Α, έχουμε τέτοιο topic;
Ναι, λοιπόν. Από την προηγούμενη εβδομάδα έχω έρθει στο γαλλόφωνο μέρος της Ελβετίας, χωρίς να γνωρίζω την γλώσσα, χωρίς να γνωρίζω την κουλτούρα και χωρίς να έχω κόσμο να μου τα δώσει όλα έτοιμα. Οκ, υπάρχουν εδώ πέρα και κάτι Έλληνες που τους γνωρίζω και μου έχουν δώσει 2-3 συμβουλές, αλλά ουσιαστικά έχω ανακαλύψει και συνεχίζω να ανακαλύπτω τα πάντα μόνος μου.
Πρακτικά, έχω ξεκινάω από το μηδέν, σε ένα τελείως άγνωστο μέρος, όταν στην Ελλάδα θα μπορούσα να τα έχω τα περισσότερα έτοιμα.
Να ξέρετε ότι είναι μία πολύ-πολύ μεγάλη απόφαση για να το κάνεις αυτό, which is easier said than done. Μόνο και μόνο για να νοικιάσεις σπίτι, σου βγάζουν την πίστη. Ωστόσο, μου αρέσει πολύ το ότι θα βρεθώ σε ένα περιβάλλον με πολλές εθνικότητες και πολλές γλώσσες - για να συννενοηθώ χρησιμοποιώ Αγγλικά, Γαλλικά, αλλά και Γερμανικά! Και ελπίζω ότι τα επόμενα χρόνια, αν όλα κυλήσουν καλά, θα βοηθήσουν στην μετέπειτα σταδιοδρομία μου.
Σε όσους το επιχειρήσετε καλή τύχη και καλή υπομονή. Θα την χρειαστείτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.