Μισελ κουκλα μου γιατί τόση κόντρα? Ολοι σου λένε πως είναι υπερβολικές οι απόψεις σου του τύπου:
"Το παιδί όταν γεννιέται είναι tabula raza (αν το γράφω σωστά). Εσύ το διαμοφωνεις, απο τους δικούς σου χειρισμούς αξιοποιεί τα γονίδια του ώστε να διαμορφώσει χαρακτήρα.το (υποτιθέμενο) παιδί μου, το οποίο σίγουρα θα έχει κάποια κοινά με εμένα. Και εγώ προσωπικά, θεωρώ ύψιστης σημασίας την επαγγελματική επιτυχία, άρα είναι πολύ πιθανό να τη βλέπει κι εκείνο έτσι...")
και πως με αυτό τον τρόπο θα καταπιέσεις πολύ το παιδί σου! Για να στο λένε τόσοι κι εσύ να επιμένεις πως οι άλλοι είναι λιγότερο έξυπνοι από εσένα, γιατί οι φιλοδοξίες τους για την ζωή διαφέρουν από τις δικές σου τότε δεν γίνεσαι ψώνιο? Δηλαδη όποιος δεν σκέφτεται το ίδιο με εσένα και δεν έχει σαν αυτοσκοπό μόνο την επαγγελματική καταξιώση και πρωτιά
Ευτυχία μέσα στη μετριότητα υπάρχει μόνο πλασματική, λόγω συμβιβασμού
είναι κατώτερός σου (και του μέσου όρου που όλο μας χτυπάς?) Ποιά είσαι που θα κρίνεις τον κόσμο και θα αναιρέσεις τις αξίες και τους στόχους του κάθε ανθρώπου?
Οσο για την μητρότητα δεν χωράει μέσα τον εγωισμό ότι κι αν λές! Ρώτα ακόμα και την μάνα σου! Οταν γίνεσαι μάνα το παιδί σου είναι πάνω απ'όλα! Δηλαδή αν το παιδί σου βγει εντελώς διαφορετικός χαρακτήρας από εσένα τι θα κάνεις θα το αφήσεις στη μοίρα του, θα πάψεις να ασχωλείσαι μαζί του και θα ασχοληθείς με το άλλο πχ παιδί σου που σου κάνει περισσότερο τα χατήρια?
Στην τελική, αμα υπάρχει περίπτωση να θέλει πραγματικά τη μετριότητα, όχι επειδή δεν πιστευει στον εαυτό του και συμβιβάστηκε αλλά επειδή για αδιευρκίνιστους λόγους αυτό του αρέσει, ε οκ, ας το κάνει. Ελπίζω να έχω κάνει κι άλλο παιδί με διαφορετικές απόψεις
Τι είναι κούκλα μου παιχνίδια είναι που αν τα βαρεθείς ή δεν κάνουν αυτά που θες εσύ απλά τα κλείνεις σε μια ντουλάπα και ασχολείσαι με κάτι άλλο?
Και να είσαι σίγουρη πως όσα γονίδια κι αν πάρει από εσένα με τον καταπιεστικό τρόπο που θες να το αναθρέψεις πιο πιθανό είναι να καταλύξει ένα παιδί χωρίς φιλοδοξίες και επαγγελματικούς στόχους γιατί πολύ απλά θα έχεις εσύ για εκείνο και αυτό μόνο θα πρέπει να σε ακολουθεί (μέχρι να ξυπνήσει να νιώσει την εκμετάλευση και να το χάσεις τελείως)
Αλήθεια θα ήθελες να έχεις ένα άβουλο παιδί που να σου λέει μόνο ναι και να μην έχει προσωπικότητα? Σκέψου το καλά γιατί αυτό θα καταφέρεις με αυτά τα μυαλά!
Και κάτι τελευταίο. Ολοι εδώ λέμε τις απόψεις μας ακόμα κι εμείς που θεωρείς κατώτερους νοητικά! Μάθε να δέχεσε την κρίση των άλλων όπως την δέχονται και οι άλλοι από εσένα.

Μηπως για να σου λένε κάτι πολλοί να σημαίνει πως ίσως και να είναι αυτό το σωστό? Και αν πιστεύεις πως εσύ είσαι η σωστή και όλοι εμείς λάθος τότε πως καταδέχεσαι να μοιράζεσαι μαζί μας τις απόψεις και τις σκέψεις σου?