amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

25-03-25

07:41
Ναι, βλέπουμε στην αμερικη ποσο καλα εχει παει αυτο και πως οι ιδιωτικες ασφαλιστικες θα κανουν τα παντα απο το να σου καλύψουν τα εξοδα σε περιπτωση αναγκης κανοντας το εξαιρετικα περιπλοκο τοσο για σενα οσο και για τους γιατρους.
Κοβουν αβερτα επιδοτήσεις και αρνουνται να πληρωσουν με δικαιολογίες της πλάκας
η γνωση ειναι τεραστια δυναμη
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.

25-03-25

07:45
Ναι, βλέπουμε στην αμερικη ποσο καλα εχει παει αυτο και πως οι ιδιωτικες ασφαλιστικες θα κανουν τα παντα απο το να σου καλύψουν τα εξοδα σε περιπτωση αναγκης κανοντας το εξαιρετικα περιπλοκο τοσο για σενα οσο και για τους γιατρους.
Εντάξει τότε. Πήγαινε στο δημόσιο να περιμένεις 5 ημέρες να κάνεις μια επέμβαση, ενώ παράλληλα να σε έχουν σε δωμάτιο μαζί με αλλά 5-6 άτομα κάτω από άθλιες συνθήκες.
amarelia
Περιβόητο μέλος

25-03-25

07:48
Το αντιλαμβάνεσαι πως ο λόγος που είναι ετσι το δημόσιο είναι λόγω της υποχρηματοδότησης, της έλλειψης προσωπικού και των απαραίτητων πόρων και των τρισάθλιων συνθηκών που εργάζεται το προσωπικο μεσα,ε;Εντάξει τότε. Πήγαινε στο δημόσιο να περιμένεις 5 ημέρες να κάνεις μια επέμβαση, ενώ παράλληλα να σε έχουν σε δωμάτιο μαζί με αλλά 5-6 άτομα κάτω από άθλιες συνθήκες.
Αντιλαμβάνεσαι πως αν υπήρχαν αυτά θα υπήρχε άμεση περίθαλψη, ετσι;
Αντιλαμβάνεσαι επίσης πως αυτά είναι κυβερνητικές πρακτικές χρόνων που διέλυσαν τα νοσοκομεία και συμπερασματικά το ΕΣΥ.
Δεν φταίει το οτι είναι δημόσιο, φταίει η στοχευμένη πρακτική για την διάλυση του.
Για πήγαινε σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελβετία ή στη Γερμανία να σου πω εγώ πως είναι και πότε θα μπείς και θα βγείς.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.

25-03-25

07:54
Το αντιλαμβάνεσαι πως ο λόγος που είναι ετσι το δημόσιο είναι λόγω της υποχρηματοδότησης, της έλλειψης προσωπικού και των απαραίτητων πόρων και των τρισάθλιων συνθηκών που εργάζεται το προσωπικο μεσα,ε;
Αντιλαμβάνεσαι πως αν υπήρχαν αυτά θα υπήρχε άμεση περίθαλψη, ετσι;
Αντιλαμβάνεσαι επίσης πως αυτά είναι κυβερνητικές πρακτικές χρόνων που διέλυσαν τα νοσοκομεία και συμπερασματικά το ΕΣΥ.
Δεν φταίει το οτι είναι δημόσιο, φταίει η στοχευμένη πρακτική για την διάλυση του.
Για πήγαινε σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελβετία ή στη Γερμανία να σου πω εγώ πως είναι και πότε θα μπείς και θα βγείς.
Επειδή τα αντιλαμβάνομαι όλα αυτά, και επειδή ξέρω καλά ότι το κράτος είναι ο μεγαλύτερος κλέφτης. Για αυτόν τον λόγο λέω ότι είναι καλύτερο να μειωθούν οι φόροι ώστε να δίνουμε τα χρήματα αυτά σε ιδιωτικά πακέτα ασφάλισης.
Επίσης, το ίδιο φαινόμενο κατάρρευσης του δημοσίου συστήματος υγείας καταγράφεται σε διάφορες χώρες. Χώρες όπως ο Καναδάς και η Βρετανία, όπου διαχρονικά είχαν εξαιρετικές υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.
amarelia
Περιβόητο μέλος

