• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Ιατρικά Υποβοηθούμενη Ευθανασία

Η δωρεάν παροχή ΙΥΕ θα βελτιώσει πολύ τον τρόπο ζωής μας και τις κοινωνίες μας;
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 19)

• Σύνολο ψηφοφόρων
    19
Τα άλλα τα καταλαβαίνουν όλοι, αυτο λιγο πιο συγκεκριμένα; Θες να μεταφέρεις μερικές εμπειρίες;
Δεν ειμαι ψυχιατρος οποτε δε μπορω να το αναλυσω ιατρικα απλα απο την μικρη εμπειρια στην κλινικη αυτή (σε μανιοκαταθλιπτικούς, διπολικους) αρχικα γινονται σε αυτους λαθος διαγνώση ως απλά καταθλιψη παιρνουν απλό καταθλιπτικο χωρις αντιψυχωτικο κάνουν αποτομο rebound και τοτε στη μεγάλη διακύμανση εχει τασεις αυτοκτονικότητας οποτε ειναι ενδειξη για νοσηλεία.

Ειτε εχει δράσει η αγωγή τους πιστευουν δε τη χρειαζονται τη σταματάνε και υποτροπιάζουν αποτομα..

Ειτε φαρμακοανθετική μείζουσα κατάθλιψη οποτε υπαρχει μονιμα το προβλημα αυτό και το προβλημα μπορει να λυθει πχ με ηλεκτροσπασμοθεραπειες. ( Η οποια σε αυτες τις περιπτώσεις μπορει να κανει θαύματα).

Ειχα καποιον γνωστό που ενώ πηγαινε καλα διπολικος επεσε και αυτοκτονησε.
Ενώ θυμαμαι μια κοπελα που εκανε αποπειρα με χαπια
Ενώ αλλη επεσε απο μια γεφυρα
Μια αλλη καταπιε 1 κουτι tegretol ενω νοσηλευοταν...
Αυτες οι παραπανω περιπτωσεις εχουν διακυμανσεις δεν ειναι το ιδιο πχ αν καποιος εχει νοσο κινητικου νευρωνα ή καρκινο τελικου σταδιου

Υπαρχει ταμπου στη ψυχιατρικη διαγνωση οποτε σε ολους μπαινει μια ήπια διάγνωση και δε ξερουν οι ασθενεις τι εχουν και ταυτοχρονα δε παιρνουν σωστες θεραπειες.

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν ειμαι ψυχιατρος οποτε δε μπορω να το αναλυσω ιατρικα απλα απο την μικρη εμπειρια στην κλινικη αυτή (σε μανιοκαταθλιπτικούς) αρχικα γινονται σε αυτους λαθος διαγνώση ως απλά καταθλιψη παιρνουν απλό καταθλιπτικο χωρις αντιψυχωτικο κάνουν αποτομο rebound και τοτε στη μεγάλη διακύμανση εχει τασεις αυτοκτονικότητας οποτε ειναι ενδειξη για νοσηλεία.

Ειτε εχει δράσει η αγωγή τους πιστευουν δε τη χρειαζονται τη σταματάνε και υποτροπιάζουν αποτομα..

Ειτε φαρμακοανθετική μείζουσα κατάθλιψη οποτε υπαρχει μονιμα το προβλημα αυτό και το προβλημα μπορει να λυθει πχ με ηλεκτροσπασμοθεραπειες. ( Η οποια σε αυτες τις περιπτώσεις μπορει να κανει θαύματα)
Χριστός και Παναγιά. Εγραψες τόσες περιπτώσεις και ουτε μια που να προσπαθούν κάποιοι, επαγγελματίες ή μη, χωρις φάρμακα, να κάνουν αυτους τους ανθρώπους λιγο πιο χαρούμενους.

