@ Mario
σύμφωνα με αυτά που γράφεις, μου επιτρέπεις να υποθέσω οτι δεν έχεις πρόβλημα και με τις κάμερες;
Επειδη το link ολου του θεματος δεν μου ανοιγει (φταιει το Pc και οτι εχω γονατισει την γραμμη), μιλαει για καμερες ή για ενστολη αστυνομευση?
Και σε αυτο που με ρωρας για τις καμερες θα σου απαντησω, οτι "οχι οταν υπαρχει μετρο".
Και τι εννοω.
Στην Ιταλια που ειμαι σε καθε πολη απ'οπου περασα υπηρχαν σε συγκεκριμενα σημεια καμερες για την παρακολουθηση τους.
Οχι, παντου αλλα σε ορισμενα σημεια.
Ο λογος που επελεγαν αυτα τα μερη ηταν γιατι για τον οποιοδηποτε λογο εκει μαζευονταν ολοι οι παρανομοι ,και γενικοτερα γινονταν πολλα.
Φυσικα η καμερα δεν συλλαμβανει τον κακο της υποθεσης, αλλα οταν γινει η καταγγελια, λεγοντας το "ποτε εγινε και τι", τοτε σαφως ειναι περισσοτερες οι πιθανοτητες να συλληφθει αυτος.
Κατα τα αλλα, εμενα προσωπικα δεν μπορω να καταλαβω που μπορει να μου στερει την ελευθερια αυτο.
Κι απο εκει περναω, και συμπεριφερομαι οπως παντα, και εχω παρατηρησει οτι εχουν "διαλυθει" ορισμενες κακες παρεες.
Δεν ξερω εαν εχουν παει αλλου, αλλα δεν ειναι σε "ευαισθητα" μερη πλεον.(1000 φορες να ειναι σε καποιο υπογειο για παραδειγμα, παρα σε μια παιδικη χαρα στο κεντρο της πολης)
Και στο πανεπιστημιο ακομα εχουμε καμερες.
Και σε καθε δημοσια υπηρεσια...
Τα αρχεια που μαζευουν αυτες οι καμερες ειναι τοσο τεραστια που δεν μπορει καποιος να καθισει να τα αναλυσει ετσι για την πλακα του και για να βρει ποτε θα ξυσω εγω την μυτη μου, να βγω στο youtube.
Αλλα απο την αλλη οι καμερες, μπορουν να δωσουν και σημαντικα στοιχεια για την μεση συμπεριφορα ενος ατομου.
Και οπως ειχε πει καποιος, "μπορουμε να ελεγξουμε καλυτερα οποιον ξεουμε πως λειτουργει".
Κι εκτος αυτου λειτουργουν και σαν ανασταλτικο μεσο για τις διαδηλωσεις.Κακο αυτο, μιας και προσωπικα ειμαι υπερ του να διεκδικει ο λαος.(χωρις τα κωλοπαιδα που σπανε βιτρινες και δεν ειναι ο λαος)
Δυστυχως εκει οι καμερες δεν μπορουν να κανουν τιποτα.
Για να τους πιασεις αυτους θελεις 2 πραγματα.
Σωστα εκπαιδευμενους αστυνομικους που να ξερουν ποιους να πιασουν (σωθηκαμε), αμεση αντιδραση των ιδιων των διαλητων.
Αλλα εκει τιθετε θεμα της σωματικης ακεραιοτητας των διαδηλωτων.
Προσωπικα θελω να ειμαι εγω ασφαλης και τα παιδια μου μεθαυριο.
Εαν αυτο μπορει να επιτευχθει με την χρηση καμερων σε κομβικα και σε σημεια "αυξημενων προβληματων" τοτε ειμαι υπερ.
Οπως ειπα σε ορισμενες πλατειες, παρκα κτλ κτλ.
Αλλα κι εδω θα μου πεις....και οταν το προβλημα παει αλλου?
Μεταφερονται οι καμερες ή μπαινουν κι αλλες?
Τελικα καταλληγουμε οτι απο την στθιγμη που με τους δορυφορους μπορουν να δουν τι τσιγαρο καπνιζω και με τις υπερυθρες ακομα και αν αεριζομαι ή οχι, χρονια τωρα "μας βλεπουν"...
Σημείωση της ΟΔ: To μήνυμα αυτό προήλθε από το θέμα Σχολιασμός ειδήσεων.