Απαξ και το ζευγάρι χωρίσει, η καθημερινότητα είναι μιας μορφής Α. Ξαγρυπνος στο Σιατλ δηλαδή. Ενταξει δεν είναι έτσι, γιατί άν έχεις χωρίσει απο κάποια γρουσούζα ή ακόμη χειρότερο κακιά, ίσα ίσα, έχεις βρεί τον υπνο σου εκεί που τον είχες χάσει πρίν.
Ομως. Περνώντας απο τηνδιαδικασία διαζυγίου, κλονίζεται πολύ η πίστη σου στις σχέσεις. Εκτός κι άν ησουν εσύ το καθίκι εξ αιτίας του οποίου η οικογένεια διέλυσε. Ομως και πάλι τότε, δεν έχεις εσύ τα παιδιά.
Οπότε, ειδικά αν πρόκειται για άντρα (αφού η γονική μέριμνα μέχρι τα δέκα πάει αυτομάτως στη γυναίκα, ας με διορθώσει η Κατζίρα άν κανω λάθος), ο άντρας που έχει μείνει μόνος με τα μωρά, ήταν ο καλός στη σχέση.
Η θλίψη, η απογοήτευση, η επιφυλαξη, όλα αυτά βαραίνουν την καθημερινότητα έκτοτε, κι ας προσπαθεί αυτός ο άντρας να είναι όσο το δυνατόν πιο χαρούμενος στο παιχνιδι με τα παιδιά του. Αυτά όλα μια γυναίκα που θα τον αγαπήσει, θα τα διώξει, θα ξαναφέρει το γέλιο στην καθημερινότητα αντί απλά το δόξα τω Θεώ πόυ τέλειωσαν οι καυγάδες.
Αυτό το προσμένουν το ίδιο και τα παιδιά του άντρα, όσο κι αυτός. Ειδικά τα παιδιά αντιλαμβανονται πολύ περισσότερο το ψυχικό βάρος, τα συννεφα στην ατμόσφαιρα, απο τους μεγάλους που έχουν συνηθίσει κάπου να ζούν με αυτά. Δεν βλέπουν λοιπόν την ώρα να βρεί ο μπαμπάς κάποιαν να τον αγαπά και, αν τον αγαπά πραγματικά, την αγαπούν κι εκείνα.
Όμως όπως και σε καθε συνηθισμενη σχέση, έτσι και στην σχέση με εναν άντρα με παιδιά, η γυναίκα μπορει να είναι οποιαδήποτε. Δεν ξέρεις δηλαδή πώς θα πάει. Μάλιστα πρέπει να επισημάνω εδώ κάτι σε σχέση με κάτι που είπε η Κατζίρα αρχικά. Αν η γυναίκα γνωριστεί με τον άντρα ΜΟΝΟ, και αν επικεντρώσει ΜΟΝΟ στο πως είναι αυτός, και όχι πως λειτουργεί σαν συνολο με τα παιδιά του,στηνκαθημερινότητα τους, πώς θα ενταχτεί, πιθανόν, σ'αυτή;
Τελος το κυριότερο. Βρίσκω λοιπόν εγώ καποια σαν κι αυτή που έχει η Νεράιδα στην υπογραφή της, βγαίνουμε, τα καταφέρνω, σκοράρω και μου γυρίζουν τα μάτια ανάποδα. Ζαλισμένος απο έρωτα την παρουσιάζω με τα καλύτερα λόγια στα παιδιά, κι εκείνη, είναι μια σκύλα εγωίστρια υποκρίτρια που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να πειραματιστεί. Πώς είναι με παιδιά η φάση, πώς είναι με έναν άντρα με παιδιά, τέτοιες μαλακίες. Υπάρχουν και τέτοιες. Κι ύστερα, εκει που όλοι την λατρεύουνε, η σκύλα την κοπανάει γιατί η οικογένεια της πέφτει βαριά...
Αρα, νομίζω ότι μαλλον είναι θέμα του άντρα αφενός να κανει σαφές εξ αρχής το "ποτέ χωρίς τα παιδιά μου" όσο και στην συνέχεια στην ιδιαίτερη εκτιμηση, να προστατεύσει τα παιδιά του και να μην τους πουλήσει μια συντροφο σαν τέλεια πρίν αυτή να το έχει αποδείξει.
Ενα μικρό τιπ, που θα έβαζα εδώ, για όσους τυχόν βρίσκονται σε τέτοια φάση αυτή τη στιγμή. Τα παιδιά έχουν φοβερή διαίσθηση. Εμπιστευτείτε τη. Αν εσείς είστε τυφλοι απο έρωτα, εκείνα θα δούν την σκύλα με τα μάτια της ψυχής τους, που βλέπουν πολύ καθαρότερα απο τα δικα μας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.