Κάτω από ποια ηλικία θεωρείται η αποπλάνηση ανηλίκου ποινικό αδίκημα;

ξέρω περίπτωση 28χρονου κάποτε, (συνομήλικού μου) που γνώρισε 16χρονη.
ήταν 15 ή 16 αυτή όταν την γνώρισε, κι αυτός 17.
Τα εχουμε ξαναπεί, άλλο το ένα αλλο το αλλο. Καμία απολύτως σχεση.

Απο τη πλευρά του γονιού πάντως-και το τονίζω γιατι έχει μεγαλη σημασία- αν εχεις παιδί και δεν θορυβείσαι οταν το 17χρονο σου βγαίνει με 40χρονο, κακώς είσαι γονιός.

Τα εχουμε ξαναπεί, άλλο το ένα αλλο το αλλο. Καμία απολύτως σχεση.

όντως, αλλά δες τι στίχους έγραψε ο Θανάσης παρόλα αυτά.

Απο τη πλευρά του γονιού πάντως-και το τονίζω γιατι έχει μεγαλη σημασία- αν εχεις παιδί και δεν θορυβείσαι οταν το 17χρονο σου βγαίνει με 40χρονο, κακώς είσαι γονιός.

συμφωνώ. είναι κάποιες ηλικίες, από τα 17 έως τα 20κάτι που η άλλη/άλλος είναι ακόμα παιδί.

αλλά δες τι στίχους έγραψε ο Θανάσης παρόλα αυτά.
Ομορφούλα μου
Ο κακόσ ο λύκοσ είμαι
Και σε κυνηγώ
Στων παιδεραστών την όχθη
Εξώκειλα θαρρώ

Η μέλισσα βγάζει κερί
Κι ο μάγοσ θαύμα
Και το δικό μου το πουλί
Βγάζει φωνή και αλαλάζει

:sick::sick::sick:

Ομορφούλα μου
Ο κακόσ ο λύκοσ είμαι
Και σε κυνηγώ
Στων παιδεραστών την όχθη
Εξώκειλα θαρρώ

Η μέλισσα βγάζει κερί
Κι ο μάγοσ θαύμα
Και το δικό μου το πουλί
Βγάζει φωνή και αλαλάζει

:sick::sick::sick:

είναι ένα ΠΟΛΥ αμφιλεγόμενο τραγούδι. αλλά πιστεύω ότι έχει μεγάλη δόση αυτοσαρκασμού.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

αχ, τι θυμήθηκα τώρα. τον έρωτά μου στο λύκειο. εγώ 17 (3η λυκείου) και αυτή 15 (1η λυκείου). όταν την είδα πρώτη φορά πάγωσα, με έπιασε το στομάχι μου. δεν της το είπα ποτέ, αλλά το έμαθε από φίλους, ότι μ αρέσει. βρεθήκαμε σε κοινές παρέες και κοιταζόμασταν. μια μέρα με ρώτησε πως με λένε, και της λέω "Νάσο". "εσένα πώς σε λένε, της απαντώ". "Βάσω", μου λέει. Και της λέω: "Ένα γράμμα μας χωρίζει". την είδα πρόσφατα στα κτελ. είναι ακόμα όμορφη. αυτά. :ermm:

Τελευταία επεξεργασία:
μια μέρα με ρώτησε πως με λένε, και της λέω "Νάσο". "εσένα πώς σε λένε, της απαντώ". "Βάσω", μου λέει. Και της λέω: "Ένα γράμμα μας χωρίζει".
Μπαγάσα από τότε ετοιμόλογος ήσουν. :hehe:

Δεν υπαρχει νομος που απαγορευει το καπνισμα
Μπορεί ο ανήλικος να αγοράσει τσιγάρα;

Μπορεί ο ανήλικος να αγοράσει τσιγάρα;
Οχι και η νομοθετικη πολιτικη της πολιτειας ειναι να θεσει φραγμο στο καπνισμα απο ανηλικους. Αλλα η πραξη του καπνιζειν δεν απαγορευεται καθ αυτη.

