Θρησκεία και ιερείς: Εκπροσωπούν στ' αλήθεια το Θεό;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.947 μηνύματα.
Ποιος τη φίμωσε μωρέ... αλλά όχι και να παριστάνει ότι νοιάζεται κιόλας, χολή για τον Χριστιανισμό γουστάρει να βγάζει, όπως κι εσύ.
Που ειπα οτι νοιαζομαι; ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟ.

Τι πινεις; Για δειξε μου το.ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ.

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.368 μηνύματα.
Άγνωστες οι βουλές του Κυρίου δεν λέτε; Μπορεί να είναι και τελείως κακόβουλες"...ή αυτό..."Ή εκτός αν ο «Θεός» θέλει τους ανθρώπους να είναι αμαρτωλοί και να διαστρεβλώνουν το μήνυμα του ώστε να τους κρατά δέσμιους και να τον αναζητούν για σωτηρία και εξιλέωση"....τίποτα δεν ερμηνεύεις σωστά. Γιατί αν το έκανες, δε θα έφτανες να πεις (και) αυτά που είπες.
Εξήγησε μου που είναι το λάθος.
Είναι ή οχι αγνωστες οι βουλές του κυρίου;
Είναι άγνωστες αλλά είστε σίγουροι πως είναι καλόβουλες; Πως γίνεται αυτό; Κάπου το χάνετε, αποφασίστε.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.469 μηνύματα.
Ουτε οι αλλοι ειναι κοντα.
Εντάξει. Αφού πήρες το μέτρο και μέτρησες, πάσο.

Ειδικά εσύ θα πρέπει να καταλαβαίνεις περισσότερα...

Ναι, μπορεί να μην είναι κοντά επί της ουσίας. Αλλά να προσπαθεί. Τί δεν καταλαβαίνεις και χασκογελάς ;

Εγώ είμαι αμαρτωλή, στο λέω και στο υπογράφω. Όμως είμαι κοντά στο Θεό. Υπό την έννοια ότι Τον έχω τεράστια ανάγκη, Τον θέλω κοντά μου. Τον αν κάνω, όμως, αυτά που πρέπει είναι μια άλλη, τελείως διαφορετική κουβέντα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.947 μηνύματα.
Εντάξει. Αφού πήρες το μέτρο και μέτρησες, πάσο.

Ειδικά εσύ θα πρέπει να καταλαβαίνεις περισσότερα...

Ναι, μπορεί να μην είναι κοντά επί της ουσίας. Αλλά να προσπαθεί. Τί δεν καταλαβαίνεις και χασκογελάς ;

Εγώ είμαι αμαρτωλή, στο λέω και στο υπογράφω. Όμως είμαι κοντά στο Θεό. Υπό την έννοια ότι Τον έχω τεράστια ανάγκη, Τον θέλω κοντά μου. Τον αν κάνω, όμως, αυτά που πρέπει είναι μια άλλη, τελείως διαφορετική κουβέντα.
ΟΥΤΕ μισός απο αυτους που κοκορευονται οτι πιστευουν και τα χωνουν στους αλλους δεν ειναι κοντα στον χριστο.
ΖΗΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟ.
Πιο κοντα στο χριστο ειναι οσοι πραττουν τα τπυ χριστου ακομα και αν δεν πιστευουν.
ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ.ΤΑ ΡΑΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Εξήγησε μου που είναι το λάθος.
Είναι ή οχι αγνωστες οι βουλές του κυρίου;
Είναι άγνωστες αλλά είστε σίγουροι πως είναι καλόβουλες; Πως γίνεται αυτό; Κάπου το χάνετε, αποφασίστε.
Μη γυρίζεις το μπιφτέκι (το κάνεις επανειλημμένα και συμπάθα με...)...

Είπες ότι ξέρεις να διαβάζεις και να ερμηνεύεις πολύ καλά. Και σου απάντησα, πολύ απλά, ότι δεν ξέρεις !! Γιατί δεν το δέχεσαι και πας αλλού την κουβέντα ;

Το άγνωστες δε λέγεται για το καλόβουλες ή κακόβουλες. Και ναι, μόνο καλόβουλες είναι.- Με τελεία και παύλα...

