nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.594 μηνύματα.

Οχι φίλε μου. Εννοείται πως δεν απαγορεύετε. Όμως ρε μεγάλε, πάρα πολύ αρνητικός και ειρωνικός. Είναι πολύ άσχημο.
Απλά δεν μου αρέσει να γλείφω τις ξένες χώρες για να δείξω ανώτερος ή πετυχημένος.

amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.292 μηνύματα.

Το ότι υπάρχει τόση κάψα να δουλέψει κανείς σε πολυεθνικές με τρελαίνει πραγματικά.Αυτο ειναι ετσι κ αλλιως προβλημα της ανταγωνιστικοτητας του πρωταθληματος. Αλλα να σκεφτουμε και αντιστροφα : Οταν η Σίτυ ήταν μεταξύ Β' Εθνικης και ζωνης του υποβιβασμου πιστευεις ότι οι οπαδοί δεν ήθελαν να φύγει από αυτη τη κατασταση η ομάδα και να γίνει απο τις ομάδες της ελίτ της Ευρώπης; Ήθελαν. Έγιναν επενδύσεις από τους άραβες στην ομάδα για να φτάσει σιγα σιγα να λογίζεται σαν μεγαθύριο ; Έγιναν
Το ίδιο πρέπει να γίνει κ δω-δεν καθοταν να λένε...τι ειμαστε εμεις ; Μαντσεστερ Γιουναιτεντ; με 2 ΤΣΛ και τον καλυτερο παικτη στον κοσμο στο ροστερ μας ; (Κριστιανο τοτε εβγαζε ματια 2007-2008) Όχι,επενδυσαν χρήμα και ακομα κ φετος που ειναι κακη σεζον για τη Σιτυ ειναι στις θεσεις που οδηγουν ΤΣΛ και διεκδικει FA Cup. Αν γινοταν κατι παρομοιο με την απελευθερωση της οικονομίας,το άνοιγμα νέων αγορών,την εστίαση σε ερευνα και ανάπτυξη και πολλά άλλα (πανω από όλα ειναι θεμα νοοτροπίας) η Ελλάδα θα μπορούσε άνετα να συναγωνιστεί χώρες όπως η Ολλανδία και η Αυστρια πχ . Εδω όμως σε κάθε μα κάθε δείκτη οικονομικής ευημερίας για τους καταναλωτές είμαστε τελευταίοι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Και τι να πουμε; Αχ τι ωραια που ειναι εδω! Που εχουμε τη ασθενεστερη μεσαια ταξη στην ευρωπη! Τι ωραια ειναι που εχουμε υπογεννητικοτητα-τι ωραια ειναι που το ΕΣΥ παει απο το κακο στο χειροτερο! Τι ωραια που μπαινουν κουκουλοφοροι στα πανεπιστημια και τα κανουν λαμπογιαλο! Τι ωραια που πληρωνουμε φορους για τα παντα! Τι ωραια που οι μισθοι μας ειναι της πλακας! Τι ωραια που ο βασικος δεν φτανει ουτε για τα βασικα και πρεπει να μενεις μαζι με αλλους 5 (στην ιδια σου τη χωρα). Τι ωραια που εκτος απο Αθηνα κ Θεσσαλονικη δεν γινεται να βρεις σοβαρη δουλεια! Ο μόνος λόγος κάποιος να γυρίσει εδώ είναι να βρει remote εκεί που είναι. Η ελληνική κουλτούρα πλέον είναι το χαλί της το μαύρο ειδικά στα εργασιακά-εκτός αν είσαι βύσμα
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Τα χριστουγεννα ειχα την ευκαιρια να μιλησω με ελληνα που κατοικει στο Χρονιγκεν (βορεια Ολλανδια) και ετυχε να παει στο rebrain greece του Αμστερνταμ.
Αυτα που ακουσε απο ελληνικες εταιρειες-δεν λέγονται σε ανθρώπους
Εκπρόσωπος Alpha Bank:
Εκπρόσωπος DEMO:
- Αν σκέφτεστε να επιστρέψετε στην Ελλάδα ετοιμαστείτε για αποστολή στο Αφγανιστάν. (αυτό ειπώθηκε αυτολεξεί)
- Δεν υπάρχει Σαββατοκύριακο που θα είστε σίγουροι ότι δεν θα δουλέψετε.
- Δεν υπάρχει work-life balance.
- Εγώ σχεδόν ποτέ δεν έχω δει την οικογένειά μου πριν τις 7
- Όμως, έχουμε όραμα, οπότε ελάτε σε εμάς για το όραμα.
- Όταν κλείνει η εταιρεία τον Αύγουστο, θα παίρνετε αναγκαστικές άδειες, έτσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, μην περιμένετε να διαλέγετε εσείς πότε θα παίρνετε άδειες όπως στην Ολλανδία.
Υ.Γ Έχω μάθει ότι πολλοί, τους βάζουν να κάνουν checkout με την ψηφιακή κάρτα εργασίας στις 17.00 και μετά συνεχίζουν να δουλεύουν μέχρι το βράδυ χωρίς να πληρώνονται τις υπερωρίες (Πακισταν)
Και τωρα θα σου πω τη δικη μου εμπειρια με εκπροσωπο big 4 που μιλησα τον Νοεμβρη και η συζητηση πηγε στο εξωτερικο.
Big4 : Δεν έχουμε πραγματικά ανάγκη να γυρίσoυν οι Έλληνες του εξωτερικού στην Ελλάδα. Λαμβάνουμε 40.000 βιογραφικά το χρόνο και του εξωτερικού δεν είναι κατά κανόνα καλύτεροι από αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Η σκληρη πραγματικοτητα : λαμβάνουν τόσα βιογραφικά γιατί οι απόφοιτοι κυρίως οικονομικών σχολών έχουν κυρίως 2 επιλογές στην Ελλάδα: ή να δουλέψουν για 800 ευρώ 12ωρα σε μικρά γραφεία και σε μικρές εταιρείες, ή να δουλέψουν για 1000+ ευρώ 12ωρα στις Big4. Και προφανώς διαλέγουν το δεύτερο, και για τα περισσότερα χρήματα, και για την όποια ελπίδα ότι βάζοντας στο βιογραφικό τους Big4 θα βρουν αργότερα καλύτερη δουλειά.
@nPb @Jack of Spades λογικα το τοξικοτατο κλιμα και οι πηδουλοι μεταξυ υπαλληλων συμβαινει στις ξενες χωρες-εδω ειμαστε βασιλειαδες γιατι ειμαστε Έλληνες και όχι ξένοι
Να πω πως το κάνουν για τα λεφτά, ποια λεφτά ρε φίλε;
Να πω για την σταθερότητα; ποια σταθερότητα που τους διώχνουν σε ορδές;
Πιο σταθερά είσαι αν δουλεύεις στο μαγαζί ενός τύπου και του κάνεις ξερω γω το eshop και είστε 3 άτομα και φοβάται μη σε χάσει.
Ένα παράδειγμα δίνω με αυτό.
Δεν καταλαβαίνω γιατι να πάει κανείς να γίνει πάμφτωχος χαρτογιακάς.
Κλόουν με περικεφαλαία.
Καλύτερα να πάει σεζόν.
Το εννοώ 100% τουλάχιστον έτσι θα εξασφαλίσει και την ελευθερία του για κανένα εξάμηνο.
Αλλά οχι ο κανακάρης μας θα δουλεύει σε γραφείο, σωστός και καλοντυμένος.
Κι ας του τσοντάρουμε το ιντερνετ και το νοίκι γιατι δε βγαινει
Και καταλαβαίνω πως πολλά επαγγέλματα έχουν απορρόφηση σχεδόν αποκλειστικά από τέτοια κάτεργα, μαζί με αυτά και το δικό μου αλλά ειλικρινά προσωπικά χέστηκα εντελώς και για το επάγγελμα και για την καριέρα.
Πάνω απο όλα είμαι εγώ και θέλω να ζήσω σαν άνθρωπος.
Αναρωτιέμαι πόσοι θα ξαναγύριζαν σε αυτά αν άρχισαν να σκέφτονται έτσι.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.594 μηνύματα.

Προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί αν κάποιος θέλει να πάει ή να μην πάει στο εξωτερικό. Είναι δικαίωμά του αλλά εκεί που δεν σηκώνω κουβέντα είναι να χαρακτηρίζεται κάποιος "αποτυχημένος" επειδή ζει στην Ελλάδα. Το τραβάνε περισσότερο λέγοντας ότι κάποιος που απολαμβάνει να μένει στην Ελλάδα είναι βολεμένος, κομματόσκυλο, διορισμένος τενεκές, ψεύτης, κλπ. Αυτό είναι κάπως μειωτικό ειδικά αν δεν ξέρουμε για ποιο λόγο μπορεί κάποιος να μην του αρέσει απαραίτητα να φύγει από τη χώρα του. Η οικονομική επιτυχία και η επαγγελματική καταξίωση δεν επιτυγχάνεται απαραίτητα με τη φυγή στο εξωτερικό. Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος. Γνωρίζω νέους οι οποίοι για πολλούς λόγους (και όχι οικονομικούς ή επαγγελματικούς) δεν πιέζονται να φύγουν στο εξωτερικό. Έχουν καθαρή άποψη γιατί δεν θέλουν.
Μάλιστα λόγω του διαδικτύου έχουν φτιάξει και βίντεο προπαγάνδας ορισμένοι επιτήδειοι που εξηγούν πόσο χάλια είναι η ζωή στην Ελλάδα δίνοντας μια ψεύτικη εικόνα ότι στο εξωτερικό η ζωή είναι σχεδόν τέλεια. Παρουσιάζουν μια πραγματικότητα σε εικόνες και είναι λογικό κάποιος που δεν έχει ζήσει ως φορολογούμενος πολίτης σε μια ξένη χώρα να σκέφτεται διάφορα, να εντυπωσιάζεται ή να επηρεάζεται μεροληπτικά από κόσμο που πηγαίνει και λέει θετικές εντυπώσεις. Είναι τελείως φυσιολογικό κάποιος να δίνει μεγάλη βάση στο μισθολογικό αφού στην Ελλάδα δεν έχει εναλλακτικές ή δεν έχει καλό μισθό αλλά οι περισσότεροι κάνουν το λάθος ότι αναφέρονται στον μεικτό μισθό και όχι στις πάγιες κρατήσεις του μήνα αλλά και στην ποιότητα ζωής όπως αυτή ορίζεται με τους δείκτες ανθρώπινης ανάπτυξης. Όταν για παράδειγμα, λέμε ότι η Αγγλία είναι οικονομική και βιομηχανική δύναμη δεν εξηγούμε ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι για μια ελίτ ανθρώπων και όχι για τον μέσο Βρετανό που ζει σε ένα διαμέρισμα με μούχλα στον τοίχο και βάζει το πιστολάκι για τα μαλλιά να στεγνώσει την υγρασία του τοίχου. Τα 60 εκατομμύρια των Άγγλων πολιτών βιώνουν ισότιμα την ανάπτυξη της χώρας τους; Συνεπώς αυτές οι χώρες που διαφημίζουν το οικονομικό θαύμα με δουλειές και καριέρες δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα κοινωνικής ευημερίας των λαών τους πρώτα... για να λύσουν το πρόβλημα των ανέργων Ελλήνων με 2 μεταπτυχιακά.
Ειδικά τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό ή μεταναστεύουν στο εξωτερικό προσωπικά δεν τους πιστεύω. Όσους Έλληνες έτυχε να γνωρίσω όσο ήμουν στο εξωτερικό είχαν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, συνεχώς έβριζαν τη χώρα μας, ή μάλλον μιλούσαν περισσότερο για ποια πράγματα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και φυσικά κατηγορούσαν ότι οι συνάδελφοι είτε στο Πανεπιστήμιο είτε στη δουλειά δεν τους έδιναν και μεγάλη σημασία. Γιατί θα έπρεπε η Ελλάδα να είναι η Γερμανία ή Γαλλία; Εκεί λίγο τα έχασα, γιατί την ίδια στιγμή, οι ίδιοι μετέδιδαν πολύ θετικά πράγματα σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα για την παραμονή τους στην ξένη χώρα.
Έχει φτιαχτεί μια πραγματικότητα από δεξιοπασοκικά τρολλ από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση που υπερδιαφήμιζαν ότι οι «πετυχημένοι» νέοι σηκώθηκαν και έφυγαν για μια καλύτερη ζωή. Δεν έλεγαν όμως πόσοι από αυτούς πέτυχαν τον στόχο τους, έφτιαξαν μια καλύτερη ζωή ή πόσοι επέστρεψαν. Για την κατευθυνόμενη οικονομική αποτυχία της κυβέρνησης του Τσίπρα έπρεπε να φτιαχτεί με ένα άλλοθι και στην ανεργία των νέων ως αποτέλεσμα των μνημονιακών μέτρων. Δεν εξηγούσαν ότι πολλές χώρες σαν την Ελλάδα είχαν το ίδιο πρόβλημα. Κάπου 800.000 Ιταλοί νέοι είναι άνεργοι και κανείς δεν ενδιαφέρεται γι' αυτούς. Κάπου 700.000 Πολωνοί επίσης. Κόσμος πάει και έρχεται στα αεροδρόμια αλλά δεν είναι κανόνας ότι η μετανάστευση σε μια άλλη χώρα λύνει το πρόβλημα. Τα ΜΜΕ παρουσίαζαν ιστορίες «αρίστων» που αποφάσισαν να πάνε στο εξωτερικό, μέσω γνωστών, μέσω υποτροφίας, μέσω συστατικών επιστολών, μέσω πρόσκλησης από πρώην φίλο γκόμενας της ξαδέρφης κτλ. Δεν ρώτησαν ποτέ έναν ντόπιο Βέλγο, Ολλανδό, ... να πει τη γνώμη του αν συμφωνεί που έρχονται τόσοι μετανάστες και ειδικά Έλληνες από το νότιο κομμάτι της Ευρώπης για δουλειά στη χώρα τους. Θα είχε ενδιαφέρον να ακουστεί και αυτή η άποψη στην Ελληνική κοινωνία.
Η καριέρα σε μια μεγάλη εταιρία επίσης έχει διαφημιστεί με λάθος τρόπο και φυσικά στην Ελλάδα επιμένουν ότι προσλαμβάνουν έξω και την ίδια ώρα βλέπεις κάτι εταιρίες τύπου Deutsche Bank να απολύει 15.000 κόσμο με ένα sms. Αυτό γιατί ποτέ δεν παίζει στα Ελληνικά ΜΜΕ; Αυτές οι χιλιάδες των στελεχών που απολύονται είναι ανίκανοι υπάλληλοι;