Δείτε πόσο έχουν αλλάξει οι καιροί.
Πράγματι. Αυτό το αρχικό μήνυμα . . .
1772006577540.png

... πριν από 20 χρόνια βαθμολογήθηκε με 9 θετικά και 2 αρνητικά. Σήμερα κάτι αντίστοιχο πιστεύω θα έπαιρνε τα αντίθετα (9- 2+). Τι άλλαξε; Οι χρήστες του e-steki ή οι απόψεις;
Θεωρώ ότι νόμιμη ηλικία πρέπει να θεωρούνται τα 21 έτη.
1772007017222.png
1772007072480.png

Με βάση τα στοιχεία που είχε δώσει ήταν εικοσάχρονη κοπέλα όταν πέταξε τέτοια θερμοβαρική βόμβα στο φόρουμ.

Συμφωνεί και ένα γνωστό μέλος που η κομματική παράταξη της καρδιάς του δεν έχει δώσει διαχρονικά και λίγα δικαιώματα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα... Δεν ήταν το 2005, ήταν προπερσι που επιχειρηματολογούσε υπέρ του Λιγνάδη. Οπότε μην πέφτετε από τα σύννεφα με το "είκοσι χρόνια πριν". Συμβαίνει, υπάρχει γύρω μας και σήμερα η σαπίλα.

όντως, αλλά δες τι στίχους έγραψε ο Θανάσης παρόλα αυτά.
Ρε φιλε..χεστηκαμε τι γραφει ο Θανασης..σοβαρα τωρα;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πράγματι. Αυτό το αρχικό μήνυμα . . .
1772006577540.png

... πριν από 20 χρόνια βαθμολογήθηκε με 9 θετικά και 2 αρνητικά. Σήμερα κάτι αντίστοιχο πιστεύω θα έπαιρνε τα αντίθετα (9- 2+). Τι άλλαξε; Οι χρήστες του e-steki ή οι απόψεις;

1772007017222.png
1772007072480.png
Ο κοσμςο αλλαζει οσον αφορα τα δικαιωματα αδυναμων ομαδων.
Επισης στα παλια πολυ παλια χρονια ειχαμε τον θεσμο της δουλίας και τους αραπαδες.
ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ;
ΣΥΝΕΛΘΕ.

Κοίτα, μην παίρνεις ως παράδειγμα τις εξαιρέσεις που πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν.

Πριν 20 χρόνια, ήμουν 13 χρονών.
Η πραγματικότητα τόσο των συνομηλίκων μου όσο και η δική μου ήταν έτη φωτός διαφορετική από την αντίστοιχη σημερινή.
Μιλάμε για μια τάξη με πολλά παιδιά που λίγο-πολύ είχαμε γίνει μια παρέα, λέγαμε τα δικά μας στα διαλείμματα, παίζαμε, μας καλούσαν στα σπίτια τους, τους καλούσαμε και μεις κτλ.
Και το ίδιο γινόταν και εκτός σχολείου με άλλα συνομήλικα παιδιά.

Τα μόνα "πονηρά" που θυμάμαι ήταν να λέμε "εγώ αγαπώ αυτόν" ή "εγώ αγαπώ αυτήν" (αγαπώ κιόλας, τρομάρα μας :lol:), άλλαζε κιόλας συχνά αυτός/ή που "αγαπούσαμε" και το καλοκαίρι στο εξοχικό να παίζουμε σπάνια με τους εκεί φίλους μας, την μπουκάλα στην παραλία και μάλιστα με φιλί όπως φιλάμε κάποιον στο μάγουλο και όχι "ερωτικό" φιλί.

