george777
Νεοφερμένο μέλος
Ο george777 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 47 μηνύματα.

15-07-24

18:46
Καλησπέρα!
Τις τελευταίες 3 εβδομάδες αισθάνομαι έναν ήπιο εσωτερικό πόνο στην περιοχή πάνω και δίπλα από τον όσχεο και λίγο στην πιο πάνω βουβωνική περιοχή (δεξιά πλευρά και ελάχιστες φορές αριστερά). Ο εσωτερικός πόνος κρατάει δευτερόλεπτα και λίγες φορές μέσα στη μέρα. Να σημειώσω ότι στο γυμναστήριο τους τελευταίους 3 μήνες κάνω κάποιες διατάσεις που περιλαμβάνουν άσκηση σπαγγάτου. Μπορεί να είναι από αυτό και όχι κήλη; Ή μήπως κατι ψυχολογικό
Δεν έχω ούτε εξόγκωμα ούτε ενόχληση κατά τη γυμναστική ή όταν γενικά σφίγγεται η περιοχή με βήχα, γέλιο κλπ.. Ευχαριστώ.
Τις τελευταίες 3 εβδομάδες αισθάνομαι έναν ήπιο εσωτερικό πόνο στην περιοχή πάνω και δίπλα από τον όσχεο και λίγο στην πιο πάνω βουβωνική περιοχή (δεξιά πλευρά και ελάχιστες φορές αριστερά). Ο εσωτερικός πόνος κρατάει δευτερόλεπτα και λίγες φορές μέσα στη μέρα. Να σημειώσω ότι στο γυμναστήριο τους τελευταίους 3 μήνες κάνω κάποιες διατάσεις που περιλαμβάνουν άσκηση σπαγγάτου. Μπορεί να είναι από αυτό και όχι κήλη; Ή μήπως κατι ψυχολογικό
Δεν έχω ούτε εξόγκωμα ούτε ενόχληση κατά τη γυμναστική ή όταν γενικά σφίγγεται η περιοχή με βήχα, γέλιο κλπ.. Ευχαριστώ.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.

15-07-24

18:57
Καλησπέρα!
Το ισχίο είναι. Γύμνασε το μαζί με τους κοιλιακούς - κορμό για να αποφύγεις να πετάξεις κήλη κάποια στιγμή στο μέλλον. Η κήλη δημιουργείται οταν τα κοιλιακά τοιχώματα ειναι αδύνατα και κάνεις κάποια αποτομη πίεση πχ άρση βάρους ενω εισαι ασυνήθιστος ή κανεναν δυνατό βήχα ακομη και δυσκοιλιότητα.
Ρωτα και τον γιατρό σου σε γενικές γραμμες θέλει ενδυνάμωση των μυων του κοιλιακού τοιχώματος στη χειρότερη περίπτωση αν τη πάθεις ειναι απλή επέμβαση και μετά απο 2-3 μηνες επανέρχεσαι κανονικά σε αθλητικές δραστηριότητες οπως πριν την επέμβαση.
george777
Νεοφερμένο μέλος
Ο george777 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 47 μηνύματα.

15-07-24

19:04
Καλησπέρα! Πώς σχετίζεται το ισχίο με την βουβωνική περιοχή και με την περιοχή κοντά στο όσχεο; Επίσης να αναφέρω ότι είμαι 25 ετων και είχα κάνει κηλη στα αριστερά πριν 20 χρόνια περίπου.Το ισχίο είναι. Γύμνασε το μαζί με τους κοιλιακούς - κορμό για να αποφύγεις να πετάξεις κήλη κάποια στιγμή στο μέλλον. Η κήλη δημιουργείται οταν τα κοιλιακά τοιχώματα ειναι αδύνατα και κάνεις κάποια αποτομη πίεση πχ άρση βάρους ενω εισαι ασυνήθιστος ή κανεναν δυνατό βήχα ακομη και δυσκοιλιότητα.
Ρωτα και τον γιατρό σου σε γενικές γραμμες θέλει ενδυνάμωση των μυων του κοιλιακού τοιχώματος στη χειρότερη περίπτωση αν τη πάθεις ειναι απλή επέμβαση και μετά απο 2-3 μηνες επανέρχεσαι κανονικά σε αθλητικές δραστηριότητες οπως πριν την επέμβαση.
Ευχαριστώ!
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.