Αυτό το είναι το untold μήνυμα. Κανείς δεν θα σου πει τι βρακί φοράει. Ή αν το βράδυ τρώει μόνο τοστ και λιώνει στο ίντερνετ για να χαλαρώσει από την ημερήσια πίεση στο γραφείο. Ναι ο μισθός μπορεί να είναι 6000 ευρώ. Και 8000 ευρώ το μήνα ...
Μάλιστα λόγω του διαδικτύου έχουν φτιάξει και βίντεο προπαγάνδας ορισμένοι επιτήδειοι που εξηγούν πόσο χάλια είναι η ζωή στην Ελλάδα δίνοντας μια ψεύτικη εικόνα ότι στο εξωτερικό η ζωή είναι σχεδόν τέλεια. Παρουσιάζουν μια πραγματικότητα σε εικόνες και είναι λογικό κάποιος που δεν έχει ζήσει ως φορολογούμενος πολίτης σε μια ξένη χώρα να σκέφτεται διάφορα, να εντυπωσιάζεται ή να επηρεάζεται μεροληπτικά από κόσμο που πηγαίνει και λέει θετικές εντυπώσεις. Είναι τελείως φυσιολογικό κάποιος να δίνει μεγάλη βάση στο μισθολογικό αφού στην Ελλάδα δεν έχει εναλλακτικές ή δεν έχει καλό μισθό αλλά οι περισσότεροι κάνουν το λάθος ότι αναφέρονται στον μεικτό μισθό και όχι στις πάγιες κρατήσεις του μήνα αλλά και στην ποιότητα ζωής όπως αυτή ορίζεται με τους δείκτες ανθρώπινης ανάπτυξης. Όταν για παράδειγμα, λέμε ότι η Αγγλία είναι οικονομική και βιομηχανική δύναμη δεν εξηγούμε ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι για μια ελίτ ανθρώπων και όχι για τον μέσο Βρετανό που ζει σε ένα διαμέρισμα με μούχλα στον τοίχο και βάζει το πιστολάκι για τα μαλλιά να στεγνώσει την υγρασία του τοίχου. Τα 60 εκατομμύρια των Άγγλων πολιτών βιώνουν ισότιμα την ανάπτυξη της χώρας τους; Συνεπώς αυτές οι χώρες που διαφημίζουν το οικονομικό θαύμα με δουλειές και καριέρες δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα κοινωνικής ευημερίας των λαών τους πρώτα... για να λύσουν το πρόβλημα των ανέργων Ελλήνων με 2 μεταπτυχιακά.
Ειδικά τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό ή μεταναστεύουν στο εξωτερικό προσωπικά δεν τους πιστεύω. Όσους Έλληνες έτυχε να γνωρίσω όσο ήμουν στο εξωτερικό είχαν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, συνεχώς έβριζαν τη χώρα μας, ή μάλλον μιλούσαν περισσότερο για ποια πράγματα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και φυσικά κατηγορούσαν ότι οι συνάδελφοι είτε στο Πανεπιστήμιο είτε στη δουλειά δεν τους έδιναν και μεγάλη σημασία. Γιατί θα έπρεπε η Ελλάδα να είναι η Γερμανία ή Γαλλία; Εκεί λίγο τα έχασα, γιατί την ίδια στιγμή, οι ίδιοι μετέδιδαν πολύ θετικά πράγματα σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα για την παραμονή τους στην ξένη χώρα.
Το ότι υπάρχει τόση κάψα να δουλέψει κανείς σε πολυεθνικές με τρελαίνει πραγματικά.
Να πω πως το κάνουν για τα λεφτά, ποια λεφτά ρε φίλε;
Να πω για την σταθερότητα; ποια σταθερότητα που τους διώχνουν σε ορδές;
Πιο σταθερά είσαι αν δουλεύεις στο μαγαζί ενός τύπου και του κάνεις ξερω γω το eshop και είστε 3 άτομα και φοβάται μη σε χάσει.
Ένα παράδειγμα δίνω με αυτό.
Δεν καταλαβαίνω γιατι να πάει κανείς να γίνει πάμφτωχος χαρτογιακάς.
Κλόουν με περικεφαλαία.
Καλύτερα να πάει σεζόν.
Το εννοώ 100% τουλάχιστον έτσι θα εξασφαλίσει και την ελευθερία του για κανένα εξάμηνο.
Έχει φτιαχτεί μια πραγματικότητα από δεξιοπασοκικά τρολλ από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση που υπερδιαφήμιζαν ότι οι «πετυχημένοι» νέοι σηκώθηκαν και έφυγαν για μια καλύτερη ζωή. Δεν έλεγαν όμως πόσοι από αυτούς πέτυχαν τον στόχο τους, έφτιαξαν μια καλύτερη ζωή ή πόσοι επέστρεψαν. Για την κατευθυνόμενη οικονομική αποτυχία της κυβέρνησης του Τσίπρα έπρεπε να φτιαχτεί με ένα άλλοθι και στην ανεργία των νέων ως αποτέλεσμα των μνημονιακών μέτρων. Δεν εξηγούσαν ότι πολλές χώρες σαν την Ελλάδα είχαν το ίδιο πρόβλημα. Κάπου 800.000 Ιταλοί νέοι είναι άνεργοι και κανείς δεν ενδιαφέρεται γι' αυτούς. Κάπου 700.000 Πολωνοί επίσης. Κόσμος πάει και έρχεται στα αεροδρόμια αλλά δεν είναι κανόνας ότι η μετανάστευση σε μια άλλη χώρα λύνει το πρόβλημα. Τα ΜΜΕ παρουσίαζαν ιστορίες «αρίστων» που αποφάσισαν να πάνε στο εξωτερικό, μέσω γνωστών, μέσω υποτροφίας, μέσω συστατικών επιστολών, μέσω πρόσκλησης από πρώην φίλο γκόμενας της ξαδέρφης κτλ. Δεν ρώτησαν ποτέ έναν ντόπιο Βέλγο, Ολλανδό, ... να πει τη γνώμη του αν συμφωνεί που έρχονται τόσοι μετανάστες και ειδικά Έλληνες από το νότιο κομμάτι της Ευρώπης για δουλειά στη χώρα τους. Θα είχε ενδιαφέρον να ακουστεί και αυτή η άποψη στην Ελληνική κοινωνία.
Η καριέρα σε μια μεγάλη εταιρία επίσης έχει διαφημιστεί με λάθος τρόπο και φυσικά στην Ελλάδα επιμένουν ότι προσλαμβάνουν έξω και την ίδια ώρα βλέπεις κάτι εταιρίες τύπου Deutsche Bank να απολύει 15.000 κόσμο με ένα sms. Αυτό γιατί ποτέ δεν παίζει στα Ελληνικά ΜΜΕ; Αυτές οι χιλιάδες των στελεχών που απολύονται είναι ανίκανοι υπάλληλοι;

