Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

28-09-23

12:44
Καλά εγώ γενικά δεν πάω με την μάζα, είμαι πνεύμα αντιλογίας στα πάνταΚαι η οικογένεια (ανάλογα τους γονείς βέβαια) και η παρέα αλλά και το ίδιο το άτομο. Δεχόμαστε πλέον τόσες επιρροές από παντού και όλα παίζουν ρόλο.

28-09-23

13:46
Δεν ξέρω αν είναι γονίδια, αλλά δεν είμαστε και καταδικασμένοι να βγούμε καπνιστές. Πρέπει να υπάρχει στο περιβάλλον μας είτε από γονείς είτε από παρέες στις κρίσιμες εφηβικές ηλικίες. Τα γονίδια πιστεύω ότι είναι αν θα βγεις μανιώδης καπνιστής , διότι βλέπεις κάποιοι καπνίζουν σαν σκύλοι και άλλοι καπνίζουν περιστασιακά και δεν εθίζονται . Αλλά όχι ότι έχεις το ''γονίδιο'' και θα πας να πάρεις τσιγάρα ξαφνικά. Οπότε εγώ θεωρώ ότι οι γονείς φέρουν ευθύνη ως πρότυπα..Η μονη επιστημονικη αποψη που μπορει να εχουμε επι του θεματος ειναι πως οι γονεις στην πραγματικοτητα δεν ευθυνονται, δλδ αν αυτοι καπνιζουν τοτε το παιδι μπορει να καπνιζει μπορει και να μην καπνιζει. Ο βασικος παραγοντας ειναι τα γονιδια. Τα πορισματα των ψυχολογων που εικαζουν το αντιθετο δεν εχουν επιστημονικη βαση και δεν ειναι αξιοπιστα.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.

10-12-24

17:19
Επαναφέρω το θέμα με αφορμή κάτι παιδικά γενέθλια που πήγα πρόσφατα.
Καταρχήν δεν θεωρώ ότι συνδέεται το κάπνισμα των γονέων με το κάπνισμα των παιδιών. Εκτός κι αν μόνο αν ο γονιός αρχίσει να το προτείνει στο παιδί. Αν ο γονιός καπνίζει για τον εαυτό του και μόνο, το παιδί δε θα ασχοληθεί. Ίσα ίσα που μπορεί να το σιχαθεί.
Εμείς που μεγαλώσαμε δεκαετία 80s - 90s πιστεύω δεν υπήρχε παιδεία στους τότε Έλληνες γονείς και συγγενείς με το τσιγάρο. Καπνίζανε ακόμα και σε κλειστούς χώρους, πχ σε συναθροίσεις, αδιαφορώντας αν εμείς τα παιδιά ήμασταν στον ίδιο ή σε παρακείμενους χώρους και παίζαμε.
Οι σημερινοί γονείς είναι ευαισθητοποιημένοι. Δεν καπνίζουν στις συναντήσεις παρά μόνο σε βεράντες κουζίνας ή μπαλκόνια. Κάνουν το τσιγάρο τους και ξανά μπαίνουν μέσα.
Καταρχήν δεν θεωρώ ότι συνδέεται το κάπνισμα των γονέων με το κάπνισμα των παιδιών. Εκτός κι αν μόνο αν ο γονιός αρχίσει να το προτείνει στο παιδί. Αν ο γονιός καπνίζει για τον εαυτό του και μόνο, το παιδί δε θα ασχοληθεί. Ίσα ίσα που μπορεί να το σιχαθεί.
Εμείς που μεγαλώσαμε δεκαετία 80s - 90s πιστεύω δεν υπήρχε παιδεία στους τότε Έλληνες γονείς και συγγενείς με το τσιγάρο. Καπνίζανε ακόμα και σε κλειστούς χώρους, πχ σε συναθροίσεις, αδιαφορώντας αν εμείς τα παιδιά ήμασταν στον ίδιο ή σε παρακείμενους χώρους και παίζαμε.
Οι σημερινοί γονείς είναι ευαισθητοποιημένοι. Δεν καπνίζουν στις συναντήσεις παρά μόνο σε βεράντες κουζίνας ή μπαλκόνια. Κάνουν το τσιγάρο τους και ξανά μπαίνουν μέσα.
Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

10-12-24

22:31
Διαφωνώ σε αυτό λίγο . Εάν το παιδί έχει εξοικειωθεί με την εικόνα και την μυρωδιά του τσιγάρου είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει κ το ίδιο , καθώς το νιώθει σαν κάτι "οικείο". Το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να μην καπνίζουν μπροστά στα παιδιά .Αν ο γονιός καπνίζει για τον εαυτό του και μόνο, το παιδί δε θα ασχοληθεί. Ίσα ίσα που μπορεί να το σιχαθεί.

16-12-24

20:53
Εγώ πάντως θυμάμαι σαν παιδάκια να τρέχουμε να δοκιμάσουμε τσιγάρο 5-10 χρονών . Και μετά ,πιο μεγάλοι, κάποιοι κάναμε και το τσιγαράκι μας ... και φίλες τότε στην εφηβεία κάπνιζαν από δημοτικό. Οπότε θεωρώ ότι αν δεν υπήρχαν οι γονείς , δεν θα είχαμε αυτό το καημό να καπνίζουμε. Κάπου το βλέπεις και το κάνεις, θα είναι η εφηβική παρέα, οι γονείς ή ο μεγάλος σου αδερφός; πάντως κάποιος έχει σύνδεση , δεν ξέρω αν το ξεκίνησε κανείς από το πουθενά.Επαναφέρω το θέμα με αφορμή κάτι παιδικά γενέθλια που πήγα πρόσφατα.
Καταρχήν δεν θεωρώ ότι συνδέεται το κάπνισμα των γονέων με το κάπνισμα των παιδιών. Εκτός κι αν μόνο αν ο γονιός αρχίσει να το προτείνει στο παιδί.
Chem2000
Διάσημο μέλος
Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.

16-12-24

23:07
Συμφωνώ. Και οι 2 μου γονείς είναι καπνιστές, άφηναν πάντα φάτσα φόρα τα τσιγάρα μαζί με τον αναπτήρα πάνω στο τραπέζι και έφευγαν από το σπίτι, και ποτέ μα ποτέ δε το έβαλα στο στόμα μου ενώ είχα ευκαιρίες άπειρες να το κάνω.Καταρχήν δεν θεωρώ ότι συνδέεται το κάπνισμα των γονέων με το κάπνισμα των παιδιών.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.

16-12-24

23:09
Εγώ το είπα με αφορμή το γεγονός ότι κι εγώ με τα αδέλφια μου και πολλά παραδείγματα από ξαδέλφια, ενώ οι γονείς καπνίζανε, εμείς δεν το βάλαμε στο στόμα μας.
Μαυρίκιος
Διάσημο μέλος
Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.831 μηνύματα.

17-12-24

07:44
Το σχολείο βασικά είναι η αιτία.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 54 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.