15-07-24

19:33
Η κηλη θα είχε εμφανισθεί. Δοκίμασε να γυμνάσεις το ισχίο σου και τους κοιλιακους σου και θα δεις ότι θα περασει.
george777
Νεοφερμένο μέλος

15-07-24

19:36
Οκ ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες. Απλά μου έκανε εντύπωση γτ είναι τέρμα ήπιος πόνος και ότι πιάνει κάποιες φορές και την αριστερή πλευρά και ειδικά στην περιοχή ακριβώς πάνω και αριστερά ή δεξιά από το οσχεο.
Σε ευχαριστώ πολύ!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

15-07-24

19:39
Οκ ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες. Απλά μου έκανε εντύπωση γτ είναι τέρμα ήπιος πόνος και ότι πιάνει κάποιες φορές και την αριστερή πλευρά και ειδικά στην περιοχή ακριβώς πάνω και αριστερά ή δεξιά από το οσχεο.
Σε ευχαριστώ πολύ!
Τιποτα να είσαι καλά. Η κηλη παντως θα είχε εμφανισθεί ήδη αδερφέ. Κηλη σημαίνει από μια τρυπα στο κοιλιακό τοίχωμα προβαλει το εσωτερικό σπλαχνο και αμα δεν πας να το φτιάξεις και σου κανει καμια σύσφιξη καμια μερα και δεν μπορεί να επιστρέψει πισω κινδυνευεις άμεσα με περιτονιτιδα.
Αυτό είναι η κηλη. Δεν ξέρω αν αυτό που έχεις είναι μια αρχή. Αυτό ένας χειρουργός θα στο πει. Αλλά κάνε ασκήσεις και θα δεις.καθισματα προβολες κοιλιακους κτλ. Ασκήσεις που εμπλέκουν και το ισχίο.
george777
Νεοφερμένο μέλος

15-07-24

19:45
Οκ κατάλαβα! Απλά έλεγα μήπως είναι κάποια μικρή που δεν έχει εμφανιστεί ακόμα. Σε ευχαριστώ και πάλι!
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.977 μηνύματα.

15-07-24

20:03
Καλησπέρα!
Κλείσε μια μαγνητική πυέλου Να γίνει σωστή απεικόνιση για να ξέρεις ακριβώς για τι πράγμα μιλάμε.
Οι μικρές κηλες δεν κάνουν προεξοχές , αλλά μόνο όταν αποκτήσουν κάποιο συγκεκριμένο μέγεθος.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

15-07-24

20:12
Κλείσε μια μαγνητική πυέλου Να γίνει σωστή απεικόνιση για να ξέρεις ακριβώς για τι πράγμα μιλάμε.
Οι μικρές κηλες δεν κάνουν προεξοχές , αλλά μόνο όταν αποκτήσουν κάποιο συγκεκριμένο μέγεθος.
Αν κάνει αυτό που του λες θα φανεί ρήγμα στο κοιλιακο τοίχωμα ; και αν ναι θα αποφυγει ένα μελλοντικό χειρουργείο ;
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.977 μηνύματα.

15-07-24

20:19
Αν κάνει αυτό που του λες θα φανεί ρήγμα στο κοιλιακο τοίχωμα ; και αν ναι θα αποφυγει ένα μελλοντικό χειρουργείο ;
Ναι. Καταρχάς θα φανεί για τι πράγμα μιλάμε. Αν έχει κάποια κύστη, κάποιον λεμφαδένα, κάποια κηλη( ρήγμα ) ή αν πρόκειται απλά για καποια μυική υπερδιαταση .
george777
Νεοφερμένο μέλος

15-07-24

21:01
Αν ήταν κηλη δε θα χα ενοχλήσεις όπως όταν είμαι στο γυμναστήριο για παράδειγμα ή όταν σφίγγομαι;
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