Αλλά οχι ο κανακάρης μας θα δουλεύει σε γραφείο, σωστός και καλοντυμένος.
Κι ας του τσοντάρουμε το ιντερνετ και το νοίκι γιατι δε βγαινει
Και καταλαβαίνω πως πολλά επαγγέλματα έχουν απορρόφηση σχεδόν αποκλειστικά από τέτοια κάτεργα, μαζί με αυτά και το δικό μου αλλά ειλικρινά προσωπικά χέστηκα εντελώς και για το επάγγελμα και για την καριέρα.
Πάνω απο όλα είμαι εγώ και θέλω να ζήσω σαν άνθρωπος.
Αναρωτιέμαι πόσοι θα ξαναγύριζαν σε αυτά αν άρχισαν να σκέφτονται έτσι.
Αυτό το είναι το untold μήνυμα. Κανείς δεν θα σου πει τι βρακί φοράει. Ή αν το βράδυ τρώει μόνο τοστ και λιώνει στο ίντερνετ για να χαλαρώσει από την ημερήσια πίεση στο γραφείο. Ναι ο μισθός μπορεί να είναι 6000 ευρώ. Και 8000 ευρώ το μήνα ...
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.292 μηνύματα.

η ουσία είναι πως ο υπάλληλος είναι υπάλληλος και αναλώσιμος, είτε μέσα είτε έξω
Καλύτερα να επενδύσεις στις ανθρώπινες σχέσεις παρά στο να κυνηγάς τέτοιες δουλειές σε cubicles που είσαι ένα απολύτως τίποτα.
Και αρκετές φορές η νοοτροπία αυτή του τίποτα σε ακολουθεί και στο σπίτι ή στην έξω ζωή γενικά είτε θα νιώθεις τίποτα είτε θα νιώθεις τους άλλους ως τίποτα.
Δεν ξέρω ποια είναι η λύση είναι προσωπική επιλογή του καθενός και η αλήθεια είναι πως αν δε δοκιμάσεις και δεν δοκιμαστείς δεν θα ξέρεις τι είναι για σενα και τι οχι
Καλύτερα να επενδύσεις στις ανθρώπινες σχέσεις παρά στο να κυνηγάς τέτοιες δουλειές σε cubicles που είσαι ένα απολύτως τίποτα.
Και αρκετές φορές η νοοτροπία αυτή του τίποτα σε ακολουθεί και στο σπίτι ή στην έξω ζωή γενικά είτε θα νιώθεις τίποτα είτε θα νιώθεις τους άλλους ως τίποτα.
Δεν ξέρω ποια είναι η λύση είναι προσωπική επιλογή του καθενός και η αλήθεια είναι πως αν δε δοκιμάσεις και δεν δοκιμαστείς δεν θα ξέρεις τι είναι για σενα και τι οχι
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.594 μηνύματα.