Δεν είναι καθόλου δεδομένο. Τα στοιχεία από χώρες όπως η Ολλανδία και ο Καναδάς δείχνουν ότι παρότι η ευθανασία είναι νόμιμη τα ποσοστά παραμένουν χαμηλά. Στην Ολλανδία οι περιπτώσεις ευθανασίας αντιστοιχούν περίπου στο 4–5% των συνολικών θανάτων, ενώ στον Καναδά γύρω στο 3–4%. Άρα ο ισχυρισμός περί μεγάλης προσέλευσης είναι μια αυθαίρετη εικασία καταρίπτοντας ετσι την ουσιαστική συμβολή της ψυχιατρικής .

Τα συγκεκριμένα ποσοστά προέρχονται κυρίως από επίσημες κρατικές εκθέσεις και εθνικούς οργανισμούς υγείας των ίδιων των χωρών.
Στα μεταπτυχιακά προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης του Παντείου Πανεπιστημίου κ.α, που αφορούν την ψυχική υγεία ατόμων με χρόνιες νόσους και αναπηρίες αλλα και των φροντιστών αυτων , υπάρχουν ολόκληρες μελέτες που αμφισβητούν τη μεγάλη προσέλευση.

Καλό είναι να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα άτομα που όντως βρίσκονται στον τομέα της υγείας, εφόσον αυτά που μάθαινε κάποιος στις σπουδές του πριν από 10 χρόνια έχουν αλλάξει. Και όποιος είναι υπεύθυνος σε αυτό το κομμάτι δεν θα λογαριάζει το κόστος της συνεχούς μετεκπαίδευσης του ..Ένα προπτυχιακό σε αυτούς τους κλάδους, που εξειδικεύονται και εξελίσσονται διαρκώς, δεν έχει καμία μετέπειτα “αξία” αν δεν ακολουθούν αρκετά μεταπτυχιακά.

Αλλο ειναι να πληρώνεις ενα γιατρο με 30 ευρώ και άλλο με 100 .Η χρηματική αποκληση εχει να κανει με τις μεταπτυχιακές σπουδές...Αυθαίρετα συμπεράσματα τα βγαζει και ο γείτονας ..

Χριστός και Παναγιά. Εγραψες τόσες περιπτώσεις και ουτε μια που να προσπαθούν κάποιοι, επαγγελματίες ή μη, χωρις φάρμακα, να κάνουν αυτους τους ανθρώπους λιγο πιο χαρούμενους.
Δεν ειμαι ψυχιατρος και δε πιστευω πως η ψυχοθεραπεια στην Ελλαδα οπου ο καθε ασχετος κανει ψυχοθεραπεια περα απο καποιες ασθενειες αγχος, καταθλιψη , φοβια βοηθαει μονη της (βοηθαει να γινεται συνδιασμο) και βοηθαει σε μιρκή ηλικία κυριως. Σε μετριες ή σοβαρες περιπτωσεις χρειαζεται φάρμακα και εκει υπαρχει το ταμπου.

Εγραψα επισης και μια μη φαρμακευτικη θεραπεια ΕCT που λειτουργει καλυτερα απο τα φαρμακα.
Επισης ειπα εμπειριες απο νοσηλευομενους ολοι οι αλλοι δεν εχουν ενδειξη για νοσγλεια

Σε μετριες ή σοβαρες περιπτωσεις χρειαζεται φάρμακα και εκει υπαρχει το ταμπου.
Απο τι κρίνεται η σοβαρότητα; Αν ας πουμε θέλει να κάνει ΙΥΕ με μεγιστη σοβαροτητα το 100 πόσο βάζουν οι ντοτόροι;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Υπαρχει ταμπου στη ψυχιατρικη διαγνωση οποτε σε ολους μπαινει μια ήπια διάγνωση και δε ξερουν οι ασθενεις τι εχουν και ταυτοχρονα δε παιρνουν σωστες θεραπειες.
Αυτο στην καθομιλουμένη λεγεται και απάτη.

