 3 χιλιάρικα μικτά στην Ελβετία είναι σα να παίρνεις 500€ μικτά στην Ελλάδα (και το να νιώθεις περήφανος γι' αυτό να το διαφημίζεις στο YouTube κ.λπ. σε καθιστά μέγιστο καραγκιόζη), β)ότι με 3 χιλιάρικα μικτά στην Ελβετία δε βγάζεις μήνα ούτε με το να κοιμάσαι σε στάβλο μαζί με τις κότες και τα γουρούνια και γ)άνθρωποι με τέτοια ραγιαδίστικη κ.λπ. νοοτροπία όπως ο εν λόγω καραγκιόζης YouTuber κάνουν κακό και στην αγορά εργασίας της χώρας τους (εργαζόμενοι για ψίχουλα, ανεχόμενοι τα πάντα κ.λπ.) και στην αγορά εργασίας των χωρών στις οποίες πάνε μετανάστες...γιατί όσο π.χ. αυτός ο ξεφτίλας χαίρεται που πήρε 3 ψωροχιλιάρικα (γιατί στο μπουρδελόνησο που ζει μόνιμα του φτάνουν και του περισσεύουν) κάποιος Ελβετός εργαζόμενος εστίασης χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο που υπάρχουν κάτι τέτοιοι πεταμένοι που πάνε και χαλάνε την πιάτσα!

nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.601 μηνύματα.

25-02-25

10:07
Noμίζω ότι ζει καλά στην Ελβετία κάποιος μόνο αν βγάζει κάπου 8.000 € το μήνα καθαρά. Δυστυχώς οι φορολογικές εισφορές, πάγια κόστη, ειδικά τέλη, πληθωρισμός κτλ, ανεβάζουν το κόστος διαμονής γεγονός που δεν μπορεί κάποιος θεωρητικά να το προβλέψει αν δεν ζήσει κάπου ως κανονικός πολίτης. Όταν στην Ελβετία μπορεί μια σοκολάτα πλάκα 70g μπορεί να κοστίζει 2.60 € ...
Οι περισσότεροι που πάνε έξω και ανεβάζουν βίντεο ή φωτογραφίες συγκρίνοντας το κόστος ζωής δεν λένε ακριβώς τι συμβαίνει εκεί και τι στην Ελλάδα. Γιατί απλά δεν έχει νόημα η σύγκριση. Επίσης κάποια πράγματα στην Ελλάδα δεν κοστίζουν όπως κοστίζουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Για παράδειγμα, έχετε δει πόσες λεπτομέρειες χρεώνονται στα δημοτικά τέλη που εδώ δεν υπάρχουν αντίστοιχα;
Οι περισσότεροι που πάνε έξω και ανεβάζουν βίντεο ή φωτογραφίες συγκρίνοντας το κόστος ζωής δεν λένε ακριβώς τι συμβαίνει εκεί και τι στην Ελλάδα. Γιατί απλά δεν έχει νόημα η σύγκριση. Επίσης κάποια πράγματα στην Ελλάδα δεν κοστίζουν όπως κοστίζουν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Για παράδειγμα, έχετε δει πόσες λεπτομέρειες χρεώνονται στα δημοτικά τέλη που εδώ δεν υπάρχουν αντίστοιχα;

Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

25-02-25

10:22
Εκτίθεσαι λόγω ημιμάθειας. 5000-5500 καθαρά σου χρειάζονται στη Ζυρίχη για να ζεις καλά, δηλαδή 6500-7000 μεικτά.Noμίζω ότι ζει καλά στην Ελβετία κάποιος μόνο αν βγάζει κάπου 8.000 € το μήνα καθαρά.
1500 ενοίκιο (κέντρο, αν θες να βγεις εκτός)
500 ασφάλεια
1000 σούπερ μάρκετ (SPAR, Coop)
70 τηλέφωνο (swisscom)
+κάρτα μεταφορών κανά 100chf αναλόγως τις ζώνες που θα επιλέξεις
Αυτά βγαίνουν στα 3170 με φουσκωμένο το σούπερ μάρκετ (εκτός αν πιστεύει κάποιος ότι θα ξοδεύει 200 chf την εβδομάδα στο σούπερ !)
Περιμένω με ανυπομονησία να μας γράψουν αυτοί που γνωρίζουν, τα πάγια, τα ειδικά τέλη και τους ειδικούς φόρους που συνεχώς αναφέρουν...Κοινώς πετάμε δίχτυ και ό,τι πιάσουμε.
Για το λόγο αυτό υπάρχει ο δείκτης της αγοραστικής δύναμης.Οι περισσότεροι που πάνε έξω και ανεβάζουν βίντεο ή φωτογραφίες συγκρίνοντας το κόστος ζωής δεν λένε ακριβώς τι συμβαίνει εκεί και τι στην Ελλάδα. Γιατί απλά δεν έχει νόημα η σύγκριση.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.133 μηνύματα.

25-02-25

11:44
Μα γι αυτο ακρβως έχουμε τον δείκτη αγοραστικής δύναμηςΓιατί απλά δεν έχει νόημα η σύγκριση.
Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

25-02-25

14:30
Έχω δει κι εγώ αρκετά βίντεο του συγκεκριμένου γιατί είχα σκεφτεί την Ελβετία... Αλλά όντως μου φαίνεται κι εμένα ότι τα φουσκώνει... Δηλαδή όπως το παρουσιάζει φαίνεται σαν να μπήκαν στην τσέπη του όλα αυτά τα χρήματα ενώ στην πραγματικότητα μπήκαν πολύ λιγότερα δεδομένου ότι τέτοιος μισθος είναι χαμηλός για τα δεδομένα της Ελβετίας.
Κακη λογικα η Ελβετία (και μιλάμε για εστίαση)
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.601 μηνύματα.

25-02-25

15:05
Έχω δει κι εγώ αρκετά βίντεο του συγκεκριμένου γιατί είχα σκεφτεί την Ελβετία... Αλλά όντως μου φαίνεται κι εμένα ότι τα φουσκώνει... Δηλαδή όπως το παρουσιάζει φαίνεται σαν να μπήκαν στην τσέπη του όλα αυτά τα χρήματα ενώ στην πραγματικότητα μπήκαν πολύ λιγότερα δεδομένου ότι τέτοιος μισθος είναι χαμηλός για τα δεδομένα της Ελβετίας.
Είχα συναντήσει περιπτώσεις Ελλήνων φοιτητών που έκαναν μεταπτυχιακές σπουδές σε άλλα Τμήματα στο εξωτερικό και είχαν μια ιστορία σχετικά με το πως επιβίωναν σε ξένη χώρα καθώς δεν έλεγαν ότι λάμβαναν επιχορήγηση από γονείς. Υπήρχε μια απάντηση για όλα. Γενικά οι Έλληνες λένε το ψεματάκι τους. Το τρως σαν έναν μικρό πικρό σοκολατάκι.

Τελευταία βγαίνουν αρκετοί Έλληνες μαϊντανοί στα δίκτυα και διαφωτίζουν τους προϊστορικούς ιθαγενείς της Ελλάδας για το πόσαααα λεφτουάαααα δίνουν έξω. Δίνουν λεφτουάααααααααα....πολλάαααααα.
Ή σου λένε: εσύ γιατί δεν έφυγες ακόμη για έξω; Εκεί που μοιράζουν λεφτουάαααα;

Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος

25-02-25

16:12
Έχουν γεμίσει τα social media με πρώην (ή ακόμη κι εν ενεργεία) καρπαζοεισπράκτορες της Ελληνικής αγοράς εργασίας που ενώ έβαλαν κι οι ίδιοι για σειρά ετών το λιθαράκι τους στη συντήρηση των χαμηλών μισθών, των άθλιων συνθηκών εργασίας κ.λπ. (εργαζόμενοι για ψίχουλα, ανεχόμενοι τα πάντα από εργοδότες ή/και προϊσταμένους κ.λπ.) τώρα τα στηλιτεύουν όλα αυτά εκ του ασφαλούς...ανήθικοι και θρασύδειλοι κουραδόμαγκες που απευθύνονται στο εγκεφαλικά ανάπηρο κοινό του YouTube, του TikTok, του Instagram, του Facebook κ.ο.κ. «φουσκώνοντας» τα δεδομένα των κρατών στα οποία πήγαν μετανάστες (άλλος στην Ελβετία, άλλος στην Ολλανδία, άλλη στη Νορβηγία και πάει λέγοντας) μπας και κάνουν κι αυτοί καριέρα influencer, coach, πολιτικού κ.λπ.Έχω δει κι εγώ αρκετά βίντεο του συγκεκριμένου γιατί είχα σκεφτεί την Ελβετία... Αλλά όντως μου φαίνεται κι εμένα ότι τα φουσκώνει... Δηλαδή όπως το παρουσιάζει φαίνεται σαν να μπήκαν στην τσέπη του όλα αυτά τα χρήματα ενώ στην πραγματικότητα μπήκαν πολύ λιγότερα δεδομένου ότι τέτοιος μισθος είναι χαμηλός για τα δεδομένα της Ελβετίας.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.993 μηνύματα.

25-02-25

16:55
Βγαίνει εφόσον δεν πληρώνει νοικιο και φαΐ.
Βέβαια δεν λέει πόσες ώρες δουλεύει και πόσα ρεπό έχει. Πάντως έχει δίκιο ότι χρειάζεται τσαμπουκά, θαρρος και εργατικότητα για να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε μια ξένη χώρα.
Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.044 μηνύματα.

25-02-25

17:06
Μετράω τις ημέρες να φύγω προς τη Δύση. Ακόμα θυμάμαι όταν έζησα για ένα μήνα στη Γαλλία(Νότια) και όταν επισκέφθηκα πρώτη φορά Δυτική χώρα. Το συναίσθημα είναι απερίγραπτο. Κανένα σκουπίδι στο δρόμο, δρόμοι καινούργιοι χωρίς λακούβες. Τώρα θα μου πείτε δείτε στο Παρίσι τι γίνεται αλλά θα απαντήσω, δείτε την συνολική εικόνα. Τι είναι καλύτερο, να ζεις μέσα στο σκοτάδι και να βλέπεις μακριά το φώς ή να ζείς μέσα στο φως και να βλέπεις λίγο σκοτάδι;
(Ας μην πω για την Ελβετία, το ανοιχτό πράσινο χρώμα και τα βουνά, θα πάθω πανικό μέχρι να περάσουν αυτά τα δυο χρόνια)
(Ας μην πω για την Ελβετία, το ανοιχτό πράσινο χρώμα και τα βουνά, θα πάθω πανικό μέχρι να περάσουν αυτά τα δυο χρόνια)
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.301 μηνύματα.

25-02-25

17:07
Μου θυμίζει κάτι ορδές «επιτυχημένων» στα σόσιαλ που ουσιαστικά είναι θύματα πυραμίδων και σε βάζουν να αγοράσεις προγράμματα για να σου πουν τα μυστικά του πλουτισμού.Έχω δει κι εγώ αρκετά βίντεο του συγκεκριμένου γιατί είχα σκεφτεί την Ελβετία... Αλλά όντως μου φαίνεται κι εμένα ότι τα φουσκώνει... Δηλαδή όπως το παρουσιάζει φαίνεται σαν να μπήκαν στην τσέπη του όλα αυτά τα χρήματα ενώ στην πραγματικότητα μπήκαν πολύ λιγότερα δεδομένου ότι τέτοιος μισθος είναι χαμηλός για τα δεδομένα της Ελβετίας.

Εν τω μεταξύ ρε π@στη μου πρώτον-επειδή το χρήμα καλώς ή κακώς φαίνεται- φαίνεται πως δεν έχουν λεφτά αφετέρου φαίνεται επίσης και το οτι δεν έχουν ιδέα τι κάνουν.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.993 μηνύματα.