Αν θες να με βγάλεις απ΄ τα ρούχα μου, δε θα πετύχει. Είμαι χαρούμενη γιατί ξεκίνησε η άδειά μου...
ΟΥΤΕ μισός απο αυτους που κοκορευονται οτι πιστευουν και τα χωνουν στους αλλους δεν ειναι κοντα στον χριστο.
ΖΗΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟ.
Πιο κοντα στο χριστο ειναι οσοι πραττουν τα τπυ χριστου ακομα και αν δεν πιστευουν.
ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ.ΤΑ ΡΑΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ.
Ό,τι να ΄ναι, βρε συ...

Η ίδια μιλώ για αμαρτίες, αμαρτωλότητα κ.λπ. και μου γράφεις ό,τι γράφεις...

Καλή συνέχεια, Πούπη...

Πάω να χωνέψω αυτά που λες...

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.202 μηνύματα.
Δεν με επιασε ο πονος...ΑΠΛΑ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΖΗΣΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ.
Τα ίδια γράφω, δεν ξες να διαβάζεις; Περισσότερο από εσένα κράζω τον κλήρο, για αυτό που γράφεις κάτω:
Ο εκκλησιασμος καιτα τυπολατρικα ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΚΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.
ΤΟΥΣ ''ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕ ''ΟΛΟΥΣ.
Αγαπουλα.
Η τυπολατρία δεν έχει σχέση με τον καλό άνθρωπο ούτε με τον Χριστιανό. Ο Χριστιανός οφείλει να μετέχει στην κοινωνία του Χριστού (Εκκλησία) και αυτό το καθιέρωσε ο ίδιος ο Κύριος, με την πρώτη Θεία Κοινωνία που έκανε ο ίδιος στους μαθητές του και τους παρήγγειλε να την τελούν στο όνομά του.

Το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας είναι τελετουργικό και τα τελετουργικά λειτουργούν κατασταλτικά στο συνειδητό ώστε να μπει ο πιστός σε μια κατάσταση υπερβατική και να πετύχει τη Θέωση, που αποτελεί κυρίαρχο σκοπό του Χριστιανισμού. Φυσικά λίγοι πηγαίνουν για αυτόν τον λόγο, οι περισσότεροι πηγαίνουν γιατί πρέπει ή έτσι έχουν μάθει. Όμως η συμμετοχή στην Εκκλησία του Θεού μόνο τυπολατρική δεν είναι.

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.368 μηνύματα.
Μη γυρίζεις το μπιφτέκι (το κάνεις επανειλημμένα και συμπάθα με...)...

Είπες ότι ξέρεις να διαβάζεις και να ερμηνεύεις πολύ καλά. Και σου απάντησα, πολύ απλά, ότι δεν ξέρεις !! Γιατί δεν το δέχεσαι και πας αλλού την κουβέντα ;

Το άγνωστες δε λέγεται για το καλόβουλες ή κακόβουλες. Και ναι, μόνο καλόβουλες είναι.- Με τελεία και παύλα.
Ποιο μπιφτέκι γύρισα; Δεν γυρίζω ποτέ μπιφτέκια, είμαι ξεκάθαρη.
Άγνωστες οι βουλές του κυρίου λέτε μόνο οταν συμβαίνουν μαλακίες τύπου παιδιά να πεθαίνουν απο πολέμους καρκίνους και ο κόσμος να πεθαίνει της πείνας, κατα τ’άλλα «ΜΟΝΟ καλόβουλες είναι τελείες και παύλες».
Master στο flipping μπιφτέκας έχετε και τα ρίχνετε στους λοιπούς νοήμονες ανθρώπους.
Με το που ρωτάμε εύλογα ερωτήματα -«ωπ τι λες βουλωσε το δε ξερεις εσυ, αγνωστες οι βουλες του κυριου, εισαι μακρια απο τον θεο»
με το που λεμε πως για να ειναι αγνωστες μπορει να ειναι και κακες «ωπ βουλωσε το εσυ δε ξερεις μονο καλες ειναι»

Πετάει ο γάιδαρος αγάπη μου, εγώ θα στο χαλάσω;
Οπως κοιμαστε ήσυχα τα βράδια σε ροζ φουσκες