25-03-25

08:03
Το φαινόμενο της Αμερικής που παρέθεσα παραπάνω το γνωρίζεις;Για αυτόν τον λόγο λέω ότι είναι καλύτερο να μειωθούν οι φόροι ώστε να δίνουμε τα χρήματα αυτά σε ιδιωτικά πακέτα ασφάλισης.
Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να σου κάνει approve η ασφαλιστική οποιοδήποτε κόστος;
Είχα κι εγώ ιδιωτική που μου την παρείχε η εταιρεία που εργαζόμουν και είχα φάει αμέτρητες φορές άκυρο για να πάρω χρήματα πίσω επειδή και καλά δεν ήταν medical necessity, ενώ πραγματικά ήταν.
Στην Αμερική αυτό είναι μια καθημερινότητα. Η φάση είναι πως βάζουν τους θεραπευομενους και τους γιατρους σε μια οικτρή διαδικασία να περιμένουμε τις ωρες στα τηλεφωνα και να τους πανε απο τηλεφωνο σε τηλεφωνο για βδομαδες, στο τελος ενα γιατρος της ασφαλιστικης ακυρωνει το expense μεσα σε δευτερολεπτα χωρίς να δει ενδελεχως το προβλημα και για να κανεις εσυ dispute το τι έγινε και δε πηρες λεφτα πίσω θα πρέπει τοσο εσυ οσο και ο γιατρος σου να μπείτε σε αυτη τη διαδικασια ξανά και ξανά και να σου κλεινουν τηλεφωνα, να κοβονται γραμμες και απαντηση να μη παιρνεις. Φυσικά ποιος γιατρος θα κατσει με χαρα να το κανει αυτο σε σενα και ποσους αλλους ασθενεις εχει ολη την ωρα; Κανενας.
Και μιλαμε για ποσα, μια περιθαλψη μπορει να σου κοστιζει 10άδες χιλιάδες δολάρια απο τα οποία άνθρωποι που πληρωνουν ιδιωτικη ασφακεια μια ζωη δεν παιρνουν πισω φραγκο.
Εξου και το φαινομενο Λουίτζι.
Η ιδιωτικοποίηση δεν έλυσε ποτε κανενα πρόβλημα, το ενέτεινε και το εκανε χειρότερο. Είναι εξαιρετικά βάναυσο να τρέχεις ενα νοσοκομείο ως επιχείρηση για πάρα πολλούς λόγους και τα των ιδιωτικών ασφαλίσεων τα είπα πάνω. Πρώτα θα είναι το κέρδος τους, πάντα και για πάντα.
Και το αν πεθάνεις εσύ στο δρόμο απο αφραγκιά μετά, none of their business.
Αυτά ειναι βασικα πραγματα για τα οποια θα επρεπε να ειμαστε ολοι ενήμεροι.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.061 μηνύματα.

25-03-25

08:04
Προφανώς και είναι σε πολύ κακή κατάσταση τα δημόσια νοσοκομεία, όμως δηλαδή η λύση είναι να ενισχύσουμε τα ιδιωτικά και να επικροτούμε τους πλούσιους και τους ισχυρούς και τα ιδιωτικά κέντρα;Δυστυχώς τα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι για τίποτα πλέον. Καλύτερα να έχεις μια ιδιωτική ασφάλιση με €70-90 το μήνα, παρά να βασίζεσαι στο κρατικό μπάχαλο για την υγεία σου. Κανονικά έπρεπε τα χρήματα που πληρώνουμε σε φόρους για την υγεία να μας επιστρέφονται ώστε να κάνουμε προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης.
Για αυτόν τον λόγο λέω ότι είναι καλύτερο να μειωθούν οι φόροι ώστε να δίνουμε τα χρήματα αυτά σε ιδιωτικά πακέτα ασφάλισης.
Γιατί να μην πιέσουμε για να βελτιωθούν τα δημόσια και να γίνουν τόσο καλά όσο και τα ιδιωτικά;
Δηλαδή βλέπω την ίδια λογική έχετε και στην παιδεία. Κακά δημόσια πανεπιστήμια; Η λύση να στραφούμε στα ιδιωτικά. Όχι να φτιάξουμε τα δημόσια πανεπιστήμια. Κακό σύστημα υγείας; Να στραφούμε στα ιδιωτικά. Όχι να φτιάξουμε τα δημόσια νοσοκομεία. Ιδιωτικές ασφαλίσεις, ιδιωτικά τα πάντα, να ναι καλά η τσέπη και ο φτωχός ας πεθαίνει στο δρόμο. Τι σόι λογική είναι αυτή; Ίσα ίσα, τα ιδιωτικά είναι που επιδεινώνουν το πρόβλημα με τα δημόσια.
Δεν είναι οι ιδιωτικοποιήσεις η πανάκεια. Επειδή τροχός είναι και γυρίζει, όταν όντας πλούσιος έχεις δώσει τα πάντα σου για να κάνεις όλο το σύστημα (είτε λέγεται παιδεία είτε υγεία) να είναι ιδιωτικο-κεντρικό, όταν ξαφνικά σε μια αναποδιά βρεθείς στην άλλη πλευρά του τροχού και δεν θα έχεις λεφτά εσύ (και ο κάθε εσύ) για τον χ,ψ λόγο, τότε θα την έχεις πατήσει, καθώς όλες οι δημόσιες δομές θα είναι μηδεν στα πάντα, και δεν θα έχεις χρήματα να απολαύσεις τα ιδιωτικά.
Όλο αυτό είναι βασισμένο στη λογική κοιτάω τον εαυτό μου στο εδώ και τώρα. Είναι πολύ λάθος νοοτροπία όλο αυτό δεν το βλέπεις; Θα έπρεπε να κοιτάμε πώς να βελτιώσουμε, αναβαθμίσουμε, μεταρρυθμίσουμε, στελεχώσουμε και ενισχύσουμε τα δημόσια νοσοκομεία, όχι να κοιτάμε πώς θα κάνουμε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις των ιδιωτικών νοσοκομείων να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το κέρδος, όχι η υγεία σου.
American Economist
Επιφανές μέλος