Ναι. Σήμερα οι εργασιακές σχέσεις παντού είναι κάπως χαλαρές και ειδικά στις βόρειες χώρες υπάρχει η εύκολη απόλυση.
Αυτό είναι μια άγνωστη πραγματικότητα για τους Έλληνες. Δηλαδή, συγκρίνουν μια άλλη πραγματικότητα χώρας με αυτό που έχουν μάθει στην Ελλάδα.

Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.505 μηνύματα.

Η Τουρκοκρατία (και όχι μόνο) φταίει, μεταξύ πολλών άλλων, για τη νοοτροπία ραγιά του μέσου Έλληνα, ο οποίος λόγω της νοοτροπίας αυτής (μεταξύ πολλών άλλων παθογενειών που βιώνουμε μέχρι και σήμερα) έγλυφε πολιτικούς για να του κάνουν ρουσφέτια κι όλο αυτό το αλισβερίσι οδήγησε όλα αυτά τα δισεκατομμύρια στην κατανάλωση κι όχι σε παραγωγικές επενδύσεις κι έτσι, αντί να γίνουμε σοβαρό παραγωγικό κ.λπ. κράτος γίναμε τα γκαρσόνια των Ευρωπαίων των Αμερικανών των Κινέζων κ.ο.κ.Οταν το 80’ εισέρρεαν δισεκατομμύρια στην πασοκική ελλαδα σαν πακέτα , τα προαναφερθέντα κράτη (ειδικά η προηγμένη Φινλανδία) ήταν από τις πιο φτωχές χώρες της Ευρώπης.
Όποιος θέλει να νοικοκυρέψει το κράτος του αυτό αποτελεί θέμα μηνών και γίνεται σχετικά εύκολα . Δεν φταίει ούτε η τουρκοκρατία ούτε του τι γινότανε στην χώρα αυτή τον 19ο αιώνα. Περάσανε προ πολλού αυτά.
Γιατί απλά δεν μπορούμε (κι αν μπορούσαμε, θα το 'χαμε κάνει ήδη)...Δεν μας λες κατι καινουργιο το ξεραμε αυτο. Το προβλημα ειναι στο γιατι να μην παμε να τους μιμιθουμε οσο καλυτερα γινεται; Η σιγκαπουρη και το Ντουμπαι μεχρι τη δεκαετια του 90 ηταν ψαροχωρια και μεσα σε 10-15 χρονια καταφεραν να ειναι απο τους τοπ προορισμους οχι μονο για τουρισμο αλλα και για εργασια σε αλλους τομεις(real estate & finance). Εμεις δεν κανουμε καμια προσπαθεια να φτασουμε το επιπεδο τους ουτε στο ελαχιστο. Καθε χρονο μετραμε τις αρνητικες πρωτιες και συνεχιζουμε και εχουμε εναν σοσιαλισμο με τον μανδια του καπιταλισμου.
Κι είναι τουλάχιστον αφελές εκ μέρους του οποιουδήποτε Έλληνα να πιστεύει ότι μπορεί π.χ. η Ελλάδα που την έχουν δέσει χειροπόδαρα από 100 μεριές να υψώσει ανάστημα στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη και να φάει επενδύσεις, εργοστάσια κ.λπ. από τους νταβατζήδες της!
Εδώ δεν κάνουμε συγκρίσεις π.χ. μεταξύ ανθρώπων για να πούμε ότι «αφού ο Μπάμπης σπούδασε γιατρός και πήρε πτυχίο τότε μπορεί να κάνει το ίδιο κι ο Τάκης», συγκρίνουμε διαφορετικά κράτη με διαφορετικές οικονομικές κ.λπ. δυνατότητες, διαφορετικό ανθρώπινο δυναμικό, διαφορετικές «εξαρτήσεις» κ.ο.κ.
Εσύ να φανταστώ αν π.χ. αύριο μεθαύριο κάνεις κάνα παιδί και σου βγει στραβομούτσουνο ή ανάπηρο, όλη μέρα θα μιλάς για την ασχήμια/αναπηρία του;Και τι να πουμε; Αχ τι ωραια που ειναι εδω! Που εχουμε τη ασθενεστερη μεσαια ταξη στην ευρωπη! Τι ωραια ειναι που εχουμε υπογεννητικοτητα-τι ωραια ειναι που το ΕΣΥ παει απο το κακο στο χειροτερο! Τι ωραια που μπαινουν κουκουλοφοροι στα πανεπιστημια και τα κανουν λαμπογιαλο! Τι ωραια που πληρωνουμε φορους για τα παντα! Τι ωραια που οι μισθοι μας ειναι της πλακας! Τι ωραια που ο βασικος δεν φτανει ουτε για τα βασικα και πρεπει να μενεις μαζι με αλλους 5 (στην ιδια σου τη χωρα). Τι ωραια που εκτος απο Αθηνα κ Θεσσαλονικη δεν γινεται να βρεις σοβαρη δουλεια! Ο μόνος λόγος κάποιος να γυρίσει εδώ είναι να βρει remote εκεί που είναι. Η ελληνική κουλτούρα πλέον είναι το χαλί της το μαύρο ειδικά στα εργασιακά-εκτός αν είσαι βύσμα

