Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

05-01-25

14:48
Ακόμα και υπό προϋποθέσεις ;Εναντίον. Το να παίρνεις μια ζωή είναι ανηθικο και απάνθρωπο όπως και να χει.
Θα μου πεις, τώρα, "και ποιός θα τις ορίσει ;"...Δεν ξέρω...
Δεν είμαι γιατρός. Δεν ξέρω όλες τί ανίατες ασθένειες...Την στιγμή που η σύγχρονη ιατρική έχει μεθόδους για την αντιμετώπιση και μείωση των συμπτωμάτων σε πολύ καλό βαθμο, όταν πρόκειται για ανίατες ασθένειες.
Αυτό που, με βεβαιότητα, ξέρω είναι ότι μπορεί να μη θέλω να ζω έτσι...Να ξέρω, ας πούμε, ότι το "τέλος" είναι κοντά (ή λίγο πιο μακριά, λίγη σημασία έχει...) κι εγώ απλά (θα) το αναμένω, ανήμπορη να κάνω το οτιδήποτε...
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.978 μηνύματα.

05-01-25

14:58
Ακόμα και υπό προϋποθέσεις ;
Θα μου πεις, τώρα, "και ποιός θα τις ορίσει ;"...Δεν ξέρω...
Δεν είμαι γιατρός. Δεν ξέρω όλες τί ανίατες ασθένειες...
Αυτό που, με βεβαιότητα, ξέρω είναι ότι μπορεί να μη θέλω να ζω έτσι...Να ξέρω, ας πούμε, ότι το "τέλος" είναι κοντά (ή λίγο πιο μακριά, λίγη σημασία έχει...) κι εγώ απλά (θα) το αναμένω, ανήμπορη να κάνω το οτιδήποτε...
Ο ρόλος της ιατρικής δεν είναι να σκοτώνει.
Μπορεί να θεραπεύει, ν ανακουφίζει σε ανίατες περιπτώσεις ή να καθοδηγεί.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

05-01-25

15:02
Κατανοητό. Είσαι σαφής. Οπότε καταδικάζεις την οποιαδήποτε εμπλοκή σας, σε τέτοιες "αποφάσεις"...Ο ρόλος της ιατρικής δεν είναι να σκοτώνει.
Μπορεί να θεραπεύει, ν ανακουφίζει σε ανίατες περιπτώσεις ή να καθοδηγεί.
Από την άλλη, κι αυτός που βιώνει ακραίες καταστάσεις (μπορώ να φανταστώ μερικές...), ίσως να μη βλέπει το θάνατο ως "τέλος", αλλά ως λύτρωση ή, ακόμα ακόμα, και ως καινούρια ζωή...

05-01-25

17:46
Δεν λέει αυτό η ΙΥΕ. Διαβασε καλύτερα.Εναντίον. Το να παίρνεις μια ζωή είναι ανηθικο και απάνθρωπο όπως και να χει.
Όλα αυτά τα ξέρει και ο κάθε ενδιαφερομενος. Προφανως όλοι αγαπάνε τη ζωούλα τους όσο αυτή δεν είναι μαρτύριο, και κανείς δεν θα πάει να κάνει ΙΥΕ όσο πιστεύει οτι οι γιατροι ή και η κοινωνία μπορούν να τον ανακουφίσουν σημαντικά. Η ΙΥΕ δεν είναι φονος, την ζητάνε μόνον οι ανθρωποι που υποφέρουν αβάσταχτα χωρίς κανεις να μπορεί να τους ανακουφίσει.Ο ρόλος της ιατρικής δεν είναι να σκοτώνει. Μπορεί να θεραπεύει, ν ανακουφίζει σε ανίατες περιπτώσεις ή να καθοδηγεί.
Σ'αυτό λοιπόν είσαι εναντίον; Αν ήσουν στη θέση τους θα προτιμούσες να βασανίζεσαι φρικτά μεχρι την τελευταία σου πνοή; Αυτή είναι η άποψή σου για τη ζωή;
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.978 μηνύματα.