25-03-25

08:23
Το φαινόμενο της Αμερικής που παρέθεσα παραπάνω το γνωρίζεις;
Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να σου κάνει approve η ασφαλιστική οποιοδήποτε κόστος;
Είχα κι εγώ ιδιωτική που μου την παρείχε η εταιρεία που εργαζόμουν και είχα φάει αμέτρητες φορές άκυρο για να πάρω χρήματα πίσω επειδή και καλά δεν ήταν medical necessity, ενώ πραγματικά ήταν.
Στην Αμερική αυτό είναι μια καθημερινότητα. Η φάση είναι πως βάζουν τους θεραπευομενους και τους γιατρους σε μια οικτρή διαδικασία να περιμένουμε τις ωρες στα τηλεφωνα και να τους πανε απο τηλεφωνο σε τηλεφωνο για βδομαδες, στο τελος ενα γιατρος της ασφαλιστικης ακυρωνει το expense μεσα σε δευτερολεπτα χωρίς να δει ενδελεχως το προβλημα και για να κανεις εσυ dispute το τι έγινε και δε πηρες λεφτα πίσω θα πρέπει τοσο εσυ οσο και ο γιατρος σου να μπείτε σε αυτη τη διαδικασια ξανά και ξανά και να σου κλεινουν τηλεφωνα, να κοβονται γραμμες και απαντηση να μη παιρνεις. Φυσικά ποιος γιατρος θα κατσει με χαρα να το κανει αυτο σε σενα και ποσους αλλους ασθενεις εχει ολη την ωρα; Κανενας.
Και μιλαμε για ποσα, μια περιθαλψη μπορει να σου κοστιζει 10άδες χιλιάδες δολάρια απο τα οποία άνθρωποι που πληρωνουν ιδιωτικη ασφακεια μια ζωη δεν παιρνουν πισω φραγκο.
Η ιδιωτικοποίηση δεν έλυσε ποτε κανενα πρόβλημα, το ενέτεινε και το εκανε χειρότερο. Είναι εξαιρετικά βάναυσο να τρέχεις ενα νοσοκομείο ως επιχείρηση για πάρα πολλούς λόγους και τα των ιδιωτικών ασφαλίσεων τα είπα πάνω. Πρώτα θα είναι το κέρδος τους, πάντα και για πάντα.
Αυτά ειναι βασικα πραγματα για τα οποια θα επρεπε να ειμαστε οκοι ενήμεροι.
Ναι βέβαια αυτή είναι η μια μεριά, όχι ολόκληρη η αλήθεια. Αν ήθελες να είσαι αντικειμενική τότε θα έλεγες και τα θετικά των ΗΠΑ στον τομέα της υγείας. Θετικά όπως είναι ο μηδενικός χρόνος αναμονής ακόμα και για μη επείγοντα περιστατικά, το ότι η ποιότητα των υπηρεσιών είναι η καλύτερη που υπάρχει, το ότι όλες οι θεραπείες για σοβαρές ασθένειες ξεκινούν από εκεί, η τεχνολογία των νοσοκομείων είναι η καλύτερη. Ακόμα και το κόστος την ασφάλισης δεν είναι καν τόσο υψηλό για τα δεδομένα των μισθών τους. Ένα πλήρες πακέτο κοστίζει γύρω στα $400 το μήνα, ανάλογα με την πολιτεία βέβαια. Το γεγονός ότι οποίος έχει σοβαρή ασθένεια και θέλει να γίνει καλά πάει στις ΗΠΑ, δείχνει πολλά για το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών στην χώρα αυτή. Και για να μην αρχίσει ξανά η αριστερή κασέτα, δεν λέω ότι είναι τέλειο το σύστημα τους, ίσα ίσα το αντίθετο. Απλά δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζουν οι Ευρωπαίοι.
Αλλά και πάλι εγώ έγραψα ένα σοβαρό περιστατικό που συνέβη στην οικογένεια μου και την εφιαλτική εμπειρία που είχαμε σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας. Δεν ξέρω, εγώ πρώτα θα έλεγα περαστικά και θα ρωτούσα πως είναι ο άνθρωπος, δεν θα έγραφα με επιθετικό υφακι όπως εσυ. Βέβαια εντάξει ο καθένας όπως έχει μάθει.
Προφανώς και είναι σε πολύ κακή κατάσταση τα δημόσια νοσοκομεία, όμως δηλαδή η λύση είναι να ενισχύσουμε τα ιδιωτικά και να επικροτούμε τους πλούσιους και τους ισχυρούς και τα ιδιωτικά κέντρα;
Γιατί να μην πιέσουμε για να βελτιωθούν τα δημόσια και να γίνουν τόσο καλά όσο και τα ιδιωτικά;
Δηλαδή βλέπω την ίδια λογική έχετε και στην παιδεία. Κακά δημόσια πανεπιστήμια; Η λύση να στραφούμε στα ιδιωτικά. Όχι να φτιάξουμε τα δημόσια πανεπιστήμια. Κακό σύστημα υγείας; Να στραφούμε στα ιδιωτικά. Όχι να φτιάξουμε τα δημόσια νοσοκομεία. Ιδιωτικές ασφαλίσεις, ιδιωτικά τα πάντα, να ναι καλά η τσέπη και ο φτωχός ας πεθαίνει στο δρόμο. Τι σόι λογική είναι αυτή; Ίσα ίσα, τα ιδιωτικά είναι που επιδεινώνουν το πρόβλημα με τα δημόσια.
Δεν είναι οι ιδιωτικοποιήσεις η πανάκεια. Επειδή τροχός είναι και γυρίζει, όταν όντας πλούσιος έχεις δώσει τα πάντα σου για να κάνεις όλο το σύστημα (είτε λέγεται παιδεία είτε υγεία) να είναι ιδιωτικο-κεντρικό, όταν ξαφνικά σε μια αναποδιά βρεθείς στην άλλη πλευρά του τροχού και δεν θα έχεις λεφτά εσύ (και ο κάθε εσύ) για τον χ,ψ λόγο, τότε θα την έχεις πατήσει, καθώς όλες οι δημόσιες δομές θα είναι μηδεν στα πάντα, και δεν θα έχεις χρήματα να απολαύσεις τα ιδιωτικά.
Όλο αυτό είναι βασισμένο στη λογική κοιτάω τον εαυτό μου στο εδώ και τώρα. Είναι πολύ λάθος νοοτροπία όλο αυτό δεν το βλέπεις; Θα έπρεπε να κοιτάμε πώς να βελτιώσουμε, αναβαθμίσουμε, μεταρρυθμίσουμε, στελεχώσουμε και ενισχύσουμε τα δημόσια νοσοκομεία, όχι να κοιτάμε πώς θα κάνουμε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις των ιδιωτικών νοσοκομείων να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το κέρδος, όχι η υγεία σου.
Αρα η λογική σου είναι να περιμένουμε μέχρι να φτιαχτούν τα δημόσια νοσοκομεία (δεν έχει γίνει εδώ και 15 χρόνια) και όχι να έχουμε ένα πρόγραμμα ασφάλισης για ώρα ανάγκης. Και να σε ρωτήσω, αν μας συμβεί κάτι σήμερα τι θα κάνουμε;; Να μην πάμε σε ιδιωτικό νοσοκομείο επειδή κάνουμε κακό στην εξέλιξη του δημοσίου τομέα;; Η εξέλιξη του δημοσίου τομέα δεν έχει να κάνει με την πορεία του ιδιωτικού. Δεν απαξιώνεται η δημόσια υγεία/παιδεία επειδή μια μερίδα των πολιτών έχει επιλέξει τον ιδιωτικό τομέα. Η δημόσια υγεία έχει απαξιωθεί επειδή εδώ και 15 χρόνια καμία κυβέρνηση δεν δίνει αρκετά χρήματα για την βελτίωση της, επειδή οι γιατροί έχουν μάθει να δουλεύουν με φακελάκι και οι υπουργοί με μίζες από διάφορες φαρμακευτικές, η δημόσια υγεία έπεσε έξω επειδή επι δεκατίες το κράτος (μέσω του ΙΚΑ) έδινε συντάξεις αναπηρίας και κάλυπτε τα ιατρικά κόστη σε άτομα που δεν το είχαν ανάγκη. Όσο αυτά δεν λύνονται τόσο η δημόσια υγεία θα καταρρέει. Δυστυχώς δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, σε πολλές χώρες η δημόσια υγεία βρίσκεται σε παρακμή. Χώρες που μέχρι πριν λίγα χρόνια είχαν κορυφαίο σύστημα υγείας, όπως ο Καναδάς, η Βρετανία, και η Γαλλία.
amarelia
Περιβόητο μέλος

25-03-25

08:28
Διάβασες καθόλου τι σου έγραψα;βέβαια αυτή είναι η μια μεριά, όχι ολόκληρη η αλήθεια. Αν ήθελες να είσαι αντικειμενική τότε θα έλεγες και τα θετικά των ΗΠΑ στον τομέα της υγείας. Θετικά όπως είναι ο μηδενικός χρόνος αναμονής ακόμα και για μη επείγοντα περιστατικά, το ότι η ποιότητα των υπηρεσιών είναι η καλύτερη που υπάρχει, το ότι όλες οι θεραπείες για σοβαρές ασθένειες ξεκινούν από εκεί, η τεχνολογία των νοσοκομείων είναι η καλύτερη. Ακόμα και το κόστος την ασφάλισης δεν είναι καν τόσο υψηλό για τα δεδομένα των μισθών τους. Ένα πλήρες πακέτο κοστίζει γύρω στα $400 το μήνα, ανάλογα με την πολιτεία βέβαια. Το γεγονός ότι οποίος έχει σοβαρή ασθένεια και θέλει να γίνει καλά πάει στις ΗΠΑ, δείχνει πολλά για το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών στην χώρα αυτή. Και για να μην αρχίσει ξανά η αριστερή κασέτα, δεν λέω ότι είναι τέλειο το σύστημα τους, ίσα ίσα το αντίθετο. Απλά δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζουν οι Ευρωπαίοι.
Αλλά και πάλι εγώ έγραψα ένα σοβαρό περιστατικό που συνέβη στην οικογένεια μου και την εφιαλτική εμπειρία που είχαμε σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας. Δεν ξέρω, εγώ πρώτα θα έλεγα περαστικά και θα ρωτούσα πως είναι ο άνθρωπος, δεν θα έγραφα με επιθετικό υφακι όπως εσυ. Βέβαια εντάξει ο καθένας όπως έχει μάθει.
Όλα οσα λες προϋποθέτουν το να έχεις χρήματα ενώ η πραγματικότητα είναι αυτή:
Bankrate found that while 59% of Americans are uncomfortable with their level of emergency savings, 34% are living paycheck to paycheck.
Τέλος πάντων, δεν έχεις διάθεση ούτε να μάθεις ούτε να καταλάβεις. Σε αφήνω στο bubble σου.
Και οσο για το σχόλιο πως έχω μάθει εγώ να φέρομαι, ως έσχατο τρόπο να βρείς «δίκιο» γιατι απο πραγματικά επιχειρήματα δεν έχουμε δεί ποτέ τίποτα, θα σου πω απλά: do better.
Γενικά.
American Economist
Επιφανές μέλος

