Κάπνισμα: Φταίνε οι γονείς;

Εριφύλη

Διάσημο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,901 μηνύματα.
Και η οικογένεια (ανάλογα τους γονείς βέβαια) και η παρέα αλλά και το ίδιο το άτομο. Δεχόμαστε πλέον τόσες επιρροές από παντού και όλα παίζουν ρόλο.
Καλά εγώ γενικά δεν πάω με την μάζα, είμαι πνεύμα αντιλογίας στα πάντα😂
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Η μονη επιστημονικη αποψη που μπορει να εχουμε επι του θεματος ειναι πως οι γονεις στην πραγματικοτητα δεν ευθυνονται, δλδ αν αυτοι καπνιζουν τοτε το παιδι μπορει να καπνιζει μπορει και να μην καπνιζει. Ο βασικος παραγοντας ειναι τα γονιδια. Τα πορισματα των ψυχολογων που εικαζουν το αντιθετο δεν εχουν επιστημονικη βαση και δεν ειναι αξιοπιστα.
Δεν ξέρω αν είναι γονίδια, αλλά δεν είμαστε και καταδικασμένοι να βγούμε καπνιστές. Πρέπει να υπάρχει στο περιβάλλον μας είτε από γονείς είτε από παρέες στις κρίσιμες εφηβικές ηλικίες. Τα γονίδια πιστεύω ότι είναι αν θα βγεις μανιώδης καπνιστής , διότι βλέπεις κάποιοι καπνίζουν σαν σκύλοι και άλλοι καπνίζουν περιστασιακά και δεν εθίζονται . Αλλά όχι ότι έχεις το ''γονίδιο'' και θα πας να πάρεις τσιγάρα ξαφνικά. Οπότε εγώ θεωρώ ότι οι γονείς φέρουν ευθύνη ως πρότυπα..
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top