05-01-25

18:00
Δεν λέει αυτό η ΙΥΕ. Διαβασε καλύτερα.
Όλα αυτά τα ξέρει και ο κάθε ενδιαφερομενος. Προφανως όλοι αγαπάνε τη ζωούλα τους όσο αυτή δεν είναι μαρτύριο, και κανείς δεν θα πάει να κάνει ΙΥΕ όσο πιστεύει οτι οι γιατροι ή και η κοινωνία μπορούν να τον ανακουφίσουν σημαντικά. Η ΙΥΕ δεν είναι φονος, την ζητάνε μόνον οι ανθρωποι που υποφέρουν αβάσταχτα χωρίς κανεις να μπορεί να τους ανακουφίσει.
Σ'αυτό λοιπόν είσαι εναντίον; Αν ήσουν στη θέση τους θα προτιμούσες να βασανίζεσαι φρικτά μεχρι την τελευταία σου πνοή; Αυτή είναι η άποψή σου για τη ζωή;
Η ΙΥΕ έχει διαφορετικές υπομορφες. Εγώ αναφέρθηκα στην καθαρή, άμεση υποβοηθούμενη δολοφονία ή ευθανασία.
Τις τελευταίες δεκαετίες έχει εμφανιστεί μια νέα ιατρική ειδικότητα , αυτή της ανακουφιστικής ιατρικής (palliative care), τουλάχιστον στον αναπτυγμένο κόσμο.
Είμαι υπέρ στην κατάπαυση και καταπολέμηση όσων συμπτωμάτων συμβάλλουν ώστε η ζωή ενός ανθρώπου να γινεται υποφερτή . Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που είναι εξειδικευμένο στην παραπάνω ειδικότητα. Είναι βέβαια κοστοβόρο και χρονοβόρο να ασχοληθείς μ έναν μελλοθάνατο, αλλά πολύ πιο αξιοπρεπές να του παρέχεις ιατρικά και ψυχολογικά τ απαραίτητα, παρά να τον στείλεις πρακτικά στο απόσπασμα.

05-01-25

18:48
δερ
Δεν υπάρχουν υπομορφές ή είναι ευθανασία ή δεν είναι. "Υποβοηθούμενη δολοφονία" τι ειναι πάλι; Δικός σου ιδιοματισμός; Δολοφονία είναι όταν κάποιος που δεν θέλει να πεθάνει σκοτώνεται από άλλους.Η ΙΥΕ έχει διαφορετικές υπομορφες. Εγώ αναφέρθηκα στην καθαρή, άμεση υποβοηθούμενη δολοφονία ή ευθανασία.
paskmak
Διάσημο μέλος

05-01-25

18:52
δερ
Δεν υπάρχουν υπομορφές ή είναι ευθανασία ή δεν είναι. "Υποβοηθούμενη δολοφονία" τι ειναι πάλι; Δικός σου ιδιοματισμός; Δολοφονία είναι όταν κάποιος που δεν θέλει να πεθάνει σκοτώνεται από άλλους.
Πρακτικά δολοφονία με υποβοήθηση είναι.
Η ευθανασία χωρίζεται σε διάφορες υπό μορφές πχ την άμεση, την έμμεση, παθητική κλπ.