25-03-25

08:36
Διάβασες καθόλου τι σου έγραψα;
Όλα οσα λες προϋποθέτουν το να έχεις χρήματα ενώ η πραγματικότητα είναι αυτή:
Bankrate found that while 59% of Americans are uncomfortable with their level of emergency savings, 34% are living paycheck to paycheck.
Τέλος πάντων, δεν έχεις διάθεση ούτε να μάθεις ούτε να καταλάβεις. Σε αφήνω στο bubble σου.
Και οσο για το σχόλιο πως έχω μάθει εγώ να φέρομαι, ως έσχατο τρόπο να βρείς δίκιο γιατι απο πραγματικά επιχειρήματα δεν έχουμε δεί ποτέ τίποτα, θα σου πω απλά: do better.
Γενικά.
Όταν κάποιος άνθρωπος γράφει για ένα σοβαρό περαστικό που συνέβη σε δικό του άνθρωπο, καθώς και την εφιαλτική εμπειρία που είχε. Λες αρχικά ένα περαστικά ή κάποια άλλη ευχή. Εσύ ήρθες εδώ να μου κάνεις κήρυγμα για την ιδιωτική ασφάλιση. Μήπως ήθελες να αφήσω την γιαγιά μου μέσα στο δημόσιο νοσοκομείο να υποφέρει από τους πόνους, μόνο και μόνο για να στηρίξω το δημόσιο τομέα?? Δεν σου είπα (ούτε έχω την ανάγκη) να συμφωνήσεις μαζί μου. Δεν είναι όμως όλες οι ώρες ίδιες για να μιλάς με αυτό το υφάκι.
Οσο αφορά τις ΗΠΑ σού είπα ότι δεν είναι ουτοπία. Δεν είναι όμως τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζεις. Ούτε το να μου βάζεις μια πηγή που βρήκες σε ένα τυχαίο site είναι ολόκληρη η αλήθεια. Και εγώ μπορώ να παραθέσω άπειρες πηγές και έρευνες που αναλύουν τα θετικά των ΗΠΑ στο σύστημα υγείας.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.061 μηνύματα.