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.169 μηνύματα.
Άγνωστες οι βουλές του κυρίου λέτε μόνο οταν συμβαίνουν μαλακίες τύπου παιδιά να πεθαίνουν απο πολέμους καρκίνους και ο κόσμος να πεθαίνει της πείνας, κατα τ’άλλα «ΜΟΝΟ καλόβουλες είναι τελείες και παύλες».
Πρέπει να καταλάβεις ότι ζούμε σε ένα μάτριξ, ένα νοητικό πείραμα. Τα "παιδιά που πεθαίνουν από πολέμους καρκίνους" είναι αποτελέσματα της ανθρώπινης - και μόνο - ενέργειας και έτσι το βιώνουμε γιατί δεν μπορούμε να νοήσουμε κάτι άλλο.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Πρέπει να καταλάβεις ότι ζούμε σε ένα μάτριξ, ένα νοητικό πείραμα. Τα "παιδιά που πεθαίνουν από πολέμους καρκίνους" είναι αποτελέσματα της ανθρώπινης - και μόνο - ενέργειας και έτσι το βιώνουμε γιατί δεν μπορούμε να νοήσουμε κάτι άλλο.
Αυτο πεστο στα πιστα.Που οταν κατι γινεται λενε ΗΤΑΝ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ.

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Ξέρω, αλλα αν σωθεί ομως απο βέβαιο θάνατο εκεί «είχε ο Θεός και έβαλε το χέρι του».

Καλές οι βουλές μόνο, ας πανε να τα πουν στα βιασμένα παιδιά αυτά για τους εγκληματίες που σε αλλα θρεντς ζητουν κρεμάλες, να τους πουν ελα τωρα παιδι μου μην κάνεις ετσι αυτο ηταν θελημα θεου με βαση τις καλες βουλές του.

Κατάντια

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Ποιο μπιφτέκι γύρισα; Δεν γυρίζω ποτέ μπιφτέκια, είμαι ξεκάθαρη.
Master στο flipping μπιφτέκας έχετε και τα ρίχνετε στους λοιπούς νοήμονες ανθρώπους.
Με το που ρωτάμε εύλογα ερωτήματα -«ωπ τι λες βουλωσε το δε ξερεις εσυ, αγνωστες οι βουλες του κυριου, εισαι μακρια απο τον θεο»
με το που λεμε πως για να ειναι αγνωστες μπορει να ειναι και κακες «ωπ βουλωσε το εσυ δε ξερεις μονο καλες ειναι»

Πετάει ο γάιδαρος αγάπη μου, εγώ θα στο χαλάσω;
Οπως κοιμαστε ήσυχα τα βράδια σε ροζ φουσκες
Δεν έχει νόημα, το βλέπεις κι εσύ...

Το να μιλάει ένας που πιστεύει, μ΄ έναν που δεν πιστεύει, δε βγάζει πουθενά. Ειδικά αν ο συνομιλητής είναι τόσο πωρωμένος, και όχι με καλή πρόθεση. Όπως εσύ, καλή ώρα...

Ο στόχος/σκοπός σου δεν είναι να μάθεις πώς και τί (που όποια απάντηση κι αν πάρεις δε θα σε καλύψει, και το ξέρεις πολύ καλά, οπότε άσε τα "βούλωσέ το δε ξέρεις εσύ"...), αλλά είναι να στραφείς ενάντια σε αυτό που πιστεύω. Βγάζοντάς με (όχι εμένα προσωπικά, μιλώ γενικά...) τελείως λάθος ή αλλοπρόσαλλη, που "τα γυρίζει", επειδή πιστεύω σε ό,τι πιστεύω, που εσύ δεν πιστεύεις...

Μαγκιά σου. Μην πιστεύεις. Αν εσύ βγάζεις σπυράκια κι έχεις αλλεργία στο δικό μου πιστεύω, άσε με να ζω στη φούσκα μου και ζήσε κι εσύ στη δική σου. Εσύ χάνεις, βρε !! Κατά την άποψή μου, και στο λέω ευθέως, εσύ χάνεις !!! Εσύ Τον χάνεις !!! Αυτόν και όλο αυτό που προσφέρει απλόχερα (πού ούτε στον ύπνο σου, στο πιο τρελό σου όνειρο δεν μπορείς να το φανταστείς, αν δεν το ζήσεις...)...

Άσε με εμένα (και τον όποιον/α άλλον/η...) να λέω ό,τι πιστεύω, ότι Τον θέλω κοντά μου και ότι θα κάνω όσα περισσότερα μπορώ και συνέχισε το δρόμο σου...