Ή μήπως θα το πετάξεις στον Καιάδα για να μην το βλέπεις;

American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.872 μηνύματα.

Οταν το 80’ εισέρρεαν δισεκατομμύρια στην πασοκική ελλαδα σαν πακέτα , τα προαναφερθέντα κράτη (ειδικά η προηγμένη Φινλανδία) ήταν από τις πιο φτωχές χώρες της Ευρώπης.
Όποιος θέλει να νοικοκυρέψει το κράτος του αυτό αποτελεί θέμα μηνών και γίνεται σχετικά εύκολα . Δεν φταίει ούτε η τουρκοκρατία ούτε του τι γινότανε στην χώρα αυτή τον 19ο αιώνα. Περάσανε προ πολλού αυτά.
Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς οι πολιτικές που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 1980 έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην παρακμή της Ελλάδας. Η χώρα μας έλαβε άπειρα δισεκατομμύρια από την Ε.Ε τα οποία αντί να γίνουν επενδύσεις και υποδομές, κατέληξαν να γίνουν ακριβά αυτοκίνητα και μίζες. Επίσης, την δεκαετία του 1980 η χώρα μας έχασε σχεδόν ολόκληρη την βιομηχανία λόγω των αριστερών πολιτικών που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, πολιτικές που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μη ελκυστικό προορισμό για σοβαρές επενδύσεις.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.492 μηνύματα.

Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς οι πολιτικές που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 1980 έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην παρακμή της Ελλάδας. Η χώρα μας έλαβε άπειρα δισεκατομμύρια από την Ε.Ε τα οποία αντί να γίνουν επενδύσεις και υποδομές, κατέληξαν να γίνουν ακριβά αυτοκίνητα και μίζες. Επίσης, την δεκαετία του 1980 η χώρα μας έχασε σχεδόν ολόκληρη την βιομηχανία λόγω των αριστερών πολιτικών που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, πολιτικές που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μη ελκυστικό προορισμό για σοβαρές επενδύσεις.
Ευτυχώς που τώρα στα χουμε λυσει όλα και δε γίνονται αυτά...
Χαρακτηριστικό παραδειγμα το συμβάν στην Αλόνησο με το πλοιο. Αν δεν επιτρέψεις τον κατάπλου του πλοιου θα χεις καταγγελίες από τη τοπική κοινωνία και θα σου κάνουν ΕΔε... Αν παλι το επιτρέψεις θα γίνει αυτό που είδαμε... Θα βγει ο Κικίλιας και θα σου κανει ΕΔΕ.
Οδηγίες σαφείς δεν υπάρχουν και παντου μπάχαλο και πανδαιμονιο.
Τρένα... Λιμάνια... Δρόμοι ... Πολεοδομιες όλα στον αυτόματο.
Οι ξένοι μας μάραναν.
Δυσκολα βρίσκεις σοβαρό άνθρωπο σε θέση ευθυνης που θα παει κόντρα στο συστημα.
Όλα δουλευουν όπως παλια κ ετσι θα συνεχίζουν. Η ίδια νοοτροπία.
Ετσι ειναι ο Έλληνας γενικά.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.594 μηνύματα.