05-01-25

18:52
Για πολλοστή φορά. Μπές στη θέση κάποιου/ας που θέλει να κάνει ΙΥΕ. Κανείς δεν μπορεί να σου παρέχει τα απαραίτητα για να ζεις στοιχειωδως αξιοπρεπως. Γι'αυτό ΜΟΝΟ θέλεις να κάνεις ΙΥΕ. Αλλιως απλά δεν θα την ήθελες ούτε θα την έκανες. Αντιθετα για να σε δολοφονήσουν κανείς προφανώς δεν σε ρωτάει αν το θέλεις.αλλά πολύ πιο αξιοπρεπές να του παρέχεις ιατρικά και ψυχολογικά τ απαραίτητα, παρά να τον στείλεις πρακτικά στο απόσπασμα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Μαθε την έννοια των λεξεων πριν τις χρησιμοποιείς.Πρακτικά δολοφονία με υποβοήθηση είναι.
Η Ευθανασία σαν πράξη είναι μια, οι τρόποι που γίνεται μπορεί να ποικίλουν.Η ευθανασία χωρίζεται σε διάφορες υπό μορφές πχ την άμεση, την έμμεση, παθητική κλπ.
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

05-01-25

18:55
Λες να μην εκτροχιάζουμε το θέμα γιατί θέλεις να κάνεις συζήτηση και μόνο δε σκυλοβρίζεις αυτούς που δε συμφωνούν με την ΙΥΕ
paskmak
Διάσημο μέλος

05-01-25

18:57
Για πολλοστή φορά. Μπές στη θέση κάποιου/ας που θέλει να κάνει ΙΥΕ. Κανείς δεν μπορεί να σου παρέχει τα απαραίτητα για να ζεις στοιχειωδως αξιοπρεπως. Γι'αυτό ΜΟΝΟ θέλεις να κάνεις ΙΥΕ.
Μαθε την έννοια των λεξεων πριν τις χρησιμοποιείς.
Εχεις συνοδευσει ποτέ μελλοθάνατο;
Είναι πρακτικά ανήθικο και απάνθρωπο να αφαιρέσεις οποιαδήποτε ζωή σε οποιαδήποτε περίπτωση. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να του απαλύνεις τα συμπτώματα ώστε να αποβιώσει εν ειρήνη.
Υπάρχει ολόκληρη ιατρική ειδικοτητα πίσω απ αυτή την διαδικασία, άσχετα αν εσένα σου είναι αυτό άγνωστο.

05-01-25

18:58
Στη πραξη αυτό ακριβως κάνει η ΙΥΕ.Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να του απαλύνεις τα συμπτώματα ώστε να αποβιώσει εν ειρήνη.
paskmak
Διάσημο μέλος

05-01-25

19:03
Στη πραξη αυτό ακριβως κάνει η ΙΥΕ.
Δεν είναι άμεση αφαίρεση ζωής όμως. Αλλά φαρμακευτική υποστολή των συμπτωμάτων.
Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που για διαφορετικούς λόγους ( φιλοσοφικούς , αλλά και ασθενείας) απαιτούν αυτή την μορφή παύσης της ζωής. Δλδ την «ένεση» που θα τον στείλει στον άλλο κόσμο. Κάτι δολοφονικό και τελείως ανήθικο.
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.

05-01-25

19:18
Η ευθανασία δεν είναι ούτε "δολοφονική" ούτε "ανήθικη". Είναι δικαίωμα κάποιου να θέσει ανώδυνα τέρμα στη ζωή του. Στα ζώα τη δεχόμαστε και την επιζητούμε "για να μην υποφέρουν", αλλά στους ανθρώπους όχι; Αυτοί που λένε ότι (τάχα) είναι υπέρ της ζωής, μάλλον τους αρέσει να βασανίζονται οι άλλοι. Κάποτε, θα επιτραπεί και στη χώρα μας, όσο και αν φωνάζουν αυτοί που σε κάθε πρόοδο αντιδρούν. Και για να το προχωρήσω πιο πέρα: δική μου είναι η ζωή και έχω κάθε δικαίωμα αν δεν μου αρέσει να τη διακόψω.
paskmak
Διάσημο μέλος