15-07-24

21:58
Και κήλη να έχεις - ρήγμα θα είναι κάτι τριχοειδές. Ουσιαστικά κήλη έχεις με το που πεταχτεί έξω το σπλάχνο δηλαδη ανοίξει τρύπα κανονική. Οσο είναι μέσα δεν κινδυνευεις απο τίποτα οταν πεταχτεί έξω κινδυνεύεις γιατι έχεις μια τρυπα ανοιχτη και δε ξέρεις μεχρι ποτε η κήλη θα ειναι ανατασσόμενη δηλαδη θα επιστρέφει στο αρχικό της σημείο (εσωτερικά οταν πχ ξαπλώνεις) αν κάποια μέρα κάτι πάει στραβα και μεινει εκτός θα αρχίσει το σπλάχνο να μην αιματώνεται και τοτε θα ειναι μια επειγουσα κατάσταση.
Ουσιαστικα αν έχεις αυτο που λέει ο ιατρος πιο πάνω απλά θα το δεις στην αρχική του μορφή και μετά τι θα κάνεις... ή θα σ πει ο ιατρός να πάς για επεμβαση ή θα σ πει "μη το ζορίζεις" τι μη το ζοριζω... θελω να γυμναστώ.
Και εγω έχω ενοχλήσεις καμιά φορά στα δεξιά που λές αλλα αμα.... δεν μου πεταχτείο κάτι δεν θα ασχοληθω ρε φίλε. Αν πεταχτει... πάω στο χειρουργο και κανονιζουμε επέμβαση τι να κανουμε τωρα...
με το φοβο μήπως πάθω κήλη να μη γυμνάζομαι και να μη κάνω βάρη; δε γινονται αυτά. Τουλάχιστον όχι σε μένα. Αλλοι ας φοβούνται μια ζωή οκ. Επιλογή τους.
Εννοείται οτι με τα βάρη μπορείς να πάθεις κήλη... όπως και με το τρέξιμο. Αλλα και στο καναπέ να κάθεσαι πάλι κηλη μπορει να πάθεις με μια αποτομη κινηση όντας πχ αγύμναστος για χρόνια.
Ουσιαστικα αν έχεις αυτο που λέει ο ιατρος πιο πάνω απλά θα το δεις στην αρχική του μορφή και μετά τι θα κάνεις... ή θα σ πει ο ιατρός να πάς για επεμβαση ή θα σ πει "μη το ζορίζεις" τι μη το ζοριζω... θελω να γυμναστώ.
Και εγω έχω ενοχλήσεις καμιά φορά στα δεξιά που λές αλλα αμα.... δεν μου πεταχτείο κάτι δεν θα ασχοληθω ρε φίλε. Αν πεταχτει... πάω στο χειρουργο και κανονιζουμε επέμβαση τι να κανουμε τωρα...
με το φοβο μήπως πάθω κήλη να μη γυμνάζομαι και να μη κάνω βάρη; δε γινονται αυτά. Τουλάχιστον όχι σε μένα. Αλλοι ας φοβούνται μια ζωή οκ. Επιλογή τους.
Εννοείται οτι με τα βάρη μπορείς να πάθεις κήλη... όπως και με το τρέξιμο. Αλλα και στο καναπέ να κάθεσαι πάλι κηλη μπορει να πάθεις με μια αποτομη κινηση όντας πχ αγύμναστος για χρόνια.
george777
Νεοφερμένο μέλος

15-07-24

22:34
Συμφωνώ απόλυτα! Προσωπικά πιστεύω ότι μάλλον είναι λόγω των ασκήσεων με το σπαγγατο όπως είπα διότι όντως πιέζομαι αρκετά στην περιοχή και γενικότερα αυτό μου έχει προκαλέσει και πόνο αλλού ειδικά όταν ανοιγοκλεινω τα ποδια μου αισθάνομαι πόνο στη λεκάνη. Επίσης είναι ότι με πιάνει λίγο και στην αριστερή πλευρά όπου είχα χειορυργηθει για κηλη οπότε δύσκολο πάλι να είναι κι εκει.
Επίσης και το ισχίο παίζει γτ κάποιες φορές έχω ελαφρύ πόνο κι εκεί.
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
Επίσης και το ισχίο παίζει γτ κάποιες φορές έχω ελαφρύ πόνο κι εκεί.
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
paskmak
Διάσημο μέλος