25-03-25

08:38
ειναι μπρος γκρεμος πισω ρεμα τι να πωΝαι βέβαια αυτή είναι η μια μεριά, όχι ολόκληρη η αλήθεια. Αν ήθελες να είσαι αντικειμενική τότε θα έλεγες και τα θετικά των ΗΠΑ στον τομέα της υγείας. Θετικά όπως είναι ο μηδενικός χρόνος αναμονής ακόμα και για μη επείγοντα περιστατικά, το ότι η ποιότητα των υπηρεσιών είναι η καλύτερη που υπάρχει, το ότι όλες οι θεραπείες για σοβαρές ασθένειες ξεκινούν από εκεί, η τεχνολογία των νοσοκομείων είναι η καλύτερη. Ακόμα και το κόστος την ασφάλισης δεν είναι καν τόσο υψηλό για τα δεδομένα των μισθών τους. Ένα πλήρες πακέτο κοστίζει γύρω στα $400 το μήνα, ανάλογα με την πολιτεία βέβαια. Το γεγονός ότι οποίος έχει σοβαρή ασθένεια και θέλει να γίνει καλά πάει στις ΗΠΑ, δείχνει πολλά για το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών στην χώρα αυτή. Και για να μην αρχίσει ξανά η αριστερή κασέτα, δεν λέω ότι είναι τέλειο το σύστημα τους, ίσα ίσα το αντίθετο. Απλά δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζουν οι Ευρωπαίοι.
Αρα η λογική σου είναι να περιμένουμε μέχρι να φτιαχτούν τα δημόσια νοσοκομεία (δεν έχει γίνει εδώ και 15 χρόνια) και όχι να έχουμε ένα πρόγραμμα ασφάλισης για ώρα ανάγκης. Και να σε ρωτήσω, αν μας συμβεί κάτι σήμερα τι θα κάνουμε;; Να μην πάμε σε ιδιωτικό νοσοκομείο επειδή κάνουμε κακό στην εξέλιξη του δημοσίου τομέα;; Η εξέλιξη του δημοσίου τομέα δεν έχει να κάνει με την πορεία του ιδιωτικού. Δεν απαξιώνεται η δημόσια υγεία/παιδεία επειδή μια μερίδα των πολιτών έχει επιλέξει τον ιδιωτικό τομέα. Η δημόσια υγεία έχει απαξιωθεί επειδή εδώ και 15 χρόνια καμία κυβέρνηση δεν δίνει αρκετά χρήματα για την βελτίωση της, επειδή οι γιατροί έχουν μάθει να δουλεύουν με φακελάκι και οι υπουργοί με μίζες από διάφορες φαρμακευτικές, η δημόσια υγεία έπεσε έξω επειδή επι δεκατίες το κράτος (μέσω του ΙΚΑ) έδινε συντάξεις αναπηρίας και κάλυπτε τα ιατρικά κόστη σε άτομα που δεν το είχαν ανάγκη. Όσο αυτά δεν λύνονται τόσο η δημόσια υγεία θα καταρρέει. Δυστυχώς δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, σε πολλές χώρες η δημόσια υγεία βρίσκεται σε παρακμή. Χώρες που μέχρι πριν λίγα χρόνια είχαν κορυφαίο σύστημα υγείας, όπως ο Καναδάς, η Βρετανία, και η Γαλλία.
και δεν ξερω αν οι ιδιωτικες ασφαλισεις οπως αυτη που εχεις, καλυπτει τα παντα που μπορει να χρειαστεις, ή πχ μονο τα εκτακτα, κατα πόσο αρνειται να καλυψει εξοδα δλδ η υποκειμενικοτητα στο τι ειναι εκτακτο και τι οχι καθως και το νομικο πλαισιο κατα ποσο υποχρεουται, αν καλυπτει χειρουργεια και μεχρι τι ποσο, τι γινεται στα μη εκτακτα κλπ
περα απο την ασφαλιση, μετά αν δεν θες να πας στα δημοσια λογω της καταστασης τους, πρεπει να βαλεις γερά το χερι στην τσεπη και να δωσεις από €€€€ εως €€.€€€ αναλογως του χειρουργειου και των ημερων νοσηλειας, και ολα αυτα για μία φορά. Ο μεσος πολιτης με το ζορι βγαζει τα εξοδα του μηνα και θα πει αμην αν μπορεσει να βαλει 500€ το μηνα ή το διμηνο ή το τριμηνο στην ακρη στον οικιακο προϋπολογισμο, δεν μπορει να διαθετει ετσι χιλιαρικα ολοκληρα για ενα χειρουργειο.
Και για να το γενικευσω αυτο ισχυει και για χρονια ασθενεις που λαμβανουν τακτικα περιθαλψη, πχ αιμοκαθαρσεις, μεταγγισεις, χημειοθεραπειες κλπ, ενω για να ερθουν δωρεαν γενετικες θεραπειες ουτε λογος καθως η ελλαδα δυστυχως δεν αναλαμβανει το κοστος -βεβαια χωρις να αναλογιστει το κοστος της μίας φορας της γενετικης θεραπειας που ειναι ας πουμε 2 εκατομμυρια εναντι ομως της δωρεαν περιθαλψης που θα πρεπει να διαθετει σε τετοια ατομα για μηνιαιες ή εβδομαδιαιες φροντιδες + τυχον αναπηρικες συνταξεις κλπ, σε βαθος πολλων δεκαετιων, χιλιες φορές να εφερνε δωρεαν απαξ τη γενετικη θεραπεια, θα ηταν κερδισμενες και οι δύο πλευρες. Αυτο επι τη ευκαιρια του θεματος. Μακαρι να ερθουν δωρεαν γενετικες θεραπειες στην ευρωπη και ελλαδα, δωρεαν επαναλαμβανω, καθως ειναι απλησιαστο το ποσο των εναμιση και δύο εκατομμυριων που κοστιζουν αυτη τη στιγμη. Ας πουμε για τη μεσογειακη αναιμια.
Παντως για να πω κι εγω την -παραδοξως θετικη- εμπειρια μου απο τα νοσοκομεια, εχω τον πατερα μου που τρεχαμε απο Νοεμβριο 2022 μεχρι πριν δυο μηνες -δηλαδη για διαστημα πανω απο δύο χρονια- στην Λαρισα στο πανεπιστημιακο για αποκολληση αμφιβληστροειδους, και μετα απο ποσα χειρουργεια επιτελους βλεπει φυσιολογικα. Και προφανως δωρεαν, να ναι καλα οι γιατροι. Αλλα ναι, η ταλαιπωρια, το αγχος, το μακροσυρτο του πραγματος η αναμονη στη λιστα των χειρουργειων να βρεθουν τα υλικα ο φακος κλπ, η ψυχολογια κλπ ειναι πολυ σοβαρoι παραγοντες. Πχ ναι οκαυ θα μπορουσε να σκασει μερικα εως αρκετα χιλιαρικα ιδιωτικα για να κανει τη δουλεια μεσα σε διαστημα λιγων μηνων -αντε μισου χρονου λογω πολλαπλων χειρουργειων- και να τελειωνει η υποθεση, αλλά ακολουθησαμε την δημοσια δωρεαν οδο και ευτυχως ειχε αισιο τελος. Βεβαια να πω οτι στην περιπτωση μας ο καθοριστικοτερος ρολος ηταν ο γιατρος, επρεπε να βρουμε γιατρο με αριστη ικανοτητα στην συγκεκριμενη εξειδικευση -πισω μερος οφθαλμου/ωχρα/αποκολληση- και οχι εναν απλο χειρουργο οφθαλμιατρο, καθως ηταν πραγματικα πολυ δυσκολη περιπτωση.
amarelia
Περιβόητο μέλος

25-03-25

08:40
Τα δεδομένα είναι εκεί, μπορείς να ψάξεις, να τα μάθεις και να ενημερωθείς.Οσο αφορά τις ΗΠΑ σού είπα ότι δεν είναι ουτοπία. Δεν είναι όμως τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζεις. Ούτε το να μου βάζεις μια πηγή που βρήκες σε ένα τυχαίο site είναι ολόκληρη η αλήθεια. Και εγώ μπορώ να παραθέσω άπειρες πηγές και έρευνες που αναλύουν τα θετικά των ΗΠΑ στο σύστημα υγείας.
Επιλέγεις να μην το κάνεις και να διατηρείς επιδεικτικά την ημιμάθεια σου για το θέμα.
Δεν θα σου βάλω χειρουργικά τις γνώσεις με τσιπάκι στο μυαλό.
Αν θες να εμμένεις σε αυτά κάνε όπως νομίζεις.
Η ημιμάθεια είναι διάχυτη σε πολλά θέματα κι αυτό δεν εχει πολιτικά πρόσημα.
Είναι χρέος του κάθε ανθρώπου να γνωρίζει την αλήθεια και να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.
Αν θέλει να λέγεται άνθρωπος.
American Economist
Επιφανές μέλος