Τελευταία επεξεργασία:
Απο τι κρίνεται η σοβαρότητα; Αν ας πουμε θέλει να κάνει ΙΥΕ με μεγιστη σοβαροτητα το 100 πόσο βάζουν οι ντοτόροι;

Αν ένας έχει νόσο κινητικού νευρώνα και είναι κλινήρης με γαστροστομια και μάσκα με οξυγόνο

Αν ένας διαγνωστεί με καρκίνο παγκρέατος με μεταστάσεις σε πνεύμονα και εγκέφαλο και πονάει κοκ

Θα μπορούσαν να κάνουν ιυε πριν φτάσουν στο σημείο αυτό

για να βγει μια διάγνωση ψυχιατρική θέλει χρόνο. Στα εξιτήρια βγαίνουν ως οξέα ψυχωτικά σύνδρομα αν δε παρακολουθούνται δε θα βγει ποτέ οριστική διάγνωση

Θα μπορούσαν να κάνουν ιυε πριν φτάσουν στο σημείο αυτό
Ομως δεν μου απάντησες. Απο 0-100 αν οποιοσδήποτε τους πει οτι θέλει να κάνει ΙΥΕ πόσο σοβαρό το θεωρουν για να δώσουν φάρμακα;

Ομως δεν μου απάντησες. Απο 0-100 αν οποιοσδήποτε τους πει οτι θέλει να κάνει ΙΥΕ πόσο σοβαρό το θεωρουν για να δώσουν φάρμακα;
Δεν εχει σχέση το ένα με το αλλο.

Για ψυχιατρικο λογο; Για να δώσουν φάρμακα πρεπει να τηρεί καποια κριτηρια που δε τα ξερω. (Αν καποιος κανει απόπειρα ειναι λογος για ψυχιατρικη εκτιμηση και μπορει να μπει νοσηλεία ως ενεργός αυτοκτονικος ιδεασμος. Μπορει να εξεταστει απο ψυχιατρο και να κρινει οτι δε χρειαζονται φαρμακα. Ο ψυχιατρος δε θα σε βάλει μεσα για απόπειρα ουτε γιατι αυτοκτονησες θα σε βάλεις για κρινει οτι εχεις ψυχιατρικο νοσημα ενεργο.

Για οποιοδήποτε λογο παλι αν πχ ενας υγιης πει οτι θελει να κανει τοτε μπορει να μην ειναι ψυχιατρικος ουτε παθολογικος ουτε καν ασθενης για οποιοδηποτε λογο ειναι απλα μια αποψη δεν ειναι αναγκη να ειναι ασθενης. Αυτό ειναι κοινωνιολογικο ζητημα παρα ιατρικο.

Οποτε η επιθυμία να υποβληθει καποιος σε ιυε δεν σε κανουν ασθενη για να ιατρευτει κατι.

Δε θα κρινει ο ιατρος τη σοβαροτητα αλλα ψυχολογος κοινωνιολογος σε αυτες τις περιπτωσεις

Τελευταία επεξεργασία:
Οποτε η επιθυμία να υποβληθει καποιος σε ιυε δεν σε κανουν ασθενη για να ιατρευτει κατι.

Δε θα κρινει ο ιατρος τη σοβαροτητα αλλα ψυχολογος κοινωνιολογος σε αυτες τις περιπτωσεις
Καταλαβαίνω. Τι ακριβως θα κρίνουν;

Καταλαβαίνω. Τι ακριβως θα κρίνουν;
Ας μας πει ενας ψυχολογος.. τοσους εχει το φορουμ.. Δε ξερω δεν ειναι ιατρικο ζητημα οτι ξερεις εσυ ξερω και εγω

Στα εισαγγελικα που εχω δει κανουν συνέντευξη και κοιτανε για παραλλητικες ιδεες, ιδέες διώξης.... κοκ εξεταζονται απο 2 ψυχιατρους οχι μαζι ο ενας με τον αλλον και αν κρινουν να μπει μεσα μπαινει.
Αν πχ καποιος θελει ιυε ή κανει απόπειρα γιατι παρακολουθει τις κινήσει του η νάσα που θελει να τον συλλάβει για να το δώσει σε εξωγηινους (ε αυτός ο ανθρωπος πρεπει να νοσηλευτει).
Σε αυτες τις περιπτωσεις 2 συγγενεις πρώτου βαθμου κανουν τη εισαγγελικη εντολη οποτε δε τους φτιαει ο ψυχιατρος * που κατηγορουν συνηθως αλλα οι συγγενεις.

