• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Ιδιωτικοποίηση στην Υγεία

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.061 μηνύματα.
1725274750266.png


εχμ... αδιάβαστος ο υπουργός υγείας.
 

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.061 μηνύματα.
Εντάξει και ποιός δεν κάνει λάθη στη τελική...
Well το λάθος χτυπάει ελαφρώς πιο έντονα όταν είσαι ο Υπουργός Υγείας και διέγραψες την ιστορία της ιατρικής καινοτομίας στη χώρα με μια ανάρτηση. Ακομα χειρότερο βέβαια από αυτό είναι το γεγονός οτι α) το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναπαρηγαγε τον ιδιο ισχυρισμό και β) ότι ένας τεράστιος αριθμός μεγάλων ΜΜΕ έκαναν το ίδιο. Δεν ξέρω αν είναι τόσο ελιτιστική η απαίτηση να γίνεται ένα στοιχειώδες fact-check πριν γίνει παρουσίαση απο ένα δελτίο ειδήσεων ή πριν δημοσιευθεί ένα άρθρο, αλλά ειλικρινά δεν είναι τόσο δύσκολο. 3 λεπτά google search θα σας έδιναν την απάντηση ή έστω ένα τηλέφωνο σε ένα καθηγητή καρδιολογίας.
Δεν είναι απλή δήλωση το "έγινε η πρώτη διπλή μεταμόσχευση καρδιάς-πνευμόνων" στην Ελλάδα. Αν οντως δεν είχε γίνει ξανά θα ήταν τεράστια καινοτομία. Δεν δημοσιευεις κάτι τέτοιο χωρίς 2πλο και 3πλο έλεγχο! Αλλα απ' οτι φαίνεται μάλλον το κάνεις και είναι μια ακόμα Δευτέρα. Για το τυπικό λοιπόν για όσους δεν είδαν κάποιο σχετικό άρθρο η πρώτη διπλή μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων έγινε το 1992 απο τον Παναγιώτη Σπύρου και μέχρι το 2002 έγιναν αλλες 3.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.

Αλκίμαχος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αλκίμαχος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλλεται Καθηγητής πανεπιστημίου και μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 231 μηνύματα.
Για μενα ειναι πολυ απλο . Ο Υπουργος Υγειας πρεπει να ειναι εν ενεργεια Καθηγητης Χειρουργικης . Τεραστια πειρα και κρυο αιμα . Το ιδανικο σεναριο .
Γιατί είναι λανθασμένη η συγκεκριμένη οπτική: Καταρχάς το ζήτημα της υγείας ως φαινόμενο και ανθρώπινη ανάγκη δεν αποτελεί αντικείμενο της ιατρικής επιστήμης μόνο. Υπάρχει μια σειρά επιστημών που ασχολούνται με το ζήτημα της υγείας σε κλινικό και θεωρητικό επίπεδο και όλες αυτές συνυπάρχουν και στα συστήματα υγείας. Στις χώρες όπου ο ιατρικός τομέας θεωρείται κυρίαρχος στη λήψη αποφάσεων των συστημάτων υγείας, κυρίως λόγω της ίδιας αντίληψης, ότι δηλαδή η ιατρική αποτελεί τον καθ' ύλην αρμόδιο σε θέματα υγείας, οδήγησε εν μέσω πανδημίας σε κατάρρευση των συστημάτων λόγω κυρίως της μονοδιάστατης οπτικής που άφησε άλυτα πολλά ζητήματα. Η ιατρική είναι μια επιστήμη που ασχολείται με την συμπτωματική ή αιτιολογική ίαση των ασθενειών. Τι γίνεται όμως με όλα τα άλλα θέματα υγείας; Πριν την ανάγκη ίασης ή μετά από αυτή; Επίσης το ζήτημα της Διοίκησης ενός οργανισμού άπτεται του αντικειμένου της δημόσιας διοίκησης. Ασχέτως της φύσης του οργανισμού που διοικείται, η επιστήμη που χρησιμοποιείται είναι η Διοικητική επιστήμη. Συνεπώς το υπόβαθρο στα θέματα υγείας μπορεί να βοηθήσει σίγουρα, αλλά το μοναδικό απαραίτητο προσόν κάποιου υπουργού θα πρέπει να είναι η διοικητική ικανότητα και οι γνώσεις πάνω στα συστήματα διοίκησης. Για τα τεχνικά ζητήματα της ιατρικής, της νοσηλευτικής και άλλων εφαρμογών του συστήματος είναι εύκολο ο διοικητής να πληροφορηθεί εκτενώς αλλά δεν θα τον αφορά άμεσα το θέμα.
Οπως η ψηφος ειναι μια πραξη μονομερους επιβραβευσης , ετσι και η αποχη ειναι μια πραξη καθολικης αποδοκιμασιας .
Η αποχή είναι παραίτηση και ενίσχυση της ψήφου του άλλου.