25-02-25

17:21
Εν τω μεταξύ ρε π@στη μου πρώτον-επειδή το χρήμα καλώς ή κακώς φαίνεται- φαίνεται πως δεν έχουν λεφτά αφετέρου φαίνεται επίσης και το οτι δεν έχουν ιδέα τι κάνουν.
Για σερβιτόρος όμως μια χαρά στάνταρ κατάφερε να έχει και ξέρει την δουλειά του.
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.700 μηνύματα.

25-02-25

19:18
Η σεζόν και το σερβιτοριλίκι δεν μπορεί να είναι σοβαρή προοπτική καριέρας όπου και να είσαι, λίγο αστείο να κάνεις βίντεο να το διαφημίζεις κιόλας.
Αλλά αυτός που πάει σεζόν, αν μπορεί αντί να πάει 5-6 μήνες το καλοκαίρι σεζόν σε ένα νησί να πάει 5-6 μήνες σε κάποιον χειμερινό προορισμό να βγάλει τα 2-3πλα γιατί οχι;
Χειρότερες συνθήκες δουλειάς από το 7/7 12ωρο με 40 βαθμούς δεν θα βρει ούτε θα του δώσουν χειρότερο σπίτι από τις τρώγλες που δίνουν στα νησιά σε όσους πάνε σεζόν...
Επίσης αν πραγματικά το αντέχει κάποιος για μερικά χρόνια με πλάνο να μαζέψει λεφτά για να κάνει κάτι άλλο μετά, με 5 μήνες σεζόν καλοκαίρι σε νησί και 5 μήνες χειμώνα βόρεια Ευρώπη μπορεί να μαζέψει πολλά λεφτά ακόμα και χωρίς καμία μόρφωση πέρα από ξένες γλώσσες.
Αλλά αυτός που πάει σεζόν, αν μπορεί αντί να πάει 5-6 μήνες το καλοκαίρι σεζόν σε ένα νησί να πάει 5-6 μήνες σε κάποιον χειμερινό προορισμό να βγάλει τα 2-3πλα γιατί οχι;
Χειρότερες συνθήκες δουλειάς από το 7/7 12ωρο με 40 βαθμούς δεν θα βρει ούτε θα του δώσουν χειρότερο σπίτι από τις τρώγλες που δίνουν στα νησιά σε όσους πάνε σεζόν...
Επίσης αν πραγματικά το αντέχει κάποιος για μερικά χρόνια με πλάνο να μαζέψει λεφτά για να κάνει κάτι άλλο μετά, με 5 μήνες σεζόν καλοκαίρι σε νησί και 5 μήνες χειμώνα βόρεια Ευρώπη μπορεί να μαζέψει πολλά λεφτά ακόμα και χωρίς καμία μόρφωση πέρα από ξένες γλώσσες.
paskmak
Διάσημο μέλος

25-02-25

20:15
Η σεζόν και το σερβιτοριλίκι δεν μπορεί να είναι σοβαρή προοπτική καριέρας όπου και να είσαι, λίγο αστείο να κάνεις βίντεο να το διαφημίζεις κιόλας.
Αλλο να ψήνεσαι στο 50 βαθμους για ψίχουλα, και άλλο να προσφερεις υπηρεσίες Σ ένα οργανωμένο κράτος( με συντάξιμα και υγεία εξασφαλισμένα) , με καλή αμοιβή και νοίκι φαΐ πληρωμένα .Μια χαρά είναι και Μαγκιά μεγάλη μάλιστα.
Το κλειδί της επιτυχίας δεν είναι τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά μόνο, αλλά η εργατικότητα, η προσαρμοστικότητα και η τόλμη.
Προφανώς αυτα για κάποιους κακεντρεχείς ανίκανους νεοτσιφτετελληνες αποτελούν αυτοπροβολή και έπαρση. Ενώ ουσιαστικά ο άνθρωπος εξιστορεί απλά και μόνο τον τρόπο με τον οποία ο ίδιος έκανε 2 βήματα παραπάνω στην ζωή του, αντί να κάθεται και να παλεύει σ ενα κωλοχανειο για «καλύτερες συνθήκες» (λολ).
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος

25-02-25

21:21
Η αγορα ετσι οπως ειναι δομημένη στην Ελλάδα δεν σε παίρνει να το παίζεις μαγκάκος και να λες πολλά "όχι" και να το παίζεις επαναστάτηςίδιοι για σειρά ετών το λιθαράκι τους στη συντήρηση των χαμηλών μισθών, των άθλιων συνθηκών εργασίας κ.λπ.
Βεβαίως,γιατί εκει σου δίνεται η ευκαιρία γιατι μιλάμε για καθαρό ανταγωνισμό μεταξύ επιχειρήσεων όχι αυτες οι γελοίτητες που υπάρχουν εδωΠάντως έχει δίκιο ότι χρειάζεται τσαμπουκά, θαρρος και εργατικότητα για να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε μια ξένη χώρα.
Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος

25-02-25

22:36
Να πάει στην Ελβετία αν είναι μάγκας να ζήσει τους υπόλοιπους 6-7 μήνες (μια που η Ελλάδα είναι και πανάκριβη όπως αναφέρουν όλοι αυτοί πιο συχνά κι απ' το ονοματεπώνυμό τους) να δούμε πόσο θ' αντέξει η τσέπη του!Αλλά αυτός που πάει σεζόν, αν μπορεί αντί να πάει 5-6 μήνες το καλοκαίρι σεζόν σε ένα νησί να πάει 5-6 μήνες σε κάποιον χειμερινό προορισμό να βγάλει τα 2-3πλα γιατί οχι;

Τότε να κάνουν τουμπεκί και μόκο όλα αυτά τα σκουπιδοειδή που ρυπαίνουν τα social media με τη θλιβερή παρουσία τους και να βγουν να μιλήσουν ΜΟΝΟ όσοι (μπορούν να) λένε «όχι»...Η αγορα ετσι οπως ειναι δομημένη στην Ελλάδα δεν σε παίρνει να το παίζεις μαγκάκος και να λες πολλά "όχι" και να το παίζεις επαναστάτης
Ένας «παπαγάλος» της Freedom24 ονόματι Τσούνης (άσχετος με το θέμα αλλά δανείζομαι το influencerίστικο παράδειγμα γιατί τυχαίνει να γνωρίζω γι' αυτόν κι είναι κι απ' αυτούς που έχουν παρουσία και στο LinkedIn) ενώ δηλώνει πως έχει (μεταξύ άλλων) επενδυτικό portfolio εκατοντάδων χιλιάδων € κυκλοφορεί μ' ένα Smart 20+ετίας, ένα άσπρο πουκάμισο πλύνε βάλε και μένει σπιτωμένος σε γκόμενα...πόσο I.Q. να θεωρήσουμε ότι έχει κάποιος που τα γνωρίζει αυτά και παρ' όλα αυτά θεωρεί ότι είναι πλούσιος;Εν τω μεταξύ ρε π@στη μου πρώτον-επειδή το χρήμα καλώς ή κακώς φαίνεται- φαίνεται πως δεν έχουν λεφτά αφετέρου φαίνεται επίσης και το οτι δεν έχουν ιδέα τι κάνουν.

Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.226 μηνύματα.

25-02-25

22:51
Κι αν κάποιος δε θέλει να σερβίρει μπύρες και γκαζόζες μέχρι τα 40 του τι γίνεται οεο;Αλλο να ψήνεσαι στο 50 βαθμους για ψίχουλα, και άλλο να προσφερεις υπηρεσίες Σ ένα οργανωμένο κράτος( με συντάξιμα και υγεία εξασφαλισμένα) , με καλή αμοιβή και νοίκι φαΐ πληρωμένα .Μια χαρά είναι και Μαγκιά μεγάλη μάλιστα.
Το κλειδί της επιτυχίας δεν είναι τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά μόνο, αλλά η εργατικότητα, η προσαρμοστικότητα και η τόλμη.
Προφανώς αυτα για κάποιους κακεντρεχείς ανίκανους νεοτσιφτετελληνες αποτελούν αυτοπροβολή και έπαρση. Ενώ ουσιαστικά ο άνθρωπος εξιστορεί απλά και μόνο τον τρόπο με τον οποία ο ίδιος έκανε 2 βήματα παραπάνω στην ζωή του, αντί να κάθεται και να παλεύει σ ενα κωλοχανειο για «καλύτερες συνθήκες» (λολ).
Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος

25-02-25

22:57
Ειδικά στην Ελβετία είναι πρακτικά αδύνατο να εργαστείς αξιοπρεπώς ως επιστήμων αν δεν έχεις σπουδάσει εκεί ή/και αν δεν έχεις εκεί κάποιο γερό «βύσμα» να σε βοηθήσει (και για γλώσσα εννοείται πως πρέπει να 'σαι fluent σε Γερμανικά ή Γαλλικά ανάλογα το καντόνι)...Κι αν κάποιος δε θέλει να σερβίρει μπύρες και γκαζόζες μέχρι τα 40 του τι γίνεται οεο;
paskmak
Διάσημο μέλος

25-02-25

22:58
Κι αν κάποιος δε θέλει να σερβίρει μπύρες και γκαζόζες μέχρι τα 40 του τι γίνεται οεο;
Να γυρίσει στο χωριό ν αρμέγει την σύνταξη του 90 γέρου του. Αρκεί ν απολαμβάνει τον αθάνατο ελληνικό ήλιο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 274 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- touvlo
- American Economist
- taketrance
- Paragontas7000
- back2967
- charmander
- GeorgePap2003
- Ilma
- giorgos5002
- fmarulezkd
- Athens2002
- iew
- rafaela11
- Jack of Spades
- Reader
- Scandal
- giannhs2001
- Kate333er
- AggelikiGr
- Entropy24
- pinkheart
- chester20080
- johnsala
- iminspain
- userguest
- BatGuin
- Wonderkid
- Andante
- Luludaki
- χημεια4λαιφ
- Ωρορα
- Memetchi
- Varus
- synthnightingale
- J.Cameron
- ROM32
- User2350
- akis_95
- Joji
- vasilis123321
- Kate1914
- RPO
- A350
- fockos
- Unboxholics
- NeosUser2023
- Μήτσος10
- Libertus
- Ryuzaki
- theodle
- despoina13
- Jim4ever
- Giorgkalo
- Sosstoss
- bibliofagos
- Hased Babis
- Totreno
- Corfu kitty
- Dr. Gl. Luminous
- MarcoReus
- thenutritionist
- Jim175
- fourkaki
- Debugging_Demon
- AK-92
- suaimhneas
- Alessandra Eliza
- Ariana2018
- xristarac
- ougkampougka
- FrankR
- phleidhs
- Esperos1
- Dark_kronos
- P.Dam.
- camil
- jj!
- Himalaian
- ana.roi
- Thoba19
- tsiobieman
- arko
- Meow
- Viedo
- parrot/παπαγάλος
- Εχέμυθη
- Johnny15
- Giii
- ΘανάσοςG4
- ag97
- Fernando_A
- Στεφανος56
- ggl
- Maraki4you
- qwertyuiop
- Eliza
- tslef8
- ougka pougka
- snowy
- oups
- Citylights
- ]ifrit[
- ΔίνωΈναΤέλος
- Mt73
- New member
- Kostas_)
- kostas_01
- QWERTY23
- Αναστασία197
- labs
- Idontknoww
- Πα.Κ
- SlimShady
- penelopenick
- Pen_addict
- makis999
- Μαυρίκιος
- benzene
- korlef
- F1L1PAS
- akis94
- Ria99
- Sense
- eukleidhs1821
- Unseen skygge
- Thundergirl
- Stelios725
- jimis2001
- aggelosst9
- anastasis06
- Paul33.gr
- physicscrazy
- orange crush
- Jimmy20
- sunsetpp
- igeorgeoikonomo
- 1011
- louminis
- Cupid
- Earthquake
- Satan Claus
- johnietraf
- fretoe
- Kostis-Palamas
- nucomer
- Έμμα
- Scott
- gwgw_5
- Johnman97
- Ροβερτα
- VasoGrimes
- DimitraA.
- Αλκης Κ.
- leo41
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.