Αν πχ καποιος θελει ιυε ή κανει απόπειρα γιατι παρακολουθει τις κινήσει του η νάσα που θελει να τον συλλάβει για να το δώσει σε εξωγηινους (ε αυτός ο ανθρωπος πρεπει να νοσηλευτει).
:clapup::clapup::clapup:

Λοιπον αν ερχόταν σε μενα ενας τέτοιος θα του την επέτρεπα αμέσως απο οίκτο. Πόσες πιθανότητες εχει να επιβιώσει καποιος με τοση τρέλα χωρίς να τον εχουνε αλυσοδεμένο;

Τωρα μολις σκέφτηκα εναν τροπο που ίσως τον μετέπειθα. Θα του έλεγα οτι οι εξωγήινοι παίρνουν μόνο τους βλάκες γιατί τους τρώνε. Τους εξυπνους τους φοβούνται οτι θα ειναι κατάσκοποι της νασα για να καταλάβουν το διαστοιμοπλοιο τους.

Τελευταία επεξεργασία:
Προς ολους όσους παρακολούθησαν το θρεντ εξ αρχής. Εδώ και 6 χρόνια έχω αποφασίσει να κάνω ΙΥΕ. Απλά εκπληρώνω καποιες υποχρεώσεις μου προς τα παιδιά μου, που είναι η μόνη μου χαρά να τις εκπληρώνω. Προκειμένου να την έχω αντιμετωπίζω, και θα αντιμετωπίσω, τα πάντα, όμως προφανώς όταν αυτές οι υποχρεώσεις τελειώσουν θα τελειώσει, εκτός απροόπτου, και κάθε χαρά μου. Εύχομαι λοιπόν, όταν θα έρθει εκεινη η ώρα, να βρίσκομαι σε κάποια χώρα που θα την επιτρέπει. Οπότε αγωνίζομαι, μεσα σε όλα τα άλλα, και γι'αυτό.

Ίσως γι'αυτό νοιώθω να καταλαβαίνω καλύτερα απο τους περισσότερους απ όσους παρακολουθούν τη συζήτηση, τη Νοέλια, τα κίνητρα και τους πιθανούς λόγους της. Το θέμα είναι ότι απαξ και μπείς σ'αυτή τη διαδικασία βλέπεις τη ζωή τελείως αλλιώς. Σχετικά με τι πραγματικά αξιζει τον κόπο και τι όχι.

Καλή σας μέρα.
Έχω σκαλώσει μ΄ αυτό μήνυμα...

Δεν ξέρω τί να πω. Δηλαδή έχω πάρα πολλά να πω, αλλά επιλέγω να σωπάσω.

Το μόνο που θα ευχηθώ είναι : ν΄ αργήσουν πάρα πολύ να τελειώσουν οι υποχρεώσεις προς τα παιδιά σου...