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Ειδικά αν ο συνομιλητής είναι τόσο πωρωμένος, και όχι με καλή πρόθεση. Όπως εσύ καλή ώρα..
Εύλογα ερωτήματα θέτω τα οποία δεν μπορείτε να απαντήσετε γιαυτό και πάντα βάζετε στις συζητήσεις πρόωρες αυλαίες με το πρόσχημα της ασυνεννοησίας.

Η πίστη σας στέκει τροχοπέδη στην λογική οχι η δική μου ιδεολογία.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Ξέρω, αλλα αν σωθεί ομως απο βέβαιο θάνατο εκεί «είχε ο Θεός και έβαλε το χέρι του».

Καλές οι βουλές μόνο, ας πανε να τα πουν στα βιασμένα παιδιά αυτά για τους εγκληματίες που σε αλλα θρεντς ζητουν κρεμάλες, να τους πουν ελα τωρα παιδι μου μην κάνεις ετσι αυτο ηταν θελημα θεου με βαση τις καλες βουλές του.

Κατάντια
Ετσι.
Στο μεταξυ δεν υπαρχει πιο εγωιστικη φραση απο αυτην που οταν σωζεται καποιος λεει ΑΓΙΟ ΕΙΧΑ.ΜΕ ΕΣΩΣΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ κλπ.Δηλαδη ηπαναγια εσωσε εσενα και αφησε να πεθανει το διπλανο παιδακι ναι;

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.202 μηνύματα.
Σε δαιμονικές υστερίες μπορείς να απαντήσεις μόνο αυτό:
ICXC ΝΙΚΑ.
Θέλετε δε θέλετε ισχύει και θα ισχύει για πάντα.
<3 <3 <3

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.169 μηνύματα.
Η πίστη σας στέκει τροχοπέδη στην λογική οχι η δική μου ιδεολογία.
Έχεις εσύ λογική τώρα όταν γράφεις: "Η πλειοψηφία του παπαδαριού είναι ένα μάτσο εκμεταλλευτές, αρπακώληδες και λαμόγια. Για να μην πω ολη η εκκλησια." :P
Θυμό έχεις, λίγο υστερία, λογική τώρα, οκ..:rolleyes:..

Να σου πω εγώ που πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία και σε διαφορετικές ενορίες. Όλοι οι παπάδες, απλοί κληρικοί, είναι πολύ καλοί και ως άνθρωποι και πνευματικοί. Εκτελούν το μυστήριο με ευσέβεια και το κήρυγμά τους είναι θεολογικότατο και ορθό. Υπάρχουν κάποιοι που παρεκλίνουν φυσικά αλλά είναι εξαιρέσεις. Π.χ. ήξερα έναν στο χωριό μου - ο γιος του μάλιστα μου είχε ρίξει μπουνιά και κουβαλάω ακόμα σημάδι - ο οποίος ήταν ναυτικός ασυρματιστής στο επάγγελμα και για να γλιτώσει τη θάλασσα χειροτονήθηκε παπάς. Μετά από χρόνια τον πιάσανε να κάνει παρτούζες ;) και παρακαλούσε γονατιστός να μην τον καθαιρέσουν και χάσει τη δουλειά του. Τελικά τον διώξανε.

Όσο ανεβαίνει η ιεραρχεία εκεί σκατώνει το πράγμα. Οι δεσποτάδες είναι φερέφωνα της εκάστοτε εξουσίας. Για παράδειγμα, η συντριπτική πλειοψηφία τους έκανε προπαγάνδα υπέρ των εμβολίων covid και φτάσανε στο σημείο να λένε τους ανεμβολίαστους αμαρτωλούς που θα καούν στην κόλαση!

Έτσι ήταν πάντα, σιχαμένοι και χονδροί, πολύ χονδροί και στο σώμα και στο μυαλό. Φαρισαίοι δηλαδή...

Pyotr_Krasnov

Δραστήριο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 637 μηνύματα.
Ειμαι Ορθοδοξος και καταλαβαινω οτι μερικοι ιερεις ισως να μην ειναι και οι καλυτεροι, ολοι οι ανθρωποι κανουμε αμαρτιες, το οτι καποιος ειναι ιερεις δεν σημαινει πως δεν κανει αμαρτιες. Αφου, κανενας ανθρωπος δεν ειναι τελειος...

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.