05-01-25

19:21
Η ευθανασία δεν είναι ούτε "δολοφονική" ούτε "ανήθικη". Είναι δικαίωμα κάποιου να θέσει ανώδυνα τέρμα στη ζωή του. Στα ζώα τη δεχόμαστε και την επιζητούμε "για να μην υποφέρουν", αλλά στους ανθρώπους όχι; Αυτοί που λένε ότι (τάχα) είναι υπέρ της ζωής, μάλλον τους αρέσει να βασανίζονται οι άλλοι. Κάποτε, θα επιτραπεί και στη χώρα μας, όσο και αν φωνάζουν αυτοί που σε κάθε πρόοδο αντιδρούν. Και για να το προχωρήσω πιο πέρα: δική μου είναι η ζωή και έχω κάθε δικαίωμα αν δεν μου αρέσει να τη διακόψω.
Πήδα από τον 4ο τότε.
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

05-01-25

19:27
Συμφωνώ απολύτως. Και δικά μου είναι τα λεφτά ως φορολογούμενος πολίτης και δεν συναινώ να δαπανώνται στο να διακόπτουν ζωές και αντιθέτως στο να εξελίσσονται νέες τεχνολογίες ώστε να μπορούν να βοηθηθούν τα άτομα τα οποία υποφέρουν. Για να παρέχεται δωρεάν η ΙΥΕ θα πρέπει να υπάρχουν και τα κατάλληλα λεφτά για να χτιστούν οι απαραίτητες μονάδες, να γίνεται η αγορά των κατάλληλων φαρμάκων, η εκπαίδευση του αρμόδιου προσωπικού, και όλα αυτά έρχονται από εμένα (συνεκδοχή, εννοώ τον φορολογούμενο πολίτη).Και για να το προχωρήσω πιο πέρα: δική μου είναι η ζωή και έχω κάθε δικαίωμα αν δεν μου αρέσει να τη διακόψω.
Αν σε κάθε δύσκολη στιγμή, σε κάθε "μαρτύριο", υπήρχε η επιλογή απλά να πεθάνεις από γιατρούς, θα κόβαν ακόμη τις φλέβες για να αφήσουν το κακό το αίμα να αποχωρήσει και να αντικατασταθεί με το "καλό" και "θείο". Δυστυχώς τα επιτεύγματα στην ιατρική έρχονται από τεράστιο πόνο.
Γιατί τότε οι ερευνητές γιατροί να ψάχνουν τρόπους να βάλουν τέλος στον καρκίνο, σε θανάσιμες ασθένειες, ιώσεις κλπ.; Απλά σκότωσε τον να τελειώνει!
Ίσως πλέον ο όρκος του Ιπποκράτη για τους γιατρούς θεωρείται "μια απλή σύσταση"...
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

05-01-25

19:43
Δεν μπορεί να το εννοείς!Για παράδειγμα αναγνωρίζεται ευρέως πως μια κοπέλα μπορεί ελεύθερα και συνειδητά να γίνει πόρνη (OF, βιζιτού και όπως θέλετε πείτε το) που είναι απείρως χειρότερο από το να αυτοκτονήσεις, διότι στη περίπτωση της αυτοκτονίας αποχωρείς από τον φυσικό κόσμο μεν, διατηρείς έως τέλους το στάτους σου σαν άνθρωπος δε --δηλαδή ένα υποκείμενο με δικαιώματα, υποχρεώσεις και αξιώσεις απέναντι στη κοινωνία. Αντιθέτως, διαλέγοντας το παραπάνω μονοπάτι ενσυνείδητα απεμπολείς το χαρακτηρισμό του υποκειμένου από πάνω σου και γίνεσαι ένα νεκρό και άψυχο αντικείμενο ηδονής για τους πελάτες σου επί πληρωμής.
Και μετά λέει ο θεματοθέτης πως τρολλάρω εγώ!
Όχιιιιιιιιιιι!
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.208 μηνύματα.

05-01-25

22:14
Δεν μπορεί να το εννοείς!
Και μετά λέει ο θεματοθέτης πως τρολλάρω εγώ!
Όχιιιιιιιιιιι!