Εγω θα πω το εξης.
Εστω οπτι καποιος πασχεια πο καταθλιψη λη ειναι σχιζορενης ρε αδελε.Υποερει λιγοτερο αποτπυς αλλους που δεν πασχουν ψυχιατρικα; ΟΧΙ.Μαλλον το αντιθετο.Γιατι θα πτεπει να εχεις σωας τας ρενας για να κανεις ευθανασια; Εφοσον το θελει ο ασθενης και υποφερει οειλει η πολτεια να τπ δεχτει και να τπν βοηθησει.
Αρψικαα ς τον βοηθησει με αρμακα και ΣΩΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ..που ξεροθυμε ποσο σκατα ειανι στο ελλαδισταν..εφοςν δεν μπορει..ασε τον ανθρωπο να υγει..ελεος δηλαδη με αυτην την καραλεμα για να μην πασχει απο ψυχικη νοσο.ΜΑ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΠ ΠΙΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΜΕ.
Εφοσον με αξιοπρεπεια δεν μπορουν να αντιμετωπιστουν και το κρατυος παρεχει ασυλα/ψυχιατρικα ερετρα που μαλιστα πλεον δεν σε κρατανε μεσα αλλα σ εβγαζουν στις 20 μερες..δωσε του τη λυση να υγει ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ.
Τι σκατα γμτ...δεν βλεπουν τι γινεται στον ισθμο που καθε χρονο εχουμε ποσες αυτοκτονιες; ε..ξετφυλα πια.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΨΥΧΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ.
Δηλαδη οι ψυχικαα σθενεις που μπαινοβγαινουν στα δρομοκαιτια και εχουν μια απαισια ζωη..δενε χουν δικαιωμα σε αξιοπρεπη ζωη και σε αξιοπρεπη θανατο; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΤΕΡΟΥΜΕ;

Προς ολους όσους παρακολούθησαν το θρεντ εξ αρχής. Εδώ και 6 χρόνια έχω αποφασίσει να κάνω ΙΥΕ. Απλά εκπληρώνω καποιες υποχρεώσεις μου προς τα παιδιά μου, που είναι η μόνη μου χαρά να τις εκπληρώνω. Προκειμένου να την έχω αντιμετωπίζω, και θα αντιμετωπίσω, τα πάντα, όμως προφανώς όταν αυτές οι υποχρεώσεις τελειώσουν θα τελειώσει, εκτός απροόπτου, και κάθε χαρά μου. Εύχομαι λοιπόν, όταν θα έρθει εκεινη η ώρα, να βρίσκομαι σε κάποια χώρα που θα την επιτρέπει. Οπότε αγωνίζομαι, μεσα σε όλα τα άλλα, και γι'αυτό.

Ίσως γι'αυτό νοιώθω να καταλαβαίνω καλύτερα απο τους περισσότερους απ όσους παρακολουθούν τη συζήτηση, τη Νοέλια, τα κίνητρα και τους πιθανούς λόγους της. Το θέμα είναι ότι απαξ και μπείς σ'αυτή τη διαδικασία βλέπεις τη ζωή τελείως αλλιώς. Σχετικά με τι πραγματικά αξιζει τον κόπο και τι όχι.

Καλή σας μέρα.
Δεν το ειχα δει ρε συ αυτο.Κοιτα...αν εισαι καλα γιατι να κανεις ευθανασια; Δεν πιστευω να εννοεις κατι τετοιο ναι;Αν δεις οτι εισαι μεγαλος και βασανιζεσαι τοτε οκ....αν και μπορει να σε προλαβει ο θανατος..οποτε μην αγχωνεσαι. :hehe:

Δεν το γραφω ειρωνικα ουτε να σε ξεγελα το εμοτικον.Σε καταννοω απολυτα και εγω θα ηθελα να το κανω αν βασανιζομαι και δε θελω αλλο να ζω που σημαινει θα ποναω πολυ ή δεν θα μπορω να αυτοεξυπηρετηθω και δεν θα εχω αλλη λυση.Αλλα μπορει να ειμαι και κοτσανατη γρια,,τρελλογρια...:crazy: και να με βρει μια καρδια ας πουμε.Δεν ειναι κακο σωστα;

Τελευταία επεξεργασία:
Εγω θα πω το εξης.
Εστω οπτι καποιος πασχεια πο καταθλιψη λη ειναι σχιζορενης ρε αδελε.Υποερει λιγοτερο αποτπυς αλλους που δεν πασχουν ψυχιατρικα; ΟΧΙ.Μαλλον το αντιθετο.Γιατι θα πτεπει να εχεις σωας τας ρενας για να κανεις ευθανασια; Εφοσον το θελει ο ασθενης και υποφερει οειλει η πολτεια να τπ δεχτει και να τπν βοηθησει.
γιατί δεν έχουν λογική, στη διπολική η κατάθλιψη μπορεί να γίνει rebound σε μανία και μπορεί να σκοτώσουν άνθρωπο ή αυτοκτονήσουν. Αυτοί οι άνθρωποι την επόμενη μέρα μπορεί να το μετανιώσουν χρειάζεται σωστή αγωγή για να ρυθμιστούν και μετά επιτήρηση αν ρυθμιστούν σωστά μπορεί να έχουν μια κανονική ζωή.