25-03-25

08:42
Τα δεδομένα είναι εκεί, μπορείς να ψάξεις, να τα μάθεις και να ενημερωθείς.
Επιλέγεις να μην το κάνεις και να διατηρείς επιδεικτικά την ημιμάθεια σου για το θέμα.
Δεν θα σου βάλω χειρουργικά τις γνώσεις με τσιπάκι στο μυαλό.
Αν θες να εμμένεις σε αυτά κάνε όπως νομίζεις.
Η ημιμάθεια είναι διάχυτη σε πολλά θέματα κι αυτό δεν εχει πολιτικά πρόσημα.
Είναι χρέος του κάθε ανθρώπου να γνωρίζει την αλήθεια και να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.
Αν θέλει να λέγεται άνθρωπος.
Ναι και τα δεδομένα που δείχνουν την υπέροχη των ΗΠΑ στους περισσότερους τομείς της ιατρικής/φαρμακευτικής εκεί έξω είναι. Τώρα αν δεν θέλεις να τα διαβάζεις λόγω ιδεολογίας δικό σου θέμα.
Όταν κάποιος θέλει να λέγεται άνθρωπος αρχικά λέει στον άλλον περαστικά...
chester20080
Επιφανές μέλος

25-03-25

08:43
MetLife δεχεσαι;Δεν θα σου βάλω χειρουργικά τις γνώσεις με τσιπάκι στο μυαλό.

amarelia
Περιβόητο μέλος

25-03-25

08:47
Πάμε να δούμε μαζί ενα άθρο που διάλεξα εγώ με βάση την ιδεολογία μου και έκλεισα τυφλά τα μάτια στην υπεροχή των ΗΠΑ στην Υγεία.
Harvard Health Publishing (Harvard Medical School)
www.health.harvard.edu
key outcomes:
1 . High Costs & Poor Outcomes – The U.S. spends more on healthcare than any other country but does not achieve the best health outcomes.
2. Lack of Universal Coverage – Unlike other developed nations, the U.S. does not provide universal healthcare, leading to millions being uninsured or underinsured.
3. Administrative Complexity – The system is overly bureaucratic, with excessive paperwork and insurance-related complications that drive up costs.
4. Health Disparities – Access to quality care varies based on income, race, and geography, leading to worse outcomes for marginalized groups.
5. Market-Driven Approach – Healthcare operates as a business, prioritizing profit over patient well-being in many cases.
Κι αυτό απο το 2021, έκτοτε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.
Harvard Health Publishing (Harvard Medical School)

Is our healthcare system broken? - Harvard Health
The US healthcare system is expensive, complicated, dysfunctional — and broken. The system needs a major overhaul, and the arguments for this fall into a few broad categories: high cos...

key outcomes:
1 . High Costs & Poor Outcomes – The U.S. spends more on healthcare than any other country but does not achieve the best health outcomes.
2. Lack of Universal Coverage – Unlike other developed nations, the U.S. does not provide universal healthcare, leading to millions being uninsured or underinsured.
3. Administrative Complexity – The system is overly bureaucratic, with excessive paperwork and insurance-related complications that drive up costs.
4. Health Disparities – Access to quality care varies based on income, race, and geography, leading to worse outcomes for marginalized groups.
5. Market-Driven Approach – Healthcare operates as a business, prioritizing profit over patient well-being in many cases.
Κι αυτό απο το 2021, έκτοτε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.

25-03-25

11:55
Αρα τι κανουμε? Αμα παμε σε δημοσιο θα ψοφησουμε σε ενα ρατζο και αμα εχουμε ιδιωτικη θα μας φανε τα λεφτα τα κορακια. Τι λυση προτεινεις? Μη πεις να φτιαχτουν τα δημοσια νοσοκομεια , ξερεις οτι αυτο δεν θα γινει ΠΟΤΕ. Κατι ρεαλιστικο.Το φαινόμενο της Αμερικής που παρέθεσα παραπάνω το γνωρίζεις;
Αυτά ειναι βασικα πραγματα για τα οποια θα επρεπε να ειμαστε ολοι ενήμεροι.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

25-03-25

12:50
Γιατί όχι;Αρα τι κανουμε? Αμα παμε σε δημοσιο θα ψοφησουμε σε ενα ρατζο και αμα εχουμε ιδιωτικη θα μας φανε τα λεφτα τα κορακια. Τι λυση προτεινεις? Μη πεις να φτιαχτουν τα δημοσια νοσοκομεια , ξερεις οτι αυτο δεν θα γινει ΠΟΤΕ. Κατι ρεαλιστικο.
Επειδη ετσι μας συνηθισαν; Η παιδεια και η υγεία οφειλει να ειναι δημόσια, ελεύθερη και δωρεάν.
Ακριβως γι αυτο δεν τα φτιάχνουν τα δημοσια. Για να σου πουλάνε μετα είτε την αναγκη του να πας στον ιδιώτη, είτε να τα ιδιωτικοποιήσουν (πχ ΟΣΕ).
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