Εγώ απορώ αν υπάρχει ιατρός του ΕΣΥ που δεν θα ψηφίσει ΝΔ στις επόμενες εκλογές.

"Πάντα τα προβλήματα λύνονται ένα – ένα. Τώρα πρέπει να ασχοληθούμε κυρίως στο κομμάτι που είχαμε το πολύ μεγάλο πρόβλημα, που είναι το έλλειμα ιατρικού προσωπικού και έπρεπε να κατευθύνουμε τη δύναμή μας προς τα εκεί." Λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όμως η δήλωση του είναι ψευδής για τον απλούστατο λόγο ότι η Ελλάδα σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό γιατρών ανά 1000 κατοίκους (6.3 συγκεκριμένα). Το ερώτημα είναι γιατί με τόσους πολλούς γιατρούς το Ελληνικό νοσοκομείο ξεμένει από γιατρούς; Γιατί απλούστατα η απελευθέρωση της αγοράς στην υγεία δημιούργησε ανισότητες στην κατανομή του ιατρικού προσωπικού, την εργασία ακόμα και την εκπαίδευση τους. Αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη θα δεις την εξειδίκευση που θες...αν όχι τα είπαμε... Επιπλέον, ο κορπορατισμός άνθισε και όφελος είδε μόνο μια μικρή μερίδα μεγαλογιατρών καθηγητάδων. Παρά την υπερπληθώρα γιατρών το ΕΣΥ μένει χωρίς γιατρούς γιατί απλά η ελίτ του επαγγέλματος κάθεται στο συννεφάκι της και απολαμβάνει την ελευθερία να μπαινοβγαίνει στο ΕΣΥ και τις κλινικές την ίδια ώρα που ειδικευόμενοι και επιμελητές Β βαράνε 24ωρα στις εφημερίες. Μοιραία έρχεται η παραίτηση και η ενασχόληση με τα της εμπορικής ιατρικής στον ιδιωτικό τομέα της Ελλαδάρας ο οποίος αρέσκεται σε περιστατικά μικρής επικινδυνότητας και μεγάλου περιθωρίου κερδών. Όσον αφορά στους νοσηλευτές, οι κυβερνήσεις ανέκαθεν τους θεωρούσαν σκλάβους. Πρόκειται για ένα επάγγελμα που στην Ελλάδα έχει διαβρωμένη δομή. Οι κυβερνήσεις δεν προσέλαβαν προσωπικό ούτε όταν υπήρχε, οδηγώντας στην ανεργία τόσο εξειδικευμένο προσωπικό. Σήμερα που τους έφτασε στον τραγικό αριθμό των 3/1000 κατοίκους τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Τα κενά δεν πρόκειται να καλυφθούν ακόμα και αν θελήσει να κάνει μαζικές προσλήψεις. Ο κύριος λόγος όμως για τον οποίο το δημόσιο δεν έκανε προσλήψεις υγειονομικών (πλην ιατρών) είναι γιατί τους στέλνει προίκα στον ιδιωτικό τομέα πακέτο με τους ασθενείς. Οι μόνοι ωφελημένοι από όλο αυτό; Οι κλινικάρχες που έχουν εξειδικευμένο προσωπικό να δουλεύει για ψίχουλα και οι μεγαλογιατροί-καθηγητάδες που μπαινοβγαίνουν από το Δημόσιο στον Ιδιωτικό σύστημα και τα παίρνουν από παντού. Αυτοί είναι και που θα ψηφίσουν με σιγουριά τη ΝΔ.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.

