nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.611 μηνύματα.

Τι πάει να πεί δεν έχεις ικανότητες; Πιστεύω πως ο κάθε ενας εχει ικανότητες και κάτι που το γουστάρει ή αν δεν έχει κάτι συγκεκριμένο να γουστάρει είναι καλός σε κάποια πράγματα.
Αυτά μπορεί να μην είναι γράφω πολυ καλό κώδικα ή κρατάω τα βιβλία μιας εταιρειάρας αλλά πολύ πιο απλά έχω επικοινωνιακές δεξιότητες, είμαι δημιουργικός, έχω οργανωτικές δεξιότητες κτλ κτλ.
Αντι ο κάθε ενας να βρεί το δικό του κέντρο πάνε ολοι και μπαίνουν σε χωράφια που «εχουν λεφτα» και «προοπτικές» ή «είναι σίγουρα».
Και ας σιχαίνονται το επάγγελμα ή την επιλογή τους.
Εμ ετσι δε θα αντέξεις στα δύσκολα, δε θα σε κρατάει στις αναποδιές και φυσικά δεν θα είσαι ανταγωνιστικός γιατι απλά δεν το θέλεις.
Πόσοι νομίζεις είναι ετσι; «πάρε ενα πτυχίο και βλέπεις μετά».
Yπάρχει μια παρεξήγηση γενικά για το είδος των δεξιοτήτων που απαιτούνται σε πολλές θέσεις και αυτό οφείλεται από τις θέσεις-φάντασμα όσο και από την ενίσχυση του ρόλου των ατζέντηδων ως υπεύθυνοι για την πρόσληψη χωρίς πολλές φορές η αρμόδια εταιρία να γνωρίζει ακριβώς τι είδους θέση έχει δημοσιευτεί! Τη δουλεία την έχουν κάνει οι ατζέντηδες επειδή παίζει γερή προμήθεια από τον χ υποψήφιο. Γι' αυτό και οι τίτλοι είναι κάπως ασαφείς (π.χ. junior / senior, ή το (junior) σε παρένθεση, ή προσόντα που έχουν αντίφαση). Παλιότερα που δεν υπήρχε αυτή η απρόσωπη αναζήτηση εργασίας τα πράγματα ήταν καλύτερα γιατί οι θέσεις εργασίας ήταν υπαρκτές και οι εταιρίες ήξεραν ακριβώς τις ανάγκες για προσωπικό οπότε και σχεδίαζαν τις ανάλογες θέσεις. Πλέον οι θέσεις εργασίας πάνε μέσω γερής σύστασης ενώ όσες δημοσιεύονται είναι κυρίως διαφημιστικό marketing.
Με δημοσιους υπαλληλους μεγαλώσαμε, αυτές τις αξίες θα πήραμε. Για να συνοψίσω λοιπόν, δεν υπάρχει πιο ισχυρό πράγμα απο άνθρωπο που δουλεύει πάνω στο στοιχείο του και η γνώμη μου είναι να το βρεί ο κάθε ενας και να χτίσει τις ικανότητες που έχει εκ φύσεως και τον γεμίζουν και οχι τι ζητάνε οι πολυεθνικές για ταχα ασφάλεια και σταθερότητα.
Έτυχε να γνωρίσω έναν Έλληνα που εργαζόταν στο Υπουργείο Ασύλου για κάτι χαρτιά που χρειαζόμουν. Θυμάμαι όταν γνωριστήκαμε, μέχρι να μου ετοιμάσει καφέ και να ετοιμάσει τη γραφειοκρατία, μου έλεγε ότι προσφάτως είχε διοριστεί υπάλληλος και φυσικά μόνιμος. Δεν του άρεσε που εργαζόταν πριν στον ιδιωτικό τομέα. Από αυτό καταλαβαίνουμε ότι και στο εξωτερικό αρκετοί επιδιώκουν να μπουν στο δημόσιο απλά εκεί λόγω του διαφημιζόμενου ιδιωτικού τομέα, το δημόσιο είναι σε πλήρη σιωπή. Βέβαια αν μιλήσεις με ντόπιους Γερμανούς ή Ολλανδούς θα σου πουν ότι το δημόσιο παρέχει πιο family-oriented, friendly, ήσυχο περιβάλλον εργασίας με πολλά επιδόματα και παροχές εξέλιξης υπαλλήλων που τις πληρώνουν έμμεσα οι φορολογούμενοι.
Αλλά ποιος θέλει να κάνει οντως αυτές τις θυσιες και το σκατό του παξιμάδι για να πετύχει το σκοπό του;
Αυτός που πραγματικά το θέλει και το αγαπάει. Μπορεί να σου φαίνονται ουτοπικά αυτά που λέω τώρα αλλά σε λίγα χρόνια ισως αντιληφθείς τι σημαίνουν.
Αυτό είναι το βασικότερο. Να βρει ο καθένας αυτό που πραγματικά θέλει και όχι αυτό που η "εποχή θέλει" ή επειδή τώρα πουλάει καλύτερα να λες ότι θα πας στο εξωτερικό. Πολλοί νέοι πιέζονται να σπουδάζουν και μετεκπαιδεύονται σε αντικείμενα που δεν τους αρέσουν ή δεν θα τα επέλεγαν αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Όπως έχει πει και ο @Samael αν μπεις σε μια διαδικασία συνεχούς αναβάθμισης υπάρχει κίνδυνος να χάσεις τον εαυτό σου σε βαθμό που οι περισσότεροι 20άρηδες εδώ μέσα δεν έχουν ιδέα. Δεν μπορούν να φανταστούν τι σημαίνει καθημερινό περιβάλλον εργασίας σε μια μεγάλη επενδυτική τράπεζα ή σε ένα μητροπολιτικό νοσοκομείο ή σε ένα Πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Μιλούν με αοριστίες με βάση ό,τι ακούν δεξιά και αριστερά. Πολλά νέα παιδιά που μπήκαν στο τρυπάκι της μεγάλης καριέρας μπορεί να μην άντεξαν την πίεση ή να τα έδωσαν όλα με πολλές μη αναστρέψιμες παρενέργειες στην υγεία τους (π.χ. όπως ο ομιλών).
Γερμανός από την πρώην ομάδα μου, ολοκλήρωσε το διδακτορικό του με καλή επίδοση και εδώ περίπου 1.5 χρόνο είναι άνεργος. Δεν βρίσκει θέση για μεταδιδακτορική έρευνα. Δεν ξέρει τι άλλο να κάνει επειδή ποτέ δεν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο ως επάγγελμα.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.316 μηνύματα.