15-07-24

23:05
Αν ήταν κηλη δε θα χα ενοχλήσεις όπως όταν είμαι στο γυμναστήριο για παράδειγμα ή όταν σφίγγομαι;
Όχι πάντα. Μπορεί να ενοχλεί και σε ήρεμη φάση.
Όπως και να χει, για να ξέρεις τι σου γίνεται , βγάλε εικόνες για να ελεγχθεί το θέμα και λυθούν οι απορίες και οι ανησυχίες σου.
george777
Νεοφερμένο μέλος

15-07-24

23:34
Ευχαριστώ για την απάντηση! Μιας και είστε γιατρος θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Υπάρχει περίπτωση να είναι ψυχολογικό δηλαδή να το αισθάνομαι χειροτερο από αυτό που είναι πραγματικά;Όχι πάντα. Μπορεί να ενοχλεί και σε ήρεμη φάση.
Όπως και να χει, για να ξέρεις τι σου γίνεται , βγάλε εικόνες για να ελεγχθεί το θέμα και λυθούν οι απορίες και οι ανησυχίες σου.
Το λέω αυτό γτ γενικά στο παρελθόν έτρεχα σε γιατρούς μονίμως για συμπτώματα που είχα έκανα συνεχώς εξετάσεις και δεν έβρισκαν τίποτα.
Στη συγκεκριμένη κιόλας περίπτωση ξεκινησε σαν μια ελάχιστη ενόχληση πάνω από το οσχεο ακριβώς και μετά που το χα στο μυαλό μου μονίμως αισθάνομαι ότι εχω και στις 2 πλευρές ενοχλήσεις.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.903 μηνύματα.

17-07-24

07:33
Εφόσον μιλάς για σπαγκάτο, θα πήγαινε ο νους μου σε κάποια υπερδιάταση κάποιου τένοντα.Καλησπέρα!
Ο γιατρός, όταν πάω με πόνους άγνωστης αιτιολογίας, μου κάνει πρακτικά τεστ αρχικα. Μου κάνει κάποιες κινήσεις για να δει, αν ο πόνος αλλάζει κατά την κίνηση. Αν με κάποιες κινησεις ανακουφίζεται και με κάποιες χειροτερεύει, συμπεραίνει πως είναι μυική αιτιολογία, δηλ θλάση, <τράβηγμα> κλπ. Και έχουμε πολλούς μύες και επίσης συχνά είναι και αδιάφορο ποιος έχει τη θλάση, σου λέει, απλά λίγη ξεκούραση, αν είναι δυνατός. Αν είναι ενοχληση, περνά μόνη της.
Ακριβώς στη βουβωνική χωρα, είχα υποπτευθεί και γω για βουβωνοκήλη, αλλά είχα και εξόγκωμα. Τελικά ήταν λεμφαδένας, επειδή εκείνη την εποχή είχα μια βαρβάτη λοίμωξη.
george777
Νεοφερμένο μέλος