Μετά λέμε ότι δεν είμαστε κουμμουνιστικό κράτος. Τα πρόστιμα πρέπει να έχουν κάποιο όριο και να μην είναι εξοντωτικά καθώς ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. Το ίδιο ισχύει και για το πρόστιμο για την κακοποίηση των ζώων. Δεν μπορείς να το καταστρέφεις τον άλλον χωρίς καν να υπάρχει καταδικαστική απόφαση.

Προσπαθούν να μειώσουν την φαρμακευτική δαπάνη χωρίς αντιλαϊκά μέτρα αλλά με τρομοκρατία των ιατρών. Ο ιατρός πλέον θα φοβάται να συνταγογραφήσει μην τον πάρει ο Άδωνις τηλέφωνο. Τον τρόπο για την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης τον έχω πει εδώ και καιρό. Οτιδήποτε άλλο και να εφαρμόσουν δεν θα έχει αποτέλεσμα.
 

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.061 μηνύματα.
1729508984710.png
 

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.061 μηνύματα.
- To μεγαλύτερο ποσοστό ακάλυπτων ιατρικών αναγκών λόγω κόστους, κατέχει η Ελλάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη.
- Ένας στους τέσσερις χαμηλόμισθους Έλληνες δεν έλαβε ιατρική περίθαλψη όταν τη χρειάστηκε μέσα στο 2023.
- Η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο αριθμό νοσηλευτών κατά κεφαλήν μεταξύ των χωρών της ΕΕ (έκθεση του ΟΟΣΑ «Η υγεία με μια ματιά 2024).
1732055327284.png
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.
Ο Άδωνις απαντά σε όλα τα ξεκάθαρα και σε αντίθεση με άλλους συμμετέχει στις διαδικασίες της Βουλής (σε ερωτήσεις του υπουργού). Άλλοι υπουργοί δεν συμμετέχουν και είναι εξαφανισμένοι γιατί φοβούνται το πολιτικό κόστος του κραξίματος της αντιπολίτευσης.
Ακριβώς ότι είπα το λέει και ο ίδιος.

Και για να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει πολιτικοί τύπου Δένδια είναι δημοφιλής χωρίς να κάνουν τίποτα γιατί παίρνουν κρατικό χρήμα για την προώθησή τους.
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.
παιδιά, να σας ρωτήσω, ποιες καλές και όχι πανάκριβες ιδιωτικές κλινικές στην Αττική συστήνετε;
Καλές εννοώ καλοί γιατροί και καλή νοσηλεία
 

Αλκίμαχος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αλκίμαχος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλλεται Καθηγητής πανεπιστημίου και μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 231 μηνύματα.
παιδιά, να σας ρωτήσω, ποιες καλές και όχι πανάκριβες ιδιωτικές κλινικές στην Αττική συστήνετε;
Καλές εννοώ καλοί γιατροί και καλή νοσηλεία
Κλινικές καλές και όχι πανάκριβες... Πολύ δύσκολα βάζεις... Αν είναι για χειρουργεία ίσως βρεις με καλούς χειρουργούς αλλά όσο πιο απλά πράγματα τόσο το καλύτερο. Όσον αφορά στη νοσηλεία ξέχασε το. Άμα τα καταφέρεις μόνος σου ή ιδιωτικά αν προσλάβεις κανέναν αφού φύγεις για το σπίτι...Οι ιδιωτικές κλινικές δεν έχουν καλούς νοσηλευτές σε επάρκεια. Με τα λεφτά που δίνουν συνήθως παίρνουν ότι περισσεύει, πιτσιρίκια και αποφοίτους ΙΕΚ για να κάνουν τις καμαριέρες... Ένας από τους λόγους που οι ιδιωτικές κλινικές δεν αναλαμβάνουν σοβαρά περιστατικά είναι και αυτός... Ποιος θα τα νοσηλεύσει μετά;
Αν τα πράγματα είναι σκούρα πολύ θα βρουν το κατάλληλο προσωπικό αλλά θα σου στοιχίσει παραπάνω...
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.
ή ιδιωτικά αν προσλάβεις κανέναν αφού φύγεις για το σπίτι...
πώς το εννοείς; Δηλ να επιστρέψεις και να βρεις νοσηλευτή να σου βάζει πχ ενδοφλέβια στο σπίτι κλπ; ανάλογα δηλ με τις οδηγίες; Αυτό το έχω σκεφτεί, που γράφω παραπάνω, αλλά είναι και το φάρμακο. Μπορεί να βρεθεί; Υπάρχουν νοσηλευτές, που το κάνουν, αλλά τα σκευάσματα υπάρχουν;
 