Μα για αυτό είπα και στον Γιώργο πάνω πως αυτά ισως τα αντιληφθεί σε λίγα χρόνια γιατι δυστυχώς αν τα ζήσεις τα καταλαβαίνεις.Όπως έχει πει και ο @Samael αν μπεις σε μια διαδικασία συνεχούς αναβάθμισης υπάρχει κίνδυνος να χάσεις τον εαυτό σου σε βαθμό που οι περισσότεροι 20άρηδες εδώ μέσα δεν έχουν ιδέα.
Το έχω ξαναπεί δουλεύοντας στη πρέσα κατάλαβα πως δεν γίνεται να συνεχιστεί έτσι η ζωή μου, σε βαθμό που ζήλευα τη κοπέλα στο καφέ κατω απο το σπίτι μου.
Επίσης δεν μπορούμε ολοι και για άλλου λόγους που είναι (ψυχικής) υγείας. Εγώ έχω γενικευμένη αγχώδη διαταραχή το να δουλεύω σε τέτοια μέρη με διαλύει πλήρως.
Δεν είμαι η μόνη, άλλοι πχ είναι ως ενα βαθμό στο φάσμα ή έχουν σωματικά προβλήματα που δεν μπορούν να κάτσουν σε γραφεία και αλλα πολλά.
Εν πάση περιπτώσει αυτή η μηχανή παραγωγής ετσι κι αλλιώς καταρρέει.
Αν ξεκινούσα απο την αρχή και με βάση το άγχος που έχω θα ήμουν πολύ ευχαριστημένη με το να γίνω κηπουρός ξέρω γω.
Και να το χέσω το πρεστιζ, είδαμε και απο αυτό.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άνθρωποι που το γουστάρουν πραγματικά και είναι κομμένοι και ραμμένοι για αυτό.
Είπαμε ας βρεί ο κάθε ενας αυτό που θέλει και μπορεί
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.933 μηνύματα.

νομίζω, υπερβάλεις. ¨Εχεις δει, τόσο καθαρό μετρό, όσο της Αθήνας; Και όλοι το φροντίζουν. Κανείς, ούτε τρώει, ούτε πίνει μέσα, εκτός από λίγο νεράκι. Πού να δεις τα μετρό του Βερολίνου! Τα βαγόνια μυρίζουν τσίσα.Ο έλληνας με την νοοτροπία που έχει(ασυδοσία, ανοργανωσιά, εγωισμός) , και δισεκατομμύρια να έχει (τα οποία και είχε), πάλι μια βοθροχωρα θα αφήσει πίσω του.
Θέλω να πω, πως η βοθρίλα, δεν είναι στο DNA μας. Αν επικρατεί μια γενικότερη ασυδοσία, ακολουθείς. Αν βλέπεις όμως κάτι όμορφο, σ΄αρέσει και το φροντίζεις.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Μωρέ το καλοξέρουν το δημόσιο, δεν είναι σιωπηλό. Αν μπεις στη σελίδα εύρεσης εργασίας για θέσεις δημοσίου (Βund), έχει για μια θέση εργασίας 200 αιτήσεις, ενώ σε ιδιωτικό, 60 κατά μέσο όρο. Αυτά τα στατιστικά, από το Bundesagentur. Το θέλουν όλοι. Και ξέρω αρκετούς, που μόλις πήραν σύμβαση αορίστου σε δημόσιο φορέα, διαρκώς έπαιρνε αναρρωτικές. Γενικά οι γερμανοί το ....ξεσκίζουν σε άδειες, αν έχουν δικαίωμα. Απείρως χειρότεροι από τους ΄Ελληνες. Τους έχω ζήσει και τους δυοΑπό αυτό καταλαβαίνουμε ότι και στο εξωτερικό αρκετοί επιδιώκουν να μπουν στο δημόσιο απλά εκεί λόγω του διαφημιζόμενου ιδιωτικού τομέα, το δημόσιο είναι σε πλήρη σιωπή
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.611 μηνύματα.

Μωρέ το καλοξέρουν το δημόσιο, δεν είναι σιωπηλό. Αν μπεις στη σελίδα εύρεσης εργασίας για θέσεις δημοσίου (Βund), έχει για μια θέση εργασίας 200 αιτήσεις, ενώ σε ιδιωτικό, 60 κατά μέσο όρο. Αυτά τα στατιστικά, από το Bundesagentur. Το θέλουν όλοι. Και ξέρω αρκετούς, που μόλις πήραν σύμβαση αορίστου σε δημόσιο φορέα, διαρκώς έπαιρνε αναρρωτικές. Γενικά οι γερμανοί το ....ξεσκίζουν σε άδειες, αν έχουν δικαίωμα. Απείρως χειρότεροι από τους ΄Ελληνες. Τους έχω ζήσει και τους δυο
Aκόμη και με παιδιά από τη Νιγηρία να μιλήσεις θα σου πουν ότι οι θέσεις στο public sector είναι καλύτερες. Νομίζω ότι αυτοί που απολαμβάνουν τον σοσιαλιστικό παράδεισο του δημοσίου παγκοσμίως είναι οι Κινέζοι και όσοι έχουν κομμουνιστικό καθεστώς.

Ο μέσος Γερμανός δημόσιος υπάλληλος θα κάνει διάλειμμα στις 10 το πρωί για μπισκότο, κρουασάν και καφέ φίλτρου. Θα δουλέψει και θα δεχθεί πολίτες μέχρι τις 13:30 ανάλογα την υπηρεσία. Μετά θα πάει για μεσημεριανό στην καντίνα της υπηρεσίας ή θα φάει στο γραφείο του μέσα σε ταπεράκι. Σε αυτό το διάστημα μέχρι τις 14:30-15:00 θα χαλαρώσει λίγο, θα ξεκατινιαστεί με τον/την συνάδελφο, θα βάλουν χαμηλή μουσικούλα. Μετά θα δουλέψει μέχρι τις 16:00 και ...5 λεπτά πριν τις 16:00 έχει ετοιμαστεί και περιμένει στην κοντινή στάση της συγκοινωνίας για να πάει σπίτι. Αν δεν παίξει κάτι έκτακτο ή κάποια ημιαργία, μπορεί να κάνει ατομική παύση εργασίας και να είναι στο γραφείο απλά δεν εξυπηρετεί τον πολίτη. Η γραφειοκρατία στη Γερμανία είναι το επάγγελμα για τους «προνομιούχους» και όσους δεν αντέχουν την πίεση της εταιρίας. Φυσικά οι μετανάστες αποκλείονται από τέτοιες θέσεις εργασίας λόγω γλώσσας και ιθαγένειας. Η γερμανική γλώσσα πρέπει να είναι σχεδόν μητρική (πάνω από C2) και να υπάρχουν σχετικές σπουδές με το δημόσιο δίκαιο της χώρας αλλά και αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε θέση με διοικητική εξυπηρέτηση πολιτών. Πόσους Έλληνες γνωρίζετε να δουλεύουν στο Bund με μόνιμη θέση; Αν υπάρχουν, έχουν γεννηθεί στη Γερμανία από Έλληνες ή μεικτούς γονείς.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.996 μηνύματα.

Μα για αυτό είπα και στον Γιώργο πάνω πως αυτά ισως τα αντιληφθεί σε λίγα χρόνια γιατι δυστυχώς αν τα ζήσεις τα καταλαβαίνεις.
Το έχω ξαναπεί δουλεύοντας στη πρέσα κατάλαβα πως δεν γίνεται να συνεχιστεί έτσι η ζωή μου, σε βαθμό που ζήλευα τη κοπέλα στο καφέ κατω απο το σπίτι μου.
Επίσης δεν μπορούμε ολοι και για άλλου λόγους που είναι (ψυχικής) υγείας. Εγώ έχω γενικευμένη αγχώδη διαταραχή το να δουλεύω σε τέτοια μέρη με διαλύει πλήρως.
Δεν είμαι η μόνη, άλλοι πχ είναι ως ενα βαθμό στο φάσμα ή έχουν σωματικά προβλήματα που δεν μπορούν να κάτσουν σε γραφεία και αλλα πολλά.
Εν πάση περιπτώσει αυτή η μηχανή παραγωγής ετσι κι αλλιώς καταρρέει.
Αν ξεκινούσα απο την αρχή και με βάση το άγχος που έχω θα ήμουν πολύ ευχαριστημένη με το να γίνω κηπουρός ξέρω γω.
Και να το χέσω το πρεστιζ, είδαμε και απο αυτό.
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άνθρωποι που το γουστάρουν πραγματικά και είναι κομμένοι και ραμμένοι για αυτό.
Είπαμε ας βρεί ο κάθε ενας αυτό που θέλει και μπορεί
Δεν ξέρω γιατί η συζήτηση περιστρέφεται πάντοτε για πολυεθνικές και για περιβάλλοντα όπου πρέπει να εργάζεσαι χωρίς σταματημό και τα ΣΚ κοκ.
Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι στο εξωτερικό υπάρχουν πολλά λούκια και ευκαιρίες πέραν της πολυεθνικής ( πχ στο δημόσιο, part-time δουλειές, το στήσιμο δικής σου επιχείρησης κοκ.) .
νομίζω, υπερβάλεις. ¨Εχεις δει, τόσο καθαρό μετρό, όσο της Αθήνας; Και όλοι το φροντίζουν. Κανείς, ούτε τρώει, ούτε πίνει μέσα, εκτός από λίγο νεράκι. Πού να δεις τα μετρό του Βερολίνου! Τα βαγόνια μυρίζουν τσίσα.
Θέλω να πω, πως η βοθρίλα, δεν είναι στο DNA μας. Αν επικρατεί μια γενικότερη ασυδοσία, ακολουθείς. Αν βλέπεις όμως κάτι όμορφο, σ΄αρέσει και το φροντίζεις.
Δεν θεωρώ ότι ο έλληνας έχει πιο χαζό ή κατώτερο DNA από τον βορειοευρωπαιο.
Βλέπεις τα ιδιωτικά κτίρια ή οι εκκλησίες πόσο προσεγμένες είναι.
Είναι η νοοτροπία ότι το δημοσιο- επειδή ανήκει απρόσωπα σ όλους μας και στο μισητό κράτος- μπορούμε να το καταστρέφουμε και να το κακομεταχειριζόμαστε .
nPb
Επιφανές μέλος