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι πλέον επιλογή επιστροφής -Γύρισαν 400.000 από τους 600.000 της γενιάς brain drain
Το Πασοκ ήρθε συντεταγμένα να διαλύσει τη χώρα γιατί έπρεπε η Ελλάδα να αποτελέσει την αγορά της ανθίζουσας Κινεζο-αμερικάνικης αγοράς. Η δυτική Ευρώπη μετά το Β' ΠΠ ξαναχτίστηκε ενώ στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980 πολεμούσαμε το κεφάλαιο από τα μέσα ενώ αγοράζαμε πολεμικά αεροπλάνα από τις ΗΠΑ με Πρωθυπουργό τον Οικονομολόγο από τις ΗΠΑ.
Όσοι έφτιαξαν το Πασοκ απλά πέτυχαν πάνω στην διαλυμμένη συναισθηματική νοημοσύνη ενός λαού με πολύ χαμηλό επίπεδο μόρφωσης και βιοτικού επιπέδου. Αυτό έπαιξε ρόλο ότι για μια ψήφο με ανταπόδοση λεφτά και διαμέρισμα (αστικοποίηση), εξαγόραζαν μια καρέκλα στο δημόσιο.
Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς οι πολιτικές που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 1980 έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην παρακμή της Ελλάδας. Η χώρα μας έλαβε άπειρα δισεκατομμύρια από την Ε.Ε τα οποία αντί να γίνουν επενδύσεις και υποδομές, κατέληξαν να γίνουν ακριβά αυτοκίνητα και μίζες. Επίσης, την δεκαετία του 1980 η χώρα μας έχασε σχεδόν ολόκληρη την βιομηχανία λόγω των αριστερών πολιτικών που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, πολιτικές που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μη ελκυστικό προορισμό για σοβαρές επενδύσεις.
Το Πασοκ ήρθε συντεταγμένα να διαλύσει τη χώρα γιατί έπρεπε η Ελλάδα να αποτελέσει την αγορά της ανθίζουσας Κινεζο-αμερικάνικης αγοράς. Η δυτική Ευρώπη μετά το Β' ΠΠ ξαναχτίστηκε ενώ στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980 πολεμούσαμε το κεφάλαιο από τα μέσα ενώ αγοράζαμε πολεμικά αεροπλάνα από τις ΗΠΑ με Πρωθυπουργό τον Οικονομολόγο από τις ΗΠΑ.

amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.292 μηνύματα.

Καλά η Ελλάδα δεν είναι σε καμία περίπτωση επιλογή επιστροφής.
αυτό που φαντάζομαι πως συμβαίνει είναι πως οι περισσότεροι γυρνάνε αναγκαστικά επειδή γίνονται μαζικά lay offs, η αγορά και η οικονομία είναι κατα διαόλου και πιθανότατα να γυρνάνε να μένουν με γονείς.
Ξέρω τέτοιες περιπτώσεις
Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.505 μηνύματα.

Η περίοδος 2008-2018 που έφυγαν οι περισσότεροι απ' αυτούς ήταν μια περίοδος όπου στην Ελλάδα είχαμε πιάσει τον απόλυτο πάτο και δεν υπήρχαν καν δουλειές (έστω και με τον τότε ευτελή βασικό μισθό) ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης υπήρχε ανάπτυξη, μεγάλη ζήτηση για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και τα σχετικά...τώρα που στην Ελλάδα υπάρχουν και πολλές και (σε κάποιες περιπτώσεις) καλές δουλειές και στην Ευρώπη η ζήτηση έχει μειωθεί λογικό είναι οι περισσότεροι (που έτσι κι αλλιώς έφυγαν για δουλειές που απλώς τους εξασφάλιζαν την επιβίωση) να επιστρέφουν!Καλά η Ελλάδα δεν είναι σε καμία περίπτωση επιλογή επιστροφής.
αυτό που φαντάζομαι πως συμβαίνει είναι πως οι περισσότεροι γυρνάνε αναγκαστικά επειδή γίνονται μαζικά lay offs, η αγορά και η οικονομία είναι κατα διαόλου και πιθανότατα να γυρνάνε να μένουν με γονείς.
Ξέρω τέτοιες περιπτώσεις
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.442 μηνύματα.

Που είναι οι καλές δουλειές στην Ελλάδα ;Η περίοδος 2008-2018 που έφυγαν οι περισσότεροι απ' αυτούς ήταν μια περίοδος όπου στην Ελλάδα είχαμε πιάσει τον απόλυτο πάτο και δεν υπήρχαν καν δουλειές (έστω και με τον τότε ευτελή βασικό μισθό) ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης υπήρχε ανάπτυξη, μεγάλη ζήτηση για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και τα σχετικά...τώρα που στην Ελλάδα υπάρχουν και πολλές και (σε κάποιες περιπτώσεις) καλές δουλειές και στην Ευρώπη η ζήτηση έχει μειωθεί λογικό είναι οι περισσότεροι (που έτσι κι αλλιώς έφυγαν για δουλειές που απλώς τους εξασφάλιζαν την επιβίωση) να επιστρέφουν!
Εγώ απο όσα έχω δει μέχρι στιγμής μεταξύ των νέων υπάρχει απογοήτευση κυρίως. Οι περισσότεροι είτε ασχολούνται με κάτι συναφές αλλά όχι ακριβώς αυτό που σπούδασαν(στην καλύτερη) ή ακόμα και άσχετο με αυτό που σπούδασαν(στην χειρότερη), και ακόμα και όσοι έχουν δουλειά πάνω σε αυτό που σπούδασαν κάνουν ένα απο τα παρακάτω :
1. Δουλειά στο τεχνικό γραφείο του μπαμπά/θείου.
2. Στις πωλήσεις.
3. Μηχανικοί λογισμικού.
Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.505 μηνύματα.