Με έναν χονδρικό υπολογισμό, αν πούμε ότι οι συμμαθητές μας ήταν 30 άτομα, τα παιδιά της γειτονιάς άλλα 15 και τα παιδιά που κάναμε παρέα το καλοκαίρι άλλα 15, μιλάμε για 60 σχεδόν συνομήλικα παιδιά. 60 παιδιά νομίζω ότι είναι ένα καλό δείγμα. Και όλα είχαν τα ίδια μυαλά και την ίδια αθωότητα.
Γι΄αυτό, τουλάχιστον από την δική μου εμπειρία, δεν μπορώ να συμφωνήσω με τα λεγόμενα του παλιού μέλους του φόρουμ ούτε με τις 9 θετικές αντιδράσεις εκτός αν η όλη συζήτηση είχε άλλον προσανατολισμό και η μεμονωμένη ανάρτηση δεν τον αποδίδει.
Τι να προσέξει ένα παιδί στα 11 και στα 12 χρόνια του όταν τότε ήταν όντως παιδί με όλη την σημασία της λέξης;
Μπορεί κάτι να ξύπναγε μέσα του αλλά ήταν ακόμα "πρωτόλειο".
΄Ενας άνθρωπος μπορεί να προσέξει μόνο όταν του έχουν δοθεί τα εναύσματα για να το κάνει επειδή μόνο τότε βάζει στο μυαλό του τους πιθανούς "κινδύνους".

Η σημερινή πραγματικότητα των 13χρονων, είναι η τότε πραγματικότητα των 18χρονων, άντε για σένα να το κατεβάσω λίγο και να πω των 17χρονων. Παρακάτω με τίποτα.
Και το λέω με τέτοια σιγουριά επειδή το έζησα η ίδια, δεν το άκουσα από άλλους.

Η σημερινή εποχή είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης επειδή δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο οπότε τι σύγκριση να κάνεις;
Μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικές νοοτροπίες.
΄Εχει αλλάξει εντελώς ο τρόπος σκέψης και κατ΄επέκταση και ο τρόπος πράξης.

Το οτι τα παιδιά είναι σήμερα πιο προχωρημένα μπορεί μεν να είναι αλήθεια (και έχει να κάνει με την άπειρη ελεύθερη πληροφορία που έχουν μέσω ίντερνετ) αλλά αυτό δε σημαίνει οτι θα τα προωθήσουμε στο να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και να κάνουν πράγματα που δε θέλουν. Είναι ένα πράγμα να γνωρίζουν πολλά για το σεξ στη θεωρία κι άλλο πράγμα να το κάνουν πράξη.

Από κει και πέρα, επειδή το wellbeing όλων των μερών μιας κοινωνίας δεν μπορεί να βασιστεί στα θέλω του καθενός, ο νόμος είναι ακριβής. Δεν κοιτάει ούτε "ξεπεταγμένο κορίτσι", ούτε "αγόρι που τα ήθελε", ούτε "του ρίχτηκε" κλπ. Για το νόμο όλα σε αυτές τις ηλικίες είναι παιδιά και άρα έχουν το ακαταλόγιστο σε σχέση με κάποιον ενήλικα.

Και για μένα τα 15 είναι πολύ χαμηλή ηλικία.

Κάθε γενιά θεωρεί πως η δική της ήταν τόσο διαφορετική από την προηγούμενη, δεν ήταν, απλά σήμερα είναι διαφορετικά τα μέσα με πολλή περισσότερη έκθεση.

Εμάς στο γυμνάσιο υπήρχαν και αγόρια που έβλεπαν πορνό στο κινητό που είχαμε τότε όπως και ζευγάρια με πιο προχωρημένες σχέσεις, κανονικά. Και γυμνάσιο ήμουν 17-18 χρόνια πριν.

Άλλο όμως το να φασώνονται οι 15χρονοι μεταξύ τους και άλλο με 40χρονους, τα έχουμε πεί αυτά.

Αποριας αξιο πως το 17-18χρονο για καποιους θεωρείτε ευάλωτο, ανίκανο αυτοπροστασίας και ορθολογικης συναισθηματικής σκέψης σε σεξουαλικα θεματα αλλα ταυτοχρονα ωριμο και ικανο ωστε να του δινουμε το δικαίωμα της ψηφου ....