Στην Αυστρία, έχουν θεσπίσει ειδικό ομοσπονδιακό νόμο όπου οι δημόσιες αρχές και δημόσιες τράπεζες υπολειτουργούν μετά τις 12 το μεσημέρι, κάθε Παρασκευή. Είναι μερικά από τα προνόμια της δημόσιας διοίκησης.

Νίκο ασχολείσαι υπερβολικά με το τί λένε οι άλλοι. Μεγαλώσαμε, ξεπέρασέ το. Κάνε τη ζωή που επέλεξες κι άσε τη γνώμη των άλλων. Εσένα φθίρει αυτό.εκεί που δεν σηκώνω κουβέντα είναι να χαρακτηρίζεται κάποιος "αποτυχημένος" επειδή ζει στην Ελλάδα.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.996 μηνύματα.

Πόσους (δισ)εκατομμυρίουχους ή και χιλιαδοευρούχους Έλληνες ξέρεις από την ομογένεια που θα ήθελαν να βοηθήσουν τη χώρα μας ανιδιοτελώς και δυστυχώς δεν θέλουν κυρίως για να μην χαλάσουν τις οικογενειακές σχέσεις με την ντόπια πολιτική και επιχειρηματική ελίτ; Φυσικά συνεχώς θα ακούς ότι δεν μπορούν ή ότι η γραφειοκρατία της χώρας μας δεν τους ευνοεί. Όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια. Σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις για πλούσιους βλέπεις οικονομικά ισχυρά ομογενείς να βγάζουν φωτογραφίες ή να έχουν άριστες οικογενειακές σχέσεις με την εγχώρια οικονομική και πολιτική της χώρας μας. Η γραφειοκρατία της Ολλανδίας για επενδυτικό κεφάλαιο από το εξωτερικό είναι αρκετά χειρότερη και δύσπιστη σε σχέση με την Ελληνική.
Με τι κίνητρο οι Δισεκατομμυριούχοι να μοιράζουν δεξιά - αριστερά το χρήμα τους αφιλοκερδώς ; Στα δέντρα τα μαζεύουν; Συμβαίνει σε πολλές χώρες αυτό; Να δίνει την λύση ο απο μηχανής θεός από τα έξω;
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.143 μηνύματα.

Ναι και; Ποιος ειπε οτι θελουν ολοι να μπουν στο γερμανικο δημοσιο; Οι ελληνες εχουν τρελο κολλημα με το δημοσιο λογω μονιμοτητας και γιατι σαν εργασιακο περιβαλλον ειναι καλυτερο απο ιδιωτικο που παιζει να μην βρουν καν θεση και εχει κ πιεση τις περισσοτερες φορεςΦυσικά οι μετανάστες αποκλείονται από τέτοιες θέσεις εργασίας λόγω γλώσσας και ιθαγένειας.
Αν ειναι καποιος να μπει στο δημοσιο να δωσει ΕΣΣΔΑ-Ναι εκει προφανως μονο ελληνες μπορουν να δωσουν αλλα που το προβλημα;
amarelia
Περιβόητο μέλος

Εγώ δεν βρίσκω κάτι κακό σε αυτό, δηλαδή ποιος θέλει να τρέχει μια ζωή σαν μαλάκας να παρακαλάει να τον πάρουν σε εταιρείες;Οι ελληνες εχουν τρελο κολλημα με το δημοσιο λογω μονιμοτητας και γιατι σαν εργασιακο περιβαλλον ειναι καλυτερο απο ιδιωτικο που παιζει να μην βρουν καν θεση και εχει κ πιεση τις περισσοτερες φορες
Το πρόβλημα είναι πως ο μισθός του δημοσίου στην Ελλάδα ξεκινάει να είναι λιγότερος απο ανειδίκεευτου εργάτη και θες 10 χρόνια να δεις 200 ευρώ αύξηση. Στο μεταξύ θα στα ροκανίσει ο πληθωρισμός.
Δεν είναι λεφτά για να ζείς αυτά.
Κυριολεκτικά δηλαδή δεν μπορείς να ζήσεις.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.143 μηνύματα.

Η εποχη του ΠΑΣΟΚ περασεΔεν είναι λεφτά για να ζείς αυτά.
Κυριολεκτικά δηλαδή δεν μπορείς να ζήσεις.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.933 μηνύματα.