American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.

05-01-25

22:54
Τραγικός όπως πάντα. Αν εσένα δεν σου αρέσει η ζωή σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιτρέπεται η αυτοκτονία, καθώς για αυτοκτονία μιλάμε.

05-01-25

23:13
Αυτό που λες δεν είναι παράδειγμα, χαζομάρα εγκεφάλου είναι.Για παράδειγμα αναγνωρίζεται ευρέως πως μια κοπέλα μπορεί ελεύθερα και συνειδητά να γίνει πόρνη (OF, βιζιτού και όπως θέλετε πείτε το) που είναι απείρως χειρότερο από το να αυτοκτονήσεις, διότι στη περίπτωση της αυτοκτονίας αποχωρείς από τον φυσικό κόσμο μεν, διατηρείς έως τέλους το στάτους σου σαν άνθρωπος δε --δηλαδή ένα υποκείμενο με δικαιώματα, υποχρεώσεις και αξιώσεις απέναντι στη κοινωνία. Αντιθέτως, διαλέγοντας το παραπάνω μονοπάτι ενσυνείδητα απεμπολείς το χαρακτηρισμό του υποκειμένου από πάνω σου και γίνεσαι ένα νεκρό και άψυχο αντικείμενο ηδονής για τους πελάτες σου επί πληρωμής.
Ο νόμος επιτρέπει το δεύτερο (που είναι χειρότερο), γιατί να μην επιτρέπει το πρώτο (που είναι ευμενέστερο);
Αυτό είναι μόνο ένα από τα άπειρα παραδείγματα που έχω.
Το άτομο που πάσχει απο το οτιδήποτε τον κάνει να μην θέλει να ζήσει, θα τον βρει τον δρόμο της αυτοκτονίας. Μπορείς να αυτοκτονήσεις με πολλούς τρόπους, χωρίς απαραίτητα να πονέσεις. Η αλήθεια είναι πως δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλει κανείς να αυτοκτονήσει με ιατρική βοήθεια. Επισης, αυτή η πράξη γίνεται καθαρά μετά από προσωπική απόφαση. Γιατί να φέρεις τους άλλους σε δύσκολη θέση; Θα πρέπει να τους βλέπεις να προσπαθούν να προετοιμαστούν ψυχολογικά; Και από πότε ρόλος των γιατρών είναι να σε βοηθήσουν να χαθεί η ζωή σου;

