Προφανώς οι γονείς δεν ξέρουν οτι καπνίζει. Επίσης, ακόμα κι αν το ήξεραν, δεν υπάρχει τρόπος να το κάνουν με το ζόρι να το κόψει. Μόνο να απομακρυνθεί απο αυτούς θα το κάνουν. Υπάρχουν άπειρα παιδιά που καπνίζουν απο τα 14-15-16 και οι γονείς τους δεν ξέρουν τίποτα και το μαθαίνουν όταν είναι ενήλικοι ή ίσως ούτε και τότε.
Προσωπικά προτιμώ να ξέρω την αλήθεια για το παιδί μου, παρά να μου κρύβεται. Κι ας είναι θλιβερή αυτή η αλήθεια, καλύτερα να την ξέρω, ώστε να μπορώ να κάνω και κάτι. Οπότε απολυτότητες του στυλ "ας καπνίζει αλλά μόνο αν είναι ενήλικος" δεν νομίζω οτι βοηθούν. Άλλωστε, είναι και περιττό. Προφανώς αν είναι ενήλικος θα καπνίζει και δεν χρειάζεται την άδεια κανενός για αυτό.
Άλλωστε προσωπικά θεωρώ οτι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα απο το αν θα καπνίζει στα 14, στα 16 ή στα 18. Ας είναι εντάξει σε άλλα πράγματα, κι ας καπνίζει κι απο τα 12 που λέει ο λόγος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.