αυτή τη χαλαρότητα, πού την έχεις δει; Εγώ δεν την έχω προσέξει. Μπορεί σε κάποιες δουλειές να υπάρχει, δεν ξέρω. Εμείς πάντως είχαμε τους εντελώς λουφαδόρους, δηλ δεν έρχονταν καν στη δουλειά, ήταν ....άρρωστοιΟ μέσος Γερμανός δημόσιος υπάλληλος θα κάνει διάλειμμα στις 10 το πρωί για μπισκότο, κρουασάν και καφέ φίλτρου. Θα δουλέψει και θα δεχθεί πολίτες μέχρι τις 13:30 ανάλογα την υπηρεσία. Μετά θα πάει για μεσημεριανό στην καντίνα της υπηρεσίας ή θα φάει στο γραφείο του μέσα σε ταπεράκι. Σε αυτό το διάστημα μέχρι τις 14:30-15:00 θα χαλαρώσει λίγο, θα ξεκατινιαστεί με τον/την συνάδελφο, θα βάλουν χαμηλή μουσικούλα. Μετά θα δουλέψει μέχρι τις 16:00 και ...5 λεπτά πριν τις 16:00 έχει ετοιμαστεί και περιμένει στην κοντινή στάση της συγκοινωνίας για να πάει σπίτι
οι ευρωπαίοι λογίζονται ως ντόποιοιΦυσικά οι μετανάστες αποκλείονται από τέτοιες θέσεις εργασίας λόγω γλώσσας και ιθαγένειας
Άνω του C2 δεν ήξερα πως υπάρχει.
Ξέρω, αρκετούς. Πάνε πια οι εργάτες, οι καθαρίστριες, οι σερβοτόροι και οι σουβλατζήδες. Αυτοί στο φέισμπουκ κυρίως υπάρχουν. Σε όλες τις θέσεις βλέπεις Έλληνες. Δεν είναι Έλληνες και Τούρκοι πλέον το ίδιο. Οι Έλληνες γενικά έχουν <<προκόψει>> σε ανώτερες θέσεις εργασίας.Πόσους Έλληνες γνωρίζετε να δουλεύουν στο Bund με μόνιμη θέση; Αν υπάρχουν, έχουν γεννηθεί στη Γερμανία από Έλληνες ή μεικτούς γονείς.
nPb
Επιφανές μέλος

Ξέρω, αρκετούς. Πάνε πια οι εργάτες, οι καθαρίστριες, οι σερβοτόροι και οι σουβλατζήδες. Αυτοί στο φέισμπουκ κυρίως υπάρχουν. Σε όλες τις θέσεις βλέπεις Έλληνες. Δεν είναι Έλληνες και Τούρκοι πλέον το ίδιο. Οι Έλληνες γενικά έχουν <<προκόψει>> σε ανώτερες θέσεις εργασίας.
Επειδή το είχα συζητήσει πολλές φορές με κάτι Γερμανούς που ήταν συνάδελφοί μου, συνέχεια έλεγαν ότι το γερμανικό δημόσιο έχει κάποιους περιορισμούς για τους πολίτες της ΕΕ. Οι εντελώς λουφαδόροι όπως και στην ομάδα μου είχαμε υποψ.διδάκτορα που ανά βδομάδα είχε νέα άτυπη άδεια ασθένειας. Προσωπικά μια φορά αιτήθηκα άδεια υγείας για πραγματικό λόγο υγείας και έγινε χαμός με τον καθηγητή.

Όταν λέω άνω του C2 εννοώ σχεδόν μητρική, μητρική επάρκεια. Όχι απλά την πιστοποίηση όσο την γλώσσα ως τρόπο σκέψης, άνεσης κτλ. Σαν ντόπιος.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος

Ξέρω, αρκετούς. Πάνε πια οι εργάτες, οι καθαρίστριες, οι σερβοτόροι και οι σουβλατζήδες. Αυτοί στο φέισμπουκ κυρίως υπάρχουν. Σε όλες τις θέσεις βλέπεις Έλληνες. Δεν είναι Έλληνες και Τούρκοι πλέον το ίδιο.
Γενικα αυτή η συνήθεια του ρατσισμου σε αλλες χωρες ειναι ένας μύθος που ανακυκλωνεται τα τελευταία χρόνια απο αρκετούς έλληνες της Ελλάδας για να δικαιολογήσουν την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Υπάρχουν δεκάδες Έλληνες από τη Νεα Ζηλανδία μέχρι την Αλάσκα που είναι επιτυχημένοι δίχως ρατσιστικούς φραγμούς. Εξάλλου οι έλληνες του εξωτερικού δεν μπαίνουν σε καμία περίπτωση που μπαίνει ο ισλαμιστής που αποτελεί κίνδυνο για οποιαδήποτε ευρωπαική χώρα-Μόνο ο Γεωργάτος γύρισε για τον καφέ και τη παρέα...Οι Έλληνες γενικά έχουν <<προκόψει>> σε ανώτερες θέσεις εργασίας.
Άσε που η πλειόνοτητα που γυρίζει έρχεται με πολλαπλάσιες αποταμιευσεις-αγορασμένα σπίτια και διεκδικουν θεσάρες στην αγορά της Ελλάδας...
amarelia
Περιβόητο μέλος

ε απο μερικούς ντόπιους πχ αυστριακους γερμανους κυριως μεγαλύτερους σε ηλικια υπάρχει ρατσισμός.
Μεταξυ μεταναστων τι ρατσισμος να υπάρχει; αυτο ελειπε
Μεταξυ μεταναστων τι ρατσισμος να υπάρχει; αυτο ελειπε
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.700 μηνύματα.