για την κατάθλιψη ενας λογος παραπάνω αφού υπάρχουν και μη φαρμακευτικες θεραπείες που μπορεί να βοηθήσουν.
θεωρώ τους ψυχικά αρρώστους ούτε να τους καταδικάζουμε οταν εχουν σκοτώσει άνθρωπο πρέπει ούτε να τους κάνουμε ευθανασία ακόμα και αν το επιθυμούν.

γιατί δεν έχουν λογική, στη διπολική η κατάθλιψη μπορεί να γίνει rebound σε μανία και μπορεί να σκοτώσουν άνθρωπο ή αυτοκτονήσουν. Αυτοί οι άνθρωποι την επόμενη μέρα μπορεί να το μετανιώσουν χρειάζεται σωστή αγωγή για να ρυθμιστούν.

Ούτε να τους καταδικάζουμε οταν εχουν σκοτώσει πρέπει ούτε να τους κάνουμε ευθανασία ακόμα και αν το επιθυμούν. Θέλουν προσοχή αυτοί οι ανθρωποι.
Βρε γιατρέ, μην τα λες έτσι απότομα...λες και μιλάμε για τον ήλιο και τη θάλασσα...

Πονάει η καρδιά μου σαν διαβάζω κάτι τέτοια...

Εμείς να σκοτωνόμαστε για μαλακίες, όπου πατάμε κι όπου βρεθούμε, κι άλλοι να μην την παλεύουν άλλη μια μέρα...

γιατί δεν έχουν λογική, στη διπολική η κατάθλιψη μπορεί να γίνει rebound σε μανία και μπορεί να σκοτώσουν άνθρωπο ή αυτοκτονήσουν. Αυτοί οι άνθρωποι την επόμενη μέρα μπορεί να το μετανιώσουν χρειάζεται σωστή αγωγή για να ρυθμιστούν και μετά επιτήρηση αν ρυθμιστούν σωστά μπορεί να έχουν μια κανονική ζωή.

για την κατάθλιψη ενας λογος παραπάνω αφού υπάρχουν και μη φαρμακευτικες θεραπείες που μπορεί να βοηθήσουν.
θεωρώ τους ψυχικά αρρώστους ούτε να τους καταδικάζουμε οταν εχουν σκοτώσει άνθρωπο πρέπει ούτε να τους κάνουμε ευθανασία ακόμα και αν το επιθυμούν.
Τα ξερω αυτα που λες.Κινεζικα μιλαω;

Ακομα χειροτερα γιατι υποφερουν πολυ περισσοτερο.Το ζητουμενο δεν ειναι να εχουν λογικη..αλλα ποιος υποφερει χωρις προυποθεση καλυτερευσης
Ποιος λεει οτι οι χωρις λογικη υποφερουν λιγοτερο και ποιος θα τους αρνηθει το δικαιωμα να εχουν αξιοπρεπη θανατο; ΑΥΤΟ ΛΕΩ.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΙ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΥΠΟΦΕΡΤΗ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.
ΕΙΜΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΙ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΥΠΟΦΕΡΤΗ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.
ΕΙΜΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ.
την μια μερα θελουν να πεθανουν και την αλλη το μετανιώνουν.
αν ρυθμισουν σωστα μπορεί να εχουν μια ζωή χωρίς να θελουν πεθανουν να κανουν παιδια να τα μεγαλωσουν κοκ (διπολικη διαταραχή ειναι πολυ συχνή και σιγουρα γνωστοι μας ή ακομα και ατομα που γραφουν σε αυτο το φορουμ εχουν).