17-07-24

07:58
Καλησπέρα! Κάτι σαν ενόχληση εσωτερική είναι σαν σουβλιά θα έλεγα στιγμιαία για κάποιες φορές μέσα στη μέρα και κυριως ειναι προς την ηβικη περιοχή.Εφόσον μιλάς για σπαγκάτο, θα πήγαινε ο νους μου σε κάποια υπερδιάταση κάποιου τένοντα.
Ο γιατρός, όταν πάω με πόνους άγνωστης αιτιολογίας, μου κάνει πρακτικά τεστ αρχικα. Μου κάνει κάποιες κινήσεις για να δει, αν ο πόνος αλλάζει κατά την κίνηση. Αν με κάποιες κινησεις ανακουφίζεται και με κάποιες χειροτερεύει, συμπεραίνει πως είναι μυική αιτιολογία, δηλ θλάση, <τράβηγμα> κλπ. Και έχουμε πολλούς μύες και επίσης συχνά είναι και αδιάφορο ποιος έχει τη θλάση, σου λέει, απλά λίγη ξεκούραση, αν είναι δυνατός. Αν είναι ενοχληση, περνά μόνη της.
Ακριβώς στη βουβωνική χωρα, είχα υποπτευθεί και γω για βουβωνοκήλη, αλλά είχα και εξόγκωμα. Τελικά ήταν λεμφαδένας, επειδή εκείνη την εποχή είχα μια βαρβάτη λοίμωξη.
george777
Νεοφερμένο μέλος

06-08-24

20:58
Καλησπέρα και πάλι!
Πήγα αρχικα σε γενικό χειρουργό και μου έκανε μια συγκεκριμένη εξέταση όπου έβαλε το δάχτυλο του στην περιοχή πάνω από το όσχεο και μου είπε ότι είναι κηλη των αθλητών και μου πρότεινε χειρουργείο. Ύστερα πήγα σε έναν ορθοπεδικο και μου είπε ότι δεν βλέπει κάποιο ορθοπεδικο πρόβλημα ( την ίδια εξέταση έκανε)και ότι είναι πολλαπλές τενοντιτιδες καθώς και ο πόνος που έχω στο ισχιο είναι επίσης τενοντιτιδα.
Όταν του είπα ότι ο πρώτος γιατρος μου είπε για σύνδρομο προσαγωγων ( συνώνυμο της κηλης αθλητών) ότι εφόσον δεν πονάω στους προσαγωγους δεν είναι.
Γενικά ο πόνος εντοπίζεται στη βουβωνικη χώρα κυριως στην ηβικη συμφηση και πάνω ακριβώς από το οσχεο ( εκεί ο ορθοπεδικος μου είπε ότι δεν είναι προσαγωγος) άμα ζουληχτεί κάποιες φορές.
Πραγματικά ούτε με τους γιατρούς βγάζεις άκρη.
Πήγα αρχικα σε γενικό χειρουργό και μου έκανε μια συγκεκριμένη εξέταση όπου έβαλε το δάχτυλο του στην περιοχή πάνω από το όσχεο και μου είπε ότι είναι κηλη των αθλητών και μου πρότεινε χειρουργείο. Ύστερα πήγα σε έναν ορθοπεδικο και μου είπε ότι δεν βλέπει κάποιο ορθοπεδικο πρόβλημα ( την ίδια εξέταση έκανε)και ότι είναι πολλαπλές τενοντιτιδες καθώς και ο πόνος που έχω στο ισχιο είναι επίσης τενοντιτιδα.
Όταν του είπα ότι ο πρώτος γιατρος μου είπε για σύνδρομο προσαγωγων ( συνώνυμο της κηλης αθλητών) ότι εφόσον δεν πονάω στους προσαγωγους δεν είναι.
Γενικά ο πόνος εντοπίζεται στη βουβωνικη χώρα κυριως στην ηβικη συμφηση και πάνω ακριβώς από το οσχεο ( εκεί ο ορθοπεδικος μου είπε ότι δεν είναι προσαγωγος) άμα ζουληχτεί κάποιες φορές.
Πραγματικά ούτε με τους γιατρούς βγάζεις άκρη.
theodle
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο theodle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 156 μηνύματα.

07-08-24

22:25
TS τι άθλημα κάνεις?
george777
Νεοφερμένο μέλος

07-08-24

22:57
Δεν κανω κάποιο άθλημα απλά γυμναστήριο. Γενικά πιστεύω το όλο θέμα προεκυψε από την άσκηση σπαγγατου σε συνδυασμό με τα χερια μπροστα που ξεκίνησα να κάνω τους τελευταίους 3 μήνες.TS τι άθλημα κάνεις?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 40 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.