Παίζουν πολλά.Καλά η Ελλάδα δεν είναι σε καμία περίπτωση επιλογή επιστροφής.
αυτό που φαντάζομαι πως συμβαίνει είναι πως οι περισσότεροι γυρνάνε αναγκαστικά επειδή γίνονται μαζικά lay offs, η αγορά και η οικονομία είναι κατα διαόλου και πιθανότατα να γυρνάνε να μένουν με γονείς.
Ξέρω τέτοιες περιπτώσεις
Σκέψου ότι όσοι 40-45αρηδες έφυγαν στην μεγάλη κρίση τώρα κοντεύουν στα 60. Αυτός πχ θα έχει μαζέψει κάποια λεφτά, θα έχει και κάποιο ακίνητο είτε από αγορά είτε από κληρονομιά και αν βρει μια καλή σχετικά θέση θα γυρίσει.
Άλλοι που έφυγαν απευθείας μετά τις σπουδές, είναι γύρω στα 35 και μπορεί να θέλουν να γυρίσουν για να κάνουν οικογένεια εδώ αν βρουν μια καλή δουλειά και ειδικά αν έχουν και κάποια βοήθεια από τους γονείς με τα παιδιά ή τους έχουν αφήσει κάποιο σπίτι.
Υπάρχουν και αυτοί που έρχονται γιατί δεν τους ταιριάζει έξω, αυτοί που τους λείπει η χώρα τους ή αυτοί που πιστεύουν/ελπίζουν ότι εδώ θα μπορέσουν να βρουν πράγματι κάτι καλύτερο.
Μην παραβλέπουμε και το κίνητρο με την χαμηλότερη φορολογία. Όποιος γυρίζει, για 7 χρόνια έχει 50% χαμηλότερη φορολογία οπότε αυτό μπορεί να αντισταθμίσει ως ένα βαθμό τον μικρότερο μισθό.
Αλλά κατά τα λοιπά είναι εντυπωσιασμός για τους τίτλους γιατί δεν είναι ότι έφυγαν μόνο οι 600.000 της περιόδου της μεγάλης κρίσης και δεν ξαναέφυγε κανένας άλλος...Ο ίδιος ο Χατζηδάκης στο ίδιο άρθρο παραδέχεται ότι το 2023 ήταν η πρώτη χρονιά μετά την κρίση όπου όσοι γύρισαν ήταν περισσότεροι από όσους έφυγαν.
nPb
Επιφανές μέλος

Γενικα αυτή η συνήθεια του ρατσισμου σε αλλες χωρες ειναι ένας μύθος που ανακυκλωνεται τα τελευταία χρόνια απο αρκετούς έλληνες της Ελλάδας για να δικαιολογήσουν την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Υπάρχουν δεκάδες Έλληνες από τη Νεα Ζηλανδία μέχρι την Αλάσκα που είναι επιτυχημένοι δίχως ρατσιστικούς φραγμούς. Εξάλλου οι έλληνες του εξωτερικού δεν μπαίνουν σε καμία περίπτωση που μπαίνει ο ισλαμιστής που αποτελεί κίνδυνο για οποιαδήποτε ευρωπαική χώρα-Μόνο ο Γεωργάτος γύρισε για τον καφέ και τη παρέα...
Άσε που η πλειόνοτητα που γυρίζει έρχεται με πολλαπλάσιες αποταμιευσεις-αγορασμένα σπίτια και διεκδικουν θεσάρες στην αγορά της Ελλάδας...
Δηλαδή όσοι μένουν στο εξωτερικό και δεν γυρίζουν πίσω πιστεύεις ότι μένουν λόγω της επαγγελματικής επιτυχίας;
De girizo piso-Giannis parios (Δεν γυρίζω πίσω- Γιάννης Πάριος)
στο αφιερώνω @GeorgePap2003 και @American Economist

Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.511 μηνύματα.

