Ιδιωματικές εκφράσεις

onion

Νεοφερμένο μέλος

Η onion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 110 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Αν κάποιος γνωστός σας, κάποιος συγγενής σας ή ακόμα και συμμαθητής σας χρησιμοποιούσε ιδιωματικές εκφράσεις, τι συμπεράσματα θα βγάζατε για τον ίδιο όσον αφορά την καταγωγή του, την οικογένειά του, την μόρφωσή του κλπ και ποια θα ήταν η στάση σας απέναντί του;;

Για να δω απόψεις!😜

camil

Πολύ δραστήριο μέλος

Η camil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 854 μηνύματα.
Μια χαρά είναι να χρησιμοποιεί τέτοιες φράσεις. Τι να πω και εγώ που έχω μπλέξει με πιτσιρίκια που νομίζουν ότι η λέξη ενδιαφέρων μένει πάντα ως έχει:
Σήμερα μάθαμε πράγματα πολύ ενδιαφέρων.
Η χημεία ήταν πολύ ενδιαφέρων.
Σχολείο δεν πήγαν; Κανενα μυθιστόρημα δε διαβασαν; Με τους γονείς τους έστω δε μιλάνε; Δεν τα λέω αυτά από ζήλεια που δεν είμαι μικρή, πραγματικά μου κάνει εντύπωση.

Δροσουλίτης

Δραστήριο μέλος

Ο Δροσουλίτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών και επαγγέλλεται Οικονομολόγος. Έχει γράψει 441 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Αν κάποιος γνωστός σας, κάποιος συγγενής σας ή ακόμα και συμμαθητής σας χρησιμοποιούσε ιδιωματικές εκφράσεις, τι συμπεράσματα θα βγάζατε για τον ίδιο όσον αφορά την καταγωγή του, την οικογένειά του, την μόρφωσή του κλπ και ποια θα ήταν η στάση σας απέναντί του;;

Για να δω απόψεις!😜
Α, μια χαρά είναι οι εκφράσεις αυτές! Έχουν και παράδοση και ιστορία! Σαφώς θα τον εκτιμούσα περισσότερο ως συνομιλητή από κάποιον με ξύλινη η κακοποιημένη γλώσσα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια