Δεν ξέρω ρε συ Kajira. Βασικά το έχω κάνει 2 φορές, αλλά δεν θα το έκανα πια. Η 1η φορά ήταν όταν τελείωσα την σχολή, πριν 2,5 χρόνια και έψαχνα δουλειά. Αισθανόμουν όμως ανεπαρκής επειδή δεν είχα εμπειρία. Μέσω γνωριμίας των γονιών μου ξεκίνησα πρακτική σε 1 κέντρο ειδικής αγωγής, με σκοπό να μάθω και να δικτυωθώ. Δεν με ενδιέφερε να εργαστώ εκεί, καθώς εκ των προτέρων ήξερα πως την επόμενη χρονιά θα πήγαινα να κάνω master. Όταν όμως με χρειάστηκαν και με προσέλαβαν αισθάνθηκα τέλεια! Και επειδή έβγαλα μερικά χρήματα κι επειδή είδα ότι ο κόπος μου ανταμοίφθηκε!
Και πάμε στο τώρα! Εδώ και λίγους μήνες εργάζομαι σε 1 κέντρο ειδικής αγωγής απογεύματα. Πριν 3 μήνες ήμουν στο δίλημμα να πιάσω part-time εργασία τα πρωινά στην δουλειά των γονιών μου ή όχι. Όταν ξέρεις ότι τα λεφτά θα είναι καλά και η ελαστικότητα μεγάλη επειδή είσαι η κόρη του αφεντικού ακούγεται δελεαστικό. Όμως προτίμησα να πάω αμισθί σε 1 σχολείο με counselling centre. Και καλά δοκιμαστικά!
Τι έγινε? Έκατσα 2 μήνες. Έμαθα πολλά, καθώς δεν είχα δουλέψει πάλι σε σχολείο. Αλλά, κουραζόμουν πολύ, ξυπνούσα 7 παρά και αν σκεφτείς ότι γυρνάω κατά τις 9 από την απογευματινή δουλειά δεν είχα χρόνο για τον εαυτό μου. Στο σχολείο με έβαζαν να κάνω ΠΟΛΛΑ επειδή είχαν ανάγκη, πολλά ενδιαφέροντα, άλλα π@π@ριές. Ο καιρός πέρναγε, η δοκιμαστική φάση παρήλθε κι ούτε κουβέντα περί προσλήψεως. Οπότε λέω τι κάνω κι έπιασα αυτήν που με ''εκπαίδευε''. Μου είπε ότι έχουν ανάγκη κι ότι θα ήταν υπέροχο να με πάρουν, αλλά θα αποφασίσουν οι υπεύθυνοι. Όντως επικοινώνησα και για να με βλέπεις να σου απαντώ τώρα καταλαβαίνεις ότι δεν με πήραν. Μου ανέφερε τα θετικά σημεία και πιθανά σημεία για βελτίωση και είπε ότι ΟΤΑΝ κάνουν άνοιγμα θα με έχουν υπόψην. Καταλαβαίνω ότι δεν είχαν σκοπό να με πάρουν και έψαχναν κάποιον να συμπληρώσει το φορτωμένο πρόγραμμα με το αζημίωτο!
Οπότε Kajira μου είναι ρίσκο αυτά. Είσαι σίγουρη για την ποιότητα αυτής την κυρίας? Προετοιμασμένη για ταλαιπωρία με μεταφορικά (επειδή κάθε μέρα κάνω Χαλάνδρι-Μοσχάτο-Πειραιά-Χαλάνδρι και για 2 μήνες έκανα στάση ΚΑΙ Κηφισιά σου λέω είναι ζόρικο!

)?
Πρέπει να είσαι κριτική, δηλ. εγώ τώρα σου ανέφερα τις εμπειρίες μου από μέρη που είπα ναι, καθώς έχω πει και όχι. Ας πούμε σε 1 κέντρο που με ήθελαν για εργασία σε σπίτια σε όλη την Αθήνα, με έξτρα ώρες στο κέντρο, 800 ευρώ με ΤΕΒΕ και τους 2 πρώτους μήνες αμισθί όχι μόνο είπα όχι, αλλά ήμουν και ειρωνική!
Βασικά η κάθε περίπτωση διαφέρει. Προσωπικά στα 26 μου, με πολλές σπουδές και 1,5 χρόνο εμπειρίας δεν θα το ξαναέκανα (απόφαση που πήρα πριν 1 εβδομάδα που έγινε το σκηνικό με σχολείο). Από εκεί και πέρα μέτρα τα + και τα - που θα σου δώσει η εμπειρία και έχε ΠΑΝΤΑ στο μυαλό σου σαν πιθανό το χειρότερο σενάριο. Για να μην απογοητευτείς.