Αλκίμαχος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αλκίμαχος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλλεται Καθηγητής πανεπιστημίου και μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 231 μηνύματα.
πώς το εννοείς; Δηλ να επιστρέψεις και να βρεις νοσηλευτή να σου βάζει πχ ενδοφλέβια στο σπίτι κλπ; ανάλογα δηλ με τις οδηγίες; Αυτό το έχω σκεφτεί, που γράφω παραπάνω, αλλά είναι και το φάρμακο. Μπορεί να βρεθεί; Υπάρχουν νοσηλευτές, που το κάνουν, αλλά τα σκευάσματα υπάρχουν;
Γίνεται ναι. Και τα φάρμακα υπάρχουν. Υπάρχουν εταιρείες που τα κάνουν αλλά θέλει ψάξιμο να βρεις έναν πραγματικά καλό γιατί στο χώρο της νοσηλευτικής κυκλοφορεί ο κάθε πικραμένος. Δεν είναι απλή αυτή η δουλειά ούτε είναι αυτό που φαίνεται. Έχει πολύ πράμα που πρέπει να είναι γνώστης ο άλλος και στις ιδιωτικές κλινικές εννοείται πως δεν παίζει να προσλάβουν τέτοιους με τα λεφτά που δίνουν ούτε για αστείο.
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.
Γίνεται ναι. Και τα φάρμακα υπάρχουν. Υπάρχουν εταιρείες που τα κάνουν αλλά θέλει ψάξιμο να βρεις έναν πραγματικά καλό γιατί στο χώρο της νοσηλευτικής κυκλοφορεί ο κάθε πικραμένος. Δεν είναι απλή αυτή η δουλειά ούτε είναι αυτό που φαίνεται. Έχει πολύ πράμα που πρέπει να είναι γνώστης ο άλλος και στις ιδιωτικές κλινικές εννοείται πως δεν παίζει να προσλάβουν τέτοιους με τα λεφτά που δίνουν ούτε για αστείο.
δηλ το φαρμακο θα το βρει παράνομα ο νοσηλευτής;
δηλ οι καλοί είναι στα κρατικά νοσοκομεία ε;
 

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.
δηλ οι καλοί είναι στα κρατικά νοσοκομεία ε;
Λογικό επειδή στα κρατικά μπαίνουν οι περισσότεροι ασθενείς, έτσι οι νοσηλευτές κουράρουν περισσότερους νοσηλευόμενους και αποκτούν εμπειρία και να μπορουν να ασχοληθουν με κάθε περιπτώση.
 

Αλκίμαχος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αλκίμαχος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλλεται Καθηγητής πανεπιστημίου και μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 231 μηνύματα.
δηλ το φαρμακο θα το βρει παράνομα ο νοσηλευτής;
δηλ οι καλοί είναι στα κρατικά νοσοκομεία ε;

Όχι δεν θα βρει παράνομα τίποτα κανένας...
Αυτά γίνονται για τις περιπτώσεις όπου ενδείκνυται κάτι τέτοιο και όπως ανέφερα και πιο πριν υπάρχουν εταιρείες που τα κάνουν. Τι παράνομα μου λες...; Υπάρχουν χρόνιοι ασθενείς που κάνουν σπίτι τους τις θεραπείες και το νοσοκομείο τους χορηγεί τα φάρμακα κανονικά με δελτίο παραλαβής. Αν δεν είναι περίπτωση που μπορεί να το κάνει αυτό πολύ απλά δεν θα το κάνει.
Δεν είπα ότι οι καλοί είναι στα κρατικά και οι κακοί στα ιδιωτικά... Είπα ότι στον ιδιωτικό τομέα με τα λεφτά που δίνουν γενικά είναι δύσκολο να έχουν τέτοια άτομα. Τώρα αν έχουν έναν στους 100 οκ. Υπάρχουν και ιδιωτικές κλινικές που είναι σοβαρές και τους κρατάνε κάτι τέτοιους αλλά αυτό που βλέπω είναι πως είναι λίγες. Νομίζω είναι σαφές αυτό που λέω.