Με κουράζει πλέον σ' αυτό το thread να γράφω «δεν είπα/εννοούσα αυτό» κάθε φορά που κάποιος/α βγάζει το αυθαίρετο συμπέρασμά του (συνήθως γιατί βλέπει το θέμα «οπαδικά» και πρέπει κάπως να δημιουργήσει αντίλογο για να περάσει το δικό του/της): λέω π.χ. ότι «οι στατιστικές για κατά κεφαλήν εισόδημα είναι unreliable γι' αυτό και γι' αυτό το λόγο» και πετάγεται ο άλλος και λέει «ναι αλλά πάλι χαμηλά είμαστε (λες κι είπα ότι είμαστε ψηλά)» ή «άμα είναι να χαιρόμαστε μ' αυτό (λες κι είπα ότι θα πρέπει να χαιρόμαστε ή έδειξα κάτι τέτοιο)» κ.λπ.!Ακόμα και για τους έμπειρους δεν είναι τόσο ευνοϊκά ώστε να πουν οκει γυρνάω διότι ξέρουν πως δεν πρόκειται ποτέ να πάρουν πίσω την αξία τους. Και όχι μόνο αυτό, κάποιοι θα έλεγαν : "ξέρεις τι ; Γυρνάω και με χαμηλότερο μισθό γιατί αγαπώ την χώρα μου και θέλω να βοηθήσω στην ανάπτυξη της". Αλλά αυτό δεν παίζει γιατί πέραν όλων των άλλων είμαστε και βαλτότοπος σε θέματα κοινωνικά, δικαιοσύνης κτλπ. Ποιος θα ήθελε να γυρίσει σε μια χώρα που το 80% δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται την δικαιοσύνη και σκοράρει σε ελευθερία τύπου πιο κάτω και απο την Ζάμπια ; Ή τρελός πρέπει να είναι ή λαμόγιο( ή και τα δύο ).
Τώρα σχετικά με το άλλο, δεν μου λέει προσωπικά κάτι. Τα απόλυτα νούμερα είναι αδιάφορα. Αυτό που έχει σημασία είναι η αγοραστική σου δύναμη. Λόγου χάρη με τον κατώτατο της Ελλάδας σε καμιά Ταΐλάνδη είσαι άρχοντας. Οπότε ναι μεν μιλάμε για υψηλότερους μισθούς αλλά με ακρίβεια και ενοίκια στον Θεό μιλάμε επίσης για μια τρύπα στο νερό ουσιαστικά.

Τώρα έρχεσαι εσύ να μου πεις ότι «ναι, αλλά δεν είναι τόσο ευνοϊκά» (επειδή κι εσύ δε γουστάρεις τη χώρα σου, ονειρεύεσαι το φευγιό κ.λπ.) για να εκπληρώνεις την ανάγκη που νιώθεις να γράψεις αυτό το κατεβατό...και σε ρωτάω, έγραψα εγώ πουθενά ότι είναι ή ότι π.χ. όσοι γυρίζουν πίσω γυρίζουν σε καλύτερες δουλειές κ.λπ.;

Μην παραπονιέστε μετά (όχι εσύ, άλλοι) για τ' ότι skipάρω posts και δεν ασχολούμαι με πολλά απ' όσα γράφονται!
Ποιες;Και άλλες χώρες πέρασαν κατοχή απο άλλες δυνάμεις δεν είναι όμως σαν εμάς. Και η αυστραλία ήταν υπο βρετανική μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα αλλά δεν είναι στο χάλι που είμαστε εμείς.
Ελάχιστη σχέση έχει το τι γινόταν στη τουρκοκρατία με το τι γίνεται σήμερα 0 ούτε φταίει αυτό που είμαστε στον πάτο
Εδω δεν συζηταμε όμως να γίνεις αμερικη-εδω συζητάμε ότι μας πέρασαν χώρες στην αγοραστική δύναμη που μέχρι πριν απο 10-15 χρόνια τις κοροιδευαμε πχ Βουλγαρία.
Άρα εφόσον δεν μπορούμε γιατί να μείνει κάποιος Ελλάδα; Γιατι να τρωει όλο το σκατό και να μην μπορεί να ζήσει βιώσιμα; Γιατί έχει καλο καιρό; Άμα θέλαμε καλό καιρό δεν θα μέναμε καν Ελλάδα-θα πηγαίναμε όλοι σε χώρες όπως η Κούβα,η Αργεντινή,ο Αγ.Δομινικος! Τρομερές παραλίες...κρυσταλλινα νερά...μπορεί να είναι και καλύτερα απο τη Νάξο πχ σαν τοπίο...
Πες καμία να δούμε τι ομοιότητες έχουμε μ' αυτή, τι κάναμε λάθος που έκαναν αυτοί σωστά κ.λπ.
Α καλά ναι, το ίδιο είναι να είσαι γιουσουφάκι των Τούρκων αιώνες ολόκληρους και το ίδιο Βρετανική αποικία στην άλλη άκρη του κόσμου για ούτε 150 χρόνια, οοοοοκ!Και η αυστραλία ήταν υπο βρετανική μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα αλλά δεν είναι στο χάλι που είμαστε εμείς.

Πότε πήγες Βουλγαρία τελευταία φορά;Εδω δεν συζηταμε όμως να γίνεις αμερικη-εδω συζητάμε ότι μας πέρασαν χώρες στην αγοραστική δύναμη που μέχρι πριν απο 10-15 χρόνια τις κοροιδευαμε πχ Βουλγαρία.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.449 μηνύματα.