Στις μεγαλύτερες ηλικίες υπάρχουν...κι αν αναλογιστούμε ότι π.χ. πριν 10 χρόνια περισσότεροι από 1 στους 2 νέους ήταν άνεργοι κι όσοι εργάζονταν το έκαναν συνήθως για 200€-600€ ακόμη κι οι δουλειές που βλέπεις εσύ σήμερα «βελτίωση» αποτελούν σε σχέση με το «τότε»!Που είναι οι καλές δουλειές στην Ελλάδα ;
Εγώ απο όσα έχω δει μέχρι στιγμής μεταξύ των νέων υπάρχει απογοήτευση κυρίως. Οι περισσότεροι είτε ασχολούνται με κάτι συναφές αλλά όχι ακριβώς αυτό που σπούδασαν(στην καλύτερη) ή ακόμα και άσχετο με αυτό που σπούδασαν(στην χειρότερη), και ακόμα και όσοι έχουν δουλειά πάνω σε αυτό που σπούδασαν κάνουν ένα απο τα παρακάτω :
1. Δουλειά στο τεχνικό γραφείο του μπαμπά/θείου.
2. Στις πωλήσεις.
3. Μηχανικοί λογισμικού.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.442 μηνύματα.

Ακόμα και για τους έμπειρους δεν είναι τόσο ευνοϊκά ώστε να πουν οκει γυρνάω διότι ξέρουν πως δεν πρόκειται ποτέ να πάρουν πίσω την αξία τους. Και όχι μόνο αυτό, κάποιοι θα έλεγαν : "ξέρεις τι ; Γυρνάω και με χαμηλότερο μισθό γιατί αγαπώ την χώρα μου και θέλω να βοηθήσω στην ανάπτυξη της". Αλλά αυτό δεν παίζει γιατί πέραν όλων των άλλων είμαστε και βαλτότοπος σε θέματα κοινωνικά, δικαιοσύνης κτλπ. Ποιος θα ήθελε να γυρίσει σε μια χώρα που το 80% δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται την δικαιοσύνη και σκοράρει σε ελευθερία τύπου πιο κάτω και απο την Ζάμπια ; Ή τρελός πρέπει να είναι ή λαμόγιο( ή και τα δύο ).Στις μεγαλύτερες ηλικίες υπάρχουν...κι αν αναλογιστούμε ότι π.χ. πριν 10 χρόνια περισσότεροι από 1 στους 2 νέους ήταν άνεργοι κι όσοι εργάζονταν το έκαναν συνήθως για 200€-600€ ακόμη κι οι δουλειές που βλέπεις εσύ σήμερα «βελτίωση» αποτελούν σε σχέση με το «τότε»!
Τώρα σχετικά με το άλλο, δεν μου λέει προσωπικά κάτι. Τα απόλυτα νούμερα είναι αδιάφορα. Αυτό που έχει σημασία είναι η αγοραστική σου δύναμη. Λόγου χάρη με τον κατώτατο της Ελλάδας σε καμιά Ταΐλάνδη είσαι άρχοντας. Οπότε ναι μεν μιλάμε για υψηλότερους μισθούς αλλά με ακρίβεια και ενοίκια στον Θεό μιλάμε επίσης για μια τρύπα στο νερό ουσιαστικά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 3 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 274 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- charmander
- Reader
- Jack of Spades
- GeorgePap2003
- taketrance
- American Economist
- Scandal
- giannhs2001
- Kate333er
- AggelikiGr
- Entropy24
- Paragontas7000
- pinkheart
- Ilma
- rafaela11
- chester20080
- iew
- johnsala
- iminspain
- fmarulezkd
- userguest
- back2967
- BatGuin
- Wonderkid
- Andante
- Luludaki
- χημεια4λαιφ
- giorgos5002
- Athens2002
- Ωρορα
- Memetchi
- touvlo
- Varus
- synthnightingale
- J.Cameron
- ROM32
- User2350
- akis_95
- Joji
- vasilis123321
- Kate1914
- RPO
- A350
- fockos
- Unboxholics
- NeosUser2023
- Μήτσος10
- Libertus
- Ryuzaki
- theodle
- despoina13
- Jim4ever
- Giorgkalo
- Sosstoss
- bibliofagos
- Hased Babis
- Totreno
- Corfu kitty
- Dr. Gl. Luminous
- MarcoReus
- thenutritionist
- Jim175
- fourkaki
- Debugging_Demon
- AK-92
- suaimhneas
- Alessandra Eliza
- Ariana2018
- xristarac
- ougkampougka
- FrankR
- phleidhs
- Esperos1
- Dark_kronos
- P.Dam.
- camil
- jj!
- Himalaian
- ana.roi
- Thoba19
- tsiobieman
- arko
- Meow
- Viedo
- parrot/παπαγάλος
- Εχέμυθη
- Johnny15
- Giii
- ΘανάσοςG4
- ag97
- Fernando_A
- Στεφανος56
- ggl
- Maraki4you
- qwertyuiop
- Eliza
- tslef8
- ougka pougka
- snowy
- oups
- Citylights
- ]ifrit[
- ΔίνωΈναΤέλος
- Mt73
- New member
- Kostas_)
- kostas_01
- QWERTY23
- Αναστασία197
- labs
- Idontknoww
- Πα.Κ
- SlimShady
- penelopenick
- Pen_addict
- makis999
- Μαυρίκιος
- benzene
- korlef
- F1L1PAS
- akis94
- Ria99
- Sense
- eukleidhs1821
- Unseen skygge
- Thundergirl
- Stelios725
- jimis2001
- aggelosst9
- anastasis06
- Paul33.gr
- physicscrazy
- orange crush
- Jimmy20
- sunsetpp
- igeorgeoikonomo
- 1011
- louminis
- Cupid
- Earthquake
- Satan Claus
- johnietraf
- fretoe
- Kostis-Palamas
- nucomer
- Έμμα
- Scott
- gwgw_5
- Johnman97
- Ροβερτα
- VasoGrimes
- DimitraA.
- Αλκης Κ.
- leo41
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.