Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 40 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 68.983 εγγεγραμμένα μέλη και 3.602.652 μηνύματα σε 107.196 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 767 άτομα.
Μα ήδη δε διανύουμε μια εποχή που μιλάμε με "βοηθό" λες και μιλάμε με το φίλο μας στην καφετέρια ; Εδώ ο Πέτρος, έδειξε προχθές μια συνομιλία που είχε μαζί του και του απευθύνθηκε ως "φίλε"...Ναι οντως θα μειωθουν οι βιασμοι, οι ληστειες κλπ αλλα το τιμημα ειναι η πληρης απανθρωποποιηση. Το ειδαμε με τα κινητα, ευχερεστερη επικοινωνια, περισσοτερη αποξενωση. Ουδεν κακον αμιγες καλου.
Τωρα ευκολα θα πει καποιος που τον εξουσιαζει το θυμικο, "για να νιωθεις εσυ ελευθερος θα βιαζονται γυναικες ρε εγωισταρε", χωρις να καταλαβαινει βαθυτερους προβληματισμους που ανακυπτουν. Καταλαβαινω πολυ καλα οτι πολλοι εχουν αγνα κινητρα και δε συμμεριζομαι οτι ολοι ειναι ρουφανιοι αλλα δεν ειμαστε και ολοι σταρχιδιστες που θελουν να παρανομουν για τη πλακιτσα τους.
Άτιμο πράγμα να σε εξουσιάζει το θυμικό. Μπορείς να δεις πχ το ίδιο άτομο που ήταν υπέρ των προσφύγων όταν η τάση στα ΜΜΕ ήταν να δείχνει «μωρά που θαλασσοπνίγονται» και τώρα που άλλαξε (ελάχιστα βέβαια, λόγω Τραμπ και αγανάκτησης κόσμου) αρχίζουν να εξανίστανται για τους κακούς λάθρο που έρχονται επί το πλείστον νέοι άντρες. Η ψυχολογία των μαζών του Λε Μπον, γνωστά αυτά εδώ και χρόνια. Γι' αυτό ο Πλατωνάρας έλεγε ότι, όπως στον άνθρωπο το λογικό τμήμα πρέπει να εξουσιάζει το θυμικό, έτσι κατ' αναλογία το λογικό τμήμα στο κράτος (άριστοι) πρέπει να εξουσιάζουν το θυμικό του (λαός). Ο λαός είναι φύσει ηλίθια πολιτική οντότητα και πρέπει να κυβερνάται μιας και είναι καταστροφικό να αποφασίζει για την τύχη του (θαρρώ πως είναι ειρωνεία η τύχη εδώ, σε φάση ότι αν όντως αποφασίζει ο λαός το ρίχνει στην τύχη).Τωρα ευκολα θα πει καποιος που τον εξουσιαζει το θυμικο, "για να νιωθεις εσυ ελευθερος θα βιαζονται γυναικες ρε εγωισταρε", χωρις να καταλαβαινει βαθυτερους προβληματισμους που ανακυπτουν.
Αν και δεν ειμαι του συγκεκριμενου φιλοσοφικου ρευματος, η πλατωνικη συλληψη, με βαση την ελαχιστη ενασχοληση μου, ειναι αυτη που προσιδιαζει περισσοτερο στην ανθρωπινη φυσηΆτιμο πράγμα να σε εξουσιάζει το θυμικό. Μπορείς να δεις πχ το ίδιο άτομο που ήταν υπέρ των προσφύγων όταν η τάση στα ΜΜΕ ήταν να δείχνει «μωρά που θαλασσοπνίγονται» και τώρα που άλλαξε (ελάχιστα βέβαια, λόγω Τραμπ και αγανάκτησης κόσμου) αρχίζουν να εξανίστανται για τους κακούς λάθρο που έρχονται επί το πλείστον νέοι άντρες. Η ψυχολογία των μαζών του Λε Μπον, γνωστά αυτά εδώ και χρόνια. Γι' αυτό ο Πλατωνάρας έλεγε ότι, όπως στον άνθρωπο το λογικό τμήμα πρέπει να εξουσιάζει το θυμικό, έτσι κατ' αναλογία το λογικό τμήμα στο κράτος (άριστοι) πρέπει να εξουσιάζουν το θυμικό του (λαός). Ο λαός είναι φύσει ηλίθια πολιτική οντότητα και πρέπει να κυβερνάται μιας και είναι καταστροφικό να αποφασίζει για την τύχη του (θαρρώ πως είναι ειρωνεία η τύχη εδώ, σε φάση ότι αν όντως αποφασίζει ο λαός το ρίχνει στην τύχη).
Γιατί, παρόλα αυτά που γράφω στο συγκεκριμένο θέμα, προφανώς και ήμουν, είμαι και θα είμαι κατά του φιλελευθερισμού (της φιλοσοφικής σκοπιάς, Μιλ, Σπινόζα κ.λπ., δεν λέω για πολιτικές μαλακίες τώρα). Επαναλαμβάνω ότι σε ένα σωστό κράτος ο πολίτης οφείλει να παραδίνει ατομικές του ελευθερίες και να θέτει εαυτόν στις υπηρεσίες του κράτους. Όμως το να ζητάει περισσότερο έλεγχο και να δίνει περισσότερες εξουσίες σε τέτοιους ολετήρες και καταστροφείς, διεφθαρμένους μέχρι το κόκκαλο και πρόθυμους να ξεπουλήσουν τα πάντα μόνο για μία μέρα παραπάνω στην εξουσία είναι αυτοκτονικό.
Χάξλει και Όργουελ δεν θα πίστευαν τι μάτριξ μας έχει στήσει η αστική δημοκρατία...