Η πολιτικη -γνωστικη σου θεση δηλαδη σε τοσο κρισιμες αποφασεις ειναι σωστη αλλα ταυτοχρονα ανωριμη στη διαχειριση του συναισθηματος ;
Οταν τα σημερινα 18 χρονα ψηφιζουν περισσοτερο με το συναισθημα του θυμου πως μη εχοντας συναισθηματικη γνωστικη ρυθμιση μιλαμε για γνωστικη πολιτικη ορθοτητα;

Βεβαια θα μου πειτε εχει συναισθηματικη νοημοσυνη ενας 30χρονος ή ενας 50χρονος ωστε να εχει το δικαωμα της ψηφου και δικιο θα εχετε !

Η συναισθηματική ωριμότητα δεν εμφανιζεται ξαφνικα στα 21 ή στα 25 .Υπαρχουν εφηβοι πιο συναισθηματικα ωριμοι και ρυθμισμενοι και απο ενα 50αρι ..Αυτο ειναι ξεκαθαρο θεμα παιδειας ,γονεικοτητας .Η συναισθηματικη ρυθμιση ξεκινα απο την αντιδραση του γονεα στα συναισθηματα των παιδιων .

Δεν γινεται λοιπον στα 17 καποιος να θεωρειται ανωριμος και στα 21 δια μαγειας ωριμος για τοσο εξισου σοβαρα θεματα οπως η σεξουαλικη επιλογη ή η επιλογη για το μελλον μιας χωρας .Εχουμε μπερδεψει την συναισθηματικη νοημοσυνη με την νοητική νοημοσυνη .Δεν ειναι διακοπτης που ξαφνικα στα 21 ανοιγει ..

Και φυσικα υπαρχει και η κοινωνικη υποκρισια ....Αν ενας 40αρης παει με μια 18χρονη καποιοι οχι μονο δεν θα τον σπασουν στο ξυλο αλλα θα τον θεοποιησουν ..
Με μια ψυχραιμη ματια ,ανεπηρεαστη απο το προσωπικο συναισθημα του καθενος προκειται για ξεκαθαρει ανισσοροπια εμπειριας και δυναμικης .
Η καταχρηση εξουσιας σε ενα επαγγελματικο πλαισιο ειναι αλλο κομματι .

Δεν γινεται λοιπον στα 17 καποιος να θεωρειται ανωριμος κα
ο νόμος ορίστηκε ετσι γιατι αλλιώς το βαρέλι δε θα χε πάτο, αλλος θα έλεγε τι 17 τι 16 και αλλος τι 16 τι 15 κ.ο.κ

Για τον νόμο 17 είσαι ακόμη ανήλικος, τα άλλα όλα είναι να χαμε να λέγαμε.

Κάθε γενιά θεωρεί πως η δική της ήταν τόσο διαφορετική από την προηγούμενη, δεν ήταν, απλά σήμερα είναι διαφορετικά τα μέσα με πολλή περισσότερη έκθεση.

Εμάς στο γυμνάσιο υπήρχαν και αγόρια που έβλεπαν πορνό στο κινητό που είχαμε τότε όπως και ζευγάρια με πιο προχωρημένες σχέσεις, κανονικά. Και γυμνάσιο ήμουν 17-18 χρόνια πριν.

Άλλο όμως το να φασώνονται οι 15χρονοι μεταξύ τους και άλλο με 40χρονους, τα έχουμε πεί αυτά.
Στην Α΄ Γυμνασίου (12-13 χρονών) έβλεπαν πορνό και είχαν και πιο προχωρημένες σχέσεις;
Εγώ στην Α΄Γυμνασίου, δεν είχα καν κινητό.

Στην Α΄ Γυμνασίου (12-13 χρονών) έβλεπαν πορνό και είχαν και πιο προχωρημένες σχέσεις;
Ναι, είχαμε παιδιά που βλέπανε και μάλιστα στα διαλείμματα στη τάξη το θυμάμαι ως τραυματικό γεγονός

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back