Οχι. Ουτε για εμπειρια, ουτε για τιποτα.
Εξ αλλου ειμαι αντιθετος στον μοναχισμο. Αμα θεωρεις οτι θελεις να "αγιασεις" μεινε αναμεσα στους ανθρωπους. Αλλιως σε ποιον θα δειξεις "αγαπη προς τον πλησιον"?
Αγαπητέ φίλε,έχω την εντύπωση ότι η ερώτηση, δεν είναι αν θα μόναζε κάποιος για ν'αγιάσει , αλλά για την εμπειρία !!! Και σας παρακαλώ,διορθώστε με , άν κάνω λάθος !
Εγώ, σ'αυτή την ερώτηση θ'απαντήσω....., και θα απαντήσω : " Ναι , είναι κάτι που το έχω σκεφτεί αρκετές φορές και θα ήθελα να το κάνω! Έχω βρεί και τό πού θα πάω ( προβληματίζομαι μόνο στο γεγονός ό,τι πρέπει να ξυπνάς στις 05.00 για την "λειτουργία" , κι αυτό δεν το αντέχω

).
Σαν εμπειρία όμως, είναι κάτι που πραγματικά θα ήθελα να δοκιμάσω, καί γιατί νοιώθω την ανάγκη να "μείνω μόνη" σ'έναν τέτοιο "χώρο",( να ηρεμήσω,να σκεφτώ, χωρίς να μου αποσπά κανείς την προσοχή, χωρίς να δέχομαι άλλα εξωτερικά ερεθίσματα) , αλλά και για να "δω" μέχρι πόσο μπορώ " ν'αντέξω". Επίσης , έχω σοβαρά σκεφτεί , να "προσπαθήσω" και την "σιωπή". Θεωρώ πώς είναι κάτι πού μπορεί να με βοηθήσει να ενισχύσω την "θέλησή μου"....πού θα με κάνει "πιό δυνατή"....να "βουτήξω" στα βαθιά και να "βάλω" στον εαυτό μου "δύσκολα"....απλά και μόνο για να διαπιστώσω μέχρι που μπορώ ν' αντέξω, όχι με σκοπό να μονάσω για πάντα !!! ( μη τρελλαθούμε κιόλας.) Σαν δοκιμασία...ή....σαν εμπειρία αν προτιμάτε, (εγώ επιλέγω βέβαια τό 'σαν δοκιμασία' )
Δεν είναι το ίδιο να το κάνεις αυτό στο σπίτι σου, όπως αναφέρθηκε. Στον χώρο μας αισθανόμαστε διαφορετικά. Έστω κι αν κλείσουμε τα κινητά,την τηλεόραση κλπ κλπ....Σ' ένα μοναστήρι " η ατμόσφαιρα γενικότερα" εκπέμπει κάτι εντελώς διαφορετικό, μιά γαλήνη ίσως...δεν μπορώ να βρώ την κατάλληλη λέξη για να το περιγράψω...απλά το νοιώθω. Έχω στο μυαλό μου "την εικόνα" , τού να είμαι εκεί...με τα εντελώς απαραίτητα μαζί μου ( δεν θα κουβαλήσω κι ολόκληρη την ντουλάπα μου

), 2-3 ρούχα και πολλές λευκές κόλλες από χαρτί , για να μπορώ να "γράφω"...Έχω την εντύπωση πώς σε κάτι τέτοιο αναφέρεται ο Dr....love.!!!
Για να μην "φλυαρήσω" άλλο, θα ήθελα μόνο να εκφράσω το "παράπονό " μου στο ζήτημα ότι δεν επιτρέπονται γυναίκες στο Άγιο Όρος, Είναι μία "τοποθεσία" , πού θα ήθελα, να μπορούσα, να επισκεφτώ !!!