Τώρα σχετικά με την ικανότητα των νοσηλευτών στον δημόσιο τομέα. Στα δημόσια νοσοκομεία πάνε πάντα τα σοβαρά περιστατικά. Στα ιδιωτικά δεν κρατάνε σοβαρά περιστατικά για μια σειρά από λόγους. Θα κρατήσουν μόνο αν ο ασθενής είναι ικανός να πληρώσει και εφόσον υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό και η τεχνολογία διαθέσιμα. Στο δια ταύτα όμως η εμπειρία που έχει ένας νοσηλευτής στο δημόσιο από άποψη περιστατικών είναι σχεδόν αδύνατον να συγκριθεί με αυτή ενός νοσηλευτή σε ιδιωτικό τομέα σε γενικές γραμμές... Αφού ο ένας βλέπει σοβαρά και σπάνια περιστατικά ενώ ο άλλος δραστηριοποιείται σε ένα κλίμα επιλογής εύκολων και γρήγορων περιστατικών.Την επιχείρηση την συμφέρει να έχει εύκολα, γρήγορα και ελαφριά περιστατικά, να διαδέχονται το ένα το αλλο και να φεύγουν να αδειάζουν χώρο για τον επόμενο. Αν ασχολούνταν με τον μακροχρόνια νοσηλευόμενο και το σοβαρό περιστατικό θα είχε χρεοκοπήσει.
Πως θα αποκτήσει οπότε εμπειρία ο νοσηλευτής; Επίσης τα δημόσια νοσοκομεία έχουν υποχρεωτικά υιοθετήσει τις διαδικασίες καταγραφής του ΟΔΙΠΥ (ενώ στον ιδιωτικό τομέα δεν ξέρουν καν τι είναι) και επίσης στο δημόσιο τομέα γίνονται και οι εκπαιδεύσεις-εξειδικεύσεις και η κλινική εκπαίδευση. Προς το παρόν κλινικό εκπαιδευτή σε ιδιωτική κλινική δεν άκουσα κανέναν να αναφέρει στην Ελλάδα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.061 μηνύματα.

theodle

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο theodle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 156 μηνύματα.
Κοίτα, είπε ο φίλος παραπάνω, δίνει 200 ευρω το μήνα για μια καλή ιδιωτική. Δηλ το χρόνο : 1200, δηλ στα 10 χρόνια 12.000. Δεν είναι λίγα. Αν είσαι υγιής, γιατί μόνο τότε σε παίρνουν οι ιδιώτες, πόσες φορές θα χρειαστείς να έχεις μια δύσκολη νοσηλεία; Σε καλές συνθηκες 1 φορά στα 10 χρόνια. Αν τα αποταμιεύεις, είσαι καλυμένος και δεν έχεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις, α αυτό, εκείνο δε στο καλύπτουμε.
Δίνω 45 ευρώ το μήνα eurolife , έχω τα πάντα και ένα χειρουργείο που έκανα μου κάλυψε 8 χιλ ευρώ χωρίς να πληρώσω τίποτα
 

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.
Πρόσφατα οικογενειακό μου πρόσωπο είχε ένα σοβαρό ατύχημα και χρειάστηκε να μπει στο νοσοκομείο για επέμβαση. Πήγαμε αρχικά στο Γενικό Κρατικό, όπου δεν έδιναν καμία σημασία ενώ της είπαν ότι πρέπει να περιμένει 3-4 ημέρες για την επέμβαση. Τελικά την μεταφέραμε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου η επέμβαση έγινε την ίδια ημέρα ενώ έλαβε άριστη εξυπηρέτηση από τους γιατρούς/νοσοκόμες.

Δυστυχώς τα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι για τίποτα πλέον. Καλύτερα να έχεις μια ιδιωτική ασφάλιση με €70-90 το μήνα, παρά να βασίζεσαι στο κρατικό μπάχαλο για την υγεία σου. Κανονικά έπρεπε τα χρήματα που πληρώνουμε σε φόρους για την υγεία να μας επιστρέφονται ώστε να κάνουμε προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης.​
 
Top