06-01-25

07:00
Αυτό ακριβως θα έλεγε ο Φαραώ στους δούλους που έσερναν τα κοτρώνια για τις πυραμίδες και μπορούμε όλοι να καταλάβουμε γιατί. Αλλά εσύ πώς το εννοεις;Αν εσένα δεν σου αρέσει η ζωή σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιτρέπεται η αυτοκτονία
Μερικά μεγάλα πλεονεκτήματα είναι:Η αλήθεια είναι πως δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλει κανείς να αυτοκτονήσει με ιατρική βοήθεια.
1. Ασφαλής ιατρικά διαδικασία με εγγυημένο αποτέλεσμα, δηλαδή δεν θα υπάρξουν επιπλοκές ουτε κατα τη διαδικασία ουτε μετά.
2. Η διαδικασία θα κυλήσει ιατρικά εγγυημένα ευχάριστα για σένα
3. Ρυθμιζεις όλες τις εκκρεμότητες σου πριν, με την ησυχία σου
4. Γλιτώνεις την περιουσία που θέλεις να αφήσεις στους αγαπημένους αντι να την δώσει στις φαρμακευτικές και τους γιατρούς.
5. Δεν παρατήνεις την αγωνία ουτε τη δική σου ούτε των αγαπημένων σου για ενα καταδικασμένο αποτέλεσμα όπου εσύ θα πονάς και όλοι μαζι θα υποφέρετε διαρκώς.
6. Φευγεις χαρούμενος, αφου εσυ το έχεις αποφασίσει έτσι, εν μέσω φίλων που είναι επισης χαρούμενοι αφού το μαρτύριο σου τελειώνει.
7. Δεδομένου ότι όλοι ανεξεραίτως θα πεθάνουμε μια μέρα, θα θεωρείσαι πιο έξυπνος και ψυχικά υγιής αν επιλέξεις να το κάνεις έτσι, από τους τρόπους που εως τώρα αναμενεται να πεθάνουν οι περισσότεροι. Πόσο μ'άλλον απο την αυτοκτονία.
8. Δεν υπάρχει κοινωνική κατακραυγή αφου θα είναι θεσμός οπότε δεν στιγματίζονται τυχόν οι απόγονοι σου.
9. Στα τελευταία σου θα κρίνεις αν θα θέλεις να κάνεις την ΙΥΕ, αντί να περιμένεις μες την αγωνία και τον πόνο το μοιραίο. Όχι όταν είσαι νέος υγιής και όλα σου πηγαίνουνε καλά. Το να είναι θεσμός όμως κατι τέτοιο σε μια κοινωνία εξαφανίζει το θάνατο σαν τρομακτικη συνθήκη από κάθε στιγμη της ζωής σου και όχι μόνο απο τις τελευταίες σου. Ανεβάζοντας έτσι τη ποιοτητα όλης σου της ζωής που είναι και το ζητούμενο και όχι μόνο των τελευταίων σου στιγμών.
Σε περιληψη υπαρχούσης της ΙΥΕ όλοι οι άνθρωποι θα ζούν εστιάζοντας στη ζωή και την ποιότητα της, αφού ο θάνατος θα είναι κάτι το ίδιο ασήμαντο όσο μια τυπική γραφειοκρατική διαδικασία.
Το να λένε σε ασθενή ότι θα πεθάνει σε 1-2 χρόνια μες την αγωνία και τον πόνο όσο οι γιατροι και οι φαρμακευτικές θα απομυζούν όσα θα αφηνε στους αγαπημένους του χώνοντας του δεκάδες ενέσειςε εως τότε με βαρια χημικα που ξέρουν ότι δεν θα τον κάνουν καλά και στο μεταξύ του πρποκαλούν και φοβερές παρεν'έργειες, το βρίσκεις πολύ ηθικό....Δλδ την «ένεση» που θα τον στείλει στον άλλο κόσμο. Κάτι δολοφονικό και τελείως ανήθικο.
Για να κλεισουμε λοιπόν αυτή την ατέλειωτη επανάληψη σου περι δολοφονίας τάχα και ηθικής εσύ, όταν έρθει η ωρα σου -που θα έρθει όπως έρχεται σε όλους- αυτό να διαλέξεις. Κι αν όλοι εμεις εχουμε καταφέρει να υπάρχει τότε η ΙΥΕ εσύ απορριψε την, αγνόησε την, καντο έξυπνα, ηθικά όπως το λές. Μόνο κάντο για σένα και σε σενα μόνο εντάξει; Αφου δεν είναι δολοφονία και κανείς δεν θα σε υποχρεώσει να την κάνεις. Στη δολοφονία οπως ξέρεις δεν σε ρωτάνε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 72 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- AggelikiGr
- taketrance
- johnsala
- touvlo
- American Economist
- Joji
- Scandal
- Paragontas7000
- fmarulezkd
- Kate1914
- Libertus
- charmander
- thenutritionist
- giannhs2001
- Memetchi
- Corfu kitty
- Dr. Gl. Luminous
- Fernando_A
- Reader
- A350
- fockos
- fourkaki
- gademis
- DimitraA.
- chester20080
- medousa
- Μαυρίκιος
- Μήτσος10
- theodle
- Amorfati
- еще один пророк р...
- kost28
- rafaela11
- melina_51
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.