Τελευταία έχω αρχίσει να σκέφτομαι το ενδεχόμενο του να ταξιδέψω μόνη είτε με γκρουπ (που το προτιμώ, ειδικά αν έχει άτομα κοντά στην ηλικία μου) είτε εντελώς μόνη. Ανοίγω αυτό το θέμα, αφενός για να πει εντυπώσεις όποιος έχει αντίστοιχη εμπειρία και αφετέρου για γενικότερες προτάσεις αν κάποιος ξέρει γιατί λίγο που έψαξα, δυσκολεύομαι να βρω μια άκρη.
Παλιά για ένα μικρο διάστημα γύρναγα τον κόσμο δουλεύοντας σε τουριστικά πλοία έτσι είχα φαγητό ύπνο και Λεφτά που εγώ τα ξόδευα στα λιμάνια συνήθως και στο πλοίο σε ποτά και μικροπράγματα.
Τελικά δεν μου άρεσε.
Έπειτα μου κάνανε τα εισιτήρια και την διαμονή και το φαγητό για ένα μέρος στο εξωτερικό.
Ήταν υπέροχα έκανα διακοπές δυο μήνες γνώρισα ότι περισσότερο μπορώ .
Ήταν ξεκούραστες διακοπές σχεδόν δεν χρειαζόταν να τρέξεις να προλάβεις,
Υπάρχουν άλλα προβλήματα σε τέτοιες διακοπές .
Σε αποδράσεις 2-4 μέρες στην Ελλάδα με το αυτοκίνητο. Είναι καλές διακοπές,
Οι μέρες είναι σε σχέση με το μέγεθος που πας και θέλεις να γνωρίσεις.
Στης μικρές αποδράσεις υπάρχει το πρόβλημα του πακεταρίσματος ξε πακεταρισματος και η ταχύτητα που πρέπει να τρέξεις για να γνωρίσεις τα βασικά σημεία που αν κάτι δεν προλάβεις δεν θα έχεις συνήθως χρόνο να το ξανά επισκεφτείς.
Καλό είναι να μιλήσεις με ανθρώπους που κάνουν διακοπές Και είναι οργανωμένοι σε σελίδες στο Διαδίκτυο όπως οι camper υπάρχουν ασφαλείς σχετικά προορισμοί και όχι. Και αν σου τύχει κάτι να το ανεβάζεις και εσύ .
Μπορείς να γίνεις βάρος σε μια οικογένεια η να μείνεις σε ξενοδοχείο.
Η μετακίνηση σε ένα ξένο μέρος είναι θέμα ειδικά το βράδυ.
Η γλώσσα είναι μεγάλο θέμα θυμάμαι μια εποχή στην Γαλλία και στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στην Ιταλία δεν μπορούσα να πάρω ούτε καφέ με Ελληνικά και σπαστά Αγγλικά .
Πάντα εγώ ταξιδεύω μόνος .
Μια δυο φορές που πήγα με παρέα ήταν καταστροφικό εγώ ήθελα παραλία άλλος ήθελε Καφέ ένα πανδαιμόνιον λυπήθηκα τον χρόνο που ξόδεψα και τα χρήματα.
Το Group Το προσπάθησα πέρυσι λόγο χαμηλής τιμής δεν μπορώ να σου πω ματώθηκε η εκδρομή,
Αλλά δεν νομίζω να είναι και η καλύτερη επιλογή αν σου αρέσει να ξεκινάς το πρωί ότι ώρα θέλεις εσύ να κάθεσαι σε ένα σημείο όση ώρα θέλεις εσύ.
Ίσος είναι καλή λύση για το εξωτερικό που υπάρχει ένας ενημερωμένος ξεναγός και μπορεί να σε πάει σε μουσεία κ.τ.λ
Είναι και το τη τουρισμό θέλεις να κάνεις .
Εγώ στην αρχή γύρναγα στους δρόμους μέρα νύχτα και χάζευα τους δρόμους την αρχιτεκτονική έπαιρνα συγκοινωνίες Τότε ήμουν ποιο μικρός ποιο χαλαρός άλλες εποχές 40 χρόνια πριν τώρα έχω αρχίσει να φοβάμαι να κυκλοφορήσω Βράδυ και έχει αρχίσει να γίνετε και επικίνδυνο και την μέρα έχω δει σε μικρή έξαρση συμπεριφορές από διάφορες ηλικιακές ομάδες που προσπαθούν να καταλάβουν αν είναι καλυμμένα τα νότα τους και σε κόβουν να κάνουν φασαρία.
Αργότερα άρχισα να επισκέπτομαι αρχαιολογικούς χώρους Ακόμα δεν έχω φτάσει σε μουσεία και συναυλιακούς χώρους Γκαλερί κλ.π όπως δεν έχω την δυνατότητα για πολιτιστικές οικονομικές η εμπορικές γνωριμίες.
Αλλά υπάρχει ένας τρόπος να προσανατολιστείς :πρώτα θα αποφασίσεις τι σου αρέσει να κάνεις στις διακοπές.
Εμένα για παράδειγμα σου είπα μου αρέσει να παίρνω την φωτογραφική μου μηχανή και να γυρνάω με σύντροφο το Google και Google map
Αν μας πεις τι θέλεις να κάνεις στις διακοπές ίσος σε βοηθήσουμε περισσότερο .