την μια μερα θελουν να πεθανουν και την αλλη το μετανιώνουν.
αν ρυθμισουν σωστα μπορεί να εχουν μια ζωή χωρίς να θελουν πεθανουν να κανουν παιδια να τα μεγαλωσουν κοκ (διπολικη διαταραχή ειναι πολυ συχνή και σιγουρα γνωστοι μας ή ακομα και ατομα που γραφουν σε αυτο το φορουμ εχουν).
Ναι..αυτα τα λες εσυ...εγω εχω αλλη αποψη να με συμπαθας.Και οχι...δεν ισχυει σε ολες τις περιπτωσεις αυτο που λες.Κια δεν μιλαω για νεους ανθρωπους..αλλα για μεγαλυτερης ηλικιας χωρις οικονομικο υποβαθρο που δε νε χουν κανεναν να τους φροντιζει και σαπιζουν στο δαφνι ή σε κανενα υπογειο και μπαινοβγαινουν.Δεν μιλαω ΚΑΘΟΛΙΚΑ...να διαβαζεις ξερεις; Μιλαω για συγκεκριμενες προυποθεσεις και βεβαια αφου σταθερα θελει ο αλλος να φυγει απο τη ζωη με τις αναλογες ξαναλεω συνθηκες.Ουτε για περιποτωσεις που μπορει αν εχουν μια καλη ζωη ουτε για περιπτωσεις που τη μια λεει και την αλλη ξελειε ο αλλος.ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.

Δεν είναι καθόλου δεδομένο. Τα στοιχεία από χώρες όπως η Ολλανδία και ο Καναδάς δείχνουν ότι παρότι η ευθανασία είναι νόμιμη τα ποσοστά παραμένουν χαμηλά. Στην Ολλανδία οι περιπτώσεις ευθανασίας αντιστοιχούν περίπου στο 4–5% των συνολικών θανάτων, ενώ στον Καναδά γύρω στο 3–4%. Άρα ο ισχυρισμός περί μεγάλης προσέλευσης είναι μια αυθαίρετη εικασία καταρίπτοντας ετσι την ουσιαστική συμβολή της ψυχιατρικής .

Τα συγκεκριμένα ποσοστά προέρχονται κυρίως από επίσημες κρατικές εκθέσεις και εθνικούς οργανισμούς υγείας των ίδιων των χωρών.
Στα μεταπτυχιακά προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης του Παντείου Πανεπιστημίου κ.α, που αφορούν την ψυχική υγεία ατόμων με χρόνιες νόσους και αναπηρίες αλλα και των φροντιστών αυτων , υπάρχουν ολόκληρες μελέτες που αμφισβητούν τη μεγάλη προσέλευση.

Καλό είναι να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα άτομα που όντως βρίσκονται στον τομέα της υγείας, εφόσον αυτά που μάθαινε κάποιος στις σπουδές του πριν από 10 χρόνια έχουν αλλάξει. Και όποιος είναι υπεύθυνος σε αυτό το κομμάτι δεν θα λογαριάζει το κόστος της συνεχούς μετεκπαίδευσης του ..Ένα προπτυχιακό σε αυτούς τους κλάδους, που εξειδικεύονται και εξελίσσονται διαρκώς, δεν έχει καμία μετέπειτα “αξία” αν δεν ακολουθούν αρκετά μεταπτυχιακά.

Αλλο ειναι να πληρώνεις ενα γιατρο με 30 ευρώ και άλλο με 100 .Η χρηματική αποκληση εχει να κανει με τις μεταπτυχιακές σπουδές...Αυθαίρετα συμπεράσματα τα βγαζει και ο γείτονας ..
Ψυχιατρικά η αυτοκτονία μήπως ξέρεις πως αντιμετωπίζεται; μπορώ να έχω διαύγεια πνεύματος και ελεύθερη βούληση η αντιμετωπίζεται πάντα σαν σύμπτωμα κατάθλιψης ;

Back