25-03-25

15:02
Μην περιμένεις να σε έχουν σε σουίτα στο Μετροπόλιταν αν έχεις ιδιωτικό συμβόλαιο, διότι κάποιοι φαντασιόπληκτοι τέτοια πιστεύουν. Οι αναπροσαρμογές μετά από μια ηλικία είναι αναγκαστικές από τις ασφαλιστικές διότι ανεβαίνει το ρίσκο.Αρα τι κανουμε? Αμα παμε σε δημοσιο θα ψοφησουμε σε ενα ρατζο και αμα εχουμε ιδιωτικη θα μας φανε τα λεφτα τα κορακια. Τι λυση προτεινεις? Μη πεις να φτιαχτουν τα δημοσια νοσοκομεια , ξερεις οτι αυτο δεν θα γινει ΠΟΤΕ. Κατι ρεαλιστικο.
Δημόσιο ασφαλισμένος και όπου χρειαστεί πληρώνεις. Μακάρι να μην χρειαστεί τίποτα.
Τα ιδιωτικά πακέτα υγείας που αναφέρουν πολλές εταιρίες είναι σαν το κουβέρ ψωμιού που σερβίρεται στο τραπέζι.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

25-03-25

16:43
Σκέφτομαι το εξής.....
Αν εφαρμοστεί αυτό που λέει ο Φώτης, δηλ κόψουν λίγο από το φόρο και τα δίνουμε αυτά τα χρήματα σε ιδιωτικές ασφάλειες, θα γίνουν δύο πράματα:
Το ένα, εφόσον θα κοπεί έσοδο για το κράτος, θα κοπεί παροχή δημόσιας υγείας, δηλ θα χειροτερέψει κι άλλο η δημόσια υγεία. Εκτός αν κόψουν από υποδομές, σχολεία, μισθούς, αλλά το λογικό είναι, <κόβω για την υγεία, άρα κόβω απ την υγεία. Ο κόσμος πλέον θα πηγαίνει σε ιδιώτες, δεν τη χρειάζονται>
Το 2ο είναι ότι όλοι σχεδόν θα έχουν ιδιωτική ασφάλεια. Έτσι η ιδιωτική ασφάλεια θα είναι πλέον αγαθό για όλο το λαό. Αυτό θα αναγκάσει τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, που είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις, να αλλάξουν τους όρους τους. Έτσι θα προσφέρουν φτηνά πακέτα, για το <<λαό>> με ψιλά γράμματα, που θα έχουν ελάχιστες παροχές και πολυτελείας πακέτα για τους πλούσιους. Έτσι θα μπούμε σε ένα παιχνίδι κέρδους. Δε θα τολμούμε να πάμε σε γιατρό, για να μην πέσουμε σε παγίδα <<ψιλών γραμμάτων>> και αν είναι απαραίτητο θα βάζουμε πάλι απ την τσέπη μας.
Η υγεία δεν φέρνει κέρδος. Όλα τα συστήματα υγείας είναι μείον. Επομένως δεν μπορείς να την αφήσεις στις κερδοφόρες επιχειρήσεις. Αυτές προκειμένου να κερδίσουν, θα κόβουν παροχές.
Αν εφαρμοστεί αυτό που λέει ο Φώτης, δηλ κόψουν λίγο από το φόρο και τα δίνουμε αυτά τα χρήματα σε ιδιωτικές ασφάλειες, θα γίνουν δύο πράματα:
Το ένα, εφόσον θα κοπεί έσοδο για το κράτος, θα κοπεί παροχή δημόσιας υγείας, δηλ θα χειροτερέψει κι άλλο η δημόσια υγεία. Εκτός αν κόψουν από υποδομές, σχολεία, μισθούς, αλλά το λογικό είναι, <κόβω για την υγεία, άρα κόβω απ την υγεία. Ο κόσμος πλέον θα πηγαίνει σε ιδιώτες, δεν τη χρειάζονται>
Το 2ο είναι ότι όλοι σχεδόν θα έχουν ιδιωτική ασφάλεια. Έτσι η ιδιωτική ασφάλεια θα είναι πλέον αγαθό για όλο το λαό. Αυτό θα αναγκάσει τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, που είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις, να αλλάξουν τους όρους τους. Έτσι θα προσφέρουν φτηνά πακέτα, για το <<λαό>> με ψιλά γράμματα, που θα έχουν ελάχιστες παροχές και πολυτελείας πακέτα για τους πλούσιους. Έτσι θα μπούμε σε ένα παιχνίδι κέρδους. Δε θα τολμούμε να πάμε σε γιατρό, για να μην πέσουμε σε παγίδα <<ψιλών γραμμάτων>> και αν είναι απαραίτητο θα βάζουμε πάλι απ την τσέπη μας.
Η υγεία δεν φέρνει κέρδος. Όλα τα συστήματα υγείας είναι μείον. Επομένως δεν μπορείς να την αφήσεις στις κερδοφόρες επιχειρήσεις. Αυτές προκειμένου να κερδίσουν, θα κόβουν παροχές.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 88 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- chester20080
- theodle
- johnsala
- camil
- rafaela11
- American Economist
- Paragontas7000
- touvlo
- charmander
- taketrance
- fmarulezkd
- GeorgePap2003
- Jack of Spades
- giannhs2001
- Αλκίμαχος
- fourkaki
- parrot/παπαγάλος
- AggelikiGr
- exotic xo
- Scandal
- Wonderkid
- back2967
- A350
- fockos
- Joji
- vasilis123321
- despoina13
- Hecticism
- Libertus
- Ryuzaki
- User2350
- Memetchi
- Mea Culpa
- phleidhs
- Unboxholics
- thodoris_eng
- iew
- Antonia Alexandra
- Hased Babis
- thenutritionist
- ROM32
- Totreno
- Ariana2018
- ougkampougka
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.