Εγώ λεω απλώς τι παρατηρώ, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του.Με κουράζει πλέον σ' αυτό το thread να γράφω «δεν είπα/εννοούσα αυτό» κάθε φορά που κάποιος/α βγάζει το αυθαίρετο συμπέρασμά του (συνήθως γιατί βλέπει το θέμα «οπαδικά» και πρέπει κάπως να δημιουργήσει αντίλογο για να περάσει το δικό του/της): λέω π.χ. ότι «οι στατιστικές για κατά κεφαλήν εισόδημα είναι unreliable γι' αυτό και γι' αυτό το λόγο» και πετάγεται ο άλλος και λέει «ναι αλλά πάλι χαμηλά είμαστε (λες κι είπα ότι είμαστε ψηλά)» ή «άμα είναι να χαιρόμαστε μ' αυτό (λες κι είπα ότι θα πρέπει να χαιρόμαστε ή έδειξα κάτι τέτοιο)» κ.λπ.!
Τώρα έρχεσαι εσύ να μου πεις ότι «ναι, αλλά δεν είναι τόσο ευνοϊκά» (επειδή κι εσύ δε γουστάρεις τη χώρα σου, ονειρεύεσαι το φευγιό κ.λπ.) για να εκπληρώνεις την ανάγκη που νιώθεις να γράψεις αυτό το κατεβατό...και σε ρωτάω, έγραψα εγώ πουθενά ότι είναι ή ότι π.χ. όσοι γυρίζουν πίσω γυρίζουν σε καλύτερες δουλειές κ.λπ.;
Μην παραπονιέστε μετά (όχι εσύ, άλλοι) για τ' ότι skipάρω posts και δεν ασχολούμαι με πολλά απ' όσα γράφονται!
Απο εκεί και πέρα είναι όλα θέμα οπτικής. Για τον Άδωνι ας πούμε η Ελλάδα είναι ζάχαρη. Αν ρωτήσεις π.χ. κανά γιατρό που πρέπει να εξετάσει ένα σωρό κόσμο σε ένα βαριά υποστελεχωμένο νοσοκομείο όχι.
Τώρα τι ισχύει τελικά, όπως είπα, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του για το τι είναι ή δεν είναι η Ελλάδα.
nPb
Επιφανές μέλος

Φίλε Sam, υπάρχει μια αλήθεια που δυστυχώς δεν βολεύει πολύ κόσμο. Η έννοια της φτώχειας στην Ελλάδα στα μάτια ενός νέου που έχει ζήσει στη Τζακάρτα δεν είναι κατανοητή. Με τι κριτήρια θεωρεί ο μέσος Έλληνας την φτώχεια; Βλέπω συνέχεια νέους ανθρώπους να λένε ότι θα ήθελαν έναν μεγάλο μισθό, μια εύκολη επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση με τι σκοπό; Να κάνουν 4ήμερο στην Πάρνηθα; Να πηγαίνουν κάθε τρείς και λίγο διακοπές στο Βερολίνο για ψώνια; Να αγοράζουν το νέο πανάκριβο μοντέλο κινητού; Θέλω να πω ότι ορίζουμε τη φτώχεια όπως την ορίζει ένας κάτοικος των Φιλιππίνων με 100 δολλάρια το μήνα ή υπάρχει άλλος δείκτης φτώχειας; Η φτώχεια της καταναλωτικής απληστίας;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 1 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 275 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- GeorgePap2003
- American Economist
- Wonderkid
- Athens2002
- akis_95
- charmander
- Paragontas7000
- redpointer
- Scandal
- Jack of Spades
- johnsala
- Entropy24
- Kate1914
- fmarulezkd
- Reader
- ROM32
- Ryuzaki
- Unboxholics
- taketrance
- Ilma
- Kate333er
- AggelikiGr
- back2967
- touvlo
- giorgos5002
- iew
- rafaela11
- giannhs2001
- pinkheart
- chester20080
- iminspain
- userguest
- BatGuin
- Andante
- Luludaki
- χημεια4λαιφ
- Ωρορα
- Memetchi
- Varus
- synthnightingale
- J.Cameron
- User2350
- Joji
- vasilis123321
- RPO
- A350
- fockos
- NeosUser2023
- Μήτσος10
- Libertus
- theodle
- despoina13
- Jim4ever
- Giorgkalo
- Sosstoss
- bibliofagos
- Hased Babis
- Totreno
- Corfu kitty
- Dr. Gl. Luminous
- MarcoReus
- thenutritionist
- Jim175
- fourkaki
- Debugging_Demon
- AK-92
- suaimhneas
- Alessandra Eliza
- Ariana2018
- xristarac
- ougkampougka
- FrankR
- phleidhs
- Esperos1
- Dark_kronos
- P.Dam.
- camil
- jj!
- Himalaian
- ana.roi
- Thoba19
- tsiobieman
- arko
- Meow
- Viedo
- parrot/παπαγάλος
- Εχέμυθη
- Johnny15
- Giii
- ΘανάσοςG4
- ag97
- Fernando_A
- Στεφανος56
- ggl
- Maraki4you
- qwertyuiop
- Eliza
- tslef8
- ougka pougka
- snowy
- oups
- Citylights
- ]ifrit[
- ΔίνωΈναΤέλος
- Mt73
- New member
- Kostas_)
- kostas_01
- QWERTY23
- Αναστασία197
- labs
- Idontknoww
- Πα.Κ
- SlimShady
- penelopenick
- Pen_addict
- makis999
- Μαυρίκιος
- benzene
- korlef
- F1L1PAS
- akis94
- Ria99
- Sense
- eukleidhs1821
- Unseen skygge
- Thundergirl
- Stelios725
- jimis2001
- aggelosst9
- anastasis06
- Paul33.gr
- physicscrazy
- orange crush
- Jimmy20
- sunsetpp
- igeorgeoikonomo
- 1011
- louminis
- Cupid
- Earthquake
- Satan Claus
- johnietraf
- fretoe
- Kostis-Palamas
- nucomer
- Έμμα
- Scott
- gwgw_5
- Johnman97
- Ροβερτα
- VasoGrimes
- DimitraA.
- Αλκης Κ.
- leo41
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.